nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Broj poruka : 186876 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
Naslov: Novak Đoković Sub Jan 02, 2010 5:51 am
First topic message reminder :
sve o našem najboljem teniseru
Autor
Poruka
Zana Član
Broj poruka : 32910 Datum upisa : 01.02.2011
Naslov: Re: Novak Đoković Uto Mar 22, 2011 7:40 am
Nole i Viktor opet u osmini finala?
Dvojica najboljih srpskih tenisera Novak Đoković i Viktor Troicki mogli bi opet da se sastanu u osmini finala na Mastersu u Majamiju. Beta
Đoković i Troicki su slobodni u prvom kolu drugog Mastersa sezone, dok će na teren na startu turnira izaći Janko Tipsarević.
Tipsarevića u prvom kolu očekuje duel sa Holanđaninom Robinom Haseom, i on se nalazi u potpuno drugom delu žreba u odnosu na Đokovića i Troickog. U slučaju da prođe dalje u drugom kolu će igrati protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića.
Đoković u drugoj rundi igra protiv pobednika duela između Denisa Istomina iz Uzbekistana i jednog od kvalifikanata, dok će Troicki igrati protiv boljeg iz meča Tobijasa Kamkea iz Nemačke i kvalifikanta.
Zanimljivo je da se posle mnogo vremena Đoković na nekom od jačih turnira nalazi na suprotnoj žreba i od Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Zato bi projektovanim žrebom najbolji srpski teniser mogao da se sastane sa nekim od njih dvojice tek u finalu. Na Đokovićevoj polovini žreba se, između ostalih, nalaze Huan Martin del Porto iz Argentine, Španci Fernando Verdasko i David Ferer, Endi Mari iz Velike Britanije i Šveđanin Robin Soderling. Sa suprotne su, uz Nadala i Federera, Čeh Tomaš Berdih, Endi Rodik iz Sjedinjenih Država i Austrijanac Jirgen Melcer
Zana Član
Naslov: Re: Novak Đoković Uto Mar 22, 2011 7:40 am
Rafa vidi Novaka kao pretnju br. 1
Rafael Nadal rekao je da je Novak Đoković u najboljoj poziciji da godinu završi na prvom mestu ATP liste.
Đoković, koji je od ponedeljka ponovo drugi igrač sveta, otvorio je 2011. godinu skorom 18-0 i tri titule (Australijan open, Dubai i Indijan Vels).
„Nole ima veliku prednost trenutno, osvojio je već skoro četiri hiljade bodova. To je puno za ozbiljnog igrača kao što je on. To je puno jer je on kompletan igrač, može da igra veoma dobro na svim podlogama“, rekao je Nadal.
“Ja sam turnir počeo kao 17. u ATP trci u 2011. godini, a završavam ga na šestoj poziciji. To je veliki napredak za mene. Rodžer Federer je takođe odigrao dobro, stigao je do polufinala, tako da je i on tu. On je kao Nole, može da igra veoma dobro na svom podlogama.”
Španac je trenutno prvi teniser sveta sa 3920 poena više od Đokovića. Međutim, on smatra da je najvažnija stvar završiti godinu na prvoj poziciji.
Zana Član
Naslov: Re: Novak Đoković Uto Mar 22, 2011 7:41 am
Novak na krilima aviona!
Novak Đoković ove godine ne zna za poraz, ali i pored sjajnog niza pobeda i dalje imresionira svet i van teniskih terena.
Beta
Ovoga puta Novak nije nikoga imitirao, nije ni pevao, već je igrao tenis tamo gde niko do sad nije igrao, na krilima aviona koji je leteo.
Đoković je u cilju promocije najbržeg reketa, sa svojim sponzorom HEAD snimio reklamni spot.
Đoković će i drugi dan zaredom igrati protiv Rafalea Nadala. Srpski teniser će u glavnom gradu Kolumbije Bogoti odigrati egzibicioni meč, ovoga puta kao drugi reket sveta.
Ovaj susret odigraće se u „Coliseo Cubierto el Campín’“, a najavljen je kao najvažniji teniski događaj u istoriji Kolumbije.
Zoki Funder
Broj poruka : 186876 Datum upisa : 01.01.2010
Naslov: Re: Novak Đoković Sre Mar 23, 2011 7:39 am
Đoković i Nadal, šeširi, salsa...
Najbolji teniseri planete zabavili publiku u Bogoti. U egzibiciji pobedio Španac - 7:6, 6:3.
Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su drugi meč u roku od 24 sata. Kada je bilo važno, u finalu turnira u Indijan Velsu, pobedio je Srbin, a u ponedeljak uveče (po srednjeevropskom vremenu) Španac mu se revanširao, ali u egzibicionom meču u Bogoti.
Dvojica najboljih tenisera sveta dobro su zabavili oko 15 hiljada gledalaca u dvorani u glavnom gradu Kolumbije. A i sami su se dobro zabavili.
Pojavili su se sa šeširima.
Đoković je ponovo dokazao da nije majstor samo za tenis, publiku je uveseljavao na sebi svojstven način, a pre početka meča zaigrao je salsu.
Nadal je pobedio 7:6, 6:3.
Kako su stigli u Bogotu, tako su se i vratili nazad u SAD, jer im predstoje borbe na turniru u Majamiju.
Zoki Funder
Naslov: Re: Novak Đoković Čet Mar 24, 2011 12:35 pm
Nole i ekipa "pikali" za Japan (FOTO)
Najbolji svetski teniseri pred početak Mastersa u Majamiju odigrali humanitarni fudbalski meč i prikupili novac za pomoć stanovništvu u Japanu.
Đoković, Marej, Bagdatis, Ferer, Verdasko, Troicki, Japanac Nišikori i drugi teniseri obukli su na kratko fudbalsku opremu i zaigrali na travnatom terenu u Majamiju protiv lokalnog kluba "Fort Loderdejl Strajkers".
Domaćin je rezultatom 4:2 pobedio ekipu tenisera, čiji je kapiten bio Đoković.
Strelci za Noletov tim bili su Kipranin Markos Bagdatis i Britanac Endi Marej, a drugi reket sveta kasnije se u šali požalio da je neigranje Nadala zbog lakše povrede bilo nenadoknadiv hendikep.
Utakmica je igrana dva puta po 20 minuta, a posle su svi učesnici otišli na gala večeru, na kojoj je američki Crveni krst prikupljao pomoć za Japan.
Đoković je bio jedan od glavnih govornika.
"Tu smo da pokažemo saosećanje za narod Japana. Slike iz Japana koje gledamo poslednjih nedelja su potresne. Svima nam je žao i svesni smo da nikada ne možemo da uradimo dovoljno da im pomognemo, ali trudimo se maksimalno", obratio se Novak zvanicama na večeri.
"Hvala svim kolegama teniserima, Rafi (Nadalu), Keju (Nišikoriju), Melceru, Mareju, Bagdatisu, Verdasku... Hvala Strajkersima i svima koji su na bilo koji način učestvovali u toj partiji. Svi su pokazali da imaju veliko srce i da zajedno možemo nešto da uradimo".
Novak je dodao da je na realizaciji ideje o fudbalskom meču učestvovalo mnogo više ljudi nego što ih se u sredu moglo videti na terenu.
Zoki Funder
Naslov: Re: Novak Đoković Ned Mar 27, 2011 8:33 pm
Zoki Funder
Naslov: Re: Novak Đoković Čet Mar 31, 2011 11:04 am
Naslov: Re: Novak Đoković Sre Apr 06, 2011 9:11 am
Ivanišević: Novače, stavi reket u orman
Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević impresioniran je trijumfalnim pohodom Novaka Đokovića, ali ne veruje da Srbin može da pomrsi konce vladaru zemljanih terena Rafaelu Nadalu.
"Svi teniseri na dva meseca mogu da stave rekete u orman. Dolazi vreme Rafaela Nadala. Đoković može da zapreti Špancu, možda može da osvoji Rim ili Madrid jer tamo su nešto brže loptice, ali ne verujem da može da preotme Rolan Garos", rekao je popularni Zec za "Jutarnji list".
Srpski teniser je u ovoj godini još neporažen i ubedljivo je "broj jedan" po broju osvojenih bodova (4.500), ali Ivanišević ne veruje da bi Đoković mogao da preskoči Nadala na prvom mestu ATP liste.
"Prerano je o tome govoriti. Razlika je još prevelika (3170 bodova), a Rafa je definitivno najbolji igrač planete u ovom trenutku", dodao je Ivanišević.
Međutim, zagrebački dnevnik se ne slaže sa tom konstatacijom navodeći da "Nole puca od samopouzdanja i da ima mnogo manje bodova, tačnije 945 za odbranu, u odnosu na Nadala, koji brani 5.000".
"Osim samopouzdanja, Đoković je popravio servis i kreće se bolje nego ikad", naveo je Ivanišević tri glavna sastojka novakovog pobedničkog recepta.
"Jutarnji list" za kraj navodi da jedva čeka početak sezone šljake.
"Da bi postao definitivno kralj, Đoković mora da pobedi Nadala na zemlji. S nestrpljenjem čekamo Monte Karlo, gde Nadal nije poražen od 2004. godine", piše hrvatski list.
Zoki Funder
Naslov: Re: Novak Đoković Sre Apr 06, 2011 9:12 am
"Vreme da se uči srpski"
"Ovo je verovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo ime Novaka Đokovića, duhovitog Srbina", piše "Vašington post".
"Ovo je verovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo ime Novaka Đokovića, duhovitog Srbina koji je poslednjih nekoliko meseci protutnjao kroz svetski beli sport, izbacujući teniske legende, osvajajući titule i vezujući neverovatnu seriju od 26 uzastopnih pobeda", ističe "Vašington post".
"Da li ste ga već zapazili? U nedelju u finalu Majmija savladao je svetski reket broj jedan Rafaela Nadala, osvojivši četvrtu titulu zaredom ove sezone", konstatuje autor teksta.
"Vašington post" ističe da je Đoković, "kojeg smo ranijih godina viđali situacijama u kojima se bukvalno borio za dah i prekidao mečeve zbog problema sa disanjem, sada izrastao u mentalno jakog i fizički izdržljivog tenisera".
Tiražni americki dnevnik opisao je poslednje trenutke meča u Majamiju, ističući da je "teniser koji je bio poznat kao saljivdžija i imitator iznenada postao ozbiljan rival dvojici tenisera koji su u poslednjoj deceniji bili neprikosnoveni".
"San Francisko kronikl" ističe da je Đoković pobedom nad Nadalom u finalu Majamija "nastavio savršeni niz".
Američka sportska televizijskla stanica ESPN konstatuje da je Đoković učinio "možda nemoguće".
"Đoković je posle tri sata i 21 minuta igre po užasnoj vrućini i velikoj vlažnosti vazduha uspeo da savlada Nadala, 'pravu zver' u kondicionom smislu", komentariše se u tekstu ESPN.
Zoki Funder
Naslov: Re: Novak Đoković Sre Apr 06, 2011 9:13 am
Nole slavio uz "Marš na Drinu"
"Upravo slušam 'Marš na Drinu' sa mojim timom i proslavljam u mom prepoznatljivom stilu", otkrio je Novak Đoković uz koju je pesmu proslavio novu ATP titulu i trijumf nad Rafaelom Nadalom.
Veliki trijumf nad Rafaelom Nadalom u Majamiju, najbolji teniser sveta ove godine Novak Đoković proslavio je uz taktove "Marša na Drinu".
Srpski teniser odigrao je još jedan fantastičan meč i u finalu turnira u Majamiju još jednom pobedio prvog tenisera na ATP listi, a zatim je usledilo veliko slavlje.
U sred Majamija slušao se "Marš na Drinu", otkrio je srpski teniser svojim fanovima na Twitteru i Facebooku.
"Hvala vam svima na podršci danas i tokom celog turnira. Presrećan sam što sam iz ovako teškog meča izašao kao pobednik. Igrati sa igračem kao što je Nadal je uvek veliki izazov. Naravno, nastaviću i dalje da vredno treniram, ali danas ću da se za promenu opustim i uživam! Upravo slušam 'Marš na Drinu' sa mojim timom i proslavljam u mom prepoznatljivom stilu", napisao je Nole.
Nedugo zatim osvanula je još jedna Novakova poruka i fotografija kojom se potrudio da prenese bar deo atmosfere svojim fanovima:
"Slavimo dobra vremena! Najbolji tim na svetu! Idemoooooooooooo".
Osvajanje titule u Majamiju srpskom teniseru među prvima je čestitala trenutno najbolja teniserka na svetu Karolina Voznijacki.
"Svaka čast. Ubijaš sve redom! Neverovatno", čestitala je danska teniserka Noletu.
Kapiten Arsenala i reprezentativac Španije Sesk Fabregas naravno navijao je za Rafaela Nadala, ali je na kraju morao da oda priznanje Đokoviću.
"Đoković još jednom pokazuje da kada pobeđuješ i imaš više vere u sebe, bolji si igrač. Mentalno samopouzdanje je vrlo važno u sportu", napisao je Fabregas na svom Twitter profilu.
Naslov: Re: Novak Đoković Sub Apr 09, 2011 6:54 am
Novak Đoković ne igra u Monte Karlu
Kako prenosi agencija Rojters, Novak Đoković povukao se sa turnira u Monte Karlu zbog povrede kolena.
“To je težak udarac i tužna vest ne samo za organizatore turnira i moje navijače, već i za mene”, rekao je Novak u saopštenju.
"Ovo je tužan dan za mene, povukao sam se sa turnira u Monte Karlu, koji je moj omiljeni turnir i jedna od dve kuće. Nadam se da ću početi da treniram sledeće nedelje", napisao je Đoković na svojoj stranici na Tviteru, iz čega se može zaključiti da povreda srećom nije teže prirode.
“Pa, definitivno je to bila teška odluka, ali zdravlje i nastavak sezone u kojoj imam visoke ambicije moraju da mi bude prioritet. Sada idem dalje... napisao je još Novak na Tviteru.
"Verujem da ću se oporaviti i spremiti se za predstojeće turnire na šljaci. Izvinjavam se svim svojim fanovima koji su kupili karte da bi me gledali. S obzirom da živim ovde, sigurno ćemo se sresti ili u klubu ili na plaži. Otkriću vam 'tajnu' – provodim najviše vremena na plaži u restoranu 'La Spiaggia'. Vidimo se!", dopunio je Novak svoj izjavu na Fejsbuku.
U dosadašnjem toku sezone Đoković je osvojio sva četiri turnira na kojima je igrao (Australijan open, Dubai, Indijan Vels i Majami), prestigao je Rodžera Federera na drugoj poziciji na ATP listi i dva puta savladao najboljeg igrača sveta Rafaela Nadala.
Novak je prošle godine na turniru u Monte Karlu stigao do polufinala i ispao od Fernanda Verdaska.
Život je jedan i nema reprizu!
Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010 Godina : 46 Lokacija : podmornica iza brega
Naslov: Re: Novak Đoković Ned Apr 24, 2011 6:47 pm
Nole, ministar i društvo pikali fucu
Na Kalemegdanu je odigran humanitarni meč za prikupljanje sredstava za realizaciju projekta Doktorova kula, za pomoć deci oboleloj od raka.
Na stadionu Dorćola snage su odmerili ministar Vuk Jeremić, teniski profesionalci i bivši fudbaleri...
Zoki Funder
Naslov: Re: Novak Đoković Pon Apr 25, 2011 9:26 am
Đoković - šef, zvezda i profesionalac
Od pridruženog člana Novakovog tima, Borisa Bošnjakovića saznali smo da li je Tipsarević iskarikirao imitaciju najboljeg srpskog tenisera, ali i još neke pojedinosti o Đokoviću.
Koliko je Janko, Novakov dobar prijatelj, kolega iz reprezentacije, ali i neko ko ga često viđa na turnirima, iskarikirao ponašanje u Đokovićevom timu MONDO je proverio kod člana istog.
"Nije daleko od istine", rekao nam je jedan od članova stručnog štaba i dodao:
"Da li je Novak šef? I jeste i nije. On je velika zvezda, on se pita. Jedostavno vodi glavnu reč i svom timu govori šta mu prija, kada želi da trenira. Naravno, mnogo puta mu i mi organizujemo trening, svako u segmentu za šta je specijalista. Novak isto tako vrlo dobro zna da mora da sluša stručnjake koje je angažovao. Sve u svemu, vlada uzajamno poštovanje".
Naš sagovornik bio je Boris Bošnjaković, koji će biti Novakov trener tokom Serbia Opena powered by Telekom Srbija, jer je Marjan Vajda bio sprečen da dođe u Beograd. Novosađanin je bio uz Đokovića na američkoj turneji, kao i prošle godine uz Dejvis kup tim Srbije.
"Neverovatno je iskustvo biti uz jednog vrhunskog sportistu i biti deo njegove ekipe. Drago mi je što imam priliku da vidim koliko je Novak sazreo i koliko profesionalno odrađuje sve obaveze, zato nije ni čudo što je toliko uspešan", ispričao je Bošnjaković i nastavio:
"U Americi sam, zapavo, bio zadužen da nadgledam i pomažem svim našim teniserima, ali kako je Novak ostajao do same završnice turnira, ispostavilo se da sam sa njim najviše radio. Svi u njegovom timu su me super prihvatili. Kako sticajem okolnosti Vajda nije mogao da dođe u Beograd, ja sam uz Novaka na Serbia Openu".
Boris Bošnjaković je svojevremeno i sam bio teniski profesionalac, ali ni blizu tako uspešan kao Novak Đoković. Zato smo ga pitali kako biti autoritet trenutno drugom teniseru sveta.
"Ako je neko dobar igrač, ne znači da će biti uspešan trener. Kako sam ja 13 godina stariji od njega, a u proteklih deset godina sam trenirao vrhunske tenisere imam veće iskustvo od Noleta, što on veoma poštuje".
"Za trenera je veoma važna taktika, a biti trener vrhunskom teniseru podrazumeva da umete da stvorite dobru atmosferu oko njega i da mu pružite što veću podršku. Kada sam ja u pitanju, Novak je zadovoljan onim što mu pružam", istakao je Boris, koji je u subotu igrao humanitarni fudbalski meč za tim tenisera.
Bošnjaković i Đoković na treningu reprezentacije
Bošnjaković je priznao da se Đokovićev tim ovih dana nalazi na posebno velikom iskušenju.
"Jedan od velikih izazova za nas kada smo ovde u Beogradu je da uspemo da ispratimo Novakov ritam. On ima toliko obaveza i dosta ljudi koji mu žele dobro, ali istovremeno to nije lako. Zato mi pokušavamo da skinemo teret sa njega, praktično smo `tampon zona` između njega i navijača, medija..."
Mlađa braća Đoković su svojevremeno otkrila neke pikanterije o Novaku, pa smo isto pitali i Borisa Bošnjakovića. Marko je rekao da drugi teniser sveta ima ružnu naviku da viče na njega kada je gladan, a Đorđe svom najstarijem bratu zamera što uvek kasni, osim na tenis.
"Velika većina tenisera je na dan meča veoma fokusirana. Ima nekih, poput Rafaela Nadala koji se ceo taj dan ni ne nasmeju. Za razliku od ostalih, Novak obožava da sluša domaću muziku i da oko sebe okupi ekipu. Tu se pričaju vicevi, smišljaju se zanimljivi natpisi za zavoj na kolenu... Tako se on opušta", rekao je za MONDO Bošnjaković.
"Gluten je bio taj koji mi je smetao, zato više ne mogu da jedem hleb, picu, pastu... Imam svoje navike iz prošlosti, ali i to polako menjam", objašnjava Novak Đoković zašto je smršao, ali i šta mu je stvaralo probleme ranije.
Novak Đoković srpskim novinarima nije želeo da otkrije da li je zaista igrao tenis na krilu aviona, ali jeste zašto više nema problema sa alergijom. To je zato što više ne jede hleb, picu, pastu....
"Od pre nekoliko meseci u mom timu je i nutricionista, dr Četojević uz koga sam regulisao svoju ishranu. Gluten je bio taj koji mi je smetao, zato više ne mogu da jedem hleb, picu, pastu... Imam svoje navike iz prošlosti, ali i to polako menjam. Sve ide kako treba. Jesam smršao, ali sam popravio svoje kretanje, a osećam se i emotivno stabilnije".
Novak je još istakao da nema nikakve "magije" kada je njegov uspeh u pitanju.
"Ne postoji nikakva tajna, teorija, sve se poklopilo. Kockice su se složile. Sazreo sam kao igrač i kao osoba. Već pet godina se takmičim nan ATP turu. Prošao sam periode i kada sam osvojio grend slem i kada sam ispadao u prvim kolima. Jednostavno, ranije nisam dovoljno verovao u sebe, sada imam stabilnost i oko sebe ljude koji me podražvaju i veruju u mene. Proživljavam najbolje trenutke u svojoj karijeri i želim da održim taj nivo. Poslednjij pet, šest meseci se osećam stabilnije na terenu i van njega, što se pokazuje kroz rezultate".
Drugi teniser sveta kaže da je dobra odluka to što je propustio masters u Monte Karlu, jer ga u predstojećem periodu očekuje žestok tempo.
"Sada treba da igram tri nedelje za redom, a posle toga slede dva grend slema. Svestan sam svog kvaliteta i da mogu da pobedim najbolje igrače na svetu, ali nismo samo Rodžer Federer, Rafael Nadal i ja favoriti za grend slem titule. Promenilo se to poslednjih godina, Marej je bio finalista poslednja dva Australijan opena, a Ferera i Soderlinga takođe ne treba zaboraviti i niti potcenjivati".
Novak će na Serbia Openu powered by Telekom Srbija juriti rekord Ivana Lendla, ali 24-godišnji Beograđanin kaže da mu to nije preokupacija.
"O rekordima ne razmišljam, niti mi je to prioritet. To je na neki način logično što prati uspehe. Naravno da ste srećni kada imate vezano dvadeset i nešto pobeda, ali imam veće ambicije za ovu godinu, a to je da osvojim još jednu grend slem titulu i napadnem broj jedan. Da bih u tome uspeo moram da budem što bolji jer će Federer i Nadal verovatno igrati polufinale, kao što su to činili prethodnih godina", rekao je Đoković i dodao:
"O mom napadu na poziciju broj jedan je još prerano je govoriti. Jeste da poslednjih meseci nisam izgubio nijedan zvaničan meč, ali ne verujem da će tako ostati do kraja. Za mene je nabitnije da ostanem zdrav i da pokušam u kontinuitetu održim ovaj nivo igre, jer jedino tako mogu da napredujem".
Nakon Beograda, Đokovića očekuju turniri na kojima će se sa Nadalom sresti na "njegovoj zemlji".
"Ove godine imam više vere i samopouzdanja kada igram protiv Nadala i ostalih najboljih na svetu. Veujem da mogu da pobedim njega ili bilo koga drugog, ali najveći je izazov pobediti nadala na šljaci. Iako smo mislili pre tri, četiri godine da nema segmenta u igri u kojem može da napreduje, on poboljšava svoju igru i tera ostale igrače da takođe napreduju".
E da... nismo zaboravili na Novakovu reklamu kako igra tenis na krilu aviona. Da li je istinsko ili je sve napravljeno u studiju?
"Zbog moje profesionalnosti i odnosu prema sponzoru neću moći to da otkrijem, ali to je jedno od najluđih iskustava koje sam imao u životu", diplomatski je odgovorio Novak.
Retku priliku kada je u svom rodnom gradu malo duže Novak Đoković iskoristio je da prošeta kroz krajeve koje dugo nije video i da se druži sa Beograđanima.
Naslov: Re: Novak Đoković Pet Apr 29, 2011 4:36 pm
Đokoviću Orden Svetog Save
Novak Đoković dobio je Orden Svetog Save prvog stepena. Teniser izjavio da mu je ovo najznačajnije odlikovanje u životu. Orden je dodeljen za ljubav prema crkvi i pomaganje srpskog naroda i svetinja Svete Crkve, posebno na Kosovu i Metohiji.
Patrijarh srpski Irinej uručio je danas najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću Orden Svetog Save prvog stepena, najviše odlikovanje koje Srpska pravoslavna crkva dodeljuje za dobročinstva i posvećenost veri. Đoković je, posle svečanog čina u Patrijaršiji, izjavio Tanjugu da mu je ovo odlikovanje "sigurno najznačajnije u životu".
"Kao sportisti i kao verniku, teško mi je da pronađem odgovarajuće reči kojima bih opisao osećanje zahvalnosti za ukazano mi poverenje Svetog arhijerejskog sinoda. Mogu da poručim da se samo mukotrpnim radom i verom u sebe, svoje bližnje i Boga može zaslužiti ovakvo poverenje", rekao je Đoković, koji je odlikovanje SPC primio u prisustvu svoje porodice.SPC je saopštila da je orden Đokoviću dodeljen na predlog episkopa raško-prizrenskog Teodosija, "za njegovu delatnu ljubav prema Majci Crkvi, naročito pokazanu svesrdnim i istrajnim pomaganjem srpskog naroda i svetinja naše Svete Crkve, posebno na Kosovu i Metohiji".
"Ovaj mladi Srbin, najistaknutiji sportista i ambasador Srbije u Svetu, uspeo je da svojom snagom, šarmom i iskrenošću na pravi način posvedoči svetu jevanđeljsku poruku mira i ljubavi medju ljudima i solidarnosti sa postradalima, ne samo u srpskim zemljama, nego i širom sveta", navodi se na sajtu SPC.Drugi teniser sveta je u izjavi Tanjugu istakao da ni u jednom trenutku ne treba gubiti saosećanje za druge ljude.
"Nikada ne dopuštam sebi da izgubim saosećanje i želju da pomognem ljudima u nevolji. Mnogi su ljudi danas u teškoj situaciji i nemaju blagodeti koje su meni omogućene. Upravo zbog toga, dok igram i pobeđujem, mislim i na njih", poručio je Đoković.
Broj poruka : 7287 Datum upisa : 02.12.2010 Godina : 44 Lokacija : Srbija
Naslov: Re: Novak Đoković Sre Maj 04, 2011 12:30 am
Đoković: Ne mogu baš svaki meč da dobijem
Novak Đoković izjavio je da ne razmišlja o rezultatima u ovoj sezoni i da je svestan da će niz pobeda uskoro morati da se prekine.
Drugi teniser sveta je neporažen od decembra, u poslednjih 29 mečeva, a ove nedelje igra na turniru u Madridu, gde će pokušati da osvoji svoju šestu titulu u sezoni.
"Ne razmišljam mnogo o nizu pobeda... Ne verujem da mogu da pobedim u svakom meču na šljaci. Ali, koncentrisan sam samo na naredni meč i videćemo dokle ću stići", poručio je Srbin.
Đoković je u nedelju osvojio turnir Srbia open powered by Telekom Srbija u Beogradu i time zabeležio 27. uzastopnu pobedu u sezoni.
Đoković bi u finalu turnira u Madridu mogao da igra protiv prvog tenisera sveta Rafaela Nadala, koji od 2009. godine nijednom nije izgubio na šljaki.
Ove sezone je već dva puta pobedio Nadala, u finalima turnira u Majamiju i Indijan Velsu, ali ga nikada nije pobedio na šljaci.
"Znam da mogu dobro da igram u Madridu i da mogu da pobedim najbolje svetske tenisere"..
Đoković je posle dobrih rezultata preuzeo drugo mesto na ATP listi od Rodžera Federera.
"Sve je moguće ako verujete u uspeh i ako ste fizički spremni, motivisani i posvećeni svom poslu. Prethodnih godina sam naporno radio na svojoj igri i psihičkom pristupu i sada mi se to isplaćuje", istakao je drugi teniser sveta.
Đoković će u sredu oko 14 sati, u drugom kolu turnira u Madridu igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike.
Boby Član
Broj poruka : 45020 Datum upisa : 24.03.2010 Godina : 46 Lokacija : Srbija
Naslov: Re: Novak Đoković Čet Maj 05, 2011 6:29 am
Đoković i Ronaldo za istim stolom!
Drugi teniser sveta i fudbalski superstar sreli su se u sredu na teniskom kompleksu "Kaha Mahika" u Madridu.
"Lepo je videti jednog od najboljih svetskih fudbalera na teniskim mečevima", objavio je Novak Đoković na svojim Facebook i Twitter stranicama.
Đoković nije naveo da li je sa Portugalcem popio pićence, niti šta su bile teme njihovog razgovora.
S obzirom na to da se Masters u Madridu tek zahuktava, verovatno je mnogo više reči bilo o dvomeču Lige šampiona između Barselone i Reala, u kojem su "kraljevi" eliminisani uz mnogo bure oko sudijskih odluka.
Đoković je u utorak čestitao Barseloni na plasmanu u finale, ali uz konstataciju da je Real bio bolji u revanšu i da je šteta što je prvi meč na stadionu Santjago Bernabeu završen rezultatom 0:2.
Prošle nedelje je posle jednog od svojih mečeva na Serbian openu powered by Telekom Srbija izjavio da će u okršaju španskih giganata navijati za Real.
a kada odu svi...mi ostajemo sami...
Boby Član
Naslov: Re: Novak Đoković Sre Maj 11, 2011 7:06 am
Šta kaže Nadal dok ga Nole šeta po terenu? • Vamos - tamos!
Katy Član
Broj poruka : 42297 Datum upisa : 01.01.2011 Lokacija : Srbija
Naslov: Re: Novak Đoković Čet Maj 12, 2011 10:28 am
Super fora!
I sve što uzištete u molitvi verujući, dobićete. Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto ga onda otimaju? Ako već mogu da ga otmu, ne znam što se toliko ustručavaju?
Suzy Član
Broj poruka : 10455 Datum upisa : 01.08.2010 Godina : 44 Lokacija : Krusevac
Naslov: Re: Novak Đoković Uto Maj 17, 2011 10:33 am
Boby ::
Šta kaže Nadal dok ga Nole šeta po terenu? • Vamos - tamos!
he he to sam procitala i smejala se kao luda....Nole je br1 u svetu ,moj tata ga obozavamkako je samo navijao ovih dana
Zoki Funder
Naslov: Re: Novak Đoković Sre Maj 18, 2011 6:13 pm
Novak Đoković - "cmok" u Kanu
Teniser je bio na premijeri novog filma Mela Gibsona, i crvenim tepihom prošetao sa svojom dugogodišnjom devojkom.
Beta/AP
Posle pobeda na teniskim terenima, Nole je bio i jedini sportista koji je prošetao pistom na reviji Naomi Kembel, a stigao je da na Festivalu u Kanu pogleda i ostvarenje "Dabar".
Fotografi su ovekovečili poljubac srpskog tenisera i njegove dugogodišnje devojke Jelene Ristić na crvenom tepihu uoči premijere novog filma Mela Gibsona.
Đoković, koji je nanizao 39 uzastopnih pobeda, nakon ovog "modnog i filmskog" predaha počeće da se priprema za Rolan Garos.
Naslov: Re: Novak Đoković Sre Maj 18, 2011 6:14 pm
Mekinro: Novak me već prestigao
Slavni američki teniser smatra da je Đokovićevih 37 uzastopnih pobeda veće dostignuće od njegovog niza bez poraza iz 1984.
Novak Đoković je blizu rekorda Džona Mekinroa, koji je 1984. godine "vezao" 42 pobede. Srpski teniser je do sada u 2011. lupio 37 recki i planira da niz nastavi na Rolan Garosu.
Međutim, slavni Amerikanac smatra da je Novakov niz već sada impresivniji.
"Sve ovo me vraća u 1984. godinu. Rekordi su tu da se ruše, sada je konkurencija mnogo jača, fizički je sve zahtevnije, naš sport sada ima mnogo veću dubinu, tako da je njegov niz već impresivniji od mog", istakao je Mekinro, a preneo zvanični sajt srpskog tenisera.
"Osim toga, Australijan open je ranije igran krajem godine, tako da ja u seriji nisam imao osvojen gren slem, a baš u Parizu je niz prekinut. Zato sam oduševljen i zbog tajminga, jer bi Novak baš ulaskom u finale Rolan Garosa mogao da obori moj rekord", dodao je Mekinro.
Mekinro je iznenađen načinom na koji je Nole ove godine rušio Nadala i Federera.
"Impresivno je to što je on ušao u godinu kao 'broj tri', a onda počeo da dominira na ovakav način i protiv Federera i protiv Nadala. Pratio sam Novakov razvoj i, blago rečeno, neverovatno je sa kolikim samopouzdanjem igra", zaključio je Džon Mekinro, koji je u karijeri osvojio 77 titula.
Naslov: Re: Novak Đoković Čet Maj 19, 2011 5:53 am
Nole osvojio i Kan
Posle pobeda na teniskim terenima, Novak Đoković zabeležio je i trijumf na modnoj pisti, gde se pojavio u društvu Naomi Kembel, Karoline Kurkove, itd.
Da je odavno prevazišao status teniske zvezde, Novak Đoković potvrdio je pojavljivanjem na humanitarnoj modnoj reviji tokom Kanskog festivala, gde je šetao pistom uz Naomi Kembel, Karolinu Kurkovu, itd.
Dylan Član
Broj poruka : 7287 Datum upisa : 02.12.2010 Godina : 44 Lokacija : Srbija
Naslov: Re: Novak Đoković Čet Maj 19, 2011 7:54 am
najbolji srpski brend u svetu
Katy Član
Broj poruka : 42297 Datum upisa : 01.01.2011 Lokacija : Srbija
Naslov: Re: Novak Đoković Pet Maj 20, 2011 6:16 pm
Novak na startu sa De Bakerom, moguć derbi sa Del Potrom u trećoj rundi
Novak Đoković je stigao u Pariz juče popodne, a oko 11 časova je prvi put izašao na trening na terenu "Filip Šatrije". Dok je najbolji teniser Srbije vežbao sa svojim timom, na svečanoj ceremoniji Rafael Nadal i Ana Ivanović su se bavili žrebom. Naši teniseri uglavnom neće imati previše težak zadatak na početku takmičenja, Novak bi mogao da ima problema u trećem kolu jer ga tamo možda čeka Del Potro, a najgore je prošla Bojana Jovanovski, koja će igrati protiv Andree Petković.
U odsustvu Frančeske Skjavone, koja ima obaveze na turniru u Briselu, organizator je pozvao srpsku teniserku kao žensku predstavnicu na žrebu. Nadal je tradicionalno bio na ceremoniji kao aktuelni šampion, a predsednik Francuske teniske federacije Žan Gašasin mu je poručio da ga ove godine čeka izuzetno težak zadatak.
"Rafa ove godine bi mogao da imaš problema, jer je konkurencija nikada jača, a u nju spada i Novak Đoković", rekao je Gašasin.
Najbolji teniser Srbije Novak Đoković u prvom kolu će igrati protiv Holanđanina Tijema De Bakera, a već u trećem mogao bi da se sastane sa povratnikom na teniske terene, sjajnim Huanom Martinom del Potrom.
Žreb je odredio i da u Novakovoj polovini kostura bude Rodžer Federer, sa kojim će možda odmeriti snage u polufinalu. Prva prepreka za Švajcarca biće prilično teška - Felisijano Lopez.
Ni Rafa Nadal neće imati lak zadatak na samom startu jer ga očekuje duel sa Džonom Iznerom. Derbiji na startu biće i Verdasko - Monako, Gaske - Štepanek (potencijalni rivali Novaka Đokovića u nastavku turnira).
Viktor Troicki će igrati protiv Nemca Julijana Rajstera, dok će Janko Tipsarević odigrati meč sa Brajanom Dabulom. Tipsarević je mogao da ima mnogo težeg rivala na početku Rolan Garosa, ali je Fernando Gonzales morao da odustane zbog nove povrede i umesto njega je u glavni žreb uskočio Dabul.
Srbija će imati ova tri predstavnika u muškoj konkurenciji, jer Nikola Ćirić nije uspeo da im se pridruži pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio od Francuza Davida Gueza za 6:7(5), 6:2, 6:2.
Nešto ranije je obavljen žreb u ženskoj konkurenciji. Jelena Janković će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv Aljone Bondarenko, Ana Ivanović će odmeriti snage sa Johanom Larson, dok će Bojana Jovanovski imati izuzetno težak zadatak protiv Andree Petković.
I sve što uzištete u molitvi verujući, dobićete. Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo? Ako je njihovo, zašto ga onda otimaju? Ako već mogu da ga otmu, ne znam što se toliko ustručavaju?
Zoki Funder
Naslov: Re: Novak Đoković Ned Maj 22, 2011 12:37 pm
Đoković protiv Sinklera, na mikseti
Novak Đoković je puštao muziku, dok je poznati di-džej Bob Sinkler igrao tenis. Sinkler je puštao muziku, dok je Đoković igrao tenis. A bili su i zajedno za miksetom i na terenu.
(foto: Getty Images)
Fanovi su dobili upravo ono što su očekivali od Dečijeg dana na Rolan Garosu.
Na Filip Šatrije terenu sve je vrvelo od teniskih zvezda (Novak Đoković, Rafael Nadal, Frančeska Skjavone, Ameli Morezmo, Arno Klemon, Gael Monfis, Žo-Vilfred Conga, Aravan Rezai, Majkl Ljodra, Jirgen Melcer, Sebastjan Grožan, Fabris Santoro...), a ugostio ih je jedan od najpopularnijih di-džejeva današnjice, Bob Sinkler. U publici je bilo više od 15.000 ljudi, među kojima nekoliko hiljada dece.
Tokom više od dva sata glavni stadion kompleksa u Bulonjskoj šumi pretvoren je u muzičku radionicu kombinovanu sa teniskim mečevima, a francuski di-džej je imao odrešene ruke, kako za miksetom, tako i na šljakastom terenu.
Sinkler je svoje tenisko umeće pokazao protiv Novaka Đokovića i Majkla Ljodrom. Potom je Srbin stao ispred miksete, rame uz rame sa Bobom Singlerom i Big Alijem, i podigao publiku na noge
Naslov: Re: Novak Đoković Čet Maj 26, 2011 7:19 am
Lady Gaga: Nole je moj heroj!
U armiji fanova Novaka Đokovića nalazi se i ime "ženskog Merilina Mensona".
Guliver/Getty images
Robert de Niro, Dijego Maradona, Marija Šarapova, Džon Mekinro, Mel B, Nikol Kidman, Šakira, Marat Safin, a sada i Lady Gaga...
Novak Đoković ne prestaje da pobeđuje i sva je prilika da će uskoro postati najbolji teniser sveta.
Na njegov uspeh i seriju od 39 uzastopnih pobeda u ovoj godini nije ostala ravnodušna ni kontroverzna pevačica koja je na svom Twitter nalogu pohvalila srpskog tenisera.
"Nole je moj heroj! Napred Novače, napred!", napisala je Lady Gaga.
Naslov: Re: Novak Đoković Pon Maj 30, 2011 8:28 am
"Đoković - ne da vam da dišete"
Tako je Gaske komentarisao poraz od Novaka, koji tvrdi da ne dozvoljava sebi opuštanje ni kad već ima dobijen meč.
Novak Đoković nezaustavljivo grabi, pred zahuktalim Srbinom pao je i Rišar Gaske u četvrtom kolu Rolan Garosa - 6:4, 6:4, 6:2.
Srbin "metla" sve pred sobom i to po kratkom postupku. Međutim, tvrdi da se ne opterećuje rekordima iako mu samo jedna pobeda nedostaje da izjednači rezultat Džona Mekinroa, od 42 uzastopne pobede u sezoni. Drugi reket sveta poručuje da se fokusira samo na trenutni zadatak.
"Tako je bilo i protiv Gaskea. Samo sam razmišljao o njemu, ni o čemu drugom, a tako će biti i ubuduće. Videćemo koliko dalje mogu da idem", izjavio je Đoković pošto je savladao Francuza šesti put u njihovom sedmom međusobnom duelu.
"Ubedljivom sam pobedio, ali nije bilo lako kao što pokazuje rezultat. Nisam to, uostalom, ni očekivao. Znao sam da će Gaske imati podršku sa tribina i zbog toga sam morao dodatno da se skoncentrišem. Čak i u trećem setu, pri dva brejka prednosti, nisam se opuštao, jer nisam želeo da mu dopustim šansu za eventualni povratak u meč", objasnio je 24-godišnji Srbin.
Iako već mesecima igra na neverovatno visokom nivou, Đoković smatra da i dalje napreduje.
"Veoma sam zadovoljan. Igram najbolji tenis u životu, a mislim da sam u nedelju bio sigurniji nego na prethodnom meču, zbog čega svakako mogu da budem srećan. Jednostavno nastojim da zadržim ovaj nivo igre i da razmišljam samo o duelu koji mi predstoji".
Naredni rival biće mu Fabio Fonjini, koji je dobio maratonski meč sa Albertom Montanjesom, ali ga je završio povređen. Pojavile su se glasine da bi Italijan čak mogao da se preda pre izlaska na teren.
Rišar Gaske je svestan da nije imao sreće prilikom žreba, jer je već u četvrtom kolu Rolan Garosa morao da igra protiv nepobedivog Srbina.
"Bez obzira što me je prethodni meč iscrpeo, protiv Đokovića nisam imao nikakvih šansi. On vam ne da vremena da dišete, a bekhend mu je savršen. Tako dobro kontroliše udarce i lopticu udara tako jako da jednostavno nemate vremena da je uhvatite", izjavio je Francuz i dodao:
"Nikada ne pada u igri i mislim da je njegov tenis savršen. Neverovatno je kako udara lopticu i reternira, ja prosto nisam imao nikakvih šansi", zaključio je Gaske.