Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Add This |
|
|
| FED kup | |
|
+5Dylan Doktor M Dragan Kovačević Boby Zoki 9 posters | |
Autor | Poruka |
---|
Zoki Funder
Broj poruka : 186876 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
| Naslov: FED kup Sub Jan 30, 2010 10:26 am | |
| First topic message reminder :FED kup Paketi ulaznica od 950 dinara Srpkinje i Ruskinje igraće na tvrdoj podlozi Ru Kort Hard. Cene karata za obe dana 950 i 2000 dinara. I dok su pogledi kompletnog teniskog sveta upereni ka finalima na Australijan openu, u Beogradu "stidljivo" počinju pripreme za meč 1. kola Svetske grupe FED kupa između Srbije i Rusije. Devojke se polako okupljaju, stigle su Ana Ivanović, njena imenjakinja Jovanovska, Bojana Jovanović... Čeka se još samo Jelena Janković pa da selektor Dejan Vraneš označi početak misije "rušenje Rusije". U Beogradskoj areni u toku je postavljanje tvrde podloge Ru Kort Hard na kojoj su Srpkinje već pobedile Japanke. Ulaznice za duele koji su na programu u subotu (dva singla) i nedelju (dva singla i dubl) prodaju se na sledećim mestima: BEOGRADSKE ARENE DOM OMLADINE BEOGRAD DELTA CITY BEOGRAD PROKART Biletarnica pozorišta Boško Buha Knjižara DELFI 5, Požeška 118A, Beograd Knjižara DELFI 6, Terazije 39, Beograd Knjižara DELFI 7, Studentski Kulurni Centar (SKC), Beograd GIGSTIX Store, Kralja Aleksandra 12 Pariski magazin, Novi Sad EKSPOZITURE PRIVREDNE BANKE BEOGRAD Preko web stranice: www.tickets.rs.Cena kompleta karata (za oba dana takmičenja) za nivo 400 iznosi 950 dinara, dok je cena kompleta karata za nivo 200 Beogradske arene 2000 dinara. | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Zoki Funder
Broj poruka : 186876 Datum upisa : 01.01.2010
| Naslov: Re: FED kup Uto Apr 20, 2010 7:04 pm | |
| FED KUP: Stiže Jelena! Teniski savez Srbije saopštio da će najbolja srpska teniserka uspeti da dođe u Beograd iz SAD na vreme, odnosno da će igrati protiv Slovakinja. Jelena Janković dolazi na meč protiv Slovakinja u Fed kupu ovog vikenda u Beogradu! Ovu informaciju objavio je Teniski savez Srbije, navodeći da će najbolja srpska teniserka u Beograd doputovati u četvrtak iz SAD zbog čega je i pomerena konferencija za novinare srpskog Fed kup tima. Zbog problema sa vazdušnim saobraćajem u Evropi posle erupcije vulkana na Islandu i oblaka vulkanskog pepela koji je prizemljio avione, bilo je pitanje da li će Džej Džej uspeti da doputuje iz SAD. Ona se na svom blogu čak i našalila da je spremna da dođe na meč protiv Slovakinja i podmornicom! Sad se lakše diše. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Pet Apr 23, 2010 9:41 pm | |
| Jankovićeva igra, Cibulkova ne! Najbolja srpska teniserka Jelena Janković uprkos povredi nastupa za reprezentaciju na plej-of meču Fed kupa protiv Slovačke, za koju neće igrati Domenika Cibulkova. Jelena Janković je danas trenirala svega 15 minuta, bila je na terapiji, a posle žreba za Fed kup otišla je na magnetnu rezonancu. I pored problema sa ručnim zglobom najbolja srpska teniserka će nastupati za nacionalni tim u plej-of meču protiv Slovačke predstojećeg vikenda. Zato i jeste dobila nagradu "Srce". Dobra vest je da u timu Slovačke neće biti Domenike Cibulkove, tako da je sada odnos snaga izjednačen, s obzirom da je Ana Ivanović zbog loše forme još ranije otkazala nastup selektoru Dejanu Vranešu. Da oba tima budu u gotovo identičnoj situaciji "pobrinuo" se i vulkanski pepeo, zbog čega su otkazani mnogi letovi ka Evropi. Zbog toga su Jelena Janković i Danijela Hantukova nešto kasnije doputovale iz Amerike i obe su se danas požalile da su preumorne i da se još nisu privikle na vremensku razliku. Jankovićevu ipak više brine problem sa rukom, a na povredu se žali i Hantukova. "U Beograd sam stigla juče u četiri ujutro i imam dan i po da se adaptiram. Ne osećam se najbolje, nisam spavala, ali me ipak najviše brine povreda ruke. Profesionalac sam, igram na mnogim turnirima, ali nije prijatno kada igrate pod bolovima, jer tada ne razmissljate o protivniku nego o povredi", izjavila je sedma teniserka sveta i dodala da će u sutrašnjem duelu morati da se osloni na svoj talenat. "Na teren uvek izlazim sa osmehom na licu, ali kada sam povređena, nisam zadovoljna. Ali igram za svoju zemlju, i daću sve od sebe. Nije mi prvi put da se oslonim na svoj talenat. Mislim da će talenat sutra odigrati veliku ulogu". Pre međusobnog susreta u Beogradskoj areni, koji je zakazan za nedelju od 14 časova, Jelena se sutra u isto vreme sastaje sa Magdalenom Ribarikovom, a potom igraju Danijela i Bojana Jovanovski. Dubl meč između ove dve ženske teniske reprezentacije biće igran u nedelju, posle oba duela u singlu. Za Srbiju su prijavljene Jelena Janković i Ana Jovanović, a za Slovačku Danijela Hantuhova i Magdalena Ribarikova. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Sub Apr 24, 2010 4:19 pm | |
| Jelena "izvukla" prvi poen! Jelena Janković pobedila Magdalenu Ribarikovu sa 2:0, po setovima 7:6(5), 6:3 i donela prvi poen Srbiji u plej-ofu Svetske grupe Fed kupa. Jelena je startovala vrlo dobro i sa osmehom na licu. Nije se primećivalo da ima problema sa povredom leve ruke i odmah je lako napravila brejk. Mnogo teže joj je bilo u narednom gemu, ali je ipak uspela da sačuva svoj servis i dobije i naredni, čime je povela sa 3:0. Prvi gem 22-godišnja Magdalena Ribarikova je osvojila na servis Jelene Janković u četvrtom gemu. Slovakinja je počela bolje da se kreće, njena brzina došla je do izražaja. Pustila je Jankovićevu da diktira tempo, ali je umorna srpska teniserka više i grešila. U prvih osam gemova napravila je čak 16 neiznuđenih grešaka. Ribarikova koristi drugu brejk loptu i vraća brejk, odnosno posle Jeleninih 3:0 dolazi do 4:4. I ne samo to, nego je značajno popravila svoj servis i bez izgubljenog poena dobila deveti gem. Uopšte nije ličila na onu igračicu koju je Beograđanka eliminisala u drugom kolu prošlogodišnjeg Rolan Garosa prepustivši joj svega tri gema! Trenutno 53. teniserka na WTA listi anulirala je slab početak i posle 36 minuta igre prešla u vođstvo – 5:4, a zatim u narednom gemu imala i priliku da već tada završi prvi set u svoju korist. Na početku nije izgledalo tako, ali kako je meč odmicao Jelena nije bila zadovoljna svojim kretanjem i bila je sve više u podređenom položaju. Da je kraljica drame pokazala je i ovaj put. Kako je u najavi meča i rekla – osloniće se na svoj talenat, ali i iskustvo. Jelena najpre nije iskoristila dve set lopte na svoj servis u taj-brejku, ali je posle četiri mini brejka uspela da "izvuče" set. Da se zna ko je bio broj jedan!Drugi set bio je priličnio izjednačen i bez mnogo iznenađenja, ali je mlada Slovakinja počela više da greši. Prvi brejk uzela je Jankovićeva u šestom gemu i povela sa 4:2. Jelena je već u osmom gemu imala i propustila dve meč lopte i priliku da nakon sat ipo vremena pobedi. Ipak, naredni gem nije prepustila Slovakinji. Pobedila je posle 102 minuta igre. "Bio je izuzetno težak meč za mene, pogotovo što nisam trenirala više od nedelju dana. Danas mi je bio prvi dan da udarim bekhend. Nije to bilo na mom nivou, svesna sam toga, ali srećna sam što sam donela prvi poen svom timu.Neugodno mi je, jer igram sa flasterima i mučim se sama sa sobom. Ali sam na svoj rizik odlučila da ih skinem i zaigrala bolje. Ona mi je namerno gurala na bekhend, a ja sam joj vraćala lopatom. Opet mi je natečen zglob, ali verujem da ću sutra moći da igram", izjavila je Jelena Janković. Po završetku ovog meča na teren izlaze Bojana Jovanovski i Danijela Hantukova. Sutra od 14 časova bi trebalo da se sastanu Jankovićeva i Hantukova, a zatim Jovanovski i Ribarikova. Potom je na programu dubl za koji su prijavljene Janković i Jovanović, odnosno Hantukova i Ribarikova. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Sub Apr 24, 2010 8:48 pm | |
| Bojana prkosila, ali izgubila Poput Jelene, i Danijela Hantuhova je opravdala ulogu favorita protiv debitantkinje u Fed kupu, Bojane Jovanovski - 6:2, 6:2. Mlada, 18-godišnja Srpkinja je pružila zavidan otpor devet godina starijoj i 94 mesta bolje plasiranoj rivalki, ali nije mogla više od časnog poraza. Nije uspela čak ni brejk da napravi iako je imala šest prilika. Slovakinja je u oba seta po dva puta oduzela protivnici servis i do pobede došla posle sat i 21 minut. Međutim, nije tako lako pobedila kao što rezultat govori. Bojana je, primera radi, imala više direktnih poena 24:18, ali i znatno više neiznuđenih grešaka (18:31). " Žao mi je što Srbiji nisam donela poen. Dala sam sve od sebe. Imala sam tremu na početku. Imala sam dosta prilika za brejk, a nisam napravila nijedan. Ona je dobro servirala kad god je trebalo. Nisam mogla bolje, ali nadam se da ću u nedelju uspeti", izjavila je Bojana Jovanovski. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Pon Apr 26, 2010 12:06 am | |
| Dubl oproštaj od elite U dublu smo u februaru izgubili od Ruskinja i otišli u borbu za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa. U dublu smo u aprilu izgubili od Slovakinja i ispali iz elite. Naredne sezone, Srbija će se takmičiti u Svetskoj grupi II Fed kupa, iz koje je pre godinu dana prvi put u svojoj istoriji došla do plasmana među osam najboljih ekipa na planeti. Posle herojski izborenog izjednačenja u nedelju, pobedom Bojane Jovanovski nad Magdalenom Ribarikovom, moralo se u igru parova, a to je "detalj" Fed kupa gde se Srbija često iz favorita pretvara u autsajdera. Umorne i ispovređivane, Jelena Janković i Bojana Jovanovski prvi put su zajedno zakoračile na teren. Dale su sve od sebe, ali su Danijela Hantukova i Magdalena Ribarikova bile bolje - 0:2 (4:6, 3:6)! "Nikad nismo igrale zajedno, borile smo se, ali nismo se poznavale. Često smo obe išle na istu loptu", rekla je Jankovićeva, koja je izgubila prvi meč dana protiv Hantukove. Uprkos tome što je u nedelju u Beogradskoj areni zabeležila prvu singl pobedu za Srbiju, umorna Jovanovski nije bila srećna. "Ne mogu da budem zadovoljna, tužna sam. Dale smo sve od sebe, ali nije vredelo", prokomentarisala je Jovanoviski. Ona je pobedila Magdalenu Ribarikovu sa 6:1, 7:6(4), nakon što je Jelena bila poražena od Hantuhove sa 6:7, 5:7. Samo je Bojana verovala Bojana Jovanovski ostvarila je do sada najznačajniju pobedu u svojoj karijeri. Posle poraza Jankovićeve od Hantuhove svi su već Srbiju precrtali iz društva osam najboljih. Svi, ali ne i 18-godišnja Bojana. Jučerašnji meč protiv Hantuhove, debitantskom u nacionalnom timu, bio je od velike koristi za Jovanovsku, koja je uspela da iznenadi Magdalenu Ribarikovu. Iako joj je u prvom setu prepustila svega jedan gem bilo je dosta neizvesnosti, a već posle petog gema Bojana se požalila selektoru Dejanu Vranešu da je boli stomak. U drugom je Slovakinja povela sa 2:1, ali je tada bojana vezala dva gema i prešla u vođstvo. Ribarikova nije iskoristila tri brejk lopte u osmom gemu, ali je zato oduzela servis Bojani u 10 i izjednačila na 5:5. Trema i strah od pobede, koje je Magdalena osećala od početka meča, kao da su u tim momentima prešli na Jovanovsku. U 12. gemu se požalila na bol u levoj butini, ali je ipak ustala sa stolice i vratila se da odigra taj-brejk, do koga je došlo delom i zbog njenog nedovoljnog iskustva. Ipak, u odlučujućim momentima 13. gema pokazala je stabilnost i dobila ga sa 7:4 posle skoro dva sata igre. "Veoma sam srećna što sam donela Srbiji poen i izjednačenje. Dobro sam počela meč, ali sam u drugom setu osetila grčeve, najpre u listovima. Želela sam da što pre završim meč, ali mi je kroz glavu prolazilo to da igram za Srbiju i to mi je vraćalo snagu", izjavila je Bojana Jovanovski, koja je prvi put ove sezone dobila neizvesnu završnicu. Jelena mnogo grešila Jelena Janković i Danijela Hantuhova su igrale prilično loš tenis, ali je Slovakinja manje grešila. Iskoristila je što je Beograđanka bila loša sa osnovne linije, osvojila tri uzastopna gema, uz jedan brejk, i povela sa 4:2. Hantuhova je u sedam gemova osvojila svega tri direktna poena. Jelena osvaja dva naredna gema za 4:4. Taman što je stigla do izjednačenja u devetom gemu je ponovo loše servirala i poklonila Slovakinji gem, a da pri tom nije osvojila ni poen. Posle 40 minuta igre 23. igračica sveta je servirala za osvajanje seta. Ipak, psihološka stabilnost nije nešto čime 27-godišnja Slovakinja može da se pohvali. Jankovićevoj pripada taj gem, a zatim i preokreće rezultat na 6:5. Srpkinja prva stiže do set lopte (40:30) na servis Hantuhove u 12. gemu, međutim gošća vezuje dva asa i stiže do šestog gema. Danijela Hantuhova je počela da igra stabilnije i brzo povela sa 5:0, a zatim 13. gem rešila u svoju korist 7:2. U prethodnih pet mečeva protiv Jelene Janković Slovakinja nikada nije dobila prvi set. Na startu drugog seta Hantuhova je osvojila lako prvi gem na svoj servis, a zatim odmah imala priliku da napravi brejk, što Jankovićeva nije dozvolila. Treći gem dobila je Danijela i to bez izgubljenog poena, ali to, na sreću, nije deprimiralo Jelenu, koja je izjednačila rezultat. Hantuhova u tom periodu dobro servira, ali u petom gemu Jankovićeva stiže do brejk lopte, koju ne realzuje. Iako je slovačka teniserka bila u prilici da povede sa 4:2, ni posle šestog gema nije bilo brejkova. U sedmom gemu Jelena je imala i treću brejk loptu u drugom setu, ali je Hantuhova imala nekoliko dobrih servisa i uspela da zadrži prednost. Jelena je urpkos brojnim neiznuđenim greškama bila ravnopravan rival. Sve do samog kraja. A onda je Hantuhova napravila brejk u 12. gemu i dobila meč. "Šta da radimo, ja sam dala sve od sebe. Danijela je dobro igrala, ali ja nisam bila na svom nivou, nisam se dobro kretala. Igrala sam koliko sam mogla, a i Danijelu je malo htelo. Još uvek imam povredu, ruka mi je natečena i rizikovala sam da se još više povredim", rekla je Jelena Janković, kojoj je ovo tek drugi poraz u 22 singl meča, koliko je odigrala za reprezentaciju. | |
| | | Boby Član
Broj poruka : 45020 Datum upisa : 24.03.2010
| Naslov: Re: FED kup Sub Dec 18, 2010 3:45 pm | |
| Na Kanadu u najjačem sastavu Jelena Janković i Ana Ivanović pozvane za prvi meč u novoj sezoni Fed Kupa protiv selekcije Kanade. Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš uputio je dana poziv srpskim reprezentativkama na koje računa za prvi meč u 2011. godini. Prvi meč selekcija Srbije odigraće 5. i 6. februara 2011. godine u okviru Prvog kola Svetske B grupe protiv reprezentacije Kanade u novosadskom "Spensu". Za meč protiv Kanade Vraneš računa na sledeći tim: Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Aleksandra Krunić, Tamara Čurović i Ana Jovanović. Selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš saopštio je i spisak mladih srpskih teniserki čiji će se rad i forma pratiti u sledećoj godini i koje će biti pozivane na pripreme reprezenatcije prema potrebi. Na spisku su: Saška Gavrilovska, Natalija Kostić, Jovana Jakšić i Doroteja Erić. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Pon Jan 24, 2011 6:28 pm | |
| Ko će igrati protiv Kanade? Selektor Srbije Dejan Vraneš ne zna da li će moći da računa na najbolje igračice Jelenu Janković i Anu Ivanović, iako u utorak ističe rok za prijavu tima. Ženska teniska reprezentacija Srbije 5. i 6. februara u Novom Sadu će ugostiti selekciju Kanade u prvom kolu Svetske B grupe. Selektor Dejan Vraneš, međutim, ne zna sa kojim će igračicama započeti to takmičenje ove sezone, iako zvanično spisak mora da preda najkasnije do utorka. Poznato je da su Ana Jovanović, Bojana Jovanovski, Aleksandra Krunić i Tamara Čurović odavno pristale da igraju za nacionalni tim, ali je neizvesno da li će selektor na tom meču moći da računa na najbolje teniserke - Jelenu Janković i Anu Ivanović. "Od Jelene očekujem da će da dođe i zaigra za Srbiju, mada još uvek nemam zvaničan odgovor. Anu već neko vreme pokušavam da dobijem, ali bez uspeha. Što se nje tiče imam nezvaničnu informaciju da neće da igra u Fed kupu. Bojana je stigla u Beograd i počinje da trenira", izjavio je Vraneš za "Novosti".Ana Ivanović je posle rane eliminacije na Australijan openu i povrede već dala do znanja da neće biti spremna za nastup za Srbiju, dok je Jankovićeva uoči meča drugog kola sa Šuai Peng, od koje je i eliminisana, izjavila da ni ne zna kada se igra duel Fed kupa protiv Kanade, jer je skoncentrisana na nastupe u Melburnu. U Novom Sadu će se sigurno igrati, a neizvesnost oko toga ko će se pojaviti u Spensu trajaće bar još 24 sata. | |
| | | Boby Član
Broj poruka : 45020 Datum upisa : 24.03.2010
| Naslov: Re: FED kup Sre Jan 26, 2011 6:31 am | |
| Ana ne igra u FED Kupu! Portparol Ane Ivanović izjavio da ona neće igrati za FED Kup tim protiv Kanade i da je razloge objasnila selektoru Vranešu. Srpska Fed kup reprezentacija biće oslabljena u duelu protiv Kanade u 1. kolu Svetske B grupe, 5. i 6. februara u Novom Sadu. Naime, Ana Ivanović je odlučila da ne igra! "Ana je objasnila selektoru Dejanu Vranešu da neće nastupiti u ovom meču. Ostala je u Australiji, pod nadzorom lekara, i priprema se za turnire u Aziji - u Pataji, Dubaiju i Dohi. Timu želi sve najbolje u ovom meču", rekao je za Radio-televiziju Srbije njen predstavnik za medije, Gevin Versi. Dan ranije, međutim, Vraneš je rekao da nije uspeo da stupi u kontakt sa Anom Ivanović i da neće na nju računati u predstojećem okršaju protiv Kanade, na kojem će sigurno nastupiti Bojana Jovanovski, dok se očekuje dolazak Jelene Janković. "Nisam uspeo da stupim u kontakt sa njom. Imam nezvaničnu informaciju da neće igrati. Sigurna je Bojana Jovanovski, nadam se i Jeleni, očekujem da potvrdi svoje učešće", rekao je selektor Dejan Vraneš listu "Sport". | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Sub Feb 05, 2011 6:23 pm | |
| Srbija na minus jedan Nedovoljno iskusna teniserka Aleksandra Krunić poražena je od Kanađanke Rebeke Marino 1:2 (3:6, 6:3, 5:7) nakon 123 minuta u prvom meču prvog kola Svetske B grupe Fed kupa u Novom Sadu. (foto: Beta) Aleksandra Krunić je uspela da priredi vrlo neizvesnu tenisku partiju, ali ne i da pobedi favorizovanu Rebeku Marino, iako je u trećem setu uspela da sustigne vođstvo od 5:0 u trećem setu. I Aleksandra i Rebeka će 5. februar pamtiti po svom debiju za reprezentaciju. Verovatno otud i vrlo konfuzan start obe teniserke. Ipak, 20-godišnja Kanađanka ima nešto više iskustva nastupa na velikim turnirima, te je na startu bila mirnija i sigurnija. Marino je bolje servirala, dok je Aleksandra, koja 15. marta postaje punoletna, jedva imala pola ubačenih prvih servisa i još slabiji procenat realizacije. Gošća je iskoristila tek četvrtu priliku za brejk i u osmom gemu oduzela servis 281. teniserki sveta, što joj je donelo odlučujuću prednost da nakon 34 minuta dobije prvi set. Aleksandra je prekinua seriju od tri osvojena gema protivnice, a zatim u narednom gemu malo jača buka na tribinama Spensa omela je Rebeku Marino na servisu, koja je napravila dve duple greške, i Srpkinja je iskoristila drugu brejk loptu za vođstvo od 2:0 u drugom setu. Ono što se u kartama zove "kao kec na deset" došlo je Aleksandri Krunić za okončanje trećeg gema - as (prvi u meču) nakon deset uzastopno osvojenih poena.Odličan start u drugom setu i vođstvo od 3:0 bili su presudni da Srpkinja rođena u Moskvi mnogo staloženije izgleda u drugom setu i konačno ga dobije sa 6:3. Naša teniserka nije žurila sa završavanjem poena, pustila je protivnici da greši i to je dalo rezultata. (foto: TSS) A onda kao da su u trećem setu sasvim druge igračice izašle na teren. Favorizovana Rebeka Marino je delovala ubedljivo i sigurno. U ogromnoj meri je smanjila broj grešaka u odnosu na drugi set i za tili čas je sa povela sa 5:0. Aleksandrin govor tela delovao je kao da se potpuno predala, ali izgleda da je poslušala selektora Dejana Vraneša koji joj je ponavljao "ne gledaj rezultat". Krunićeva je "opustila ruku" i mic po mic za dvadesetak minuta stigla do izjednačenja (5:5). Svaka čast! Ipak, Rebeka Marino je uspela na svoj servis da prenine seriju od pet uzastopnih gemova Krunićeve, a zatim i napravi još jedan brejk. Na svom debiju za nacionalni tim 84. igračica sveta je Kanadi donela prvi poen u susretu sa Srbijom u okviru prvog kola Svetske B grupe Fed kupa. Aleksandra Krunić je suze ronila nakon poraza."Krivo mij je jer sam imala mnobo prlika da dobijem, a sa ovakvim teniserkama ako propustiš priliku dolazi ti kazna. Nisam odustala jer ne igram za sebe , već za državu, zato ne smem da odustajem. Trebalo je na 5:5 da iskoristim brejk loptu, to me je koštalo meča. Mislim da ću sutra biti mirnija, jer sam danas prebrodila taj prvi meč", rekla je Krunićeva. Sledi susret Bojane Jovanovski i Aleksande Voznijak. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Ned Feb 06, 2011 8:29 pm | |
| Svaka čast, devojčice! Pobedom u dublu Aleksandre Krunić i Bojane Jovanovski nad Kanađankama Šeron Fičman i Mari-Iv Peletije (7:6, 6:4) Srbija je trijumfovala u prvom kolu Svetske B grupe Fed kupa. (foto: Beta) Ono što je Janko Tipsarević bio u polufinalu (protiv Slovačke), a Viktor Troicki u finalu Dejvis kupa (protiv Francuske), to je Aleksandra Krunić bila u četvrtfinalu Svetske B grupe Fed kupa - čovek odluke. Bojana Jovanovski je bila nešto poput Novaka Đokovića - dva sigurna poena u singlu. Rezultat svega je: Fed kup tim Srbije nastaviće takmičenje u eliti, iako meč protiv Kanade nisu igrale dve najbolje rangirane teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović.Posle prvog dana bilo je 1:1. Onda je u nedelju najpre Bojana Jovanovski pobedila Rebeku Marino (7:6, 6:3), a Ana Jovanović je poražena od Aleksandre Voznijak (6:0, 6:4). O pobedniku susreta prvog kola Svetske B grupe odlučivao je dubl. Upavo u tom meču Srpkinje su poražene u prethodna dva susreta prošle godine, protiv Rusije i Slovačke. Ali, 5. februar 2011. je dan kada se tradicija promenila, a Srbija je dobila nove teniske zvezde.Krenimo redom... Pouzdana Bojana Jovanovski (foto: Beta) Bojana Jovanovski i Rebeka Marino su na mahove pokazale igru kao u drugom kolu Australijan opena, kada su u tri seta dobro namučile teniserke iz top pet (Veru Zvonarjevu, odnosno Frančesku Skjavone). Na sreću navijača Srbije, Marino je u nedelju uspela samo da u dva seta (7:6, 6:3) namuči Jovanovsku. Bojana je zasluženo slavila nakon 81 minuta. Ona kaže da nije potpuno zadovoljna, ali i takvom igrom uspela je da savlada godinu dana stariju protivnicu. Za Bojanu je bilo od velike važnosti što je dobila 13. gem prvog seta i to joj je ulilo samopouzdanje da u drugom setu igra raznovrsnije.Srpska teniserka je duel drugog dana Fed kup meča otvorila brejkom u trećem gemu, međutim Kanađanka je uzvratila odmah u narednom. Nakon tih ranih brejkova, svaka teniserka je držala svoj servis, ne dozvolivši protivnici čak ni priliku za oduzimanje servisa. Igrale su izjednačeno skoro 40 minuta, a onda je u taj brejku 19-godišnja Beograđanka napravila mini brejk. Vođstvo od 3:1 donelo joj je dodatnu mirnoću i prvi set je rešila u svoju korist nakon 50 minuta igre.Visoka Rebeka Marino je i u Spensu demonstrirala svoj izuzetno jak servis, međutim on nije uvek bio i precizan. Samo u prvom setu je napravila četiri duple greške, koje su anulirale isto toliko as udaraca. Trideset mesta bolje rangirana Bojana Jovanovski je procentualno bolje izvodila početni udarac i imala pet manje neiznuđenih grešaka (14), što joj je donelo prednost. Međutim, srpska teniserka je upravo napravila tri neiznuđene greške u prvom gemu drugog seta, pa je Kanađanka na startu lako povela sa 2:0. Jovanovski je brzo vratla brejk, odnosno izjednačila na 2:2, a zatim i povela (3:2). U somom gemu je uspela da stigne i prestigne Rebekino vođstvo 40:15. Imala je 5:3 u drugom setu i servis. Iskoristila je već prvu meč loptu i donela novu pobedu Srbiji. "Ovo je veliko iskustvo za mene. Imala sam veliki pritisak. Nisam igrala na svom nivou, jer sam ponovo imala tremu. Marino je vrlo kvalitetna igračica i pošteno me je namučila, morala sam da igram maksimalno. Mislim da je taj brejk u prvom setu bio odlučujući za ishod meča. Ona je pala psihički u tom momentu, videlo se da je promašila dva zicera, koja sam ja iskoristila", rekla je Bojana Jovanovski. Nesigurna Ana Jovanović (foto: MN Press) Selektor Dejan Vraneš je računao na iskustvo i mirnoću 26-godišnje Ane Jovanović (322. na WTA), pa je nju stavio u poslednji meč singla, umesto još nepunoletne Aleksandre Krunić. Računao je i na faktor iznenađenja, ali tako nije izgledala Aleksandra Voznijak, nekada 21. teniserka sveta. Ana Jovanović je na sreću osvojila prvi poen u meču, ali je onda krenulo loše po nju. Voznijak se nije mnogo namučila, a već posle 13 minuta je vodila 4:0. Jovanovićeva nije uspela da se trgne nakon što je na startu izgubila brejk, kako je set odmicao igrala je sve lošije. Nije uspela da osvoji ni počasni gem, čak je uzela samo četiri poena kada je servirala Voznijak.A Kanađanka nije igrala ništa posebno. Samo je bila mirna i uzimala ono što joj se pružilo. Bez obzira na loš prvi set, selektor Vraneš je uspeo da nasmeje Anu Jovanović u pauzi i ona je dobro krenula u drugom. Uz jedan brejk osvojila je prva tri gema. Onda je stala. Pogubno po Srpkinju bio je dug peti gem, sa mnogo preokreta, u kome je Voznijak na kraju uspela da iskoristi tek petu brejk loptu.Kanađanka je ušla u seriju pet osvojenih gemova, koji je Ana samo na kratko prekinula, ali nije bila dovoljno sigurna u sebe da može da preokrene rezultat. Nakon 74 minuta Aleksandra Voznijak je asom okončala ovaj meč. Energična Aleksandra Krunić (foto: Beta) Dejan Vraneš je za odlučujući meč odabrao Aleksandru Krunić i Bojanu Jovanovski. Selektor Kanade Silvan Bruno je pred odlučujući meč savetovao iskusne dubl igračice Šeron Fičman i Mari-Iv Peletije da prevashodno gađaju omalenu Aleksandru, verovatno računajući da je ona slabija karika srpskog para, koji prvi put igra zajedno. Međutim, mlada Moskovljanka je bila ta koja je diktirala igru na terenu i zahvaljujući njenoj energiji sa srpske strane mreže nije se osetila trema usled važnosti meča. Dok su se Kanađanke osvestile, već je bilo 4:0 za Aleksandru i Bojanu, koje su uspešno realizovale obe brejk prilike.Krunićevoj na kraju seta nije baš dobro išao prvi servis. Fičman i Peletije uspele su da iskoriste treću brejk loptu i smanje na 5:3, a zatim su osvojile još dva gema. Od 5:1, Kanađanke su stigle do 5:5. Jednostavno, ušle su u udarac. Bojana Jovanovski je gubila strpljenje i nadu, ali Aleksandra Krunić je bila ta koja je verovala i odlično servirala u 12. gemu. U taj brejku srpski tim je napravio dva mini brejka na servis Šeron Fičman i poveo sa 4:1. Ista teniserka je jednom lošom procenom pomogla našim igračicama da stignu do prve set lopte (6:4). Prva, na servis Bojane Jovanovski, nije realizovana, ali naredna jeste. Nakon iscrpljujućih 62 minuta igre Srbija je dobila prvi set. Peletije i Fičman su odmah na startu drugog seta oduzele servis Srpkinjama. Tek u šestom gemu uspele su naše devojke da im se revanširaju i izjednače rezultat (3:3). Igra živaca usledila je u sedmom gemu, ali ga je Srbija na servis Aleksandre Krunić osvojila i konačno povela u drugom setu (4:3). Vođstvo su sačuvale do kraja i nakon 115 minuta trijumfovale u dublu. "Stvarno mi nije bilo dobro pri pomisli da ćemo treći put za redom biti poraženi u dublu. Kakav kamen, planina mi je pala sa srca nakon ove pobede. Dolazimo u priliku da igramo plej of za povratak u svetsku grupu. Veliki rezultat, čestitke devojkama. Mislim da je ovo veliki uspeh cele ekipe", rekao je na kraju selektor Dejan Vraneš. Srbija - Kanada, 1. kolo Svetske B grupeSubota Aleksandra Krunić - Rebeka Marino 3:6, 6:3, 5:7Bojana Jovanovski - Aleksandra Voznijak 6:4, 7:5 Nedelja Bojana Jovanovski - Rebeka Marino 7:6(3), 6:3 Ana Jovanović - Aleksandra Voznijak 6:0, 6:4 Krunić/Jovanovski - Fičman/Peletije 7:6(5), 6:4 | |
| | | Boby Član
Broj poruka : 45020 Datum upisa : 24.03.2010 Godina : 46 Lokacija : Srbija
| Naslov: Re: FED kup Pon Feb 07, 2011 7:14 am | |
| mala Aleksandra Krunić...je prava čigra,svaka joj čast,ona je iznela dubl pobedu,Bojana je imala tremu videlo se,igrala je u grču.svaka čast cure i ja kažem a kada odu svi...mi ostajemo sami... | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Pon Feb 07, 2011 8:26 am | |
| slažem se Boby da je mala Aleksandra čigra prava,Bojana je stvarno kvalitetna ali kao da je imala previše treme....ali sve čestitke za naše cure,bez Ane i JJ | |
| | | Dragan Kovačević Član
Broj poruka : 8422 Datum upisa : 30.04.2010 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: FED kup Pon Feb 07, 2011 12:05 pm | |
| Ja bio na licu mesta u nedelju i posmatrao uživo , Bojana je ipak igračica koja će uskoro biti među nosiocima na nekom Gren - slemu ove godine , osvojila je 3 poena , pobedila u oba singla i spasila nas od poraza protiv Kanađanki .
Prvog dana je bila bolja , bolje se kretala i bila agresivnija , napadala i diktirala ritam , dok je 2. dana , protiv Rebeke Marino bila povučenija i nedostajalo joj je snage za jače udarce i servise ( što je i normalno , jer Marino ima bolji rejting od Voznijakove ) , ali nam se posrećio žreb . Bilo je odlično što je Bojana u nedelju igrala 1. meč , jer ko zna kako bi se osećala da nije imala odmor pred odlučujući meč u dublu ?
Solidna poseta u nedelju , devojke nisu nadmene i izvukao sam od obe autograme , a mala Krunićeva je simpatična i baš su je svi u gledalištu prihvatili sa oduševljenjem , raspoložene su za kratak razgovor , koliko im obaveze dozvoljavaju i uživo je takođe delovalo da je Krunićeva u dublu bila bolja od Bojane i odlično se ponaša u komunikaciji sa publikom i izaziva pozitivnu atmosferu .
Voleo bih da izvučemo SAD i da domaćin u tom meču ponovo bude Novi Sad , jer računam da u tom slučaju za Amerikanke ne bi nastupale ni Serena ni Venus Vilijams , a mi pojačani sa nekom od 2 najbolje igračice i Bojanom , možemo da savladamo SAD kao domaćini , pogotovo ako bar jedna od njih značajnije popravi formu . Protiv Slovačke , Australije ili Francuske bi naše šanse za povratak u 1. svetsku grupu FED kupa bile mnogo manje . | |
| | | Boby Član
Broj poruka : 45020 Datum upisa : 24.03.2010 Godina : 46 Lokacija : Srbija
| Naslov: Re: FED kup Sre Feb 09, 2011 4:02 pm | |
| Srbija gostuje u Slovačkoj Najbolje teniserke Srbije u borbi za svetsku elitu odlaze na noge Slovačkoj. Teniserke Srbije igraće protiv selekcije Slovačke u plej-ofu Svetske grupe Fed kupa, odlučeno je žrebom u Londonu. Baraž meč biće odigran 16. i 17. aprila u Slovačkoj. U ostalim mečevima sastaće se SAD - Nemačka, Španija - Francuska i Australija - Ukrajina. Slovakinje su u prvom kolu Svetske grupe poražene od Češke (2:3), a u timu su bile Dominika Cibulkova (27. na WTA listi), Danijela Hantuhova (32. na svetu), Magdalena Ribarikova (101) i Jana Cepelova (438). "Igrali smo dva puta protiv Slovačke i izgubili i u Košicama i Beogradu. Toliko dobro poznajemo Slovakinje da nam nisu potrebne nikakve dodatne informacije. Sigurno je da ću pratiti mečeve njihovih igračica na turnirima do meča sa Srbijom. Više me zanima forma i zdravlje naših igračica", izjavio je selektor Srbije Dejan Vraneš, ne skrivajući razočaranje posle žreba. Selektor je najavio je da će odmah po obavljenom žrebu poslati poziv svim igračicama, kako bi na vreme dobio odgovore, u želji da u najjačem sastavu obezbede prolaz u svetsku elitu. "Nadam se da će sve devojke, uključujući Jelenu i Anu, biti u formi do tog meča. Normalno da bi nam bilo lakše da se pojave njih dve, ili bar jedna od njih", dodao je Vraneš, napominjući da će Slovaci naknadno odlučiti u kom gradu će se igrati duel. Slovačka je jednom osvojila trofej Fed kupa - 2002. godine u finalu je savladana Španija rezultatom 3:1. I u tadašnjem sastavu je bila Danijela Hantuhova. Slovačka zauzima sedmo mesto na listi najboljih selekcija sveta sa 5.057,5 bodova, dok je Srbija na 10. mestu (4.785 bodova) Srbija je uoči žreba bila svrstana u grupu sa Francuskinjama, Slovakinjama i Ukrajinkama, dok su u drugoj grupi nosilaca bile selekcije Australije, Slovačke, Španije i SAD. Reprezentacija Srbije je u prvom kolu Fed kupa Svetske B grupe nadigrala Kanadu (3:2), bez pomoći najboljih igračica, Jelene Janković i Ane Ivanović. a kada odu svi...mi ostajemo sami... | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Sre Mar 09, 2011 7:12 pm | |
| FED KUP: Sa Slovakinjama na šljaci Teniski savez Srbije saopštio je da će se meč plej-ofa za popunu Svetske A grupe, protiv Slovačke u Bratislavi, igrati na zemljanoj podlozi. Teniserke Slovačke i Srbije sastaće se 16. i 17. aprila u Bratislavi, u meču čiji će pobednik 2012. igrati u Svetskoj A grupi, među osam najboljih selekcija planete. Domaćin je odabrao da se meč igra u dvorani Nacionalnog teniskog centra, kao i da podloga bude crvena šljaka. U subotu od 14 časova igraće se dve singl partije, a u nedelju od 12 časova dva singla, pa dubl. Slovakinje su u ćetvrtfinalu A grupe poražene od Češke (2:3) na domaćem terenu, dok je Srbija u okviru Druge svetske grupe savladala Kanadu (3:2), iako selektor Dejan Vraneš nije mogao da računa na Jelenu Janković i Anu Ivanović. Njih dve trebalo bi da se nađu u timu za meč u Bratislavi, za koji je Vraneš pozvao još Bojanu Jovanovski, Aleksandru Krunić, Anu Jovanović i Tamaru Čurović. Prošle godine je Srbija ispala iz A grupe upravo od Slovačke, koja je u Areni slavila rezultatom 3:2. | |
| | | Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010 Godina : 46 Lokacija : podmornica iza brega
| Naslov: Re: FED kup Čet Apr 14, 2011 6:53 pm | |
| Ana i Jelena: Dobro znamo Slovakinje Dve naše najbolje teniserke istakle da dobro poznaju Slovakinje i da iz tih prethodnih duela treba da izvuku iskustva za trijumf u Bratislavi. Reprezentativke Srbije u tenisu Ana Ivanović i Jelena Janković izjavile da dobro poznaju igračice iz Slovačke, protiv kojih će u Bratislavi igrati duel Fed kupa. "Poznajemo slovački tim dovoljno dobro. Igrale smo Ana i ja dosta puta protiv Slovakinja, tako da znamo njihovu igru, kao i one našu. Tu nema tajni", rekla je Jelena Janković na konferenciji za medije pred žreb za mečeve koji će se igrati 16. i 17. aprila u Bratislavi. Ona je kazala da je teren na kojem je trenirala "malo klizav", ali da će do početka mečeva "uspeti da se navikne na podlogu". "Želimo da se koncentrišemo na našu igru i odigramo najbolje što umemo", dodala je Jankovićeva. Ana Ivanović se poslednja priključila reprezentaciji, ali kaže da se oseća "veoma dobro". "Mislim da imamo velike šanse. U punoj snazi smo i očekujem uspešan vikend, ali sigurno će biti teško pošto protivnice imaju prednost domaćeg terena", ocenila je Ivanovićeva. Nekada najbolja igračica na svetu posebno je izdvojila Danijelu Hantuhovu i Dominiku Cibulkovu iz slovačkog tima. "Jelena i ja poznajemo Danijelu i Dominiku dosta dobro. Igrale smo puno puta sa njima u singlu, ali Fed kup mečevi su drugačiji. Ima dosta faktora koji utiču na konačan ishod. Potrebno je da izvučemo iskustvo iz singla i upotrebimo to za ovaj duel", rekla je Ana Ivanović. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Sub Apr 16, 2011 5:08 pm | |
| Slovačka - Srbija 1:0 Dominika Cibulkova donela prvi poen Slovačkoj pobedivši Bojanu Jovanovski (4:6, 6:3, 6:1). Ženska teniska reprezentacija Slovačke povela je protiv Srbije 1:0 u meču plej-ofa za popunu Svetske grupe Fed kupa u Bratislavi. Prvu pobedu domaćem timu donela je Dominika Cibulkova, koja je nadigrala Bojanu Jovanovski rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1. Jovanovski je dobila prvi set posle 53 minuta, demonstrirajući igru na veoma visokom nivou, koja je zatekla i 30. mesta bolje plasiranu na WTA listi (28. igračica sveta) Cibulkovu. Iako je slovačka teniserka imala prednost na početku od 2:0, Jovanovski je uspela da preokrene rezultat i sa pet vezanih gemova stigne do vođstva (5:2). Robustna Cibulkova u nastavku je ponovo pripretila, smanjila na 4:5, ali srpska teniserka nije dozvolila preokret. U istom ritmu Bojana je igrala i u nastavku. Odmah je oduzela servis protivnici, a zatim spasila dve brejk lopte i opet ostvarila solidnu prednost (2:0). Ipak, tada je Cibulkova zaigrala onako kako smo navikli - da "kida" na terenu - i to joj se isplatilo. Bojana je napravila brejk u petom gemu (3:2), a Slovakinja rešila u svoju korist naredna četiri gema i posle sat i po vremena igre poravnala rezultat na 1:1 u setovima. Već tada videlo se da je domaća teniserka, nošena podrškom sa tribina, dobila na samopouzdanju, kada se rastrčala po terenu i uspevala da uhvati skoro svaku lopticu. Jovanovski je potvrdila, sa druge strane, da je sa pravom dobila nagradu "Srce" od strane WTA, ali nije pronašla pravi odgovor na igru protivnice. Cibulkova je brzo stigla do 2:0, Bojana je uspela da smanji (1:2), ali ne i više od toga. Slovakinja je po receptu iz drugog seta dobila četiri naredna gema i posle dva sata i 18 minuta slavila je pobedu. U drugom meču dana sastaće se Ana Ivanović i Danijela Hantuhova. | |
| | | Dylan Član
Broj poruka : 7287 Datum upisa : 02.12.2010 Godina : 44 Lokacija : Srbija
| Naslov: Re: FED kup Sub Apr 16, 2011 9:39 pm | |
| Ana izjednačila, Srbija u igri! Ana Ivanović pobedila je Danijelu Hantukovu i donela izjednačenje Srbiji posle prvog dana FED kup borbi u Bratislavi. Slovačka povela trijumfom Dominike Cibulkove nad Bojanom Jovanovski. U drugi, odlučujući dan, Slovačka i Srbija ulaze izjednačene! Dominika Cibulkova upisala je prvi poen za Slovakinje u meču plej-ofa za popunu Svetske grupe FED kupa, ali je potom uzvratila Ana Ivanović, pa će se u nedelju krenuti od 1:1. Cibulkova je "otvorila" treći okršaj ove dve zemlje u FED kupu pobedom nad Bojanom Jovanovski od 4:6, 6:3, 6:1. Kasnije u subotu, Ivanovićeva je dobila Hantukovu rezultatom 6:2, 6:4.Ani je za pobedu bilo potrebno 85 minuta igre na zemljanoj podlozi. Teniserke su na početku prvog seta "razmenile" po brejk, pa po gem na svoj servis i onda je Ivanvićeva drugi put oduzela servis Hantukovoj (3:2), posle čega Slovakinja nije imala odgovor. Srpska teniserka je nakon toga osvojila tri gema uzastopno i za 31 minut igre povela 1:0 u setovima. Na početku drugog seta, Hantukova je brejkom kratko povela 2:1 u gemovima i tu bila potpuno zaustavljena "raketama" iz Aninog forhenda. Beograđanka je nakon toga zaigrala angažovanije i preokrenula na 4:2, potom i 6:4, za izjednačenje u ukupnom skoru. Vreme je za revanš! Uprkos tome što su se Slovačka i Srbija od 2007. treći put sastale u FED kupu, ovo je bio prvi "reprezentativni" duel Ane i Danijele, a naša teniserka poboljšala je skor na 4:1, računajući i duele sa WTA tura. Srbija u Bratislavi pokušava prvi put, u trećem pokušaju, da izbaci Slovačku iz FED kupa. Prvi put, Slovakinje su bile bolje 2007. godine, u Stil Areni u Košicama, kada su rezultatom 4:1 eliminisale našu reprezentaciju u prvoj rundi Svetske grupe II, u kojoj se trenutno i nalazimo.Tada su naše teniserke morale da spašavaju status učesnica Svetske grupe II, sezonu kasnije Jelena, Ana i ostale stigle su čak u Svetsku grupu I, ali je onda usledio poraz u prvom kolu od Rusije i novi plej-of, za opstanak u eliti, protiv Slovakinja. Prošle godine u Beogradskoj areni, Slovačka je bila bolja rezultatom 3:2 i vratila je našu reprezentaciju korak niže u Svetsku grupu II. Pobedom u Simbak areni u Bratislavi, devojke bi se u potpunosti revanširale starim rivalkama i vratile se tamo gde po rejtingu i pripadaju - u grupu najboljih osam reprezentacija na svetu. Za to su potrebne još dve pobede u nedelju, bilo u singli ili u singlu i dublu. Bojana krenula, pa stala... Mlada Bojana Jovanovski, koja je na teren otišla prilično nenadao, posle odluke selektora Dejana Vraneša da nju ubaci u vatru umesto očekivanog izbora Jelene Janković, odlično je počela meč, ali je stala sredinom drugog seta. Jovanovski je dobila prvi set posle 53 minuta, demonstrirajući igru na veoma visokom nivou, koja je zatekla i 30. mesta bolje plasiranu na WTA listi (28. igračica sveta) Cibulkovu. Iako je slovačka teniserka imala prednost na početku od 2:0, Jovanovski je uspela da preokrene rezultat i sa pet vezanih gemova stigne do vođstva (5:2). Robustna Cibulkova u nastavku je ponovo pripretila, smanjila na 4:5, ali srpska teniserka nije dozvolila preokret. U istom ritmu Bojana je igrala i u nastavku. Odmah je oduzela servis protivnici, a zatim spasila dve brejk lopte i opet ostvarila solidnu prednost (2:0). Ipak, tada je Cibulkova zaigrala onako kako smo navikli - da "kida" na terenu - i to joj se isplatilo. Bojana je napravila brejk u petom gemu (3:2), a Slovakinja rešila u svoju korist naredna četiri gema i posle sat i po vremena igre poravnala rezultat na 1:1 u setovima.Već tada videlo se da je domaća teniserka, nošena podrškom sa tribina, dobila na samopouzdanju, kada se rastrčala po terenu i uspevala da uhvati skoro svaku lopticu. Jovanovski je potvrdila, sa druge strane, da je sa pravom dobila nagradu "Srce" od strane WTA, ali nije pronašla pravi odgovor na igru protivnice. Cibulkova je brzo stigla do 2:0, Bojana je uspela da smanji (1:2), ali ne i više od toga. Slovakinja je po receptu iz drugog seta dobila četiri naredna gema i posle dva sata i 18 minuta slavila je pobedu. U nedelju, ukoliko selektori ne budu napravili izmene, trebalo bi da se sastanu Ana Ivanović i Dominika Cibulkova, odnosno Bojana Jovanovski i Danijela Hantukova. Ako i posle ta dva singla rezultat bude nerešen, igraće se dublovi Jelena Janković/Aleksandra Krunić - Danijela Hantuhova i Magdalena Ribarikova. Dvoboji počinju u 12 časova.Pobednik ovog duela, igraće 2012. godine u Svetskoj grupi FED kupa. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Ned Apr 17, 2011 6:59 pm | |
| Srbija - Slovačka 2:2! Jelena Janković pobedila Danijelu Hantuhovu i donela Srbiji izjednačenje! Srpkinja se izdigla iz pepela u odlučujućem setu. Jelena igra i dubl sa Aleksandrom Krunić.
Nakon što je Ana Ivanović predala meč Dominiki Cibulkovoj zbog povrede trbušnih mišića, selektor srpskog FED tima Dejan Vraneš izvukao je adut iz rukava - odlučio je da Srbiju u životu pokuša da ostavi Jelena Janković. I uspelo je! Posle velike borbe i više od dva i po sata igre, Jelena Janković je savladala Danijelu Hantuhovu 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 7:5)! O pobedniku će odlučiti dubl timovi dve reprezentacije. A srpski tim predstavljaju Jelena Janković i Aleksandra Krunić! Dakle, samo pola sata posle isrcpljujućeg meča sa Hantuhovom Jelena je ponovo na terenu. Istina, sa druge strane mreže biće Hantuhova u paru sa Riberikovom. Mogla je Džej Džej, koja je igrala u "mornarskoj" haljinici, i ranije da završi meč, jer je pri vođstvu 5:4 u odlučujućem setu imala meč loptu. Međutim, Hantuhova je dobrim servisom spela da ostane u meču. Vrlo brzo, bez muke, Jelena je ponovo bila u prednosti u meču, jer je naredni gem dobila bez izgubljenog poena i povela je 6:5. U gemu u kojem je Slovakinja ponovo tražila nadu i spas, Jelena je odigrala jedan od najleših poena na meču - drop šot, za vođstvo od 30:15, a potom je sebi stvorila dve meč lopte! Desetak minuta ranije nije uspela da realizuje meč loptu, ali zato jeste prvu narednu! U tom trećem setu, Jelena je bila u govoto izgubljenoj poziciji, hantuhova je rano napravila brejk i povela 3:1, ali je potom srpska teniserka pokazala svoje najbolje lice. Vezala je tri gema (dakle vratila je brejk) i preokrenula stvar u svoju korist. Najbolja srpska teniserka je bila ubedljiva u prvom setu i osvojila ga posle 43 minuta, najviše zahvaljujući daleko manjem broju grešaka. Jelena je napravila dva brejka iz četiri pokušaja, a protivnici nije dozvolila nijednu priliku da joj oduzme servis. Beograđanka je dominirala, ali se sve okrenulo u drugom setu. Hantuhovoj je bio dovoljan jedan brejk (za 2:0). Slovakinja je napravila duplo više "vinera" (14-7), pa iako je imala više neiznuđenih grešaka (19-14) uspela je da izjednači. ANA PREDALA, PA PLAKALA Ana Ivanović predala je meč Dominiki Cibulkovoj posle sat i 24 minuta igre. Dominika Cibulkova dobila je prvi set 6:4 posle sat vremena, a onda je Ana Ivanović povela 3:0 u drugom. Međutim, tada je zatražila lekarsku pomoć zbog problema sa trbušnim mišićima. Srpska teniserka se vratila na teren, odigrala još tri gema (3:3), ali nije mogla više da izdrži. Predala je meč i teren napsutila u suzama.Posle subotnjih duela bilo je 1:1 - Dominika Cibulkova savladala je Bojanu Jovanovski 4:6, 6:3, 6:1, a zatim je Ana Ivanović izjednačila pobedom nad Danijelom Hantuhovom - 6:2, 6:4. Cibulkova i Ivanovićeva vodile su veliku borbu, a statistika pokazuje da su bile izjednačene. Obe teniserke su napravile po 20 direktnih poena, a domaća takmičarka imala je tri neiznuđene greške više (31-28). Cibulkova je iskoristila tri od deset brejk lopti (jednu posle Anine povrede), a Srpkinja dve od sedam... U seriji od tri uzastopna brejka u prvom setu Slovakinja je više "ućarila", jer je povela 5:4, a zatim "odservirala" set. Do 3:3 teniserke su osvajale gemove na svoje servise (Cibulkova imala dve brejk lopte), a onda su usledila dva maratonska gema, koja su ukupno trajali 20-ak minuta. Prvo je 28. teniserka sveta iskoristila šestu brejk loptu u sedmom gemu, ali je Ana uzvratila pošto je materijalizovala treću brejk šansu - 4:4. Međutim, i u narednom gemu je Ivanovićeva izgubila servis posle čega je izgubila i set. Cibulkova je tako naplatila svoju veliku agresivnost. Ana se vratila na teren i brzo stigla do 3:0 (uz brejk prednosti). I posle ukazane lekarske pomoći je imala 0:40 na servis protivnice, ali je povreda počela da uzima danak. Srpkinja se sve teže kretala, "skraćivala" poene... Cibulkova je tada osvojila sedam uzastopnih poena što je bio početak kraja meča, jer je nedugo zatim Ana predala. Bio je to drugi duel Ane Ivanović i Dominike Cibulkove. Prethodno, sastale su se samo jednom, a Slovakinja je bila bolja u Moskvi 2008. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Ned Apr 17, 2011 9:08 pm | |
| Bravo, devojkeeeee!!! Srbija se vratila u Svetsku grupu FED Kupa! Jelena i Aleksandra bile na ivici provalije, ali su izašle iz pepela!!! Aleksandra Krunić junakinja dana! Jelena šest sati na terenu! Srpski ženski tenis ima Jelenu Janković, ima Anu Ivanović, ima i Bojanu Jovanovski, ali ima i Aleksandru Krunić! Srbija je pobedila Slovačku 3:2 (2:6, 7:5, 9:7) u meču za popunu Svetske grupe FED Kupa!!!
Bravo Jelena, Bravo Aleksandra!!!
Kakav je to bio meč dublova Slovačke i Srbije! Trajao je više od tri sata, a srpske teniserke dale su sve od sebe i na tome im kapa dole! I zaslužile su ovakav trijumf!
Pre svega Jeleni Janković koja je danas na terenu provela šest sati! Ali, i toj maloj Aleksandri Krunić koja je u pojedinim delovima odlučujućeg meča igrala "kao matora". Jeste grešila, ali je imala i neke fenomenalne poteze i pokazala hladnokrvnost u nekim važnim momentima.Srbija je gubila 0:1 u setovima, gubila je u drugom 1:5, ali je napravila preokret kakav se retko viđa! Ovaj meč je imao dramatičan, gotovo neverovatan tok. Slovakinje su počele idealno. Odmah su napravile brejk, potom još jedan i povele 3:0. Ali, tada se bude Srpkinje i zahvaljujući duploj servis greški Riberikove smanjuju na 1:3, potom i 2:3. Imao je srpski dubl još jednu brejk šansu za izjednačenje, ali nije uspeo da je iskoristi, a na talasu te odbrane Slovakinje su završile prvi set - 6:2. Ono što se događalo u drugom setu teško je pripričati. Početak identičan razvoju događaja u prvom. Slovakinje su napravile brejk i povele 1:0 i imale prednost od čak 5:1. Tada počinje neverovatan preokret Jelene i Aleksandre. U drugom setu, Aleksandra Krunić je pokazala sav talenat i potencijal i izluđivala je Hantuhovu i Riberikovu, kao i slovačke navijače. Imale su Slovakinje dve meč lopte, ali su Jelena i Aleksandra pokazale karakter i hrabrost i iskoristile su petu brejk loptu za izjednačenje (5:5). U naredna dva gema Aleksandra Krunić je nastavila da igra fenomenalno, da bi srpski dubl sa šest vezanih gemova izjednačio u meču na 1:1 u setovima. Treći set još uzbudljiviji i "luđi". Pun preokreta, pun brejkova. Slovakinje su povele 5:4 (oduzele su servis našim devojkama), ali ništa nije gotovo kad igraju Jelena i Aleksandra. Ne, jer su odmah uzvratile i izjednačile na 5:5, a potom i povele 6:5. Došlo se do 7:7 (u odlučujućem meču nema taj-brekova), a pritisak je bio na Aleksandri Krunić koja je servirala. Ali, Aleksandra, rođena Moskovljanka, ima srce kao Kopaonik! Odigrala je vrlo hrabro i pametno i Srbija je ponovo bila u vođstvu - 8:7. Nadali smo se da Magdalena Ribarikova neće izdržati teret u narednom gemu...I tako je i ispalo (uz pomoć Hantuhove koja je napravila grešku na mreži). Posle dva sata, kada su Slovakinje imale dve meč lopte, Srbija je bila u prilici da odigra za meč. I toooooooooooo!!! Aleksandra Krunić je izvanbredno reagovala i zaslužila je da bude heroj dana!!! Nedelja je počela loše po Srbiju. Ana Ivanović je najpre predala meč Dominiki Cibulkovoj zbog povrede trbušnih mišića, da bi selektor srpskog FED tima Dejan Vraneš izvukao adut iz rukava - odlučio je da Srbiju u životu pokuša da ostavi Jelena Janković. I uspelo je! Posle velike borbe i više od dva i po sata igre, Jelena Janković je savladala Danijelu Hantuhovu 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 7:5) i izborila dubl meč. Mogla je Džej Džej, koja je igrala u "mornarskoj" haljinici, i ranije da završi meč, jer je pri vođstvu 5:4 u odlučujućem setu imala meč loptu. Međutim, Hantuhova je dobrim servisom spela da ostane u meču. Vrlo brzo, bez muke, Jelena je ponovo bila u prednosti u meču, jer je naredni gem dobila bez izgubljenog poena i povela je 6:5. U gemu u kojem je Slovakinja ponovo tražila nadu i spas, Jelena je odigrala jedan od najleših poena na meču - drop šot, za vođstvo od 30:15, a potom je sebi stvorila dve meč lopte! Desetak minuta ranije nije uspela da realizuje meč loptu, ali zato jeste prvu narednu! U tom trećem setu, Jelena je bila u govoto izgubljenoj poziciji, hantuhova je rano napravila brejk i povela 3:1, ali je potom srpska teniserka pokazala svoje najbolje lice. Vezala je tri gema (dakle vratila je brejk) i preokrenula stvar u svoju korist. Najbolja srpska teniserka je bila ubedljiva u prvom setu i osvojila ga posle 43 minuta, najviše zahvaljujući daleko manjem broju grešaka. Jelena je napravila dva brejka iz četiri pokušaja, a protivnici nije dozvolila nijednu priliku da joj oduzme servis. Beograđanka je dominirala, ali se sve okrenulo u drugom setu. Hantuhovoj je bio dovoljan jedan brejk (za 2:0). Slovakinja je napravila duplo više "vinera" (14-7), pa iako je imala više neiznuđenih grešaka (19-14) uspela je da izjednači. Ana Ivanović predala je meč Dominiki Cibulkovoj posle sat i 24 minuta igre. Dominika Cibulkova dobila je prvi set 6:4 posle sat vremena, a onda je Ana Ivanović povela 3:0 u drugom. Međutim, tada je zatražila lekarsku pomoć zbog problema sa trbušnim mišićima. Srpska teniserka se vratila na teren, odigrala još tri gema (3:3), ali nije mogla više da izdrži. Predala je meč i teren napsutila u suzama.Posle subotnjih duela bilo je 1:1 - Dominika Cibulkova savladala je Bojanu Jovanovski 4:6, 6:3, 6:1, a zatim je Ana Ivanović izjednačila pobedom nad Danijelom Hantuhovom - 6:2, 6:4. Cibulkova i Ivanovićeva vodile su veliku borbu, a statistika pokazuje da su bile izjednačene. Obe teniserke su napravile po 20 direktnih poena, a domaća takmičarka imala je tri neiznuđene greške više (31-28). Cibulkova je iskoristila tri od deset brejk lopti (jednu posle Anine povrede), a Srpkinja dve od sedam... U seriji od tri uzastopna brejka u prvom setu Slovakinja je više "ućarila", jer je povela 5:4, a zatim "odservirala" set. Do 3:3 teniserke su osvajale gemove na svoje servise (Cibulkova imala dve brejk lopte), a onda su usledila dva maratonska gema, koja su ukupno trajali 20-ak minuta. Prvo je 28. teniserka sveta iskoristila šestu brejk loptu u sedmom gemu, ali je Ana uzvratila pošto je materijalizovala treću brejk šansu - 4:4. Međutim, i u narednom gemu je Ivanovićeva izgubila servis posle čega je izgubila i set. Cibulkova je tako naplatila svoju veliku agresivnost. Ana se vratila na teren i brzo stigla do 3:0 (uz brejk prednosti). I posle ukazane lekarske pomoći je imala 0:40 na servis protivnice, ali je povreda počela da uzima danak. Srpkinja se sve teže kretala, "skraćivala" poene... Cibulkova je tada osvojila sedam uzastopnih poena što je bio početak kraja meča, jer je nedugo zatim Ana predala. Bio je to drugi duel Ane Ivanović i Dominike Cibulkove. Prethodno, sastale su se samo jednom, a Slovakinja je bila bolja u Moskvi 2008. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Uto Apr 19, 2011 5:09 pm | |
| JJ: Ana i ja samo zajedno možemo do titule "Ništa ne možemo za Srbiju da postignemo jedna bez druge. Suludo je pričati da imam nešto protiv Ane i da mi nije stalo da ona pobeđuje i raduje se. Bila sam presrećna kada je dobila Hantuhovu", kaže Jelena Janković. Jelena Janković ističe da je reprezentacija Srbije ostvarila veliku pobedu u Bratislavi protiv Slovačke, ali da je to samo korak ka krajnjem cilju - osvajanju Fed kup trofeja. "Bili smo već u Svetskoj grupi, znamo kako je igrati u eliti. Čeka nas duel četvrtfinala i još eventualno dva meča do titule. Imamo tim koji to može da ostvari i da dođe do pobedničkog pehara. Dokazali smo snagu protiv Slovačke, ovako ćemo da nastavimo i ubuduće, bićemo još jače. Podići ćemo taj trofej za našu zemlju, baš kao što su to uradili momci u Dejvis kupu", istakla je za "Novosti" Jankovićeva. Ona je izjavila da su sve devojke imale udeo u pobedi i naglasila da, uprkos pričama o lošem odnosu, ona i Ana odlično funkcionišu u ekipi. "Ništa ne možemo za Srbiju da postignemo jedna bez druge. Ova pobeda je u velikoj meri Anina, baš kao i svih ostalih devojaka. Zbog mog stanja nisam mogla da sedim na klupi sve vreme i navijam za nju prvog dana, ali bodrila sam je u nedelju kada je igrala protiv Cibulkove. Suludo je pričati da imam nešto protiv nje i da mi nije stalo da ona pobeđuje i raduje se. Bila sam presrećna kada je dobila Hantuhovu, ta pobeda nam je mnogo značila. Žao mi je što se povredila, bio je to pravi peh za nju, ali želim joj da se što pre oporavi i opet počne da ređa trijumfe", rekla je Džej Džej. Jelena je dodala da joj je drago što je Srbija, za razliku od meča sa Kanadom, bila kompletna. "Drago mi je što smo bile u najjačem sastavu i što smo zajedno doprinele uspehu tima. Samo da budemo zdrave i pobede i titule neće izostati", zaključila je Jankovićeva. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Pet Feb 03, 2012 4:47 pm | |
| FED KUP: Jake i bez Ane! Najbolje srpske teniserke marljivo treniraju da bi spremne dočekale četvrtfinalni meč protiv Belgije, ovog vikenda u gradu Šarlroa. Reprezentacija Srbije po drugi put se takmiči u Prvoj svetskoj grupi Fed kupa. Debitantski nastup 2010. doneo je poraze od Rusije i Slovačke u Beogradskoj areni - samim tim ekspresni povratak u niži rang - ali su Srpkinje prošle godine protiv Kanade i ponovo Slovačke dokazale da im je mesto ipak među najboljih osam. Žreb im je za protivnika u četvrtfinalu dodelio Belgiju u gostima. U dogovoru sa selektorom Dejanom Vranešom neće igrati Ana Ivanović, ali je odsustvo Kim Klajsters sigurno još veći hendikep za protivnika. Teret igre u singlu kod nas će podneti Jelena Janković (13. na WTA listi) i Bojana Jovanovski (105), eventualno Aleksandra Krunić (198), a u timu Belgije Janina Vikmajer (29) i Kirsten Flipkens (176).Kada se ukalkuliše faktor domaćeg terena i podrške publike, trebalo bi da to bude neizvestan meč do poslednje partije. Ne bi bilo čudno da odluka o pobedniku padne tek u dubl partiji, kao što je bilo u oba prošlogodišnja meča Srbije. "To što igramo u gostima nas još više motiviše da pobedimo", istakla je Bojana Jovanovski. "Atmosfera u timu je jako dobra, kao i uvek, a problem je za sada podloga, koja je malo brža i samim tim malo više odgovara Belgijankama. Imamo još dva dana da se što bolje adaptiramo".Mlada Aleksandra Krunić pre godinu dana je bila otkrovenje pobede nad Kanadom, kada je "tesno" izgubila u singlu, a onda sa Jovanovskom dobila dubl. "Ako zatreba, spremna sam", uz osmeh je izjavila Krunićeva, svesna da su Jelena i Bojana u značajnoj prednosti. "Žao nam je što Ana nije ovde, ali mislim da smo dovoljno jake i bez nje. S obzirom na to da ne igra Klajsters i da Jelena ima pozitivan skor sa Vikmajer i Flipkens, mislim da možemo do pobede".Žreb je zakazan za četvrtak, a mečevi za subotu i nedelju. Prvog dana na programu su dva singla, a sutradan još dva singla i na kraju dubl. Preostale parove četvrtfinala čine: Nemačka - Češka (branilac titule), Rusija - Španija i Italija - Ukrajina. | |
| | | Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010 Godina : 46 Lokacija : podmornica iza brega
| Naslov: Re: FED kup Sub Feb 04, 2012 5:49 pm | |
| Jelena za 1:0! Jelena Janković savladala Kirsten Flipkens u prvom meču četvrtfinala Svetske grupe Fed kupa – 7:5, 7:5. Srpkinje su napravile prvi korak ka plasmanu u polufinale Svetske grupe Fed kupa. Preciznije, načinila ga je Jelena Janković pobedom nad Kirsten Flipkens u premijernom meču četvrtfinalnog duela između Belgije i Srbije. U dvorani "Spirudom" u gradu Šarlroa,"Džej Džej je pobedila posle 108 minuta borbe – 7:5, 7:5. I u trećem okršaju sa Flipkens, Jankovićeva je bila bolja. Doduše, 176. teniserka sveta pružila je snažan otpor 13. igračici sa WTA liste. Džej Džej je "slomila“ protivnicu u 11. gemu oba seta. U prvom je upravo tada iskoristila svoju jedinu brejk loptu, a posle 48 minuta dobila je set. Prethodno, Belgijanka je imala sve brejk šanse, ali ih nije iskoristila. U nastavku su servisi "popustili“. Flipkens je na početku drugog seta povela 2:0, zatim je Jelena „vezala“ četiri gema, ali je onda i domaća teniserka napravila preokret – 5:4 (obe po dva brejka). Tada je srpska reprezentativka zatražila medicinsku pomoć, pa joj je izmasiran problematični butni mišić. Vratila se na teren kako bi servirala za ostanak u setu... Bilo je 15:40, spasila je obe set lopte i dobila gem za 5:5. U sledećem gemu je Džej Džej imala dve šanse da stekne kapitalnu prednost (15:40), Belgijanka se izvukla, ali nije uspela i treći put. Najbolja srpska teniserka napravila je brejk za 6:5, a kasnije stavila tačku na meč – 7:5.Ukoliko Srpkinje na kraju budu bolje od Belgijanki prvi put će se plasirati među četiri najbolje reprezentacije u Fed kupu. U drugom meču u subotu sastaju se Janina Vikmajer i Bojana Jovanovski. U nedelju su na programu dva singa i dubl, a igraće Vikmajer – Janković, Flipkens – Jovanovski i Helder/Utvančuk – Janković/Krunić. Domaćin nastupa bez najbolje teniserke, Kim Klajsters, a gost bez svog "drugog reketa“, Ane Ivanović. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Ned Feb 05, 2012 5:59 pm | |
| Jovanovski izjednačila na 2:2 Najbolje teniserke Srbije izjednačile su na 2:2 protiv Belgije u četvrtfinalu Svetske grupe Fed kupa. Pobedu je donela Bojana Jovanovski. foto: Beta/AP Jovanovski je nadigrala Kirsten Flipkens sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Sada je rezultat izjednačen na 2:2, a pobednika duela Belgija - Srbija u Šarlroi odlučiće dubl u kojoj će za našu zemlju igrati Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić, a za domaćine Janina Vikmajer i Alison Van Ujtvank. Jovanovski je odlično počela meč i na startu povela sa 4:0, što je bila dovoljno da dobije prvi set sa 6:2, posle 36 minuta igre. U nastavku je bilo mnogo neizvesnije. Izjednačena borba trajala je osam gemova, a onda je srpska teniserka iskoristila drugu brejk loptu, a zatim dobila i meč posle 79 minuta. Domaćinima je pobedu u prvom meču nedeljnog programa donela Janina Vikmajer, koja je sa ubedljivih 2:0 (6:1, 6:0) nadigrala Aleksandru Krunić. Selektor srpskog tima Dejan Vraneš ukazao je poverenje Krunićevoj, jer se Jelena Janković, koja je bila najavljena za taj duel, povredila.Vikmajerova, 29. igračica sa WTA liste, očekivano lako je izašla na kraj sa 170. mesta lošije plasiranom Krunićevom. Srpska teniserka je dobila prvi gem na meču, a iskusnija Belgijanka je zatim nanizala 12 gemova zaredom i ubedljivo trijumfovala posle 64 minuta igre. Pobednik meča Belgija - Srbija u polufinalu će odmeriti snage sa selekcijom Rusije, koja je bila bolja od Španije. Polufinalni dueli na programu su 21. i 22. aprila. Poraženi tim igraće plej-of za opstanak u najelitnijoj grupi Fed kupa. | |
| | | Vasilije Član
Broj poruka : 32259 Datum upisa : 28.10.2010 Lokacija : Srbija
| Naslov: Re: FED kup Pon Feb 06, 2012 7:47 am | |
| Srbija u polufinalu! Fed kup selekcija Srbije igraće u polufinalu ovog takmičenja posle velikog preokreta u duelu sa Belgijom. Poslednji dan počeo je porazom, a završio se sa dve velike pobede! foto: Beta/AP Oslabljene, bez povređene Jelene Janković, ali, ipak, dovoljno motivisane i spremne da naprave preokret i stignu do polufinala, Srpkinje su dočekale poslenja dva duela četvrtfinalnog meča sa Belgijom! Ono što su naumile to su i ostavrile.
Završni udarac domaćinu kreirale su Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić! Bojana je prvo izjednačila na 2:2, a zatim je uz ogromnu pomoć mlađe koleginice iz reprezentacije Belgijankama Janini Vikmajer i Alison Van Ujtvank zadala odlučujući udarac u dublu.Naš par je bio bolji 2:1 (7:6, 4:6, 6:1), posle dva sata i 28 minuta igre u najvećoj dvorani belgijskog grada Šarlroa! Srbija će polufinalu odmeriti snage sa reprezentacijom Rusije, koja je bila bolja od Španije. Polufinalni dueli na programu su 21. i 22. aprila. Prvi set pripao je Bojani i Aleksandri posle velike borbe - 7:6. Belgijanke su u tajbrejku osvojile samo dva poena. Prvu priliku za polufinale Srbija nije iskoristila. Belgija je uspela da izjednači na 1:1 - 6:4. Iako je odigrano manje gemovam i drugi set bio je dramatičan. Prednost od 4:2, koje su napravile Vikmajer i Ujtvank, ispostavila se kao ključna za dobijanje ovog dela igre. Jovanovski i Krunićeva dale su sve od sebe da stigni vođstvo protivnica, ali nisu uspele. Pobednika ovog četvrtfibalnog para odlučio je poslednji, treći, set petog duela. Kada je bilo najpotrebnije Jovanovski i Krunićeva bile su sjajne! Srpkinje odlično otvaraju treći set i stiču prednost 3:0, sa jednim brejkom! ista razlika u osvojenim i izgubljenim gemovima ostaje i posle naredna dva. Naše teniserke su u tim trenucima delovale veoma samouvereno. A, tako su ostale i do kraja. Lako osvajaju i naredna dva gema i zasluženo, sa ostatko našeg tima, slave plasman u polufinale! BOJANA VRATILA NADU Da bi uopšte došle u situaciju da igraju peti meč, Srpskinje su morale da dobiju četvrti duel. Tačnije Bojana Jovanovski. Treća teniserka Srbije nadigrala je Kirsten Flipkens - 2:0, po setovima 6:2, 6:4. I izjednačila rezultat u duelu Belgije i Srbije na 2:2. Jovanovski je odlično počela meč i na startu povela sa 4:0, što je bila dovoljno da dobije prvi set sa 6:2, posle 36 minuta igre. U nastavku je bilo mnogo neizvesnije. Izjednačena borba trajala je osam gemova, a onda je srpska teniserka iskoristila drugu brejk loptu, a zatim dobila i meč posle 79 minuta. Domaćinima je pobedu u prvom duelu nedeljnog programa donela Janina Vikmajer, koja je sa ubedljivih 2:0 (6:1, 6:0) nadigrala Aleksandru Krunić. Selektor srpskog tima Dejan Vraneš ukazao je poverenje Krunićevoj, jer se Jelena Janković, koja je bila najavljena za taj duel, povredila. Vikmajerova, 29. igračica sa WTA liste, očekivano lako je izašla na kraj sa 170. mesta lošije plasiranom Krunićevom. Srpska teniserka je dobila prvi gem na meču, a iskusnija Belgijanka je zatim nanizala 12 gemova zaredom i ubedljivo trijumfovala posle 64 minuta igre. Rezultati današnjih mečeva:Janina Vikmajer - Aleksandra Krunić 2:0 (6:1, 6:0) Kirsten Flipkens - Bojana Jovanovski 0:2 (2:6, 4:6) subota:Kirsten Flipkens - Jelena Janković 0:2 (5:7, 5:7) Janina Vikmajer - Bojana Jovanovski 2:0 (6:4, 6:4) gle čuda -počeo sam misliti svojom glavom | |
| | | Vasilije Član
Broj poruka : 32259 Datum upisa : 28.10.2010 Lokacija : Srbija
| Naslov: Re: FED kup Pon Feb 06, 2012 7:48 am | |
| FED KUP (SRBIJA): Sjajno! Naše teniserke i članovi stručog štaba oduševljeni posle istorijskog uspeha i plasmana u polufinale Fed kupa. Fed kup selekcija Srbije ide stopama svojih kolega iz Dejvis kup reprezentacije. Najbolje teniserke Srbije pobedile su Belgiju (3:2) i igraće u polufinalu popularnog takmičenja! Jelena Janković, koja zbog povrede nije bila u mogućnosti da pomogne ekipi u nedelju, rekla je posle petog odlučujućeg meča da je Fed kup reprezentacija napravila "veliki uspeh" u Belgiji, jer se prvi put plasirala u polufinale tog takmičenja. "Presrećni šmo što smo prvi put ušli u polufinale. To je veliki uspeh za nas. Na žalost, ja nisam mogla da izađem na teren, ali timski rad je bio bitan. Važna je pobeda. Nadam se da ćemo nastaviti dalje", rekla je Jankovićeva. Najbolja teniserka Srbije nije igrala, jer je u subotu povredila butni mišić. Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da je u Belgiji pobedio "timski duh i atmosfera koja vlada u ekipi". "Ovo je velika pobeda našeg tima. Uspeli smo napokon da prođemo u polufinale. Svi smo bili iznenađeni kada smo saznali da Jelena neće moći da igra. Sve čestitke devojkama", podvukao je Vraneš. Junakinja u našem timu ovaj put je bila Bojana Jovanovski. Ona je drugog dana pobedila u singlu, a zatim sa Aleksandrom Krunić i u dublu. "Jako sam srećna što sam uspela da dobijem prvo taj singl. Što se tiče dubla, Aleksandra i ja smo odigrale dobro, pogogotovo što ja nisam dubl igrač. Solidno sam servirala, ali bez Aleksandre to sigurno ne bismo uspele. Svaka joj čast", rekla je Jovanovski. Aleksandra Krunić naglasila je da se očekivalo da će dubl odlučivati pobednika u meču sa Belgijom. "Žao mi je što se Jelena povredila. Kako sam odigrala singl... bolje da ga nisam igrala. Idemo na Rusiju, u Moskvu. Nadam se da ćemo biti kompletni do aprila", rekla je Krunićeva. Polufinale Fed kupa reprezentacija Srbije igraće 21. i 22. aprila sa Rusijom u Moskvi. gle čuda -počeo sam misliti svojom glavom | |
| | | Doktor M Član
| Naslov: Re: FED kup Sre Mar 07, 2012 7:31 pm | |
| Šarapova ne igra protiv Srbije Najatraktivnija ruska teniserka neće igrati u polufinalu Fed kupa protiv Srbije u aprilu, preneli su ruski mediji. foto: AP Marija Šarapova je trenutno treća na listi najboljih teniserki sveta, a povukla se iz reprezentacije da bi se što bolje pripremila za Olimpijske igre u Londonu, koje se održavaju od 27. jula do 12. avgusta. "Nikada do sada nisam igrala na Olimpijskim igrama, tako da se radujem što ću konačno učestvovati", rekla je Šarapova, koja je učestvovala u pobedi Rusije nad Španijom u četvrtfinalu (3:2). Ruski selektor Šamil Tarpiščev za duel Svetske grupe protiv Srbije u Moskvi, 21. i 22. aprila, može da računa na još pet odličnih igračica koje su među 50 najboljih na svetskoj rang listi - Ekaterinu Makarovu, Mariju Kirilenko, Svetlanu Kuznjecovu, Ninu Bračikovu, Aleksandru Panovu... ali i iskusnije Veru Zvonarevu i Veru Duševinu, koje su nešto lošije plasirane. Rusi su već doneli odluku da će se duel protiv Srpkinja igrati u moskovskoj Megasport areni, i to na šljaci. U drugom polufinalnom duelu Svetske grupe Fed kupa sastaće se Italija i Češka. | |
| | | Zoki Funder
| Naslov: Re: FED kup Pon Apr 16, 2012 4:29 pm | |
| U Rusiju po finale! Srpkinje sa puno optimizma otputovale na polufinalni duel Fed kupa protiv Rusije. Deo Fed kup reprezentacije Srbije otputovao je iz Beograda u Moskvu, gde će se narednog vikenda boriti sa selekcijom Rusije za plasman u finale prestižnog takmičenja. Put Rusije iz Beograda, sa selektor Dejanom Vranešom i stručnim štabom, pošla je Bojana Jovanovski. Ana Ivanović doputovaće u Moskvu u sredu, Jelena Janković se od nedelje nalazi u glavnom gradu Rusije, dok će Aleksandra Krunić danas stići iz Bratislave. Bojana Jovanovski zračila je optimizmom na aerodromu "Nikola Tesla". "Moja očekivanja su uvek pozitivna, mislim da imao šansu da pobedimo. Ruskinje imaju jak tim, ali sada smo i mi u punom sastavu i takođe veoma jake. Daćemo sve od sebe i ja verujem u Srbiju", rekla je pred ulazak u avion za Moskvu Jovanovski. Ona je govorila o prednostima Srbije u predstojećem duelu. "Mi smo veliki borci. Imamo dve najbolje igračice na svetu, koje igraju u jako dobroj formi. Njihova prednost je u tome što igraju na domaćem terenu i imaju veliku tradiciju u ovom takmičenju". Jelena Janković jedva čeka da se selekcija Srbije ponovo okupi. "Danas u Moskvu stiže veći deo našeg tima i jedva čekam da ponovo budemo svi na okupu. Igramo protiv Rusije na njihovom terenu i borićemo se za ulazak u prvo finale Fed kupa u istoriji za Srbiju. Znam da ćemo dati sve od sebe i verujem u trijumf", rekla je Jelena Janković, koja je prošle nedelje eliminisana u polufinalu turnira u Kopenhagenu. U Fed kup tim Srbije vraća se Ana Ivanović. "Čast je biti učesnik ovakvog istorijskog trenutka za našu zemlju. Mislim da su timovi prilično izjednačeni, ali naravno tim Rusije je mnogo iskusniji. Na nama je da im ne dozvolimo da iskoriste tu prednost i jedva čekam da izađem na teren", ocenila je Ivanovićeva. Aleksandra Krunić smatra da je naš tim u prošlosti pokazao da, bez obzira u kom sastavu nastupa, uvek može da pobedi i najjače ekipe. "Opet smo u najjacem sastavu i hoćemo samo pobedu. Ruskinje su uvek jake, nebitno je ko je u ekipi. Kao i uvek, daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo na kraju napraviti pobednički krug i ponosno nositi srpsku zastavu", smatra Krunićeva. Ona je pozvala što više navijača da dođu u halu "Megasport" u Moskvi i podrže izabranice Dejana Vraneša. Fed kup selekcija Srbije narednog vikenda, 21. i 22. aprila, igraće u Moskvi protiv selekcije Rusije. | |
| | | Tadija uvaženi član
Broj poruka : 18580 Datum upisa : 21.09.2011 Godina : 47 Lokacija : Underground
| Naslov: Re: FED kup Sub Apr 21, 2012 8:16 pm | |
| Ana nije uspela, u nedelju od nule! Ana Ivanović poražena od Svetlane Kuznjecove posle tri seta - 2:6, 6:2, 4:6. Rezultat u polufinalnom duelu Rusije i Srbije u Moskvi izjednačen na 1:1. Svetlana Kuznjecova izdržala je psihološki pritisak, a Ana Ivanović nije iskoristila šansu da pobedom duplira vođstvo koje je reprezentaciji Srbije donela Jelena Janković. Ana je imala tradiciju na svojoj strani (skor u međusobnim duelima bio 6:2), ali je ipak doživela drugi poraz od Kuznjecove u Fed kupu. Mogla je da se revanšira za 1:6, 4:6 u Beogradskoj areni, međutim, Sveta joj staloženom igrom i snažnim servisima u odlučujućem setu nije dala gotovo nikakvu šansu - 6:2, 2:6, 6:4 u korist domaće teniserke. Ako se ruski selektor Šamil Tarpiščev uzdrži od promena, u nedelju od 12 časova po našem vremenu sastaće se Ana Ivanović i Anastasija Pavljučenkova, posle njih Jelena Janković i Kuznjecova i na kraju dublovi.Prema igri prikazanoj u subotnjim partijama - šanse za plasman u finale su 55:45 ili 60:40 za Rusiju, pre svega zbog uigranijeg i kvalitetnijeg dubla. U duelu Ivanović - Kuznjecova sve je prštalo od udaraca. Ruskinja je u igri bez ikakvih kalkulacija uspela da zabeleži više direktnih poena, tzv. vinera (37:30), ali i manje neiznuđenih grešaka - 41:43. Kada se podvuče crta, mora se priznati da je bila za nijansu bolja, naročito u setu odluke - već u prvom gemu napravila je brejk i tu prednost relativno lako zadržala do kraja.
Ana je šansu da uzvrati imala samo u drugom gemu, kada je vodila 15:30 i onda pogrešila u dve čiste situacije. Umesto da privede gem kraju, praktično je podarila protivnici 40:30 i posle dva izjednačenja ostala praznih šaka.Ivanovićeva tokom čitavog seta nije imala nijednu brejk loptu, dok je ona pri rezultatu 0:2 i 2:4 spasila po dve. Posebno je "čupavo" bilo kod 2:4 i 15:40, kada je Ana uz dosta sreće smanjila na 30:40 (opet loša odluka u čistoj poziciji), a onda se izvukla servisima... Prva dva seta bila su veoma slična, samo što su se uloge zamenile. U prvom je briljirala Kuznjecova, koja je posle 2:2 osvojila naredna četiri gema, dok je Ivanovićeva u drugom povela 2:0 i od tog trenutka kontrolisala igru i rezultat.Mali pad koncentracije uticao je da kod 5:1 ne završi set na svoj servis, međutim, već u narednom gemu je došla do četvrtog brejka u tom setu(!). Pogledom na statistika, jasno je da se rezultat "vrteo" oko broja neiznuđenih grešaka ruske teniserke. Kuznjecova ih je u prvom setu napravila sedam, u drugom čak 24, da bi se u trećem vratila na podnošljivih 10, u odnosu na 18 Ane Ivanović. Ana je u trećem setu osvojila ukupno osam poena na servis protivnice - premalo za toliko željenu pobedu. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: FED kup | |
| |
| | | | FED kup | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |