| Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? | |
|
+7Zana Bokssha Cinderella DulceAmargo Dragan Kovačević Lara Kroft Zoki 11 posters |
Autor | Poruka |
---|
Zoki Funder
Broj poruka : 186937 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
| Naslov: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Pon 29 Nov 2010 - 20:30 | |
| Da li postoji ljubav na prvi pogled
Ljubav na prvi pogled se dešava u pet odsto veza i istraživanja pokazuju da je to više posledica pustih nadanja nego ičeg drugog. [Only admins are allowed to see this image] Žene koje se odmah zaljube isto tako brzo se i odljube. Muškarci koji se zaljube na prvi pogled ostaju duže zaljubljeni. Zašto? Zato što se muškarci zaljubljuju u ženin izgled.
Pošto se fizičke karakteristike ne menjaju brzo, on je zadovoljan neko vreme. Žene se, pak, zaljubljuju u svoje mišljenje o muškarcu, do čega je nemoguće doći za pet minuta.
Kada žena otkrije da on nije toliko pametan, šarmantan, zabavan... kao što izgleda, osećanja prilično brzo isparavaju, piše Trejsi Koks u knjizi "Vrele veze".
Ljubav na prvi pogled može da se desi zato što ste spremni za to (trenutak je pogodan) ili zato što ste upoznali nekoga ko na prvi pogled ima najvažnije osobine sa vašeg spiska želja.
Neki stručnjaci misle da naša podsvest jednostavno bira osobe koje nas podsećaju na nekoga koga smo mnogo voleli (na bivšeg partnera ili čak na roditelje). U tom slučaju se javlja osećaj prepoznavanja zato što miris ili pokret odgovaraju nekomoe koga već znamo i volimo.
Naš mozak veoma vešto prepoznaje poznate elemente poput oblika lica ili neuhvatljivog mirisa. Kada ih primeti odmah počinje da obrađuje podatke i izaziva biološki odgovor u telu. Otkucaji srca postaju sve brži, krv brže struji i osećate se kao da ste popili šest čaša šampanjca.
U isto vreme, mozak oslobađa dopamin i serotin, koji nas čine srećnim i osećajnim.
Grozno, zar ne?
Pomislite da ste upoznali pravu osobu, a zapravo ste pali na tatine jagodične kosti, ili maminu boju glasa.
Dakle, ako čekate da vas 'strefi munja', previše gledate televiziju i bacite taj ljigavi ljubavbni roman! Kada i upoznate 'onu pravu osobu' toga verovatno nećete ni biti svesni u tom trenutku. Ali, biće vam prilično jasno posle nekoliko meseci.
To ne znači da se ne treba prepustiti strasti, ali nemojte isključiti mozak. Nije bitno koliko vas neko snažno privlači - ako vas ta osoba ne ceni zaboravite je odmah!
Bidite razumni i na prvih nekoliko sastanaka tražite znake upozorenja. Svi smo mi veseli optimisti koji žele da misle da su našli pravu ljubav. [Only admins are allowed to see this link] [Only admins are allowed to see this link][Only admins are allowed to see this link] [Only admins are allowed to see this link] [Only admins are allowed to see this image] | |
|
| |
Lara Kroft Član
Broj poruka : 17606 Datum upisa : 27.01.2010
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Pon 29 Nov 2010 - 22:44 | |
| postoji....bar ja tako mislim..... :D | |
|
| |
Dragan Kovačević Član
Broj poruka : 8422 Datum upisa : 30.04.2010 Godina : 42 Lokacija : Novi Sad
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Pet 3 Dec 2010 - 10:10 | |
| Ja bih to više definisao kao zaljubljivanje na prvi pogled , ali ako se pojavi i ljubav na prvi pogled , onda je takva ljubav magija . Ali je činjenica da bi većina ljudi to želela da doživi i da i muškarci , a ne samo žene o tome maštaju i sanjare . | |
|
| |
DulceAmargo Član
Broj poruka : 435 Datum upisa : 04.12.2010
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Sub 4 Dec 2010 - 20:28 | |
| verujem da postoji,ali mi se jos nije desilo :( | |
|
| |
Cinderella Član
Broj poruka : 129 Datum upisa : 04.12.2010
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Čet 9 Dec 2010 - 10:24 | |
| Ne,postoji samo privlačnost,ljubav ne... | |
|
| |
Bokssha Član
Broj poruka : 245 Datum upisa : 22.08.2010 Godina : 36 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Pet 17 Dec 2010 - 21:04 | |
| Verujem da postoji ali ne umem da objasnim na koji nacin .
-Dobra sam kad sam dobra, jos bolja kad sam losa - | |
|
| |
Zana Član
Broj poruka : 32910 Datum upisa : 01.02.2011
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Sre 23 Feb 2011 - 18:29 | |
| pa,ja znam da postoji.. :oops: Život je jedan i nema reprizu! | |
|
| |
Marvin Član
Broj poruka : 57 Datum upisa : 25.02.2011 Godina : 49 Lokacija : Betlgez
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Pet 25 Feb 2011 - 16:27 | |
| Došao sam da se zaljubim, a ako još i uz to zavolim na prvi pogled pa de ćeš lepše? :) Bolje je verovati svojim ocima nego tudjim recima. :) | |
|
| |
Sandra Član
Broj poruka : 708 Datum upisa : 16.01.2011 Godina : 58 Lokacija : Canada
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Sub 5 Mar 2011 - 4:49 | |
| Postoji, u to sam sigurna | |
|
| |
Sabaku No Gaara Član
Broj poruka : 37 Datum upisa : 17.07.2010
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Sub 5 Mar 2011 - 21:02 | |
| Mislim da ljubav na prvi pogled postoji, ali se moze desiti samo ljudima sa slabim karakterom... | |
|
| |
Lara Kroft Član
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Sub 5 Mar 2011 - 21:18 | |
| - Sabaku No Gaara ::
- Mislim da ljubav na prvi pogled postoji, ali se moze desiti samo ljudima sa slabim karakterom...
koja nepromisljena izjava....znaci sve osobe koje su se zaljubile na prvi pogled su labilne...glupost... :shock: | |
|
| |
Sabaku No Gaara Član
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Sub 5 Mar 2011 - 21:52 | |
| Ne, ja bih to okarakterizirao kao, da u tom momentu i nisu bas mislile puno... Tj. Pustile su da ih osjecaji prevladaju... | |
|
| |
Lara Kroft Član
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Sub 5 Mar 2011 - 21:56 | |
| - Sabaku No Gaara ::
- Ne, ja bih to okarakterizirao kao, da u tom momentu i nisu bas mislile puno... Tj. Pustile su da ih osjecaji prevladaju...
pa ljubav se i vodi srcem i osecajima, a ne mozgom... | |
|
| |
Sabaku No Gaara Član
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Sub 5 Mar 2011 - 22:00 | |
| Problem je u tome sto vi mislite da je organ kojim se osjeca ljubav upravo srce... To apsolutno nije tacno... Tu ulogu igra adrenalin(Ovo sam ucio iz Biologije :D) | |
|
| |
Ružica Član
Broj poruka : 9050 Datum upisa : 27.02.2010 Lokacija : Beograd
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? Pon 7 Mar 2011 - 9:21 | |
| mislim iz sopstvenog iskustva da postoji...jer bukvalno snimim facu i on mene,kontakt ostaje a ostalo je na nama...e sad šta on oseća ne znam ali ako mi leptirići rade kada god vidim onda su osećanja tu u meni [Only admins are allowed to see this image] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? | |
| |
|
| |
| Da li postoji ljubav na prvi pogled?????? | |
|