nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Broj poruka : 18580 Datum upisa : 21.09.2011 Godina : 47 Lokacija : Underground
Naslov: Re: FK Vojvodina Čet Okt 06, 2011 10:11 pm
Tadija uvaženi član
Naslov: Re: FK Vojvodina Čet Okt 06, 2011 10:12 pm
Tadija uvaženi član
Naslov: Re: FK Vojvodina Čet Okt 06, 2011 10:13 pm
Stara Garda
STARA GARDA “SLANINARI ISTOK”
STARA GARDA osnovana je jednog letnjeg dana 1994. na novosadskom „Štrandu“ kada je grupa starijih navijača Vojvodine, poznatijih pod nadimkom „slaninari“ odlučila da formira svoju organizovanu navijačku grupu. Rečeno-učinjeno.
Uprkos problemima koji su se pojavili već istog dana kada su simpatizeri Voše na Štrandu skupljali dobrovoljne priloge kako bi finansirali izradu prve zastave STARE GARDE (kruže priče da je zastava od planiranih 20 metara dužine morala da se skrati na polovinu te mere jer su GARDISTI popili 10 metara iste…), grupa je osnovana i egzistira već skoro dve decenije.
Nalaze se na sredini istočne tribine stadiona „Karađorđe“, a zaštitni znak im je sat na Petrovaradinskoj tvrđavi i krigla piva.
Grupu čini 60-tak članova, od radnika do intelektualaca. Političko opredeljenje STARE GARDE je FK „Vojvodina“.
Vođa grupe je legendarni Miloš Zemljanac, popularni Fale, čovek koji je svojevremeno izvadio zdrav zub (morao je s razlogom da izađe s posla) da bi prisustvovao jednoj utakmici Vojvodine.
Tadija uvaženi član
Naslov: Re: FK Vojvodina Čet Okt 06, 2011 10:14 pm
Stadion „Karađorđe“
Priča o stadionu „Karađorđe“ počinje davne i daleke 1924.
Tadašnji predsednik kluba, ugledni novosađanin, inženjer Daka Popović uradio je projekat stadiona koji su zajedničkim snagama izgradili Juda Makabi, klub koji je okupljao novosadsku jevrejsku omladinu i Vojvodina.
Zemljište na kome je građen stadion iznajmljeno je od tadašnjih gradskih vlasti, a finansijska sredstva koja su bila potrebna za materijal i radove prikupljana su kroz dobrovoljne priloge simpatizera i članova oba kluba kao i druge akcije kao što su bila gostovanja američkih kabaretskih trupa „Plava ptica“ i „Luizijana“. Ipak najveći donator bio je sam Daka Popović koji je poklonio građevinski materijal u vrednosti 24000 dinara od koga su izgrađeni tribina i svlačionice.
Novoizgrađeni stadion kod tadašnje električne centrale, svečano je otvoren na Vidovdan 28. juna 1924. i dobio ime „Karađorđe“.
1931. pokrivena je tribina i proširen kapacitet, pa je mogla da primi 500 gledalaca, a celo igralište je ograđeno.
Za vreme Drugog svetskog rata sagrađena je kuća na južnoj strani stadiona u kojoj se i danas nalaze svlačionice i prostorije za službena lica.
Novčanim sredstvima koje je klub inkasirao od transfera Silvestera Takača, 1967. kupljeni su reflektori koji su prvi put obasjali travu „Karađorđa“ na istorijskoj utakmici četvrtfinala Kupa šampiona protiv Seltika kada je i postignut rekord stadiona u broju gledalaca, 35000.
Delimične rekonstrukcije ovog objekta rađene su u nekoliko prilika.
Završetak izgradnje severne tribine 1991. potom 2004. izgradnja tartan atletske staze i napokon 2009. sagrađena je nova jugoistočna tribina sa najmodernijim semaforom koji je prvi put upotrebljen na Evropskom atletskom prvenstvu za juniore iste godine.
Današnji kapacitet stadiona podrazumeva 12303 sedeća mesta, dok je generalnim urbanističkim planom predviđena trajna rekonstrukcija „Karađorđa“ koja predviđa izgradnju nove istočne i južne tribine, kompletno pokrivanje gledališta sa oko 19500 sedišta.
Zahvaljujući pre svih inicijativi predsednika kluba, Ratka Butorovića, grad Novi Sad finansirao je nabavku novih reflektora marke „Phillips“ jačine 1700 luksa, pa time naš stadion od leta 2011. ispunjava sve uslove koje propisuje UEFA za odigravanje utakmica u zvaničnim evropskim takmičenjima.
Tadija uvaženi član
Naslov: Re: FK Vojvodina Uto Okt 25, 2011 11:25 am
Današnji derbi meč osmog kola nije doneo rušenje jedne od tradicija. Naime, Novosađani nakon dugog niza godina ponovo nisu pobedom napustili Banjicu, dok sa druge strane šef stručnog štaba Vojvodine Vukićević nije doživeo dva uzastopna poraza. Dakle, podela plena na Banjiici uz dve različite slike crveno-belih u dva poluvremena. Prvo, u kome je i pored promašenog zicera Ilića u 3. minuti i pogođene prečke Stevanovića u 26. minuti malo toga štimalo u igri crveno-belih i drugo poluvreme u kome je dvostruka izmena Vukičevića donela konkretniju završnicu.
Građevnari su u vođstvo stigli u 20. minuti preko Kojića, koji je nakon centaršute Ocokoljića sa desne strane iz dva poteza uspeo i da se oslobodi svog čuvara Karana i da pogodi sam desni ugao golmana Supića - 1:0.
Mnogo bolji drugi deo meča, ekipa Vojvodine je začinila pogotkom Medojevića u 48. minuti. Nakon ubačaja Vulićevića iz autoa sa desne strane lopta se odbila na deseak metara od gola do kapitena Novosađana, koji je loptu sproveo u mrežu - 1:1.
Najzaslužniji za drugačiju sliku od one iz prvih četrdesetpet minuta Bojović i pre svega Škuletić, i pored par izglednih šansi nisu uspeli da donesu Novosađanima drugu pobedu na gostovanju ove sezone.
Škuletić je najbolju priliku imao u 50. minuti, kada se nakon upošljavanja Mitoševića našao sam ispred golmana Kesića. Ipak, bivši čuvar mreže Novosađana iz ovog dula.
Imao je Škuletić deset minuta kasnije još jednu priliku, ali nije najbolje zahvatio loptu sa ivice kaznenog prostora, kada je loptu po zemlji poslao pokraj desne stative u gol aut.
Strpljivi su bili igrači Vojvodine, koji su u 83. minuti imali još jednu odličnu priliku. Škuletić je vešto uposlio Bojovića iza leđa odbrane Rada. Usledio je šut u dalji ugao, a lopta je po zemlji odskakutala pokraj Kesića, koji je pokušao da interveniše, ali mu se ona potom od stative odbila pravo u ruke.
Poslednju priliku na meču propustio je Aboubakar, koji je zahvatio loptu sa desetak metara nakon odbitka u šesnaestercu, ali je Kesić bio na mestu i otklonio poslednju opasnost ispred svog gola.
Novosađani će u naredna dva kola ugostiti dve vojvođanske ekipe, a u međuvremenu će u okviru 1/8 finala kupa gostovati Inđiji
Zoki Funder
Broj poruka : 186944 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
Naslov: Re: FK Vojvodina Čet Feb 23, 2012 11:02 am
Vukićević kaznio Škuletića
Novosađani nastavili sa treninzima posle dvodnevne pauze. Trener posegao za novčanom kaznom zbog nepoštovanja klupske discipline.
Petar Škuletić moraće u klupsku kasu Vojvodine da plati kaznu zbog nedolaska na trening.
On je dva slobodna dana, koje su igrači dobili po povratku sa priprema u Turskoj, iskoristio da ode u Crnu Goru. Zbog magle nije stigao na prepodnevni trening u sredu, zbog čega ga je šef stručnog štaba Dejan Vukićević kaznio.
"Upozorio sam igrače da vode računa, jer ne prihvatam nikakva opravdanja. Škuletić je zakasnio i sleduje mu novčana kazna po klupskom pravilniku", preneo je "Žurnal" reči trenera Vukićevića.
Broj poruka : 32259 Datum upisa : 28.10.2010 Lokacija : Srbija
Naslov: Re: FK Vojvodina Pon Apr 23, 2012 5:44 am
Mediji: Štoperi Vojvodine hoće među "večite"
Prema saznanjima lista, Ratko Butorović rekao igračima da više nije predsednik Vojvodine. Mojsov bi u Partizan, a Trajković i Katai u Zvezdu.
Radikalne promene se najavljuju u Fudbalskom klubu Vojvodina na svim nivoima. Od igračkog kadra do rukovodećeg.
Posle razočaravajuće sezone u kojoj visi čak i plasman u Ligu Evrope (kvalifikacije), Vojvodina je pukla po svim šavovima. Simbolično treskanje o zemlju viđeno je u subotu u Subotici, gde je Vojvodina pretprela pravi debakl - 1:5.
"Večernje novosti" pišu da će sadašnji tim pretpeti značajne izmene ovog leta, a možda još važnija informacija je da je predsednik Ratko Butorović, posle poraza u polufinalu Kupa Srbije od Borca (0:1), saopštio igračima da napušta tu funkciju.
To je potvrdio kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević.
"Neposredno posle meča sa Borcem, što je bio i naš poslednji direktan kontakt sa njim, Butorović nam je saopštio da nije više predsednik. Sva krivica za ova poniženja kluba je na nama i mi smo mu se u međuvremenu obratili pismom, koje su potpisali svi igrači i u kojem ga molimo da na toj funkciji ipak ostane. S njim i bez njega Vojvodina, jednostavno, nije ista", rekao je Vulićević.
Zaposleni u klubu su na istoj liniji kao i igrači: uputili su pismo Butoroviću u kojem mu izražavaju podršku i žele da ga nagovore da nastavi da radi u klubu.
Neimenovan izvor lista blizak upravi Vojvodine kaže da je izvesno da će biti "korenitih rezova koji se ne mogu odlagati".
"Kriza je vrlo duboka, brzi i radikalni potezi su neophodni", kaže taj neimenovani izvor.
Ti radikalni potezi, izvesno je, odnosiće se i na sadašnji prvi tim.
Prema izvorima lista, nekolicina igrača će dobiti "zahvalnicu za saradnju", a to su oni najistaknutiji: Almami Moreira, Nemanja Supića, Aleksandar Katai, Danijel Mojsov, Branislav Trajković...
"Poznavaoci prilika u Vojvodini veliki deo razloga za prolećna posrtanja vide i u nezalaganju najistaknutijih igrača koji, uprkos izričitom stavu kluba, žele u Partizan - Mojsov - i Crvenu zvezdu -Trajković i Katai -. Po štopera i napadača je zimus u privatnu posetu Butoroviću dolazila delegacija Zvezde, na čelu se Robertom Prosinečkim", pišu "Novosti".
gle čuda -počeo sam misliti svojom glavom
Tadija uvaženi član
Naslov: Re: FK Vojvodina Pon Apr 23, 2012 8:42 am
postali su najveca bruka srpskog fudbala...od predsednika do igraca
Zoki Funder
Naslov: Re: FK Vojvodina Uto Apr 24, 2012 10:28 am
VOJVODINA: Krivi su...
Golman Nemanja Supić, štoperski tandem Branislav Trajković - Danijel Mojsov i napadač Aleksandar Katai udaljeni su iz prvog tima Vojvodine! Supić odmah na transfer-listi! Trajković i Mojsov ne mogu da idu iz kluba.
Ne mogu da mrdnu iz Vojvodine, a kažnjeni - Mojsov i Trajković (foto: MN Press)
Uprava Vojvodine pronašla je "krivce" za rezultatska posrnuća u tekućoj sezoni!
Na udaru su trojica glavnih igrača odbrane i jedan napadač.
"Iz prvog tima su do kraja prvenstva udaljeni Supić, Katai, Trajković i Mojsov. Supiću je rečeno da može odmah da traži novi klub, dok je Kataijev klub Olimpijakos obavešten o našoj odluci. Što se tiče Trajkovića i Mojsova za njih prelazni rok neće postojati. Nema te ponude za njih koju će članovi Upravnog odmora razmatrati, niti o njoj razmišljati na bilo koji način", izjavio je potpredsednik UO Vojvodine Dušan Vlaović.
Odluka o suspenziji četvorice fudbalera odmah stupa na snagu.
"Ne, nisam iznenađen, ovo je samo potvrda da u našem fudbalu može da se desi bukvalno sve .Moje je da radim ono što mi kažu i ja ću to i činiti, ali ne mogu da ne istaknem da smo u poslednjih desetak kola ekipu držali upravo Supić, Mojsov i ja. A što se priča o meni i Zvezdi tiče, njena želja se zna, ali ja sa Beograđanima nemam nikakav kontakt", izjavio je Trajković "Večernjim novostima".
Trajković ima ugovor sa Vojvodinom još godinu i po dana, a Mojsov još godinu dana.
Što se tiče Supića on je imao verbalni sukob sa navijačima Vojvodine tokom meča u Subotici, ali nije saopšteno sa zvaničnog mesta da njegova suspenzija ima veze sa tim.
Novosadski "Dnevnik" prenosi da je uprava odlučila da četvorici kažnjenih igrača dodeli posebnog trenera sa kojim će raditi odvojeno od prvog tima.
Vlaović je dodao da spisak ovime nije zaključen, što je bio odgovor na pitanje da li će i Almami Moreira biti kažnjen, kao što je bilo najavljivano. Dodao je i da ne želi da komentariše medijske informacije u vezi sa tim.
"Svako eventualno kršenje discipline članovi UO će dodatno sankcionisati. Što se tiče pomenutih igrača, svi krediti su potrošeni i potezi koji su povučeni ujedno su i naša poruka da ne postoje ni umišljene, ni istinske zvezde koje mogu da se ponašaju mimo pravila kluba kakav je Vojvodina", rekao je Vlaović.
Osim ove, doneta je i odluka o raskidanju ugovora sa kondicionim trenerom ekipe Zoranom Banićevićem.
"Povod za tu odluku je bila njegova reakcija sa klupe tokom utakmice sa Spartakom (1:5). Možemo da razumemo njegovu frustriranost izazvanu događanjima na terenu, ali nikako i kršenje discipline. UO je doneo još niz odluka čije će primene zavisiti od toga da li će ekipa osvojiti treće mesto na kraju prvenstva", dodao je Vlaović.
Navodno je Banićević aplaudirao priliokom trećeg gola Spartaka, kada je bilo 3:0 za Subotičane.
On je istakao i da je Ratko Butorović i dalje predsednik kluba.
"Novinskim špekulacijama ne želimo da se bavimo", dodao je Vlaović.
Novi šef stručnog štaba je Zlatibor Zagorčić, sa kojim je potpisan ugovor i on će voditi ekipu protiv Javora u sredu.
Naslov: Re: FK Vojvodina Sre Maj 30, 2012 2:07 pm
Delvekio vodi Vojvodinu?
Čuveni Italijan mogao bi da započne trenersku karijeru na klupi Novosađana, prenosi "Sport". Ćurčić se zahvalio Voši, tvrdi "Žurnal".
Marko Delvekio mogao bi da bude novi trener Vojvodine, prenosi "Sport". Novosađani su u potrazi za šefom struke, a kontakt sa nekada poznatim napadačem reprezentacije Italije je uspostavljen preko menadžera.
Delvekio (39) je igračku karijeru završio pre dve godine i odlučio je da se bavi trenerskim poslom, ali još nijedan nije radio. U međuvremenu, imao je nekoliko ponuda, ali ih je odbio.
Navodno, dolazak u Vojvodinu mogao bi da mu bude zanimljiv, jer je Stefan Apija, koga poznaje sa terena Serija A, odlučio da ostane, a važnu ulogu u pregovorima mogao bi da odigra i Siniša Mihajlović. Naime, sadašnji selektor Srbije i Delvekio su se svojevremeno družili dok su igrali u Rimu, prvi za Lacio, a drugi za Romu.
Delvekio je najveći deo igračke karijere proveo u Romi, od 1995. do 2005. Za "azure" je nastupao 22 puta i dao četiri gola.
Da li će se "lale" dogovoriti sa Delvekijom pokazaće vreme, za sada je samo sigurno da ih u narednoj sezoni neće predvoditi Radovan Ćurčić, tvrdi "Sportski Žurnal". Nekadašnji trener Javora i donedavni v.d. selektora Srbije zahvalio se Vojvodini na pozivu, ali mu je trenutno zanimljivija opcija da nastavi da radi u Fudbalskom savezu, za šta mu se otvorila mogućnost.
Prema "Žurnalu", u opticaju za novog šefa struke ostali su Ivan Golac i Zlatomir Zagorčić, koji je vodio ekipu u finišu minule sezone posle odlaska Dejana Vukićevića.
Broj poruka : 45020 Datum upisa : 24.03.2010 Godina : 46 Lokacija : Srbija
Naslov: Re: FK Vojvodina Uto Apr 09, 2013 6:26 am
"Programeri", javite se...
...možda postanete direktor FK Vojvodina! Ko zna rad na računaru i strani jezik ispunjava glavne uslove za tu funkciju u klubu.
Odmah posle kraja jesenjeg dela prvenstva, negde sredinom decembra prošle godine, Upravni odbor Vojvodine napravio je "seču".
Smenjeni su sportski direktor Miodrag Pantelić, generalni sekretar Radisav Rabrenović, direktor marketinga Petar Nikolić, a raspisan je konkurs za direktora kluba.
Gotovo četiri meseci posle toga, Vojvodina i dalje nema sportskog direktora, kao ni direktora kluba. Rabrenović je i dalje tu i obavlja funkciju generalnog sekretara.
Na prvi pogled, moglo bi da se zaključi da su kriterijumi za upražnjena mesta prilično visoki i strogi. Ali, predsednik Vojvodine Ratko Butorović otkriva da nije baš tako.
"Po meni, ti kriterijumi su normalni", kaže Butorović i kaže da su dva glavna uslova i za jedan i za drugi posao: poznavanje rada na računaru i znanje bar jednog stranog jezika.
"Direktor kluba ne mora da se razume u fudbal, ali mora da zna da radi na računaru i da zna jezik, jer kako će drugačije predstavljati klub?", kaže prvi čovek "lala" u emisiji "Total soccer" SOS Kanala.
Na pitanje kako je mis Slovenije Nuša Šenk došla na mesto portparola kluba, Butorović se nasmejao i odgovorio: "Prijavila se na konkurs".
a kada odu svi...mi ostajemo sami...
Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010 Godina : 46 Lokacija : podmornica iza brega
Naslov: Re: FK Vojvodina Sub Jun 08, 2013 7:59 pm
Kako je govorio Bata: Raspad sistema, zapamti
Ratko Butorović često je u intervjuima za MONDO davao otvorene i "jake" odgovore. Sada, kada ga više nema, odlučili smo da izaberemo najzanimljivije da govore o njemu, pre svega kao sportskom radniku.
O Ratku Butoroviću aka Bati Kan Kanu, koji je preminuo u subotu ujutru u jednom od svojih hotela, "Park", pričale su se i pričaće se razne priče. Neke i ne baš pohvalne, neke u superlativima.
Međutim, više od stila oblačenja i materijalnog bogatstva (i toga kako ga je stekao), o preminulom predsedniku Vojvodine trebalo bi da govore njegove izjave, pre svega vezane za fudbal, ovaj naš posrnuli, srpski, u kojem je kao čelnik Voše bio aktivan više od šest godina.
Kao retko ko u svetu sporta, Butorović je uvek bio dostupan za razgovor i konkretno prema novinarima redakcije MONDO svaki put bio je korektan i pristojan, čak i posle najtežih poraza Vojvodine, čak i na najškakljivija pitanja.
Nekad bi se odmah javio na telefon, nekada bi vas pozvala njegova sekretarica i rekla: "Gospodin Butorović je imao propušten poziv sa ovog broja, želi da vas čuje".
Mi vam donosimo neke od najzanimljivijih Batinih odgovora na (i dalje aktuelne) fudbalske teme. Neki citati zaista bi trebalo da budu analizirani u fudbalskim forumima, o njima bi moglo da se raspravlja, jer nije nemoguće da bi pojedini stavovi pokojnog Butorovića unapredili najpopularniju igru u Srba i šire.
Jednom smo ga pitali, na jesen 2012. godine, o krizi u kojoj se nalazi Vojvodina. Mislili smo na krizu rezultata i nagomilane 0:0 remije, ali...
"Kriza je kad imate probleme koje ne možete da rešite. A, Vojvodina nikome ne duguje pare, mi smo jedini klub koji gradi, zida, radi na sve strane. Kriza nije kad neko neće da trči i zalaže se..."
Često je kritikovao odnos čelnika Fudbalskog saveza Srbije i prema Vojvodini, ali i prema ostalim klubovima.
"Kako će onda presednik Saveza da zna koji su moji problemi ili problemi mojih kolega u Subotici, Nišu, Kragujevcu, bilo gde? Možda imamo neke primedbe, možda imamo ideje. Zašto i mediji da ne prisustvuju? Šta krijemo mi? Ako državnici kada dolaze na javne funkcije moraju da pokažu imovinsku kartu, zašto to ne važi i za predsednike klubova? Ako stranke moraju da kažu odakle se finansiraju, zašto klubovi smeju da kriju?"
On je smatrao i da klubovi ne smeju da ćute o tome koliko su zaradili od prodaje igrača.
"Gde je tu transparentnost i što je tajna visina obeštećenja? Kada ih pitate, oni kažu da je to poslovna tajna, pa da li je to moguće? Meni tu ništa nije jasno..."
Butorović je imao zanimljivu ideju i govorio je kako će je sam finansirati, ako bude volje s druge strane.
"Tri godine tražim da sednemo svi za jedan sto i da budete tu i vi, novinari, mladi ljudi. Bistri ste, odmah će vam biti jasno. Znam i vašu terminologiju odmah bi ste napisali ko nije sposoban da vodi dve kokoške na pijac, a ko zna svoj posao. Neka sve to bude o mom trošku, što MONDO ne bi bio organizator?", predložio je i dodao:
"Pomoći ću da okupite ekipu objektivnih kolega iz drugih redakcija i da obiđete sve predsednike klubova. Tražite da vam pokažu kancelarije, svlačionice, stadione, pa i kuće u kojima žive. Stariji ljudi su pametno govorili 'povedi me tvojoj kući da vidim kakav si čovek'. Tu posle nema opravdanja za loše rezultate, kad ti neko dođe u goste i vidi da nema za šta pas da te ujede", tvrdio je Butorović da u srpskom fudbalu ima nesnosno mnogo prebacivanja odgovornosti i traženja alibija za sopstvenu nesposobnost.
"I ne prolazi tu priča 'nama niko ne pomaže', pa ti si predsednik kluba, ako ti ne možeš da pomogneš samom sebi, ko može? Država trenutno ne može da pomogne svima nama, a verovatno su prioritet Zvezda i Partizan. Zato, stvori igrače, napravi rezultat, prodaj planski i živi od toga. Ali, prvo, pokaži da umeš da stvoriš igrača".
O čestim napadima na srpske sudije, rekao je...
"Mi u Vojvodini i dalje verujemo u to da, ako smo bolji, pobedićemo i ako sudija napravi tu jednu grešku na našu štetu. Samo da nije namerna. Ako izgubim posle jedne greške, onda nisam ni zaslužio bodove. Hoćete da mi kažete da su italijanske sudije bolje i poštenije od naših? Nisu! Nego, naši sude pod neverovatnim pritiskom".
Često je komentarišući srpski fudbalski brlog govorio:
"Mi smo svi kompletno za psihijatriju, a prvi ja. Čisto da se neko ne bi uvredio".
Zašto?
"Kada čovek ne veruje samom sebi, onda to nije normalno. Ljudi pričaju da je i derbi namešten!? (pobeda Zvezde od 3:2, posle 1:2 na poluvremenu). Gledao sam. I jedni i drugi su izginuli na terenu za pobedu i onda kao namešteno je zato što su jedni vodili na poluvremenu, a drugi pobedili. Da li je to normalno?"
Dok su mnogi grmeli zbog toga što je država odlučila da pomogne Crvenoj zvezdi i Partizanu, Butorović je govorio...
"To su dva giganta, alo? Država mora da ih izvuče iz krize, tu nema pametovanja, mora se to podržati. Niko Vojvodini nije kriv što nije uzela titulu. Država ne treba da zapostavi ni manje klubove, pa tako ni Vojvodinu za koju smatram da je član 'velike trojke' srpskog fudbala. Ali, ovog trenutka Zvezda i Partizan jesu prioriteti", odgovarao je Butorović bez imalo ironije u glasu.
Ipak, jedna stvar mu nije bila jasna.
"Ja sam prvi za to da se pomogne 'večitima', ali da li imam pravo da tražim od države da mi vrati dva miliona koliko sam platio za porez? Neshvatljivo mi je da je Crvena zvezda dužna za struju 50 miliona, Partizan valjda 19 miliona, onda ja pitam zašto nas građane isključuju kada ne platimo deset hiljada za struju? Koliko godina oni nisu plaćali struju ako su toliki dugovi? Da li je to krivično delo?"
Baš govoreći o Crvenoj zvezdi i Partizanu rekao je jednu zanimljivu stvar, o kojoj se ćuti, a koja nije očigledna samo na fudbalskim terenima.
"Hajde da se pogledamo u oči i kažemo sve što mislimo, a ja mislim da je taj vaš beogradski rivalitet bolestan i da nam svima u Srbiji donosi zlo i probleme. To mora da se iskoreni, to se prenosi i na navijače, na mlade ljude, koje bismo morali drugačije da usmeravamo. Kad pročitaju takve poruke mržnje ljudi iz klubova, kako oni da razmišljaju?", pitao je Butorović i izneo zanimljivu tezu:
"I onda su navijači huligani. Da li su? Ili smo možda to mi?"
"Nisam se video s njima posle utakmice, a i šta ću im ja? Oni znaju svoj zadatak i ne znam da li je potrebno da im neko to stalno ponavlja. Ja ne mogu da trčim, a u ovom slučaju ne želim i ne mogu da tražim bilo kakvo opravdanje i neka ni njima ne padne napamet da urade isto. Šta im sad nije odgovaralo? Sudija? Reflektori? Uslovi za igru? Trava? Navijači? Nešto treće? Znate kako, ja govorim iskreno i nemojte da tražimo opravdanje tamo gde ga nema - isključivi krivci za ovo što nam se događa smo sami mi i niko drugi osim nas".
"Ja sam predsednik našeg preduzeća i sa članovima našeg Upravnog odbora vodim svakodnevnu borbu za bolje sutra. Svi smo mi volonteri i za naš rad ne primamo nikakvu novčanu nadoknadu", pričao je Butorović.
"Stručnim jezikom rečeno - PDV na transfere našeg 'znanja i kvaliteta' u zemlje EU. Naše preduzeće ne traži nikakvu pomoć, plakete, priznanja, koja se dodeljuju dobrim privrednicima i izvoznicima. Tražimo samo jedno: molimo vas da nas ne kažnjavate što izvozimo u EU i molimo vas da niko ne uzima ono što mu ne pripada. Verovatno ne znaju našu adresu. Ali, zato sve inspekcije i poreski organi znaju našu adresu napamet. Mnoga preduzeća koja se bave istom delatnošću kao i mi (fudbalom), verovatno imaju sličnih ili još većih problema".
Nije imao problem da priča o ciframa.
"Na današnji dan, dakle 28. januara 2013. godine, Vojvodina na računu ima 1.254.200 evra", rekao je Butorović i naglasio da je njegovo "preduzeće jedno od najuspešnijih u pokrajini" i da je "samo u decembru 2012. godine izvezlo 'znanje i kvalitet' u vrednosti 2.150.000 evra (mislio je na transfere igrača)".
"Za pet godina, koliko sam na čelu našeg preduzeća, nismo uzeli nijedan evro kredita od bilo koje banke, a od grada, Pokrajine, države, istovre,eno, nismo dobili, po bilo kom osnovu nismo dobili nijedan evro", tvrdio je Butorović.
"Moje odeće još nema u prodaji, a i ne bi mogli da je plate. Englezima svašta padne na pamet, pa im je neobično da u Srbiji nas neko nosi više boja, jer je kod njih dominantno sivilo u odevanju. Najveći problem im je što ja nosim sve najnovije modele. Tako je, ali šta ću (hahaha)", rekao je tada za MONDO.
"Ma mogu da pišu šta hoće, pa pogledajte kakva odela nosi njihov premijer... Evo, sada mogu da vam pošaljem sliku patika koje imam, a koje niko kod njih nema. Znate zašto? Zbog toga što ih još nema u prodaji i zbog toga što su im preskupe. A ja sam ih dobio pre deset dana".
Jednom mu je, ne tako davno, prekipelo zbog toga što je često nekorektno citiran u javnosti.
"Svi koji me dobro poznaju, a to zna i sam predsednik FSS (Tomislav Karadžić, prim. aut) da nikada, ali NIKADA ni jednom rečju nisam uvredio njega lično, niti uputio i jednu ružnu reč na njegov račun".
Ali, o Toletu je uvek imao šta konkretno da zameri.
"Naprotiv, niko ne može osporiti njegove dobre namere za dobrobit srpskog fudbala, ali zašto mi onda zamerate kada pitam direktno za 'Kuću fudbla': Čijim novcem je građen ovaj prelepi objekat? Mišljenja sam, i od njega nikada neću odstupiti, da FSS radi loše, a da posledice trpe i klubovi i reprezentacija".
O navijačima Partizana...
"Poznato je da jedna grupa navijača crno-belih svaku utakmicu sa nama koristi da peva uvredljivu pesmu: 'Pola Mađar, pola ustaša'. Nije istina i nikada nisam izjavio da se ta pesma peva samo jednom navijaču Vojvodine. Ja zaista ne znam kome se peva, ali da sam kojim slučajem rođen kao Mađar - to mi ne bi smetalo. Niko iz FK Vojvodina, kao ni naši verni navijači, ne prepoznaje se u toj pesmi i niko normalan ne može shvatiti zašto se ona peva".
Kada je, pre manje od mesec dana, dobio dozvolu i pomoć Grada Novog Sada da renovira "Karađorđe" i prilagodi ga uslovima UEFA, Butorović se na poziv MONDA javio oduševljen.
"Da, imam lepe vesti i srećni smo svi u klubu. A, vi kao da ste znali kada da me pozovete. Evo, nema 15 minuta kako sam izašao sa sastanka i mogu da vam kažem da su od ovog časa počeli radovi na rekonstrukciji našeg stadiona", rekao je tada Butorović za naš portal.
"Fudbalski klub Vojvodina pomagao je i ranije, kako košarkaškom, tako i rukometnom i ženskom odbojkaškom klubu. Pomagali smo mnogim klubovima koji nose ime Vojvodina. Sigurno je da ćemo pomoći košarkaškom klubu da igra ABA ligu, kao što je sigurno da ćemo pomoći i rukometnom klubu da učestvuje u Ligi šampiona, posle titule prvaka Srbije, koju su osvojili. Uradićemo to, nadajući se da bi oni pomogli nama, da su u situaciji da to urade i da nam je pomoć potrebna".
Kada je trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu u poslednjoj utakmici ove sezone odlučio da igra sa omladinskim timom, Butoroviću je - kako je tvrdio - bilo žao zbog toga što mu to niko nije javio.
"Ne, nisam iznenađen. To je odluka Crvene zvezde i to ne loša odluka. Smatram samo da je šteta što ne postoji bolja komunikacija između tri najveća kluba u Srbiji, i to ne sada, nego godinama unazad. Zašto? Zato što je moglo ovo drugačije da se uradi. Da su nam javili da će tako da bude, mogli smo da napravimo zajedničku konferenciju za štampu, da kažemo da ćemo i mi i oni igrati sa po četiri prvotimca i sedam omladinaca i da onda navijače pozovemo na pravi spektakl", pričao je Butorović za MONDO.
"Mogli smo da priredimo našim navijačima zajedničko uživanje, da se deca nadmeću, ali nisam siguran da kao predsednik sada mogu da utičem na to ko će igrati za Vojvodinu, to nije u redu".
Kada je svojevremeno bivši predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić, uz neizostavne kritike na račun Tomislava Karadžića, izneo brojne predloge za promene u fudbalskog organizaciji, Butorović je replicirao i tražio da Lukić bude konkretan u svojim optužbama i predlozima...
"Davno sam rekao, a to i danas tvrdim, da su za ovo stanje krivi, redom, predsednici klubova, rukovodioci Fudbalskog saveza Srbije i ogranci te organizacije. Da bi sa sebe skinuli odgovornost, predsednici redom pronalaze spoljne faktore, kriv im je ovaj, kriv im je onaj... Ja kažem: 'OK, recite ko je tačno kriv?'", kaže Butorović i dodaje:
"Mi smo to otvoreno i jasno rekli, vezano za sve u Kupu (finale sa Partizanom 2011. godine, kada je Vojvodina napustila teren), da se ne ponavljam, ukazali smo da smo skandalozno oštećeni i da je bilo nalogodavaca, pa smo zbog toga surovo kažnjeni. Ne sećam se da smo se žalili kad smo izgubili od Rada u Beogradu, jer smo nadigrani, kao ni od Crvene zvezde u Novom Sadu". Još pre dve godine Butorović nam je poručio:
"Veruj mi, ako ovako ostane dogodine, biće potpuni raspad sistema. Zapamti šta sam ti rekao..."
Сергей Član
Broj poruka : 4212 Datum upisa : 26.11.2013 Godina : 45 Lokacija : Sombor
Naslov: Re: FK Vojvodina Pet Mar 07, 2014 8:00 am
Navijači Vojvodine "Firma" 100. godina postojanja kluba proslavili bakljadom na Petrovaradinskoj tvrđavi. Zapalili su 100 baklji.