Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom

ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom

ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

The World in Photos

PrijemEventsRegistruj sePristupi
Zadnje teme
» Dobro jutro , dobra večer , laku noć :)
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeDanas u 6:22 am od Zoki

» uz kaficu,čaj...
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeDanas u 6:15 am od Zoki

» fotografija meseca novembar 2024
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeDanas u 6:04 am od Zoki

» mesto za odmor
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeDanas u 5:35 am od Zoki

» slika dana
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeDanas u 5:34 am od Zoki

» chat tema
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeDanas u 5:23 am od Zoki

» Žene png
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:32 pm od dođoška

» png voće
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:30 pm od dođoška

» Crveno
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:29 pm od dođoška

» Zoo ClipArt
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:28 pm od dođoška

» png dugine boje
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:27 pm od dođoška

» Čaj, kafa, čokolada , kolači i ostalo - png
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:26 pm od dođoška

» png - slavne ličnosti
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:25 pm od dođoška

» Hrana, namirnice i sve...
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:20 pm od dođoška

» png (za) kupatilo
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeJuče u 5:19 pm od dođoška

Traži

Rezultati od :

Rechercher Napredna potraga
Naj bolji poslanici
dođoška (279479)
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_vote_lcapZlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_voting_barZlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_vote_rcap 
Zoki (186833)
Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_vote_lcapZlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_voting_barZlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_vote_rcap 
Ружа (169543)
maraja (122180)
BlackW (111592)
biljana (98922)
Doktor M (79536)
Daca* (74450)
djadja (61062)
Brzi (57960)
Similar topics
Novembar 2024
PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
KalendarKalendar
Add This
Bookmark and Share

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije

Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
AutorPoruka
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Bedž : kraljica
Norveška Ženski
Broj poruka : 279479
Datum upisa : 30.03.2020

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije Empty
PočaljiNaslov: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:17 pm

"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"

Poslednji izmenio dođoška dana Čet Nov 04, 2021 3:58 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:17 pm

Stavi me kao znak na srce, kao pečat na ruku svoju, jer ljubav je jaka kao smrt, a ljubomora tvrda kao grob; žar je njezin žar vatre i plamena božjega.
Mnoge vode ne mogu ugasiti ljubav niti je rijeke potopiti. Da netko daje za ljubav sve što u kući ima, taj bi navukao prezir na sebe.
PJESMA NAD PJESMAMA (Biblija)

"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"
Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:18 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670104_m

PJESME STAROG EGIPTA
LJUBAV MOJE DRAGE
Ljubav moje drage na drugoj je strani.
I između nas je rijeka široka.
Želim doći do nje.
Ali se krokodil na pijesku pružio.
Silazim u vodu I gazim valove.
Moje srce nemirno je poput bujice, Ali je voda čvrsta kao tlo pod nogama.
Jer me ljubav moja učinila neranjivim I ona je vodu kao i mene začarala.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:19 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670103_m

POZIV DRAGOME
Dragi moj, moj mužu voljeni,
Presretna sam, što mogu sići (k rijeci)
I ispuniti tvoju želju,
Da se naga kupam pred tobom.
Željna, da ti vidiš svu moju ljepotu,
U odjeći od najtanjega lana, Natopljenu mirisavim uljem I namirisanu skupocjenim balzamom.
Ulazim u vodu, da do tebe dođem, I opet iz vode, zbog ljubavi, izlazim Sa crvenom ribom u rukama svojim, Što je hladnu na vrele grudi prinosim.
O, mužu moj, najmiliji, Dođi, dođi i ovdje je, jadnu, pogledaj.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:19 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670102_m

PIJANSTVO OD LJUBAVI
1
Vidim svoju dragu, kako k meni dolazi
I srce mi je sretno, A moje se ruke šire da je zagrle. Moje srce od radosti skače Kao da ne misli nikad prestati.
Ne ostavljaj me sama i dođi Bliže k meni, o moja miljenice.
2
Kada svoju dragu na ruke podignem I kad me njene ruke čvrsto zagrle, Osjećam se kao u sanjanome kraju, Kao da je moje tijelo Premazano mirisavim balzamom.
A kada je ljubim
I kad su njene usne uz moje priljubljene, Osjećam se posve pijanim A da nisam ni okusio pića.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:20 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670101_m

IZ »VELIKE RADOSTI SRCA«
Ona, što je meni najdraža,
I najljepša na svijetu cijelome,
Ona kojoj nema ravne, slična sjajnoj zvijezdi, Na pragu jedne divne nove godine.
Ona, što sja ljepotom i čija se koža Ko najljepši biser zrcali u noći, Ona, koja ima oči jasnog pogleda I koja nikad ne zbori uzalud.
Ona, čiji vrat je tanak ko u labuda I čije su grudi slatke ko dvije jabuke, Ona, čije su ruke sjajnije od zlata,
I čiji su prsti nježni ko lotosove peteljke.
Ona, čiji struk je tanak, a bokovi zaobljeni, I čije noge ljepotu svijetom pronose, Ona, čiji hod je prepun dostojanstva,
Kada zemljom prolazi i nikoga ne gleda.
Ona, za kojom se kad prođe I mlado i staro — pomahnitalo okreće,
I što svakog čini i sretnim i nesretnim, Kad mu svojim glasom bilo što progovori.
Ona, što nalikuje, kad iz doma svoga izlazi, Na najdivniju neku božicu,
Tek jednim svojim poljupcem Uzbunila je moje srce.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:21 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670100_m

MOGRANJ
Zrnje moje nalikuje na zube njezine, A plodovi su nalik njenim grudima. U vrtu sam, bez sumnje, ja drvo najljepše, Jer živim i cvatem najduže u godini.
I draga i njen dragi vole najviše Pod granama mojim uvijek šetati,
Pijani od vina i sreće ljubavne, Ko da ih opaja balzam i rajski mirisi.
A ujesen, kad padnu moji cvjetovi,
I u vrtu sve drveće bez lišća ostane,
Ja ponosan i zelen stojim i dalje Jer dvanaest mjeseci živim preko godine.
Zar nisam, dakle, prvo drvo u vrtu, Iako me oni posljednjim smatraju?
Ali više neću ni ja — šutjeti,
Budu li me oni toliko potcjenjivali.
I neću više kriti tajne njihove,
Budu li o meni zlo govorili,
I budu li se samo lotosovim cvijećem kitili, Pa neka se zna tada, što su radili.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:21 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670099_m

POUKE
1
Ako li si mudar, podigni svoj dom I osnuj svoje ognjište.
Ljubi svoju ženu onako,
Kako tebi samome to najbolje odgovara.
Odmaraj svoj duh i hrani svoje tijelo,
Te raduj svoje srce tako dugo dok -živiš,
Jer ono je, uistinu, Najvjerniji prijatelj svoga gospodara.
2
Svaki čovjek oženjen treba da zna
Obuzdavati samoga sebe, Ne nadgledajući ženu odviše izbliza I ne dopuštajući joj nikada Da odviše uznemiruje njegovo srce. 3
Uzmi svoju ženu, dok je još mlada I poučavaj je u onome, što čine ljudi.
Ona će ti na vrijeme darovati sina,
I ti ćeš imati zdravo i lijepo potomstvo.
Jer čovjek koji je sklon ljudima,
Stječe pravi ugled tek po svojoj djeci,
Koja su mu bila od njegove žene rođena.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:22 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670098_m

NEPOZNATI PJESNIK (oko 4. stoljeća stare ere) IZRAEL
PJESMA NAD PJESMAMA (Fragmenti)
Zaručnica
Što je jabuka među šumskim stablima, to je dragi moj među mladićima, bila sam željna hlada njezina i sjedoh: plodovi njeni slatki su grlu mome.
Uveo me u odaje vina i pokrio me zastavom ljubavi.
Potkrijepite me kolačima, osvježite me jabukama, jer padam bolna od ljubavi.
Njegova mi je lijeva ruka pod glavom, a desnom me grli.
Kćeri jeruzalemske, zaklinjem vas srnama i košutama poljskim, ne budite, ne budite ljubav moju dok sama ne bude htjela!
Zaručnik
Ustani, dragano moja, ljepoto moja, i dođi, jer evo, zima je već minula, kiša je prošla i nestala.
Cvijeće se ukazuje posvuda, vrijeme pjevanja dođe i grlica se javlja u našem kraju. Smokva je izbacila prve plodove, vinograd, u cvatu, miriše.
Ustani, dragano moja, ljepoto moja, i dođi! Golubice moja (koja prebivaš) u spiljama kamenim, u skrovištima vrletnim, daj da ti vidim lice i da čujem glas, jer glas je tvoj ugodan i lice je tvoje krasno.
Kralj Salomon
Lijepa ti si, prijateljice moja, lijepa ti si: imaš oči kao golubica kad gledaš ispod koprene, a kosa je tvoja kao stado koza  što izađoše na brdo Galaad. Zubi su ti kao stado ovaca kada s kupanja dolaze: idu dvije i dvije kao blizanke i nijedna nije osamljena. Usne su tvoje kao trake od grimiza i riječ je tvoja dražesna, kao kriške mogranja tvoji su obrazi pod koprenom tvojom... Tvoje su dvije dojke kao dva laneta blizanca košutina što pasu među ljiljanima... Sva si lijepa, prijateljice moja, i nema mane na tebi.
Zaručnik
Pođi sa mnom s Libana, nevjesto, pođi sa mnom s Libana.
Siđi s vrha Amane, s vrha Senira i Hermona, iz lavljih spilja, s planina leopardskih.
Srce si mi ranila, sestro moja nevjesto, srce si mi ranila jednim pogledom svojim, jednim samim biserom kolajne svoje.
Kako je slatka ljubav tvoja, sestro moja nevjesto! Slađa je ljubav tvoja od vina, a miris ulja tvojih ugodniji od svih mirisa.
S usana tvojih, nevjesto, saće kapa, pod jezikom ti je med i mlijeko, a miris je haljina tvojih kao miris libanski.
Ti si vrt zatvoren, sestro moja nevjesto, vrt zatvoren i zdenac zapečaćen...
Zaručnica
Dragi je moj bijel i rumen, ističe se među tisućama. Glava je njegova kao zlato, zlato čisto, uvojci kao plamine mladice, crne poput gavrana.
Oči su njegove kao golubi nad potokom, zubi mu kao mlijekom umiveni, u okvir poredani.
Obrazi su njegovi kao lijehe mirisnoga bilja, kao cvijeće ugodno, usne su mu kao ljiljani iz kojih smirna teče.
Ruke su mu zlatno prstenje puno dragulja, prsa su njegova kao čista bjelokost pokrita safirima.
Noge su mu stupovi od mramora na zlatnom podnožju.
Stas mu je kao Liban, vitak poput cedra.
Govor mu je sladak i sav je od ljupkosti.
Takav je dragi moj, takav prijatelj moj, o kćeri jeruzalemske!
Salomon (gleda zaručnicu kako pleše)
Kako su krasni koraci tvoji u sandalama, kćeri kneževska!
Pregibi su bokova tvojih kao grivne stvorene rukom umjetnika.
Pupak ti je kao okrugla čaša koja nikad nije bez pića.
Struk ti je kao stog pšenice ograđen ljiljanima
Dvije su dojke tvoje dva laneta blizanca košutina.
Vrat je tvoj kao kula bjelokosna. Oči su tvoje kao ribnjaci u Hešbonu kod vrata batrabimskih.
Nos ti je kao kula libanska.
što gleda prema Damasku.
Glava je tvoja kao brdo Karmel, a kosa na glavi kao purpur i kralj se zapleo u njene uvojke.
Kako si lijepa i kako si ljupka, o najdraža, u milinama!
Stas je tvoj kao palma, dojke su tvoje grozdovi.
Rekoh: popet ću se na palmu da dohvatim vrške njezine, a dojke će tvoje biti kao grozdovi na lozi, miris daha tvoga kao jabuke.
Usta su tvoja kao najbolje vino...
Zaručnica
Dođi, dragi moj, ići ćemo u polja, noćivat ćemo u selima.
Rano ćemo ustajati, ići u vinograde da vidimo cvate li loza, zameće li se grožđe, jesu li procvali mogranji?
Tamo ću ti dati ljubav svoju.
Mandragore šire miris, u našim kućama ima svakog voća, novog i starog. za te sam ga čuvala, o najdraži moj!
O da si mi brat, da si sisao prsa majke moje, našla bih te vani, poljubila bih te i nitko me zato ne bi prezirao.
Povela bih te i uvela u kuću majke svoje, koja me odgojila, pojila bih te najboljim vinom i sokom od mogranja.
Njegova mi je lijeva ruka pod glavom, a desnom me zagrli.
Zaklinjem vas, kćeri jeruzalemske, ne budite, ne budite ljubav moju dok sama ne bude htjela.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:23 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670097_m

GRČKA
LJUBAVNA ČEŽNJA
Takva je nastala ljubavna čežnja u mome srcu, da je gusta magla obvila moje oči a nježno srce ukrala iz grudi...

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:24 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670096_m

VESELA SE DRAGA RADUJE
S grančicom mirte i nježnim pupoljkom ruže vesela se draga raduje. Njena kosa puna sjaja na vrat joj pada u obliku sunčanoga slapa.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimeČet Avg 12, 2021 3:24 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670095_m

SAPFO (oko 628-568. stare ere)
GRČKA
OČEKIVANJE
Otprhnula je poput ptice s lovorove grančice i sad je u srcu sve mirnije...
Djevojčina duša više ne dršće.
Možda je stigo neki putnik, netko tko joj je drag... Zabrinuta shvatila sam boli u srcu prijateljice.
Za doček je obukla lijepu haljinu, obukla za susret prijateljski.
I sad sva u žurbi, jer je netko čeka, postaje još ljepša. Njezina je čežnja u tako lijepu ruhu meka, meka...

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimePon Avg 30, 2021 2:00 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670094_m

PJESMA O DJEVOJCI
Slatkoj je jabuci slična, rumenoj jabuci na vrhu najviše grane. Ubrati nju su berači zaboravili, dok voće su brali.
Nisu je zaboravili, dohvatiti nisu je mogli.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimePon Avg 30, 2021 2:01 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670093_m

LIJEPA DJEVOJKA
Milo je tvoje obličje,
tvoje su oči pune dragosti... i tvoja ljubav... Ta se slatka ljubav prelijeva kao rumeni med tvojim licem, koje onda budi čežnju...

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimePon Avg 30, 2021 2:01 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670092_m

MOJA LJUBAV
Ljubav danas razdire moje srce. Ona je ko vjetar koji u planini na hrastove stoljetne udara ...
Ljubav je vjetar koji sve pustoši...

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimePon Avg 30, 2021 2:06 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670091_m

SLOMILA JE LJUBAV  
Slatka majko, ja ne znam više tkati. Svladala me ljubavna čežnja, koju mi je udahnula mila Afrodita za mladićem jednim ...

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimePet Okt 01, 2021 3:25 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670090_m

ČINI MI SE BOZIMA SLIČAN
Čini mi se bozima sličan onaj koji smije naprama tebe sjesti te izbliza slušati tebe kako ljubazno zboriš,
smiješkom slatkim smiješ se, — to je meni sve u grudma stravilo srce miljem. Čim te samo za časak vidim, glas mi u grlu zapne,
jezik meni zanijemi, tihi mene po svem tijelu ljubavni oganj prođe, nit već vidim očima nit što čujem, uši mi šume,
teški znoj mi teče sa čela, dršćem sva ko prut, a žuća sam nego trava, čini mi se, samo još malo te bih umrla jadna.

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimePet Okt 01, 2021 3:26 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670089_m

ANAKREONT (6. stoljeće stare ere)
GRČKA
JELENČE
Plašljivo se djevojka okreće slična jelenčetu sisančetu koje u šumi od straha strepi, kad mu se udalji košuta majka...

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimePet Okt 01, 2021 3:26 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670088_m

LJEPOTICA S LEZBA
Eros zlatne kose udari me jednog dana purpurnom loptom.
Potaknu me da se loptam s djevojkom sa sandalama izvezenim. Al ona
ko djevojka s Lezba i iz dobro građena grada prezirno pogleda moju sijedu kosu i za drugog ushit sačuva svoj...

Nazad na vrh Ići dole
dođoška
Adminka
Adminka
dođoška

Norveška Ženski

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitimePet Okt 01, 2021 3:27 pm

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije 34670087_m

ANAKREONTIKA
GRČKA
PJESMA U PROLJEĆE
Kako je lijepo lutati niz zelene livade, kad lahor odiše ljupkim dahom mirisnih trava. Kako je krasno pohoditi vinograde kad listaju, pa pod lišćem loze nježnu zagrliti djevojku što odiše svom ljupkošću božice Afrodite!

Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije   Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije I_icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Zlatna knjiga svjetske ljubavne poezije
Nazad na vrh 
Strana 1 od 2Idi na stranu : 1, 2  Sledeći
 Similar topics
-
» Zbornik savremene ljubavne poezije
»  Ljubavne radosti-erotski roman
» Žena i knjiga

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Foto-forum :: Razne slike-other image :: Biblioteka :: Čitaonica/Slikovnica-
Skoči na: