Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 279572 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 11, 2021 1:33 pm | |
| Brzo se sakrij u mene Brzo se sakrij u mene. Ja ću se u tebe skriti, Da neznam tko sam ja, Da ne znaš tko si ti. Sva se u mene zavuci, Vani se zima sprema, To smrt nas naša traži, I vidi da nas nema. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Iskonski nagon stvaranja Bježeći od smrti, U pjesme, Ili u tebe, Ja sam na istom - U biti. Jer sve dok smrtnika bude - I besmrtnih će biti. | |
|
| |
dođoška Adminka
| U nama su samo oči žive Nismo mi to Što naša tijela hoće, I što se sada U jednom grču lome, Mi ljubavi smo Samo dvije samoće U životu ovom providnome. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Ko oka dva Što zajedno gledaju, A jedno drugo Nikada ne vide. Ko oka dva Što sjaj prelijevaju, I plaču, I snivaju Stvari posve vidne. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 11, 2021 1:34 pm | |
| Smrtne ruže Bokori ruža mirisom žubore Oko tvoga čela blijeda, zamišljena. Kroz zatvoren prozor zore svijećom gore. Na krevetu ležiš od sna ispijena. Pijana od ruža. U smrt zaljubljena. Vani trešnja miri prvim pahuljama Moje misli k tebi pčelama se roje. Ti smiješiš se mrtva u bijelim haljinama, Dok pred kućom svati smrznuti - Propeti konji ukopani stoje. Spavaš poput cvijeta u knjizi, Pritješnjena između smrti i života. I kao da nisi žena. Sva si u snu ljepota. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 11, 2021 1:34 pm | |
| Bijeli sni Crkavica. Snijeg se kezi. Cvokoće. Škrguta. Škripi. Prosinac bjelac Krošnje brezi Zapliće, Zasipa, Sipi. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 11, 2021 1:35 pm | |
| U guste pletenice vijavica Uvijen svaki je put. U glasu ptice zacakli se Cvrkut zamrznut. Sve više sniježi, I sniježi, Nebo se pred očima bjelasa U ranjenoj zvijeri što bježi Cijepa se lavež pasa. A negdje U drvenoj izbi Gdje vjetar - vepar vije, Gdje vučije oči žežu, Ljubav se moja krije. Oko nje vampiri kruže. Krhki leptiri lete. Padaju sniježne ruže. Mećava zavija. Mete. Dok cjelac uz prozor rže, I glogovo drvo pucketa, Ona na medvjeđem krznu Cvili u svili ljeta. U njoj još more romori, Valovlje u njoj još diše, Suncem cjelova gori, Sjećanjem sva miriše. Na nekoj divljoj plaži Još za njom uzdišu vali, More je obalom traži, Zovu je daleki žali. Sve više sniježi, I sniježi, I vjetar - vepar vije... U nekoj drvenoj izbi Sad moja ljubav bdije. A nad njom mjesec laje Ko bijesan pas bez lanca Ko luđak u košulje vezan Vrišti na leđima vranca. Ona uz okno sjeda. Duhova ledi se dah. Od njene kose krijese Pauka hvata strah. Upire pogled daleko. Dok planina prahom se ruši, More se pahulja ljulja U njenoj samotnoj duši. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 11, 2021 1:35 pm | |
| Noćno kupanje Dišu dva otoka Potopljena U svili haljine njene. Dvije lune od pjene Pod morem. Dvije polulune Na valu. Jedna je luna nebeska. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 11, 2021 1:36 pm | |
| Na stijeni mokre sjene. Nečije grimizne šake Od slanih suza kristala. I kaplje med od smole U mlijeko raspukle smokve - I vino u tijelima pjeva: Zbog nas je more slano. | |
|
| |
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 279572 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Enes Kišević Pet Okt 15, 2021 2:04 pm | |
| Ona Iza njena čela šumi vasiona Sijaset svejtova iz ponora sja se Dva sunca joj resi kruna misaona pred ljepotom njenom svemiri se gase. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Zvjezdani kas Vidio sam strijele Konje bijele Nebom prozvijezdaše Noć im griva Glavom prosipa se Kopitama potkivaju put visina Kajase im htjedoh prihvatiti proguta ih jezdama prašina. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Valcer vir Budi valcer vir Vrtlog vjetra nek te vije Budi glazbe dubok mir Budi sunce poezije Budi sve što ja ne mogu Što mi drugi zgazi uze Vrati u ljubav vjeru Bogu Vrati vatri iskru suze Budi takva kakva jesi Ne mijenjaj se za sva blaga Uvijek nek ti miso resi Ona tiha patnja draga Ma koliko bila žena Uvijek više tajna budi Budi šutnja al iskrena Nek te vječno slute ljudi. I daj duši svojoj strepnju Neka čezne ljubi pati Daj ljepoti smrti zebnju I u ljubav vjeru vrati Budi suza na dnu mora Što je osmijeh oka krije Budi žubor sa izvora Budi sunce poezije. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pet Okt 15, 2021 2:05 pm | |
| Gradski akvarel Stari park sjene zmijulje Iz oka žarulje kaplje mrak Usahlo jezero u riblje škrge Nad gradom kašlje zrak. Drveće tako teško diše Iz pluća lišća sapinje dah Uz hrast se breza savija stišće Kroz struk joj struji samrtan strah. U krošnjama oblaci hriplju Krvavi mjesec niz granje plače sipljiva zora u gnijezdu neona Ulicom zeleni ispljuvak skače. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 18, 2021 1:19 pm | |
| Točka izvan kruga se ruga
Od jedan se uvijek broji Od jedan sve drugo postoji I prije početka Jedan bi Jedan će doći i poslije svih Jedan što sve drugo sadrži Kako da se tog jednog Riješimo Množine je dug Uhvatimo početaki beskraj I vežimo Dobili smo krug I evo metaforosfera: Vasiona je bezbroj krugova U rukama nevidljivog žonglera Koji hita i hvata Svaki od nas Osim kruga u kojem se okreće Ima i krug u kojem se kreće I svaki vapi Ište Kruga središte A samo poneko od nas sanja Iskočiti iz kruga I ostati na nogama S navitkom kretanja Jedan je protiv sviju Svi protiv jednog se biju A ne smiju A ne smiju Ni jedan Da budu svi Ko jedan Vaseljena pod svodom Na jedan svedena Smije se jedinstvena Točka izvan kruga se ruga.
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 18, 2021 1:20 pm | |
| *
Mi smo se ipak negdje sreli Izvan života izvan kruga Iako sami još nas veže Od misli most od suza duga.
U Budimpešti
- I košaru želite?
- I košaru dakako. Zajedno s đurđicama. Žofiku, ipak - šapnuh u sebi - ne viđaš svakoga dana.
Zakoračih u kišu.
Đurđice dišu. Kad o rame kucnu me glas:
- Please, sir, what is the price?
- Nothing - izustim. I cvijece pružim. A osmjeh ljepotici sinu: zrak se zavitla u piruetu, ulica u balerinu.
Naiđoh na staricu.
Trotoar mete. Priđoh bez riječi. Kiticu dam. I isti osmjeh one dame, Isti prepoznah plam.
Igra se zavuče u moje srce,
svim prolaznicima prilazih redom.
Đurđice sitne svima darivah -
svi lice imahu jedno.
Žofiki žurim.
Oči mi guču. Budimpešta pod kišom se stidi.
O, kad bi Pariz imao noge, pješke bi došao da je vidi.
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| San bez snivača
Iza mene neće ostati čak ni tuga. Osmijeh će ko duga nadvit se iznad plača. Iza mene će ostati samo san koji se neće moći sjetiti Ni svog snivača.
|
| |
dođoška Adminka
| Samome sebi
Ne govori nikad o onom što oči ne vide Nemoj da tvoje se oči rođenih usta stide. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Okt 18, 2021 1:21 pm | |
| Sizife brate
Znam da postojim ali sva moja nastojanja za održavanjem u prostoru samo su ništavna. Znam da sam izgubljena točka izvan kružnice, izvan biti, znam da nikada neću ispjevati svoj vjek, znam da nikad neću zaspati s idealom pod kosom, sva moja nadanja, traganja, proždiru gladne staze uzaludnosti sva bespuća vode mom cilju Sizife brate i opet me rođene misli lažu.
Postojiš
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Sre Dec 22, 2021 11:02 pm | |
|
Velik kao dijete
Znaš li što ću ja postati kada odrastem, za tvoju ljepotu, svijete?
Ja kada odrastem jako veliki, ja ću postati dijete.
Najljepše je kad odrasteš, a ostaneš dječji stvor, pa svi misle da si velik zato što si profesor.
Što si doktor od imena, stručnjak za rakete - a ne znaju da si velik zato što si dijete.
Možes biti pilot, rudar... slavni pisac knjiga - djetetu je svaki pos'o lagan kao igra.
Ma nosio ja u glavi i sve fakultete, kad odrastem jako velik, ja ću ostat' dijete.
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Dec 27, 2021 6:18 pm | |
| ''Znaš li što ću ja postati kada odrastem, za tvoju ljepotu svijete? Ja kada odrastem jako veliki, ja ću postati dijete.'' "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| |
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Sub Jan 08, 2022 5:03 pm | |
| - LAMPA U PROZORU
"Čim nevrijeme udari neko, oluje, kiše, il snijezi zaspu, moja Majka posklanja cvijeće s prozora, pa u okvir okna okači lampu.
– Kome to svijetliš? – bunovan pitam. A Majčin glas obavi crni šum drveća: – Po ovom mraku beskućnik, sine, bolje vidi lampu od cvijeća." "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Pon Maj 23, 2022 9:18 pm | |
| Jer da sam i jelen, i jasen u planini Zbog tebe bih sišao među ljude Zbog tebe bih poželio imati ovo tijelo Koje sve manje nosim kao teret Dobro je što nisam niknuo U nekom poljupcu prije, Ili poslije tvoga daha. Dobro je što sam se zadesio U istom svijetu sa tobom. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Enes Kišević Čet Mar 28, 2024 12:57 pm | |
| Da sam te sreo poslije kruga kad sam se vraćao tebi, bio bih tvoj vjerni sluga, ništa se mijenjalo ne bi. Al ja sam bio radoznao, htio sam spoznati krug, letjet još nisam znao, a put je bio predug. I letio sam kao pčela, omamljen mirisom cvijeta, duša mi je pobjeći htjela, od tijela i od svijeta. I padajući naučio sam, kako se podiže sam, uzdižući se padao sam pa sad i koračati znam Al još mi duša mira nema, još kružim navikom kruga, još uvijek pjesmom pripadam svima, al samo orla imam za druga. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Enes Kišević | |
| |
|
| |
| Enes Kišević | |
|