nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Broj poruka : 186876 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
Naslov: Teniske zanimljivosti Sub Jan 02, 2010 5:54 am
First topic message reminder :
Tradicionalni izbor TSS
Jelena i Novak najbolji u 2009.
Teniski savez Srbije proglasio je danas Jelenu Janković i Novaka Đokovića za naše najbolje tenisere u protekloj godini.
U ovu sezonu Janković je ušla kao prva igračica sveta, a "teniska kraljica" ukupno je bila 100 dana. Ove godine osvojila je turnire u Marbelji i Sinsinatiju, a igrala je u finalu turnira u Tokiju. Treću godinu zaredom plasirala se na završni godišnji Masters kup koji okuplja osam najboljih teniserki sveta u toj godini. Pored dobrih rezultata na WTA turnirima, Janković je dala veliki doprinos istorijskom plasmanu reprezentacije Srbije u Svetsku A grupu Fed kupa. Sezonu je završila na osmom mestu WTA liste.
Đoković je godinu počeo i završio kao treći igrač sveta, a u 2009. osvojio je pet turnira - Dubai, Beograd, Peking, Bazel i masters u Parizu. Pored toga, igrao je u još pet finala, od čega četiri na turnirima masters serije u Sinsinatiju, Rimu, Monte Karlu i Majamiju. Ukupno je odigrao rekordnih 97 mečeva, od kojih je 78 dobio, a samo 19 izgubio.
U konkurenciji igrača do 18 godina priznanja su dobili Bojana Jovanovski i Filip Krajinović, a najbolji u konkurenciji igrača do 16 godina bili su Tamara Čurović i Miki Janković. U konkurenciji do 14 godina laureati su Saška Gavrilovska i Nikola Milojević, a do 12 godina Ivana Jorović i Filip Grbić.
Poslednji izmenio Zoki dana Sub Okt 02, 2010 7:50 am, izmenjeno ukupno 1 puta
Autor
Poruka
Zoki Funder
Broj poruka : 186876 Datum upisa : 01.01.2010
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sre Jun 22, 2011 6:18 pm
Filip je moj somborac :D
Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Pet Jun 24, 2011 6:40 pm
Milojević:Želim da budem kao Đoković, i bolji
Mladi teniser Nikola Milojević ne plaši se visokih standarda koje je postavio Novak Đoković i nada se da će do kraja godine osvojiti svoj prvi ATP bod.
(foto: MN Press)
Velika nada srpskog sporta Nikola Milojević je ubedljivo najmlađi teniser u prvih 30 na juniorskoj svetskoj listi (do 18 godina). Pre pet dana je napunio tek 16 godina, a pre mesec dana je bio 19. na ITF listi. Sada zauzima 22. poziciju i kao takav prvi put u karijeri će učestvovati na Vimbldonu, koji počinje u subotu.
"Nemam tremu, jer znam da sam najmlađi. Svi su stariji dve, eventualno godinu dana od mene. Ove godine idem bez pritiska, a sledeće će mi već biti cilj da ga osvojim", rekao nam je Milojević pred put u London, gde će se takmičiti sa još 31 najboljim svetskim juniorom.
Nedavno je imao priliku i da debituje i na Rolan Garosu. Eliminisan je već u prvom kolu, ali zato kao veliko iskustvo ističe to što je imao priliku da zagreva Viktora Troickog pred meč sa Endijem Marejem, ali i da uživo posmatra taj susret.
Na naše pitanje kako sebe vidi u ATP karavanu, jer je imao šansu da oseti atmosferu velikog takmičenja, Milojević se samo nasmešio.
"Radim i trudim se. Nadam se da ću biti uspešan kao Novak Đoković, da budem, naravno, prvi na svetu, ali dalek je put do tada. Za mene je njegov uspeh samo motiv više, jer ukoliko uđem među prvih 20 ili 30 to neće biti ništa spektakularno. Želim da budem kao on ili još bolji od njega", kaže Nikola, koji se još uvek nije "upisao" na ATP listu.
Njegov prvi profesionalni turnir bio je Serbia Open, a cilj mu je da do kraja sezone osvoji prvi ATP bod. Novu priliku za to imaće već posle juniorskog Vimbldona.
Zoki Funder
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sre Avg 03, 2011 7:03 am
Ana deveta najplaćenija sportistkinja sveta
Ruska teniserka Marija Šarapova nema gren slem titulu još od 2008, ali je sedmu godinu zaredom u vrhu najplaćenijih žena koje se bave profesionalnim sportom.
Prema najnovijem istraživanju magazina "Forbs", godišnja zarada Šarapove, i to uglavnom van teniskog terena, procenjuje se na 25 miliona dolara, što je duplo više od sume koju zarađuje prvorangirana na WTA listi, Dankinja Karolina Voznjacki.
Trećeplasirana na listi, američka automobilistkinja Danica Patrik, zarađuje prema "Forbsu" godišnje 12 miliona dolara.
Među 10 najplaćenijih žena u profesionalnom sportu je i srpska teniserka Ana Ivanović, koja je na devetoj poziciji sa sumom od šest miliona dolara.
Čak sedam od deset mesta na listi zauzimaju teniserke, a ostala tri pripadaju automobilistkinji, klizačici i golferki.
Lista 10 najplaćenijih sportistkinja:
1. Marija Šarapova (Rusija, tenis) 25 miliona dolara. 2. Karolina Voznjacki (Danska, tenis) 12,5 miliona. 3. Danica Patrik (SAD, automobilizan) 12 miliona. 4. Venus Vilijams (SAD, tenis) 11,5 miliona. 5. Kim Klajsters (Belgija, tenis) 11 miliona. 6. Serena Vilijams (SAD, tenis) 10,5 miliona. 7. Kim Juna (Južna Koreja, umetničko klizanje) 10 miliona. 8. Na Li (Kina, tenis) 8 miliona 9. Ana Ivanović (Srbija, tenis) 6 miliona. 10. Pola Kremer (SAD, golf) 5,5 miliona.
Zoki Funder
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sub Avg 06, 2011 7:51 pm
"Zlatna" budućnost tenisa
Mlada ženska reprezentacija Srbije osvojila zlatnu medalju na Svetskom ekipnom prvenstvu, pošto je u finalu savladala SAD sa 2:1. "Zlato" za srpski tenis donele Nikolina Jović, Ivana Jorović i Tamara Tomić.
Mlade teniserke Srbije osvojile su danas zlatnu medalju na Svetskom ekipnom prvenstvu u češkom gradu Prestejovu, pošto su u finalu pobedile SAD rezultatom 2:1.
Prvo zlato za Srbiju u konkurenciji teniserki do 14 godina donele su Nikolina Jović, Ivana Jorović i Tamara Tomić. Jović je prva izašla na teren i izgubila od Katarine Stujart sa 2:6, 5:7, a bolja od protivnice Džulije Oluhlin bila je Ivana Jorović 6:4, 7:5. Odlučujućući poen našoj reprezentaciji doneo je dubl Jović/Jorović, koji je sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) bio bolji od američke kombinacije Rovira/Oluhlin.
Zoki Funder
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Pet Sep 16, 2011 7:54 am
Janko Tipsarević: Kosovo je Srbija
Srpski teniser nije se učlanio u neku partiju, samo su ga "pukle" emocije prilikom druženja sa decom sa KiM, nakon koga je bio na ivici suza.
Dan pred početak polufinala Dejvis kupa Janko Tipsević, Viktor Troicki, Ilija Bozoljac i selektor Bogdan Obradović našli su malo vremenda da se posvete i mališanima sa Kosova i Metohije u "Impuls" hali na Novom Beogradu. Tom prilikom sa njima su odigrali egzibicioni meč i poklonili im rančeve i opremu za tenis.
"Kosovo je srce Srbije, a ova deca su naše srce koje će nam pomoći da ostvarimo još jednu veliku pobedu", poručio je Obradović.
"Trenutno se osećam veoma emotivno zbog samo nekoliko minuta provedenih sa decom sa Kosova. Maltene bih zaplakao...", napisao je pod utiskom Janko Tipsarević na svom Twitter nalogu, dok je na Facebook stranici ostravio sasvim direktnu poruku:
Teniserka se pomirila sa ocem i doputovala na njegovo imanje u Srbiju, zajedno sa dečkom Tinom Bikićem.
Jelena Dokić se vratila u Srbiju i to kod oca Damira, sa kojim dugo nije imala kontakt. Teniserka, koja ima australijsko državljanstvo, stigla je u sredu u Vrdnik zajedno sa dečkom Tinom Bikićem, na imanje na kojem živi njen otac.
Dokićeva, koja je poslednji nastup zabeležila na US Openu, kada je poražena u drugom kolu od Jelene Janković, trenutno pauzira zbog povrede ramena.
Ona će u Srbiji pokušati da zaleči povredu i skine višak kilograma, kako bi u dobroj formi dočekala povratak na teren. Prema nekim izvorima ona je već danas u Vrdniku pretrčala osam kilometara, sa ciljem da smrša.
Bivša jugoslovenska igračica trebalo bi u utorak da počne sa treninzima.
Jelena i Damir Dokić prekinuli su kontakte 2003. godine, kada se ona vratila u Australiju i uzela državljanstvo te zemlje. Dokić je svojvremeno optuživao Tina Bikića i njegovog brata Bornu da su najveći krivci za Jelenin teniski krah i da su nemilosrdno koristili njen novac i doveli je do siromaštva.
Kasnije u jednom intervjuu Jelena je izjavila da ju je otac zlostavljao. Damir Dokić je zapretio da će zbog lažnih optužbi ubiti ambasadorku Australije u Srbiji Kler Birgen.
Prilikom privođenja zbog tih pretnji, na Dokićevom imanju u Vrdniku pronađeno je oružje za koje nije imao dozvolu. Apelacioni sud osudio ga je zbog pretnji i nedozvoljenog posedovanja oružja na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine. Njemu je naknadno uvažena molba za uslovni otpust pa je u aprilu prošle godine pušten iz kazneno-popravnog zatvora u Šapcu.
Pre toga Jelena je izjavila da ne želi da se pomiri sa ocem, jer su različiti i nikada se nisu slagali, i da ne postoji način da se on promeni.
Dokićeva je veoma teško podnela odlazak oca u zatvor, što je potvrdio i njen brat Savo koji živi sa Damirom, a pojedini engleski mediji objavili su da je ona bila u Srbiji na dan izricanja njegove presude.
Teniserka izjavila da je povratkom u Srbiju i pomirenjem sa ocem načinila najvažniji korak u životu i stekla preduslov da se maksimalno posveti tenisu i vrati među 10 najboljih na svetu.
Jelena Dokić se vratila u Srbiju, gde planira da nastavi da trenira kako bi se sledeće godine vratila u top 20 najboljih igračica sveta.
"Dugo sam razmišljala o povratku u Srbiju, ali sam čekala da se reše mnoge stvari da bi se to i dogodilo. Sigurna sam da sam sada napravila pravu odluku i što se tiče tenisa i što se tiče mog privatnog života", prvo je izjavila bivša četvrta teniserka sveta na konferenciji za medije na terenima TK Partizan, na koju je stigla sa ocem Damirom i dečkom Tinom Bikićem.
Ona je objasnila da je posle sukoba sa ocem i višegodišnjeg prekida kontakta odlučila da se pomiri sa njim.
"Brat Savo je imao najveći uticaj na naše pomirenje. On još od US Opena 2009. ima dobre odnose sa Tinom Bikićem. Plašila sam se kakav će biti odnos sa tatom, ali sada sve ide kako valja i zbog toga sam sigurna da je ovo najbolja odluka koju sam donela u životu. Porodica je veoma važna u životu, jer čak i da si prvi na svetu, ako nemaš podršku svojih najbližih, to ti ništa ne vredi", izjavila je Jelena Dokić, dodajući da bi jednog dana volela da ima svoju porodicu i da njena deca odrastaju uz bake i deke.
Ona je istakla da je teniserima zbog čestih putovanja teško da naprave bazu, pa će u narednom periodu pola godine provoditi u Srbiji, i isto toliko u Australiji.
"Treniraću sa tatom u Srbiji, sa njim ću raditi na kondiciji, ali ću trenirati i sa jednom australijskom trenerskom, koja će putovati sa mnom na turnire, kad to bude moguće. Damir neće ići sa mnom na turnire, jer bi to za njega bio preveliki stres, ali ćemo biti u stalnom kontaktu", rekla je trenutno 74. teniserka sveta.
Ona je objasnila da je odmah po dolasku u Vrdnik počela da trči kako bi skinula višak kilograma. Želja joj je da što pre sanira povredu ramena, zbog koje nije igrala još od eliminacije na US Openu.
"Prvi plan je da za dve nedelje igram turnir u Lincu, a da u novembru krenem u Australiju. Tamo ću se pripremati za Brizbejn, ali volela bih da igram i u Sidneju, jer je to grad u kome sam odrasla. Jedva čekam nastupe na Hopman kupu i Fed kupu, jer to je uslov da igram na Olimpijadi", dodala je Dokićeva, koja je po doslaku u Srbiju kontaktirala poznatog fizioterapeuta Miljana Amanovića zbog problema sa ramenom.
Jelena je istakla da ima dugoročan plan - da do kraja 2012. uđe među 20 najboljih teniserki na svetu, a zatim nastavi da napreduje na WTA listi.
"Iskreno, jedva čekam da počne sledeća sezona, a ja mislim da ću biti uspešna. Za mene su najvažniji Australijan open i turniri koji slede dva meseca posle toga, kada očekujem da uđem među 30 najboljih na svetu. Do kraja 2012. želela bih da napredujem do ulaska u top 20. Dugoročni cilj mi je da se vratim među 10 najboljih na svetu, ali i da odigram finale jednog grend slem turnira".
Osrvnula se i na 2011.
"Pre ovogodišnjeg Vimbldona sam bila 42. igračica sveta, osvojila sam jedan turnir, igrala finale i dok se nisam povredila, mislim da je ovo bila najbolja sezona u poslednjih nekoliko godina".
Ona je rekla da bez obzira na to što se vratila u Srbiju, nema nameru da menja državljanstvo, već će i dalje nastupati pod australijskom zastavom.
"Ne razmišljam o tome da prestanem da igram za Australiju, iako znam da su se tamo svi šokirali mojom odlukom. Ne treba da brinu, jer ne planiram da menjam državljanstvo. Svi iz Australijske teniske federacije su mi pružili veliku podršku tokom proteklih godina i složili su se sa mojom odlukom, jer znaju koliko mi znači".
Dokićeva je objasnila da je sada mnogo srećna, jer je sređen privatni život veoma važan za uspešnu karijeru. Istakla je da sve ono što se dešavalo sada ostaje iza nje i okreće se tenisu, iako je sigurna da takvih priča ima još mnogo.
"To što je sukob unutar moje porodice digao toliku veliku medijsku prašinu, verujte nije usamljeni slučaj, ni u ženskom, ni u muškom tenisu. To se dešava na turu, ali se ni za koga drugog ne zna, jer ne dobijaju toliku pažnju, kao što je bilo u mom slučaju".
Ozareni Damir Dokić nije mogao da sakrije sreću posle pomirenja sa ćerkom.
"Kao roditelj ne mogu biti srećniji, sada mi je srce puno", kratko je prokomentarisao Damir Dokić suznih očiju.
On je otkrio da je glavni "pregovarač" u pomirenju bio njegov sin Sava.
"Prišao mi je samo i rekao 'Tata, Jelena bi želela da se pomiri sa tobom'. Tih nekoliko reči bile su dovoljne da prekinemo višegodišnje ćutanje", rekao je Damir Dokić, koji je sedeo u društvu Jeleninon dečka Tina Bikića.
"Mislim da smo konačno rešili sve probleme", dodao je Dokić.
Devojčica iz Beograda Ivona Rambosek postala zvezda na internetu posle Dejvis kupa zbog izvođenja argentinske himne.
Ivona očarala Argentince (Foto: "Novosti")
Teško je odoleti glasu male Ivone Rambosek. Najbolje to zna poznati teniser David Nalbandijan, kojem je na Dejvis kupu naterala suze na oči pevajući argentinsku himnu. Osmogodišnja pevačica tako je postala prava zvezda u jednoj od najvećih zemalja Južne Amerike.
Nema internet portala u Argentini koji nije preneo snimak nastupa devojčice iz Srbije koja je pred desetinama hiljada navijača u "Areni", glasom čija sigurnost daleko prevazilazi njene godine i sa gotovo savršenim akcentom otpevala nacionalnu himnu ove države.
Zaiskrila je suza u oku argentinskih tenisera, koji su kasnije rasplakali naše igrače izbacivši ih iz borbe za popularnu "salataru". Oduševljene su bile desetine hiljada Argentinaca koji su posmatrali prenos meča, ali i onih koji su snimak Ivoninog nastupa gledali na internetu.
"Trebalo bi da pokaže Mesiju kako se peva himna", komentarisali su, aludirajući na to da čuveni fudbaler nikada ne peva nacionalnu pesmu svoje zemlje.
"Spektakularno. Naježio sam se dok sam je slušao. Otpevala je himnu bolje od mnogih u našoj zemlji", pisali su drugi.
Ivona je svoj pevački talenat pokazala na nastupima u "Areni" i Sava centru. Tri puta se takmičila na dečijem festivalu "Čarolija" gde je osvojila drugo mesto. Pevala je i u Sloveniji na festivalu "Otroške zvezde". Obožava, kaže, i da ide u školu, najviše voli srpski i likovno i, naravno, ima sve petice.
A Ivona, koja ide u beogradsku škou "Kralj Petar Prvi", gde pohađa treći razred, izgleda kao da je popularnost nešto najnormalnije što je moglo da je snađe.
Bez trunčice treme priča o svom nastupu i sjajnim reakcijama koje je izazvala. Nije bilo treme ni kada je zapevala pred punom "Arenom".
Lakše joj je, kaže, da peva pred hiljadama ljudi nego pred mamom i tatom.
"Na nastupu se samo zagledam u jednu tačku i pustim glas", veselo objašnjava za "Novosti".
"Na Dejvis kupu samo sam gledala u Leontinu, koja je trebalo da mi da znak za početak. U njenom horu "Čarolija" pevam od četvrte godine i ni ne sećam se kako sam počela."
Za nastup u "Areni" odabrana je koliko zbog muzičkog talenta toliko i zbog sjajnog osećaja za strane jezike. Nacionalnu pesmu sa komplikovanom melodijom lako je savladala za jedno veče.
"Prvo mi je bilo teško da shvatim melodiju, a onda sam je odslušala nekoliko puta i naučila je", nehajno priča.
Pored pevanja Ivona uživa i u sviranju klavira. Za nekoga njenih godina, moglo bi se reći da ima istančan ukus - omiljena pevačica joj je Adel, a jako voli i Majkla Džeksona i Kaliopi.
Šta želi da bude kad odraste još nije odlučila. Dvoumi se, kaže, između dve profesije - pevačica ili glumica u mjuziklima - pišu "Novosti".
Glavni grad Srbije bi posle "Serbia opena" mogao od sledeće godine da dobije i jedan WTA turnir.
Predsednik Partizana Dušan Grujić najavio je da će se u našoj prestonici igrati turnir sa ukupnim nagradnim fondom od 220.000 dolara.
"Partizan i Teniski savez Srbije organizovaće ženski turnir od 2012. godine. Očekujemo da na njemu učestvuju najbolje srpske teniserke Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, ali i Jelena Dokić. U kontaktu smo sa čelnicima WTA tura oko termina održavanja turnira - to će najverovatnije biti uoči Rolan Garosa ili US Opena", istakao je Grujić.
Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010 Godina : 46 Lokacija : podmornica iza brega
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sub Okt 01, 2011 8:26 pm
Srpski teniser doživotno suspendovan
Teniska jedinica za integritet doživotno je suspendovala srpskog tenisera Davida Savića zbog pokušaja nameštanja mečeva.
Ta organizacija, koju su osnovali ATP, ITF, WTA, saopštila je da će Savić morati da plati i 100.000 dolara novčane kazne.
Savić (25) je bio 659. teniser na svetu, a zabranjeno mu je da se profesionalno bavi tim sportom zbog "kršenja tri tačke međunarodnog sportskog antikorupcijskog programa".
Suspenzija stupa na snagu odmah.
Savić nije prvi teniser koji je doživotno suspendovan sa teniskih turnira. Ista sudbina je zadesila i austrijskog tenisera Danijela Kelerera.
Sankcionisani srpski teniser bio je najbolje plasiran 2009. godine kada je zauzimao 363. mesto.
Boby Član
Broj poruka : 45020 Datum upisa : 24.03.2010 Godina : 46 Lokacija : Srbija
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Čet Okt 06, 2011 6:32 am
Toni Nadal: Sreća je pratila Novaka
Stric Rafaela Nadala smatra da je stanje u vrhu ATP liste lako moglo da bude drugačije.
Novak Đoković "tukao" je Rafaela Nadala u svih šest finala ove godine, međutim, stric i trener španskog tenisera uveren je da to nije realan pokazatelj odnosa snaga dvojice tenisera.
Toni Nadal smatra da je Đoković tokom čitave sezone imao sreću na svojoj strani, dok se protiv Rafe mnogo toga okrenulo nakon poraza u finalu Majamija početkom aprila.
"Izgubio je u Majamiju zbog jedne loptice, koja za dlaku nije prešla mrežu u odlučujućem gemu trećeg seta. Bili smo na dva poena do pobede! U sportu postoje faktori koji deluju kao nebitni, a zapravo mogu da prelome meč i celu sezonu", rekao je Nadal, a prenose "Večernje novosti".
Ono što je definitivno izbacilo Rafu iz takta bio je poraz na šljaci, na Mastersu u Madridu.
"Počeo je da gubi živce, što je uticalo na njegove nastupe u finalima Rima, Vimbldona i US opena".
"Novak je potpuno zasluženo prvi na svetu, ali je imao i dosta sreće, koja nas nije pratila. Pa, u polufinalu US opena protiv Federera se vratio iz praktično izgubljene situacije. Da je prošao Federer, Rafa bi imao veliku šansu da pobedi u finalu... Sve se svodi na to da moraš imati dozu sreće", zaključio je Toni Nadal.
On je priznao da sa svojim pulenom nije uspeo da pronađe rešenje za igru Đokovića, ali je najavio da će se to možda promeniti 2012. godine.
a kada odu svi...mi ostajemo sami...
Kralj Član
Broj poruka : 4704 Datum upisa : 16.10.2011 Godina : 49 Lokacija : relacija PG-BGD
Ozbiljne optužbe na račun ITF da su nameštali da u polufinalima četiri gren slema Đoković ide na Federera, a Marej na Nadala.
Novak Đoković i Rodžer Federer su od 2008. do danas na svih 12 gren sleomova uvek bili u istom delu žreba, bez obzira na njihov plasman na ATP listi.
Profesor sportskog prava na univerzitetu u Talinu Katarina Pijetlović smatra da to nije slučajno optužijući Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) i proizvođača sportske opreme "Najk" (Nike) da su nameštali žreb kako bi Rodžer Federer i Rafael Nadal igrali u finalu.
Profesorka je na Antikorupcijskom simpozijumu u Kelnu iznela ozbiljne sumnje u ispravnost žreba izrazivši u procentima verovanoću da se Srbin i Švajcarac nađu čak 12 puta u istom delu žreba. Ona iznosi neverovatnih 0,02 odsto.
"To vam je kao da bacite novčić 12 puta i svaki put padne na onu stranu sa brojem. Žreb se pravi tako što se prvi na svetu stavi u vrh jednog dela 'kostura', a drugi na dno drugog. Treći se, potom, ubacuje u jedno od ta dva, kao i četvrti. U svim slučajevima, uvek se Đoković poklapao sa Federerom, a Marej sa Nadalom. To je rađeno, jer je vladao stav da Švajcarac lakše izlazi na kraj sa Srbinom, a Španac sa Škotom. Samim tim, verujem da su ova žrebanja bila podložna manipulaciji i da je Novak bio u manje dobrom položaju u odnosu na druge, a sve zbog sticanja profita u svetu biznisa", prenose "Novosti" stav Pijetlovićeve.
Na gren slemovima žreb se obavlja tako što se prvi nosilac postavi na prvo, a drugi na 128. mesto kako se ne bi sreli pre finala. Mesta gde će da budu treći i četvrti se takođe odlučuju žrebom - jedan ide na 33. mesto, a drugi na 76.
Pijetlovićeva je rekla da su prilikom istraživanja probali eksperiment sa simulacijom žreba.
"Radili smo simulacije žreba i samo u tri od 1.000 slučajeva poklapali su se Federer i Đoković. Ne mislim da je to slučajnost", jasan je njen stav.
Đoković više nema problem sa žrebom jer je ove sezone na terenu bio neumoljiv. Od 11 susreta sa Nadalom i Federerom dobio je deset. Samo je Švajcarac bio bolji na Rolan Garosu - u polufinalu...
Kaže otac sinu koji visi na internetu: Sine, postoji normalan svijet napolju koji nema veze sa internetom.. Kaže sin: Nemoj zezat...daj link...
Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010 Godina : 46 Lokacija : podmornica iza brega
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Pon Jan 09, 2012 6:35 pm
SIDNEJ: Jovanovski nepovređena u saobraćajki
Srpska teniserka izašla bez povreda u saobraćajnoj nesreći u Sidneju, kada je na auto u kojem je bila naleteo vremešni Australijanac drugim vozilom.
foto: Beta/AP
Mediji u Australiji preneli su da je na zvanično vozilo turnira, u kojem su se nalazili Bojana Jovanovski, njen trener i komentator lokalnog "Kanala 7" Alan Stoun, naleteo automobil koji je prošao kroz crveno svetlo, za čijum volanom je bio jedan 64-godišnji Australijanac.
Čovek koji je izazvao sudar je prvobitno ostao zaglavljen u automobilu, ali brzom intervencijom policije i hitne pomoći prebačen je u bolnicu i nije životno ugrožen.
Stoun je izjavio da se Bojana uplašila, ali da je dobro.
"Udarac je bio veoma jak i glasan. Ja sam sedeo na mestu suvozača i video sam automobil koji ide prema nama, dok je Bojana pozadi pričala sa trenerom. Prebledela je, šokirala se i prilično uplašila, ali na sreću svi smo dobro", rekao je Stoun, koji je uprkos svemu na vreme stigao da komentariše mečeve.
Direktor turnira Kreg Votson istakao je da mu je žao zbog incidenta i dodao da je najvažnije da nema povređenih.
"Odmah posle nesreće Bojani je ponuđena medicinska pomoć, ali, na sreću, nije joj bila potrebna", rekao je Votson.
Bojana Jovanovski nije uspela da izbori plasman u glavni žreb turnira u Sidneju, jer je izgubila u trećem kolu kvalifikacija. Ona je ostala da trenira u Sidneju do polaska za Melburn, gde u ponedeljak počinje Australijan Open.
Doktor M Član
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Ned Jan 15, 2012 2:48 pm
Nadal: Rodžere, sebičan si!
Drugi teniser sveta optužio švajcarskog kolegu da nemo posmatra probleme na ATP turnirima. "Bitno je da on izgleda kao džentlmen", ljut je Nadal.
Rafael Nadal i Rodžer Federer, treći igrač sveta i pobednik 16 grend slemova, uvek su poštovali jedan drugog kao rivali. Međutim, debata koja je u toku oko prenatrpanog teniskog kalendara ukazala je na razliku između njihovih stavova uoči početka Otvorenog prvenstva Australije.
Nadal je na konferenciji za štampu u subotu rekao da nema nameru da bude glavni u iznošenju pritužbi tenisera jer mu se to u prošlosti "obijalo o glavu".
Ipak, nije hteo da prećuti kritike na račun velikog rivala kada su ga pitali da komentariše to što Federer ne voli da se igrači otvoreno žale o problemima na turnirima jer smatra se time kvari slika tenisa.
"Potpuno se ne slažem. Za njega je dobro da ne kaže ništa. Sve je pozitivno 'sve je dobro za mene, ja izgledam kao džentlmen', a ostali mogu da izgore", rekao je Nadal na španskom.
"Svako ima prava na svoje mišljenje", dodao je španski igrač.
Nadal, i četvrti igrač sveta Endi Marej su među igračima koji su poslednjih meseci govorili javno o problemima u tenisu, uključujući i o prenatrpanom kalendaru i zakazivanju mečeva Dejvis kupa.
Neki igrači su čak pominjali mogućnost štrajka.
Nadal je rekao da će igrači možda morati da pribegnu "jakoj akciji" ako ne dođe do "evolucije" u kalendaru.
Nadal je ocenio da kada većina tenisera govori o problemima na turnirima da im je cilj da ih poboljšaju a ne da tenisu pokvare ugled.
Španac je rekao da svi vole turnire i da oni samo hoće da ima nekih loših stvari koje mogu da se poboljšaju.
"Velika većina igrača deli to mišljenje. On misli drugačije, ako velika većina misli jedno a mala manjina drugačije, možda oni nisu u pravu", rekao je Nadal.
Otvoreno prvenstvo Australije počinje sutra u Melburnu. Rafael Nadal i Rožer Federer su drugi i treći nosilac, Novak Đoković je prvi.
Zoki Funder
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sub Jan 28, 2012 7:19 pm
Džej Džej dizajner koktel-haljina za FED kup
Sa 30 stepeni u Melburnu, Jelena Janković se vratila u beogradsku zimu. Ali, ne žali se. Raduje se igranju u FED kupu, između ostalog i zato što je dizajnirala haljine koje će srpske teniserke nositi na koktelu.
"Osećam da mi igra napreduje", kaže najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković, koja je na prvom grend slem turniru u godini - Australijan openu - zaustavljena u osmini finala (savladala ju je Karolina Voznjacki 0:6, 5:7).
Iako je daleko od one forme koja ju je, svojevremeno, lansirala na prvo mesto WTA liste, Jelena u blogu na svom sajtu napisala da joj je potrebno još neko vreme da stvari počnu da dolaze na svoje mesto.
"Rad je još u toku, ali osećam da sam odigrala neke dobre mečeve u Australiji. Bilo je momenata kada sam igrala na visokom nivou, ali je bilo uspona i padova, takođe, a ako želim da budem ponovo na vrhu, moram da igram na visokom nivou tokom celog meča. Ali, osećam da mi tenis napreduje. Očigledno je da mi je potrebno još malo vremena da stvari na kojima sam radila na treninzima prenesem u mečeve. Verujem da će se to desiti, i nadam se da će stvari početi da dolaze na svoje mesto", kaže Jelena.
Posle igranja u Melburnu na 30 stepeni Celzijusovih, vratila se u Beograd gde je temperatura upravo za toliko niža. Dakle, na nuli.
"Od sunčanog Melburna do hladnog Beograda. Telo mi je bilo u šoku. Sada sam u kompletno drugačijoj garderobi: tamo sam nosila šortseve, suknje i sandale, a sada sam u zaista velikoj zimskoj jakni, kapi i čizmama. To je skroz zabavno. Još vučem malu prehladu koja me je pratila i tokom celog takmičenja u Melburnu, ali se trudim da se oporavim", piše Džej Džej.
Temperaturne promene, vremenske razlike, hrane...Sve je to deo profesionalnog života jednog sportiste.
Jelena kaže da se ne žali, ali i da mnogi nemaju baš ideju kroz šta sve sportisti prolaze.
"Teško je vašem telu da sve to izdrži. Dolazim kući da vidim sve na par dana, ali onda za dva dana opet odlazim, prvo u Belgiju na Fed kup, a potom u Pariz, pa Dohu i na turnire u SAD. Već sam bila odsutna od kuće mesec i po dana. Ali, to je deo našeg posla. To je život profesionalnog sportiste, i ne mogu da se žalim, iako bih nekada to stvarno mogla", navela je srpska teniserka.
Sada je očekuje takmičenje u FED kupu, kojem se, kako navodi, veoma raduje. Posebno zato što je dizajnirala haljine koje će članice srpskog tima nositi na koktelu.
"Crvene su boje i imaće patriotske motive i detalje, nešto što ima veze sa zastavom Srbije. Radim na tome sa jednom kompanijom ovde u Srbiji i imali smo samo par dana da ih dizajniramo, ali sam uzbuđena zbog svega. Super je što ćemo svi izgledati kao tim, i devojke će biti slatke u tim haljinama, takođe. Nadam se da će im se dopasti!", veselo zaključuje Jelena Janković.
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Pet Feb 10, 2012 5:03 pm
Džej Džej opljačkana u centru Pariza!
Jelena Janković pokradena je u butiku na Šanzalizeu. Lopovi odneli torbu sa nakitom, kreditne kartice, pa čak i antidoping test…
"Opljačkana sam na Šanzelizeu. U jednom butiku mi je ukradena torba sa nakitom, koji sam dobila na poklon od roditelja, ali u Belgiji. Bile su tu i kreditne kartice…", zajedno sa majkom Snežanom čudi se srpska teniserka kako je moguće da se tako nešto dogodi u jednoj od najbogatijih i najvažnijih svetskih ulica.
"Svašta je bilo u torbi, znate kako kažu, ženska torba je kao ženska duša", prenosi "Žurnal" reči Snežane Janković..
Krađa se dogodila kao na filmu.
"Odjednom se oko nas stvorila grupa od desetak tamnoputih ljudi koji su prepoznali Jelenu i želeli da se slikaju. U toj gužvi nestala je torba. Butik ima kamere, otišle smo dole u sekjuriti i videle na snimku kako dve žene kradu torbu. Bile su u mantilima, sa velikim crnim naočarima, sumnjamo da će ih ikada naći".
Jelena napominje da i odlazak u policiju ne daje mnogo nade da će joj ukradene stvari ikada biti vraćene.
"Odmah smo otišle u policiju i tamo šok. Prvo, treba videti kako to izgleda. Užasni uslovi rada, prljavo, iscepane zavese, naša policija je za njih primer. Drugo, kažu da se takve krađe stalno dešavaju u Šanzelizeu, jer je pun turista. Cela avenija je pokrivena kamerama, ali to ne pomaže mnogo, jer su lopovi iskusni", istakle su Jelena Janković i njena majka.
U torbi je bio i antidoping test.
"Ukrali su ga, ali to nam neće stvarati nikakav problem, jer Jelena nikada ništa nije uzela", istakla je majka srpske igračice, koja u Parizu odrađuje terapije posle povrede butnog mišića na meču Fed kupa u Belgiji.
"Situacija se popravlja, već ide na bolje. Verovatno ću biti u stanju da igram na turniru u Dohi, koji počinje u ponedeljak. Dobila sam lekove koji ubrzavaju zarastanje mekih tkiva", rekla je Džej Džej.
Zoki Funder
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sub Feb 25, 2012 8:22 pm
Ana "puca" na dve medalje u Londonu
Srpska tenserka na Olimpijskim igrama ovog leta želi u singlu i miksu, sa Nenadom Zimonjićem, da postigne dobre rezultate.
foto: Beta/AP
Ana Ivanović u Londonu želi da nadokandi sve što je propustila u Pekingu 2008. Na prošloj Olimpijadi trebalo je da bude jedna od najvećih zvezda, prva teniserka sveta i šampionka Rolan Garosa, a ispala je pravi tragičar.
Povreda palca, zbog koje nije mogla čvrsto da drži rekt, sprečila ju je da zabeleži uspeh, a to se kasnije odrazilo i na rezultate na turnirima i plasman na WTA listi.
Medalja na olimpijskom Vimbldonu ove godine mogla bi ne samo da zasija na Aninom vratu nego i da vrati sjaj njenoj karijeri.
Ivanovićeva kaže da će na londonskoj travi učestvovati u dve konkurencije.
"Nadam se da ću ove godine konačno učestvovati na Olimpijskim igrama. Razgovarala sam sa Nenadom Zimonjićem da igramo u miksu, a dubl neću jer bi mi tri takmičenja bila previše. Naravno, igraću i u singlu. Najveća čast za svakog igrača je da predstavlja svoju zemlju na Olimpijskim igrama", istakla je za "Žurnal" Ana Ivanović.
Ona ističe da ima velike ambicije u Londonu.
"Naravno, cilj su medalje. Najviše bih volela u singlu, ali ne bih se ljutila ni da je osvojim u mešovitom dublu. Ziki je u samom svetskom vrhu u dublu i verujem da imam dobre šanse i sa njim", dodala je Ivanovićeva.
Broj poruka : 18580 Datum upisa : 21.09.2011 Godina : 47 Lokacija : Underground
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Ned Feb 26, 2012 8:33 am
nisam siguran da Ana moze do bilo koje medalje
barakuda70 Član
Broj poruka : 781 Datum upisa : 27.01.2012 Godina : 54 Lokacija : Pariz
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sre Mar 07, 2012 9:16 am
Srpska teniserka Ana Ivanović snimila provokativan set fotografija i pozirala gola u bazenu!
Atraktivna srpska teniserka Ana Ivanović snimila je proteklog vikenda u San Dijegu novi set fotografija sa holivudskim fotografom Džonom Rusom. Najviše pažnje izazvala je scena u kojoj Ana gola pozira u bazenu. Kako će to izgledati na fotkama, videćemo sledećeg meseca kada budu objavljene u javnosti.
Osim što je pokazala koliko je fotogenična, teniserka je pokazala i koliko provokativna ume da bude. Međutim, ovo nije prvi put da Ana pozira bez odeće na sebi. Ukoliko je propadne karijera profesionalnog sportiste, za nju će uvke biti mesta u svetu modelinga. Dokle god se pred kamerama skida tako olako
skrasio sam se jel'da?
Zoki Funder
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Pet Mar 09, 2012 9:48 am
Nikola Pilić, proslavljeni teniski stručnjak: Ani lepota udarila u glavu!
Zlatna 2008. godina, kada su Ana i Jelena bile broj jedan na planeti, ostaće zauvek zapamćena kao najbolja u istoriji srpskog tenisa. Nažalost, šanse da pomenuti tandem ponovi tako nešto i nisu velike, a prema rečima Nikole Pilića, Jankovićeva i Ivanovićeva teško da ikada više mogu da se nađu na čelu WTA karavana. - Teško je očekivati da mogu da ponove takav uspeh i ponovo budu broj jedan, pa čak i da se nađu u top 5. S druge strane, ne bih zatvarao vrata opciji da se jedna od njih, ili obe, nađu među prvih deset. Sigurno je da nisu zaboravile da igraju tenis, ostaje pitanje samo koliko imaju motiva - kaže Pilić. - Mislite da je jedan od razloga za Anin pad na WTA listi to što je u poslednje vreme gledamo više van terena, nego na mreži?
- Plašim se da ima isti problem kao Marija Šarapova, a Ruskinja je mnogo jača igračica od nje. Kada ti svi pričaju da si najlepša na svetu, to ume da udari u glavu. Treba uzeti u obzir i činjenicu da i kada zarađujete mnogo više od sponzora nego od turnira, imate i veliku obavezu da ispoštujete sve obaveze i događaje na kojima se očekuje vaše prisustvo. Onda i ne čudi što ste više van terena, nego na njemu. - A kada je Jelena u pitanju? - Nema tu gladi za pobedama kao pre pet godina. Ona je ipak ostvarila svoje snove, bila prva na svetu, jedino što nema gren slem, tako da možda ima problem i sa motivacijom. - Kako, ipak, najbolje srpske teniserke mogu nazad u vrh? - Ana je veoma emotivna osoba i nekoliko „velikih“ pobeda moglo bi da je vrati na pravi put. Jelena je veliki borac i ona će, uostalom kao i Ivanovićeva, morati da uloži mnogo truda ukoliko želi da se ponovo probije u top 10. - Jelena Genčić je rekla da je Jelenino i Anino vreme prošlo. Da li se slažete s tim? - Pa ona ih sigurno poznaje bolje nego ja, međutim, davno je bila ta sjajna 2008. tako da, kao što sam već rekao, došlo je puno novih teniserki koje su u naponu snage - kaže Pilić.
Slobodne na startu Indijan Velsa
Na turniru u Indijan Velsu, Jelena Janković je slobodna u prvom kolu, dok će u drugom igrati sa pobednicom iz duela između Džejmi Hempton i Polone Hercog. Slobodna u prvom kolu biće i Ana Ivanović, koja će se u drugoj rundi sastati sa boljom iz meča Johane Larson i kvalifikantkinje.
Pad počeo 2008.
Gotovo istovremeno kada su postale najbolje, počeo je i pad naših najboljih teniserki. Mnogi to vezuju sa činjenicom da se kriza podudarila sa time da je Ana Ivanović 2008. otpočela romantičnu vezu sa španskim teniserom Fernandom Verdaskom, dok je Jelena Janković počela da se viđa sa crnogorskim vaterpolistom Mlađanom Janovićem
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sub Mar 24, 2012 2:51 pm
Federer - najbolji svih vremena
Američki televizijski kanal posvećen tenisu proglasio je švajcarskog tenisera Rodžera Federera za najboljeg igrača svih vremena.
Federera je, kako je prenela agencija AP, najboljim proglasio skup međunarodnih stručnjaka u okviru izbora "100 najboljih tenisera svih vremena".
Iza njega je ostao Rod Lejver, a na trećem mestu je Nemica Štefi Graf, zatim Martina Navratilova, Pit Sampras, Rafael Nadal, Bjorn Borg, Margaret Kort, Kris Evert i Bili Džin King.
Emisija "100 najboljih svih vremena" emitovana je na američkom teniskom kanalu tokom proteklih pet večeri, a najbolji je izabran u petak.
Švajcarac je rekorder po broju uzastopnih nedelja na prvom mestu ATP liste (237), po osvojenim gren slemovima (16)...
Broj poruka : 10473 Datum upisa : 19.10.2010 Godina : 45 Lokacija : Požarevac
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sre Apr 11, 2012 6:55 am
Nole protiv Rafe na stadionu Reala!
Dvojica trenutno najboljih tenisera sveta odigraće egzibicioni meč, povodom 110 godina od osnivanja "kraljevskog kluba".
Novak Đoković i Rafael Nadal sastaće se 14. jula na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu, objavili su u utorak španski mediji.
Nadal, koji je deklarisani navijač Reala, najavio je organizaciju egzibicionog meča još u februaru. Činjenica da će njegov rival biti Đoković, samo će dodatno povećati interesovanje publike i sponzora.
Očekuje se dolazak 80.000 gledalaca, čime bi bio oboren rekord Serene Vilijams i Kim Klajsters. One su pre dve godine igrale na briselskom stadionu Kralj Boduen pred 35.681 ljudi.
Sav prihod sa meča biće uplaćen na račune fondacija "RealMadrid" i "Rafa Nadal", koje mladima širom sveta omogućvaju socijalnu integraciju i adekvatno obrazovanje.
Sličan meč održan je pre više do dve decenije na stadionu Crvene zvezde, kada su u glavnim ulogama bili Slobodan Živojinović i Boris Beker.
Đoković i Nadal poslednji put su se sastali u finalu ovogodišnjeg Australijan opena, koje je Novak posle 5:53 sati igre dobio rezultatom 3:2. Španac i dalje ima bolji učinak u međusobnim duelima - 16:14.
...nemoj me žaliti niti srećna biti,sve ćeš to doživeti...
Karagunis Član
Broj poruka : 3664 Datum upisa : 19.06.2012 Godina : 46 Lokacija : Sombor
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Sre Jun 20, 2012 8:18 pm
Janku egzibicija protiv Mareja
Srpski teniser bolji od Endija Mareja na egzibicionom turniru "Budls".
Janko Tipsarević pobedio je Britanca Endija Mareja sa 2:1 (6;7, 6:4, 10:7), na egzibicionom turniru "Budls", koji se održava uoči Vimbldona.
Najbolji britanski teniser postavljen je za četvrtog nosioca na Vimbldonu, a u meču sa Tipsarevićem - osmim nosiocem, osvojio je prvi set u taj-breku, ali je zatim izgubio drugi sa 6:4. Pobednik je odlučen u taj-breku trećeg seta, koji je pripao teniseru Srbije.
Najbolji teniser sveta Novak Djokovića trebalo bi sutra da igra na "Budlsu", ali još nije objavljen raspored mečeva.
"Budls čelendž", koji se završava u subotu, nudi najboljim svetskim igračima šansu da fino podese formu uoči početka Vimbldona.
Gren slem turnir u Vimbldonu počinje u ponedeljak.
Zoki Funder
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Čet Jun 21, 2012 7:35 pm
Đokoviću već prija trava
Najbolji teniser sveta pobedio Endija Mareja 6:4, 6:4 u meču na egzibicionom turniru "Budls".
I Novak Đoković je savladao Endija Mareja. Dan pošto je Janko Tipsarević pobedio Britanca (6:7, 6:4, 10:7), isto je učinio i najbolji svetski teniser - 6:4, 6:4.
Meč je odigran na egzibicionom turniru "Budls", koji teniserima služi da se naviknu na travnatu podlogu i tako pripreme za Vimbldon, koji će početi u ponedeljak.
Novak je prvi set dobio 6:4, a zatim je u ranoj fazi drugog stekao brejk prednosti. Međutim, Marej je uzvratio za 4:4, ali je Srbin osvojio naredna dva gema i završio meč.
Na turniru koji se igra na terenima Stouk parka učestvuju i Huan Martin Del Potro, Džon Izner, Žil Simon, Marin Čilić, Aleksandar Dolgopolov, Stanislas Vavrinka i Nikolas Almagro.
Turnir će trajati do subote.
Novak Đoković će na Vimbldonu braniti titulu osvojenu prošle godine.
"Volim da igram u Stouk parku. Uživam u pripremnim mečevima i radujem se početku Vimbldona", poručio je Đoković.
Naslov: Re: Teniske zanimljivosti Ned Jun 24, 2012 7:16 pm
ATP: Nema više plave šljake
Čelnici Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP) odlučili su na sastanku u Londonu da u narednoj sezoni zabrane igranje mečeva na plavoj šljaci, na koju su se žalili mnogi igrači.
"Plava šljaka možda nudi bolji pregled gledaocima televizijskih prenosa, ali očigledno postoji problem u njenom kvalitetu, što je neprihvatljivo", istakao je predsednik ATP-a Bred Druit.
Druit je, kako je objavljeno na sajtu ATP-a, rekao da se naredni turnir master serije u Madridu neće igrati na plavoj podlozi koja je promovisana ove sezone.
Među igračima koji su negodovali zbog nove podloge najglasniji su bili vodeći igrač na svetskoj rang listi Novak Đoković i drugoplasirani Rafael Nadal.
Oni su rekli da 2013. godine neće igrati na turniru u Madridu ako se ne promeni podloga terena.
Vodeća američka sportska mreža ESPN i ove godine podelila je prestižne ESPY nagrade za izuzetna dostignuća u sportu. Ni ovaj izbor nije zaobišao našeg asa, Novaka Đokovića.
ESPN proglasio ga je za najboljeg tenisera planete u minulih godinu dana, dok je u ženskoj konkurenciji nagradu dobila Marija Šarapova.
NBA zvezda Lebron Džejms, posle prve osvojene titule u karijeri, dominirao je na dodeli nagrada, iako nije bio prisutan. On je proglašen za najboljeg sportistu sveta, što je svakako najprstižnija kategorija, a laureat je i u kategoriji šampionski nastup godine i NBA igrač godine. Na kraju, Džejms je i deo najbolje ekipe godine, a to su NBA šampioni Majami Hit, koji su u finalu dobili Oklahoma Siti Tander.
Džejms, poput Đokovića, nije mogao da prisustvuje jubilarnom 20. izboru koji sprovodi ESPN, jer se priprema sa nacionalnim timom SAD za Olimpijske igre u Londonu.
ESPN je pre svega mreža posvećena američkim sportivima, pa su tako u izborima dominirali NBA i NCAA košarka, američki fudbal, bejzbol, hokej, ali nisu zaboravljeni ni fudbaleri, koji su sve popularniji u SAD.
Fudbaler Barselone Lionel Mesi izabran je za najboljeg internacionalnog sportistu, a nagradu za najbolju sportiskinju dobila je mlada košarkašica SAD Britni Griner. Najbolji borac je bokser Flojd Mejveder Junior, dok je najbolji proboj napravio košarkaš Njujorka Džeremi Lin.
Utakmica godine je plej-of duel u NFL-u između San Franciska i Nju Orleans Sejntsa (36:32), dok su najveće iznenađenje Los Anđeles Kingsi. Aron Rodžers je najbolji NFL igrač, najbolji u NHL-u je Džonatan Kvik, a Dejvid Bekam je najbolji fudbaler u MLS ligi.
Sjajni španski teniser, koji je na svečanom otvaranju trebalo da nosi zastavu svoje zemlje, morao je da otkaže nastup na Olimpijskim igrama.
Teniski turnir na OI u Londonu biće oslabljen neigranjem jednog od najboljih tenisera sveta u poslednjih 10 godina i osvajača zlatne medalje iz Pekinga 2008!
Rafael Nadal u četvrtak je saopštio da nije uspeo da sanira povredu i da mu je ovo jedan od najtežih dana u životu. Naravno, reč je o hroničnoj povredi kolena, koja Majorčanina prati još iz juniorskih dana.
"Nisam u stanju da se takmičim. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri", poručio je Nadal preko svog portparola.
Podsetimo da će Novak Đoković na ceremoniji narednog petka nositi zastavu Srbije, Marija Šarapova zastavu Rusije, a ista čast pripašće i Agnješki Radvanskoj (Poljska), Maksu Mirnjiju (Belorusija), Cvetani Pironkovoj (Bugarska), Markosu Bagdatisu (Kipar), Stefani Fogt (Lihtenštajn) i Horiji Tekauu (Rumunija).
Nasuprot svima njima, Španci će morati da traže zamenu za svog teniskog superstara.
Što se dogodi kad popiješ Viagru i Apaurin zajedno? Jebo bi, ali ti se ne da!