nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Znate, ono što je stvarno važno, jeste da su ljudi oko vas srećni i zdravi. Sve ostalo je poput kapi kiše na pesku.
Paul Walker
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
Zoki likes this post
Autor
Poruka
biljana Moderator
Broj poruka : 100012 Datum upisa : 21.11.2020
Naslov: Re: biljana Čet Feb 18, 2021 10:41 pm
Nije naš cilj da postanemo kao drugi; potrebno je da se međusobno razlikujemo, da naučimo da vidimo drugačije ljude od sebe i da ih poštujemo zbog toga što su.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Feb 20, 2021 6:21 pm
Zoki Funder
Broj poruka : 186957 Datum upisa : 01.01.2010
Naslov: Re: biljana Sub Feb 20, 2021 7:19 pm
Zoki Funder
Naslov: Re: biljana Pon Feb 22, 2021 1:07 pm
dođoška Adminka
Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: biljana Uto Feb 23, 2021 5:58 pm
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Feb 24, 2021 8:48 pm
"Jedno je slomiti poneku grančicu, a drugo je slomiti srce... Dva srca... Sva tri srca... Hej? Pazi šta radiš, molim te... Jer to nije tamo neki stručak zumbula, nego jedna naročita ruža... Ruža negovana da bi ostala divlja... Razumeš li to? A takvim ružama se diviš izdaleka... Njih ne diraš.." Balasević
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Feb 24, 2021 8:54 pm
"Ona se, slučajno, udala 18. maja 1980. Da se udala za mene, verovatno bih, kao pravi muž, ponekad i zaboravio taj datum. Ovako, zapamtio sam ga zauvek…'"
Đ. Balašević
Zozon likes this post
Zoki Funder
Naslov: Re: biljana Pet Feb 26, 2021 7:42 pm
Zoki Funder
Naslov: Re: biljana Pon Mar 01, 2021 6:13 am
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Mar 02, 2021 7:57 pm
Kada smo razdvojeni tišinom i suzama, polovičnost nas pleni kroz godine, uzama: bledi tvoj obraz nag, poljubac tvoj je hladan; i to je veran znak mog svakodnevnog jada. Rosa jutra na mojim obrvama već sanja – upozorenjem boji sva moja osećanja. Zaveti ne postoje, a sav sjaj tvoj je plam: svud čujem ime tvoje i delim sav tvoj sram. Tvoje ime i pre se u uvu mome sklupča; k’o pretnja me protrese – zašto si tako ljupka? Tvoj znanci ne slute šta sve o tebi znam: ka tebi dugim putem dublje koračah sam. U tajni smo se sreli – u ćutnji i u seti, da l’ tvoje srce želi tog duha da se seti? Sretnem li te u ovim godinama od lutanja, kako da te oslovim? Suzama, zidom ćutanja. Džordž Gordon Bajron
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Mar 02, 2021 8:05 pm
Kad u tihe letnje večeri
zapali polja svitaca roj
znaj da među njima treperi
i jedan koji je samo tvoj.
Treći… sto treći… hiljadu treći
broj tako sve dok pšenica zri
Tvoj svitac mora biti najveći
i najsjajniji, kao i ti.
Iako te on verno prati
kroz tamno polje i gusti gaj
ti nikad nećeš prepoznati
njegov miris i njegov sjaj.
Možda ti baš sad prođe kraj lica
misleći da je suncokret žut
Da ti nije tog tajnog svica
ti nikad ne bi pronašo put.
On samo za te sjaji u noći
i samo zbog tebe postoji, znaj,
ali ti nikad nećeš moći
da pružiš prst i kažeš – taj!
Ma gde budeš svijao gnezda
ma gde god te odneo ptičiji let
u mnoštvu drugih, livadskih zvezda
svetleće i on ko zlatni cvet.
Kad god te njihov sjaj zagolica
videćeš majku i rodni kraj
Svako srce ima svog svica
svoju livadu, reku i gaj!
Dobrica Erić
Zozon likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Mar 02, 2021 8:14 pm
Želela bih da se uvek sećam Srećnih dana naše ljubavi Tada je život bio mnogo lepši I sunce blistavije bilo no danas Uvelo lišće slaže se po zemlji A ja te još nisam zaboravila Uvelo lišće slaže se po zemlji Ko naša tuga i uspomene Hladni vetar odnosi ih Zajedno sve u noć zaborava A vidiš nisam zaboravila Pesmu koju si mi pevao Ta pesma je bila slična nama I tebi koji si me voleo I meni koja sam te volela Živeli smo zajedno Ti koji si me voleo I ja koja sam te volela Ali život razdvaja one One koji su se mnogo voleli O sasvim polako i bez šuma More briše tragove po pesku Koraka razišlih se ljubavnika.
Žak Prever
Zozon likes this post
Zozon Moderator
Bedž : Broj poruka : 21206 Datum upisa : 21.07.2016 Lokacija : Bačka
Naslov: Re: biljana Sre Mar 03, 2021 9:26 am
biljana likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Mar 09, 2021 5:52 pm
Slavna igla u ne manje dostojnom slave plastu, u gradskom polumraku, polusjaju što se vrti, u gradskoj vrevi, plesu i kriku tmastu tanana pesmica smrti.
Gornja svetlost ulice, gornja svetlost grada. Sve nam crta taj grad, i ovu vodu, i kratak zvižduk kraj uskih fasada, što uzleću uvis, uzleću na slobodu.
Devojčica-sećanje luta kroz grad, na dlanu monete zvone, mrtvo lišće kruži kao rasuto rublje, nad reklamnim panoima nebo uske prima avione kao gradske ptice, nad gvozdenih brodova stubljem. Ogromna kiša, kiša širokih ulica lije po martu, kao u te dane povratka, koje nismo zaboravili. Sad ideš sâm, ideš sâm po asfaltu, i ususret ti lete blistavi automobili.
Evo i život prolazi, svetlost na zaliv pada, šušteć haljinom, mnogo imena, dok zvone ti pete, ti ostaješ s tim narodom, s tim vekom ponad grada, jedan na jedan, ma koliko da si dete.
Devojčica-sećanje po gradu luta, dolazi veče, lije kiša, i, makar joj maramicu iscedi, devojčica stoji kraj izloga, odeću gleda što vek steče, i taj večni motiv života bezumno zviždi, ne štedi.
Josif Brodski
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Mar 09, 2021 5:53 pm
Leti, čim dan mine, cvetna polja tako Iz daljine miris opojni svoj liju, Da u snu prozračnom mi lebdimo lako, Uva skoro budnog, sklopljenih očiju.
Jasnije su zvezde, mrak blaži izgleda; Polusvetlost večnim svodom je rasuta; Da izgleda svu noć nežna zora bleda, Čekajuć da grane, u dnu neba luta.
Viktor Igo
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Mar 09, 2021 5:55 pm
Lutam po prvom snegu i ledu, u duši cveće procvalih snaga. Veče je plavom žižicom zvezdu zažeglo iznad puta mi draga.
Ne znam da l’ sjaj, il’ mrak je spolja? Da li to peva vetar il’ peto? Možda su mesto zime na polja labudi pali na mesto sveto.
Divno si ti, o polje belo! Greju krv moju pretihe studi! Prosto bih hteo uz svoje telo, da stegnem breza te gole grudi.
O tihe šumske, dremljive humke! O ti radosti, prebelih njiva! Prosto bih hteo da sklopim ruke, da grlim vrbe ta bedra živa.
Sergej Jesenjin
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Mar 09, 2021 5:57 pm
Ne trepti list na grani, Niti se lahor kreće, Džbuni su uspavani: Trava i rosno cvijeće Po tihom zraku siplju mirise daha svog.
Sa jatom snova tajni’ Anđeo mira bludi, U visu zvijezda sjajni’ Rajska se pjesma budi I po svjetovi zračni s njome se javlja bog.
Podigni oči bajne Hramu nebesa tije’, Nek vide zvijezde sjajne Najljepše zvijezde dvije U kojima se rađa svjetlost života mog.
Aleksa Šantić
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Mar 09, 2021 5:59 pm
Nisi sam: Pored tebe rastu travke i savijaju se. Tri šiljata lista nešto čudno šume. Skakavac je skočio sa busena na cvet. Otkinut rep guštera je novi stanovnik: Niko sem tebe ne zna da se umnožio svet. Nisi sam. Gaziš trulo lišće bosim nogama. Pod petom si prelomio prut: Jedna ptica prhnu preko tvoga ramena. Prislonio si uho dole: Ti bi sad da čuješ pesmu kamena. Nisi sam. Kome li se tvoje oči smeškaju? Možda misliš da te ostavio um? Opet gledaš crnu zemlju što se puši. Nešto se dešava sad u tvojoj duši. Možda ti već čuješ zlatni žitni šum?
Stevan Raičković
Zozon Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Mar 10, 2021 8:30 pm
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Čet Mar 11, 2021 11:51 pm
Ispod nedogledne visine plave, ja sam danima lutao pognute glave, i tražio negažene staze, i poljsko cveće brao.
I mislio sam da zbog prolećne kiše uzbrano cveće ne miriše, jer ga je pljusak u pupoljku sprao.
Ja sam onda još bio mlad, i bilo mi je žao mirisne pupoljke brati. Ja sam onda još ozbiljno mislio na svakom pragu stati, i svugde naći veselje lako; i da će me onda u kuću zvati bistrim i srećnim pogledom, i da ću svuda biti brat.
I, mesto toga, na svakim vratima oči što su me bile ledom i novembarskim mrazom; a nigde bratskog pozdrava ni ruke.
Ja sam onda tri dana, noći plak’o, i pošao ugaženom stazom.
Tešim se da nisam bio prvi, i time ─ što je tada bio Rat . . .
Dušan Vasiljev
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Čet Mar 11, 2021 11:53 pm
Noć duboka vlada, i sve živo spava; Na starome tornju ponoć otkucava.
I u tom času sa grančicom krina, Anđeo se spusti sa rajskih visina.
Sve pospalo ćuti, niko se ne budi; Ne vide ga zveri, ne vide ga ljudi.
Al’ oseća granje – pa se tiho svija; Oseća ga lahor – pa tiho ćarlija.
I Anđeo Mira, kroz duboku tamu, Spusti se pred oltar u pustome hramu.
Pa prekrstiv ruke na blažene grudi, Rujnu zoru čeka da nebom zarudi…
Vojislav Ilić
Zoki Funder
Broj poruka : 186957 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
Pučina plava Spava, Prohladni pada mrak. Vrh hridi crne Trne Zadnji rumeni zrak.
I jeca zvono Bono, Po kršu dršće zvuk; S uzdahom tuge Duge Ubogi moli puk.
Kleče mršave Glave Pred likom boga svog — Ištu. Al’ tamo, Samo Ćuti raspeti Bog.
I san sve bliže Stiže, Prohladni pada mrak, Vrh hridi crne Trne Zadnji rumeni zrak.
Aleksa Šantić
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Mar 13, 2021 4:02 pm
Takva sam kakva sam. Baš takva sam stvorena. Kad imam želju da se smejem, Smejem se grohotom. Volim onog ko me voli. Pa zar sam za to kriva? Što nije uvek isti onaj koga volim. Takva sam kakva sam. Baš takva sam stvorena. Pa šta sad hoćete?! Šta hoćete od mene?! Stvorena sam da se dopadam I tu se ništa ne može izmeniti. Potpetica mi je suviše visoka, Struk mi je suviše vitak, A grudi suviše čvrste. I koluti pod očima suviše modri. A onda i zatim Takva sam kakva sam! Dopadam se onome kome se dopadam. I šta se to vas tiče?! Ono što mi se dogodilo… Da, ja sam volela nekoga. Nekoga ko me je voleo. Kao deca što se među sobom vole I znaju prosto da vole, Da vole, vole, vole… I zašto me onda ispitivati?! Ja sam ovde samo da vam se dopadam I ništa se tu ne može izmeniti!
Žak Prever
dođoška likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Mar 13, 2021 4:04 pm
Hiljade i hiljade godina Ne bi bilo dovoljno Da se opiše Kratki sekund večnosti U kome si me ti poljubila U kome sam te ja poljubio Jednoga zimskog praskozorja U Parku Monsuri u Parizu U Parizu Na Zemlji Na Zemlji koja je zvezda.
Žak Prever
Zoki Funder
Broj poruka : 186957 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
Naslov: Re: biljana Pon Mar 15, 2021 9:09 am
biljana likes this post
Zozon Moderator
Naslov: Re: biljana Pon Mar 15, 2021 9:13 am
biljana likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Mar 17, 2021 8:25 pm
Budite sa onima koji pevaju, pricaju, uzivaju u zivotu i nose radost u ocima. Jer radost je zarazna i uvek uspeva da pronadje resenje tamo gde logika nalazi samo objasnjenje za greske. - Paulo Coelho