nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Znate, ono što je stvarno važno, jeste da su ljudi oko vas srećni i zdravi. Sve ostalo je poput kapi kiše na pesku.
Paul Walker
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
Zoki likes this post
Autor
Poruka
biljana Moderator
Broj poruka : 100012 Datum upisa : 21.11.2020
Naslov: Re: biljana Uto Apr 20, 2021 9:12 pm
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Apr 20, 2021 9:13 pm
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Apr 20, 2021 9:14 pm
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Apr 20, 2021 9:15 pm
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Uto Apr 20, 2021 9:15 pm
dođoška Adminka
Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: biljana Sre Apr 21, 2021 10:36 am
Zoki Funder
Broj poruka : 186958 Datum upisa : 01.01.2010
Naslov: Re: biljana Pet Apr 23, 2021 2:04 am
biljana likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Pet Apr 23, 2021 6:37 pm
Jedem podnevna pisma, pijem rečenice. Ljudima iz tvog sveta o tebi govorim. Reči o tebi bude pigmente, toliko sunca u njih unosim. Kada govorim o tebi onaj sam dečak na gimnazijalnoj priredbi koji deklamuje srcem koje se penje pod grlo. Gušim se od reči koje ne smem izgovoriti a želeo bih. Šta si mi i kako.
Pero Zubac
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Pet Apr 23, 2021 6:40 pm
Ja mislim da smo svi redom iz lepe ljubavi rođeni, ogromne, čudne i drhtave kao jasike zelene. Posle su došle kolevke, cucle i zubi, i ostalo. I noći kad smo kmečali. I pelene. Pelene. Pelene. Svejedno je da li su oblaci jesenjim nebom tumarali, ili je kosava bila, ili je mećava bila, ja mislim: oni su videli sva sunca kad su nas stvarali. Zato je kosa bebama meka i topla kao svila. Ja mislim da su se voleli i mislim da su zamišljali najlepše usne za nas, najlepše oko i dlan. I želeli su da budemo najbolji na ovom svetu. Da li se ikad upitaš, ličiš li na njihov san? Mama i tata su stari već i kažu: ljubav vene. A ljubav njihova ostaje i u nama se širi. I nastavlja se. Nastavlja u nekom malenom švrći što će iz našeg srca uskoro da izviri.
Miroslav Mika Antić
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Pet Apr 23, 2021 6:42 pm
Svet ovaj, u stvari, i nije tako rđav i zao, mada poneko plače, i samuje, i brine.
Možda je suton s krova sasvim slučajno pao.
Možda bi i noć da svane, možda bi i noć da sine.
Volim da svako valja i verujem beskrajno: svanuća postoje zato da čovek lakše diše.
I sklapam oči. I sanjam potajno to vrelo to sjajno jutro od vetra i vlati što se nad krošnjama njiše.
A sigurno je važno i od svega najpreče: za svaki obraz na svetu po jedan poljubac skrojiti.
I kad se umoriš gorko, i trne u tebi veče, divno je svoj jastuk nadom zaliti i obojiti.
I važno je ovo, važnije od najprečeg:
kad se toliko lepote u sebi čuva i ima, umeti, da niko ne sazna, bar komadić tog nečeg umotati u snove i dosanjati svima.
Tako će vek tvoj biti manje samotan, zao, sa manje briga, ružnoće, i plača, i straha i tuge.
I svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao,
ličiće jutro na tebe više nego na druge.
Miroslav Mika Antić
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Pet Apr 23, 2021 6:44 pm
Kaži mi, kaži, Kako da te zovem Kaži mi, kakvo Ime da ti dam, Hoću li reći: “Diko”, ili “snago” Ili ću “lane” Ili “moje blago” Hoću li “dušo” Ili “moje drago” Kaži mi, kakvo Ime da ti dam! Sve su to mila Imena i lepa Kojima Srbin Svome zlatu tepa Al” ja bih proveo Čitav jedan vek, Tražeći lepše, Dičnije i slađe, Milije ime, Što još ne ču svet, Da njim nazovem Moj rumeni cvet.
Jovan Jovanović Zmaj
Zozon Moderator
Bedž : Broj poruka : 21206 Datum upisa : 21.07.2016 Lokacija : Bačka
Naslov: Re: biljana Pet Apr 23, 2021 7:42 pm
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: biljana Ned Apr 25, 2021 1:55 pm
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"
Zoki Funder
Broj poruka : 186958 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
Oda srećnom danu - Pablo Neruda Ovog puta me pustite da budem srećan,
Ništa se nije desilo nikom, Sve što se dešava to je da sam srećan Sa sve četiri strane srca, Kad hodam, spavam ili pišem.
Šta da radim, srećan sam. Bezbrojniji sam od paše na livadama, Osećam kožu kao cerovu koru I dole nadu, gore ptice, More kao kopču na svome pojasu, Od hleba i kamena stvorenu zemlju, Vazduh raspevan kao gitara.
Ti, pokraj mene u pesku, pesak si, Pevaš i pesma si, Svet je danas moja duša, Pesma i pesak, Svet su danas moja usta,
Pusti me da u tvojim usnama I u pesku budem srećan, Srećan što dišem i što ti dišeš, Srećan što dodirujem tvoje koleno I tad mi se čini da sam dotak’o Azurnu kožu neba i njenu svežinu.
Danas me pustite samog da budem srećan, Sa svima ili bez ikog, Srećan sa pašom i peskom, Srećan sa vazduhom i zemljom, Srećan sa tobom, Sa tvojim usnama srećan.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Maj 05, 2021 6:37 pm
Život - Pol Lorens Danbar Komadić hleba i kutak za san, Časak za osmeh, ceo sat za plač, Trunka veselja, briga prepun dlan, Osmeh ko cvetak, patnja kao drač, Takav je život!
Ljubav će kut da pretvori u raj; Greje nas osmeh, osvežava jad; Radost je slađa kada sluti kraj ; Smeh u jauku nađe pravi sklad - Takav je život!
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Maj 05, 2021 6:38 pm
Kad tad će proći - Dušan Stojanović U kutiji pod krevetom još uvek,
Stanuje nešto požutelih slika,
Mladost, osmesi, prošli vek
I jedan akvarel poznatog lika.
Mrve hrabrosti retko skupim,
Poslednja kapija odbrane nestane,
Kartu za bioskop prošlosti kupim
I njeno oko u moje stane.
Ponovo tramvaj kruži oko Slavije,
Nad gradom oblaci dremaju,
Bluz malih koraka u glavi je,
Plave se kiše spremaju.
Na uglu kod pozorišta stojim,
Večeras igraju Glembajevi - Krleža,
Srcem otkucaje sata brojim,
Dok čekam da dođe od Manježa.
Iznajmljena soba u dnu dvorišta,
Jedan krevet i poster glumca iz novina,
Nama sem nas nije trebalo ništa,
Možda koja kap belog vina.
Al` Neko je nemaran sve srušio,
Na lošem mestu presek`o špil,
Rasparao život pa pogrešno ušio,
Neko je rđav sklopio dil.
Sad mi ponekad Hadson glumi Dunav,
Ko šmirant bedno krade mi noći,
I kad u laž potonem sav,
Ponavljam samo: I ovo će proći, kad tad će proći.
Zoki Funder
Broj poruka : 186958 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor