nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Znate, ono što je stvarno važno, jeste da su ljudi oko vas srećni i zdravi. Sve ostalo je poput kapi kiše na pesku.
Paul Walker
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
Zoki likes this post
Autor
Poruka
biljana Moderator
Broj poruka : 100012 Datum upisa : 21.11.2020
Naslov: Re: biljana Ned Jun 27, 2021 10:09 pm
Dao bih noćas punu vreću pšenice za jedno zrnce sna.
Ponoć je bezazlena kao detinja duša, a mene prožima strah.
Ko zna šta neko sanja dok sam ja budan?
Moje smrznute jabuke stoje nepomično na mesečini i pridržavaju nebeski svod.
Kad bi sad vetar pomerio samo jednu grančicu, čini mi se da bi se celo zvezdano kube sručilo na moj Čardak.
Dao bih noćas punu vreću pšenice za jedno zrnce sna.
Dobrica Erić
Zoki Funder
Broj poruka : 186957 Datum upisa : 01.01.2010
Naslov: Re: biljana Čet Jul 01, 2021 9:11 am
biljana likes this post
Zozon Moderator
Broj poruka : 21206 Datum upisa : 21.07.2016
Naslov: Re: biljana Pet Jul 02, 2021 7:38 pm
biljana likes this post
Zoki Funder
Broj poruka : 186957 Datum upisa : 01.01.2010
Naslov: Re: biljana Ned Jul 04, 2021 12:07 pm
biljana likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Pon Jul 05, 2021 8:51 pm
Nitko nije vlasnik veze ... .. Tu si ti. Postoji osoba koju ste odlučili voleti, a to je svakodnevni izbor. A tu je i odnos koji se gradi kroz dvoje ljudi koji zajedno rade život. Ne jedno drugom. Jedna oko druge. Ali pored. I veza postaje vlastita živa stvar disanja. Oboje ste to stvorili. Ali nitko je ne poseduje. Ako verujete da ga posedujete, umret će.
Zozon Moderator
Broj poruka : 21206 Datum upisa : 21.07.2016
Naslov: Re: biljana Čet Jul 08, 2021 8:11 pm
biljana likes this post
dođoška Adminka
Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: biljana Pet Jul 09, 2021 8:19 pm
biljana likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:02 pm
Biti srećan - Herman Hesse U životu ne postoji nikakva dužnost osim dužnosti: biti srećan. Samo smo zato na svetu, a sa svim dužnostima, svim moralom i svim zapovijedima retko činimo jedno drugoga srećnim, jer i sebe time ne činimo srećnima. Ako čovek može biti dobar, može to samo onda kada je srećan, kada u sebi ima sklada, dakle kada voli. To je bilo učenje, jedino učenje na svetu. To je rekao Isus, To je rekao Buda, To je rekao Hegel. Za svakoga je na ovome svetu jedino važno njegovo vlastito najunutarnjije, njegova duša, njegova sposobnost da voli. Ako je ona u redu, onda je svejedno jede li se proso ili kolači, nose li se dragulji ili rite; onda svet zvuči zajedno s dušom, onda je dobro.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:03 pm
Slovo o ljubavi - Desanka Maksimovic Ako se volite ljubavlju koja buja u samći, od razdaljine, koja je više od sna nego od svesti, i po rastanku drhtćete od miline, mognete li se još ikada sresti. Vi koji se volite ljubavlju isposnika, sa strahom od sagrešenja, koji kao ptica o kavez lomite krila, sećaćete se uvek jedno drugom lika. I po rastanku zamreti vam neće gušena htenja. Ako zbog nje patiš od nesanice i u ponoć hodaš budan po bašti, ako te lomi neutoljena želja luda, sćanja na nju nikad se nećes spasti. Onih s kojima se igramo oko vatre, a bojimo se da je dodirnemo, s kojima idemo kraj ponora nezagrljeni i nemi, sećaćemo se dugo ma i zavoleli zatim druge. Ako je želis bezgranično, a sediš kraj nje bez glasa slušajući bajku koja se u vama rađa, svanuću slično, pamtićeš je i kad se zima pred tobom zabelasa. Ako veruješ sedeći uz nju da je ljubav maslačkov puhor koji svaki dodir može da strese, ako voliš u njoj san i dete, ako ti je bez nje pusto i gluho, misao na nju budiće te i kad se rastanete. Zauvek se pamte oni s kojima se grlili nismo, čije su nam usne ostale nepoznate, kojima smo samo s proleća, u snu, pisali pismo. Oni koji se kao reke ne mogu sliti, među kojima nema spojnog suda krvi i krvi vrele, a srca im se dozivaju ludo, zaboraviti se neće ni kad im duše budu posedele. Ako vam je ljubav nož u srcu, a bojite se taj nož izvući, kao da ćete tog časa umreti, pamtiće te on, setiće te se i umirući. Oni zbog kojih srca osećamo kao ranu, ali ranu zbog koje se jedino živi, u sećanje nam banu i kad zavolimo druge - i osetimo se nesrećni i krivi.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:04 pm
Na moje rame naslonjena - Atolaguire Manuel Na moje rame naslonjena bila si mi desno krilo. Kao da bi razastrla svoje milo, crno perje, dizale me tvoje reči u svetlo i belo nebo. Uzbđenje. Tišina. Sad sedim za svojim stolom, iz ramena krv mi teče, odsutnost me tvoja boli...
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:04 pm
Obletao je oko mene - Zak Prever Obletao je oko mene Za vreme mnogih meseca dana i časova I stavio je najzad svoju ruku na moje grudi Nazivajući me svojim malim malim srcem Istrgao mi je obećanje Kao što se istrže cvet iz zemlje I zadržao ga u svome sećanju Kao što se čuva cvet u zimskoj bašti A ja Zaboravila sam na svoje obećanje I cvet je brzo svenuo Oči su mu se iskolačile Pogledao me je popreko I uvredio teško A drugi je došao i nije mi ništa tražio Ali me je celu obuhvatio pogledom U času za njega bila sam naga Od glave do pete I kad me je svukao Dopustila sam mu da od mene čini šta hoće A nisam znala ni ko je on.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:05 pm
Teorema - Mirjana Bobić Mojsilović Kad god primetim tvoje odsustvo To znači da si prisutan. To znači da si došao da si tu, iza mene. Ili ispred. Okačen na zid pored slike one dve žene koje poziraju za uspomenu iz Biarica a tužni su im pogledi i lica. Ili si na sofi, nalakćen, kao onda kad si pričao kako izgleda anakonda koju si video u prašumi Amazona i pravio se da ne čuješ zvono muzike sa tvog telefona. Ili si među flašama vodke, orahovače i viskija dole , ispod stočića sa malim Budom od žada igraš se zanesen kao onda kad je sledeća nedelja ili godina bila bliskija od svega što je bilo tada. Ili si u knjizi koju čitam treptaj na kraju poglavlja: olovno nebo iznad grada pred kišu i druga slavlja Ispod drveta nezrelih mandarina umesto kišobrana U luci, između dva krana veliki beli brod isplovljava i sasvim jasno se čuje zaglušujuća rika sirene a ti strpljivo spasavaš peščanu kulu od morske pene Ponekad si u pesmi sa radija u omiljenom refrenu. Ponekad si u satima ponekad, samo u trenu Čim primetim da te nema slike se same dese: Tu si Iza odškrinute zavese, Ili dole, na travi među maslačcima izgledaš kao da tražiš hlad. Ponekad zuriš kroz zgradu zamišljen i tih kao kad si bio mlad. Kad god primetim da te nema Tu si. Kakav paradoks odsutnosti! Dolaziš Kao nezvani gosti Ti si misao o tebi Dokaz da kvantna fizika radi Ti si glad, i misao o gladi. Kad god primetim da te nema Tu si. U prozoru automobila mali kadar: Na primer, kod Univerzitetske biblioteke zamičeš iza drvoreda u gužvi Bulevara između truba, buke i jeke neko se dere A ti izranjaš ponovo na pešačkom, preko puta Madere. Ili, na nekoj večeri u restoranu nečiji poluprofil il ’ ukus poznatog vina oblačić nečijeg parfema i odmah primetim da te nema. Ponekad te nema iz čistog mira U lepoti običnog dana Među percima mladog luka Među krpama za sudove, u šarama jastuka ničim izazvano to nemanje dok pred dolazak prijatelja pravim veliko spremanje. Kad god primetim tvoje odsustvo znači da si prisutan Tu si. I, pošto su sve stvari povezane pod kapom nebeskom kao drveće i grane kao talas sa peskom kao oseka i plima I, pošto ne može da te nema kada te ima i pošto smo nas dvoje od iste vrste ubeđena sam da si i ti u ovo umešao prste. Kad god primetim tvoje odsustvo znači da baš u tom trenutku gde god da si, šta god radio mislio, govorio, maštao, gradio ma s kim da sediš u sobi, restoranu, avionu na sastanku Ili se opuštaš ispod nekog trema I ti primećuješ da mene nema. I to je ta jedina, Teorema.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:06 pm
Sretneš je - Vasko Popa Sretneš je na jednom sunčevom zraku Na jedinom putu koji nekuda vodi
Opasnost poigrava pred njom Pokazuje joj karte sve teže i teže I svetove ljulja
Ona ide sve lepša i lepša Smeje se I osmehom ravnotežu održava
Sretneš je i ne veruješ I nikada nećeš verovati Da si je sreo.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:07 pm
Da život bude ljubav- Mira Aleckovic Život, da život bude ljubav samo, Da ljudi budu zdravi kao šume, Kao paprat bujna Da se raskrupnjamo, Da čovek ljubav kao hleb razume...
... kad čovek kažeš, O kad kažeš, Da teče jedna Široka reka, Ljubavi tople, Najbolje staze I najljudskije Za čoveka.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:07 pm
Ti si još dete - Oskar Davičo Ti si još dete, o nasmejana, I tako puna ptičijih šala, Igračku grla si mi dala I šljive oka mokre od grana.
Sviralo živa, tako si čista i žena, žena uzdrhtala... Na usni su mi ugledala, mesto poljupca, dva vrela lista.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:08 pm
Oda srećnom danu - Pablo Neruda Ovog puta me pustite da budem srećan,
Ništa se nije desilo nikom, Sve što se dešava to je da sam srećan Sa sve četiri strane srca, Kad hodam, spavam ili pišem.
Šta da radim, srećan sam. Bezbrojniji sam od paše na livadama, Osećam kožu kao cerovu koru I dole nadu, gore ptice, More kao kopču na svome pojasu, Od hleba i kamena stvorenu zemlju, Vazduh raspevan kao gitara.
Ti, pokraj mene u pesku, pesak si, Pevaš i pesma si, Svet je danas moja duša, Pesma i pesak, Svet su danas moja usta,
Pusti me da u tvojim usnama I u pesku budem srećan, Srećan što dišem i što ti dišeš, Srećan što dodirujem tvoje koleno I tad mi se čini da sam dotak’o Azurnu kožu neba i njenu svežinu.
Danas me pustite samog da budem srećan, Sa svima ili bez ikog, Srećan sa pašom i peskom, Srećan sa vazduhom i zemljom, Srećan sa tobom, Sa tvojim usnama srećan.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Jul 11, 2021 9:09 pm
Ljubav sa mnom - Vesna Krmpotić Ljubav sa mnom nije samo smješak u tišini srca; Ljubav sa mnom potres je pod korakom, Rušenje brane na rijekama razbora, Ljubav sa mnom udar je groma o visoki bedem tvrdoga uma, Ljubav sa mnom samoća je u svijetu i neljubav ljudska - da, Ljubav sa mnom nije samo smješak u tišini srca Gdje mirišu jasmini jasnih suza, Ljubav je sa mnom udar, Potres i jaka samoća susreta sa istinom.
Zozon Moderator
Bedž : Broj poruka : 21206 Datum upisa : 21.07.2016 Lokacija : Bačka
Naslov: Re: biljana Pon Jul 12, 2021 7:50 pm
Zoki Funder
Broj poruka : 186957 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
Bedž : Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: biljana Čet Jul 22, 2021 9:09 pm
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Jul 24, 2021 4:48 pm
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Jul 24, 2021 4:51 pm
Nemam više vremena
Nemam više vremena za duge rečenice, Nemam kad da pregovaram, Otkucavam poruke kao telegrame. Nemam vremena da raspirujem plamen, Sad zaprećem šake zgorela žara. Nemam više vremena za hodočašća, Naglo se smanjuje putanja do ušća, Nemam kad da se osvrćem i vraćam. Nemam više vremena za sitnice Sad treba misliti na večno i neobuhvatno. Nemam kad da razmišljam na raskrsnici, Mogu stići jedino kudgod u blizinu. Nemam vremena da išta izučavam, Nemam vremena sad za analize, Za mene je voda sada samo voda Kao kad sam je pila sa kladenca; Nemam kad da razlažem naa sastojke nebo, Vidim ga onakvo kakvo ga vide deca. Nemam više vremena za bogove tuđe, Ni svoga nisam dobro upoznala. Nemam kad da usvajam zapovesti nove, Mnogo mi je i starih deset zapovesti. Nemam više kad da se pridružujem Ni onima koji istinu dokazuju. Nemam kad da se borim protiv hajkača. Nemam kad da sanjam,da lagano koračam.
Desanka Maksimović