nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Znate, ono što je stvarno važno, jeste da su ljudi oko vas srećni i zdravi. Sve ostalo je poput kapi kiše na pesku.
Paul Walker
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
Zoki likes this post
Autor
Poruka
biljana Moderator
Broj poruka : 100012 Datum upisa : 21.11.2020
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:05 pm
Zabranjeno je Zabranjeno je plakati bez pouke,
probuditi se, a neznati sta sa sobom,
bojati se osobnih uspomena.
Zabranjeno je ne boriti se za ono sto zelis,
odustati od svega zbog strahova,
snove ne pretvoriti u stvarnost.
Zabranjeno je ostaviti svoje prijatelje,
ne pokusavati sacuvati zajednicke uspomene
i zvati ih samo onda kad su potrebni.
Zabranjeno je ne biti svoj pred drugima,
pretvarati se pred ljudima do kojih ti je stalo,
izigravati drugu osobu da bi te pamtili,
zaboraviti na one kojima je zaista stalo do tebe.
Zabranjeno je ne stvarati vlastitu pricu,
ne imati vremena za ljude kojima si potreban,
ne razumjeti da ono sto ti zivot daje, to i uzima.
Zabranjeno je oterati nekog s kim se nisi pomirio,
zaboraviti njegove oci i osmeh.
Zabranjeno je zaboraviti njegovu proslost i zameniti je njegovom sadasnjoscu.
Zabranjeno je ne pokusavati shvatiti druge,
misliti da je njihov zivot vredniji od tvog,
ne spoznati da svako ima svoj put i srecu.
Zabranjeno je ne ciniti stvari za samog sebe,
bojati se zivota i obaveza,
ne ziveti svaki dan kao da ti je poslednji.
Zabranjeno je ne traziti srecu,
ne ziveti zivot s pozitivnim stavom,
ne misliti da uvek mozemo biti bolji.
Zabranjeno je ne znati da bez tebe ovaj svet ne bi bio isti!
Pablo Neruda
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:06 pm
Oda srećnom danu - Pablo Neruda Ovog puta me pustite da budem srećan,
Ništa se nije desilo nikom, Sve što se dešava to je da sam srećan Sa sve četiri strane srca, Kad hodam, spavam ili pišem.
Šta da radim, srećan sam. Bezbrojniji sam od paše na livadama, Osećam kožu kao cerovu koru I dole nadu, gore ptice, More kao kopču na svome pojasu, Od hleba i kamena stvorenu zemlju, Vazduh raspevan kao gitara.
Ti, pokraj mene u pesku, pesak si, Pevaš i pesma si, Svet je danas moja duša, Pesma i pesak, Svet su danas moja usta,
Pusti me da u tvojim usnama I u pesku budem srećan, Srećan što dišem i što ti dišeš, Srećan što dodirujem tvoje koleno I tad mi se čini da sam dotak’o Azurnu kožu neba i njenu svežinu.
Danas me pustite samog da budem srećan, Sa svima ili bez ikog, Srećan sa pašom i peskom, Srećan sa vazduhom i zemljom, Srećan sa tobom, Sa tvojim usnama srećan.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:07 pm
Život - Pol Lorens Danbar Komadić hleba i kutak za san, Časak za osmeh, ceo sat za plač, Trunka veselja, briga prepun dlan, Osmeh ko cvetak, patnja kao drač, Takav je život!
Ljubav će kut da pretvori u raj; Greje nas osmeh, osvežava jad; Radost je slađa kada sluti kraj ; Smeh u jauku nađe pravi sklad - Takav je život!
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:09 pm
Ljubav sa mnom - Vesna Krmpotić Ljubav sa mnom nije samo smješak u tišini srca; Ljubav sa mnom potres je pod korakom, Rušenje brane na rijekama razbora, Ljubav sa mnom udar je groma o visoki bedem tvrdoga uma, Ljubav sa mnom samoća je u svijetu i neljubav ljudska - da, Ljubav sa mnom nije samo smješak u tišini srca Gdje mirišu jasmini jasnih suza, Ljubav je sa mnom udar, Potres i jaka samoća susreta sa istinom.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:10 pm
Početak ljubavi - Rainer Maria Rilke O, osmeh, prvi osmeh, osmeh naš. Kako to beše isto: udisati miris rascvalih lipa, slušati tišinu parka – pa tada najednom podići oči, pogledom se sresti i čuditi se sve do osmeha.
U tom osmehu beše uspomena na jednog zeca što je do malopre skakutao po travi; to detinjstvo osmeha beše – već ga ozbiljnije kosnu kretanje labuda, koga smo videli potom kako na dva dela večeri neme ribnjak polovi.
A krošnje – svojim rubovima prema čistom, slobodnom, već sasvim budućem noćnom nebu, ocrtaše rub osmehu ovom prema ushićenoj budućnosti na licu.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:11 pm
Mome su srcu dovoljne - Pablo Neruda Mome su srcu dovoljne tvoje grudi, i krila moja za tvoju slobodu Iz mojih usta poleteće u nebo ono što je spavalo u tvojoj duši
U tebi je varka svakoga dana, stižeš ko rosa na cvetne latice, potkopavaš obzorje svojom odsutnošću, poput talasa bežeći neprestano
Rekao sam da si pevala u vetru, kao što pevaju jedra i jarboli, ti si kao oni, visoka i ćutljiva i često tužna kao putovanje
Utočište, kao stari put, nastanjuju te jeke i glasovi čežnje, budim se ponekad, sele se i beže ptice što su spavale u tvojoj duši.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:12 pm
Ne zaboravi biti sretan - Pablo Neruda Lagano umire onaj koji ne putuje, onaj koji ne čita, onaj koji ne sluša muziku, onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u sebi.
Lagano umire onaj koji uništava vlastitu ljubav, onaj koji ne prihvata pomoć. Lagano umire onaj koji je pretvoren u roba navika postavljajući vaki dan ista ograničenja.
Onaj koji ne menja rutinu, onaj koji se ne usudjuje obući novu boju, i ne priča s'onima koje ne poznaje.
Lagano umire onaj koji beži od strasti i njenog vrela emocija onih koje daju sjaj u očima ili naputenim srcima.
Lagano umire onaj koji ne menja život kada nije zadovoljan svojim poslom ili svojom ljubavi, onaj koji se ne želi odreći svoje sigurnosti radi nesigurnosti, i koji ne ide za svojim snovima, onaj koji neće dozvoliti ni jednom u svom zivotu da pobegne od smislenih saveta...
Živi danas, učini danas, reskiraj danas! Ne dozvoli lagano umiranje! Ne zaboravi biti sretan!
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:13 pm
Čudna pesma - Goran Tadić Nosim u sebi tajne, kojima bih i tebi i sebi olakšao život kada bih umeo da ih otkrijem i da ih objasnim, al’ ja nisam mudrac, već nosilac tajni koje ću odneti u grob. Mogu samo da ti kažem da verujem čudnom i retkom verom, nadam se čudnom i retkom nadom i volim čudnom i retkom ljubavlju. Nije to lako, nije čak ni lepo, al’ ja tako moram, ne pitaj zašto.
Još uvek tražim ljude u ljudima. Sve više je onih kojima bi čovek, kada bi ih opsovao, opoganio psovku. Jedino uz ljude u ljudima u meni ima čoveka, koji se pita kakva je to snaga žene u ženi, kad uspe tako skromna da napravi ravnotežu spram neljudi, da ispravi nepravdu što nema pravde i stvori čudnog i retkog čoveka u meni, kog sam čitavog života tražio?
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:16 pm
Da bih s tobom prošla - Sophia de Mello Breyner Da bih s tobom prošla pustoš ovog svijeta Da bismo se zajedno suočili s užasnom smrti Da bih vidjela istinu da bih izgubila strah Pošla sam usporedo s tvojim koracima
Zbog tebe ostavih svoje carstvo svoju tajnu Svoju hitru noć svoju tišinu Svoj biser okrugli i njegovu bjelinu Svoje ogledalo svoj život svoju sliku I napustih perivoje raja
Tako bijah na svijetu bez koprene tvrdog dana Bez ogledala vidjeh da sam gola A pustinja se zvala vrijeme
Zbog toga si me svojim kretnjama odjenuo I naučih živjeti u punome vjetru.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 2:17 pm
Pjesma nježnosti - Cecilia Meireles Kad bi ti čovječan bio, moje bi ruke živjele, vezući nježnosti i platna svilena, da ti prinesu haljine čudesne legende.
Kad bi ti čovječan bio, oči bi moje upaljene sjale danju i noću, I uperene bi tako bile u tebe što sav bi blistao, kao onaj što se okrunio bio sunčevim plamenom.
Kad bi ti čovječan bio, moja bi usta voće bila za tvoju žeđ, i za tvoj san muzika ljubavna, svečanost utjehe za tvoje nježnosti.
Kad bi ti čovječan bio, ja bih ti bila igračka djetinja, oružje za tvoj rat, flauta u poznim ljetima koja bi pjevala obredu vrlo bliskom smrti.
Kad bi ti čovječan bio, o, Odabrani, ja bih sve bila u tvome postojanju. Ali sam ništa . . . Nisam drugo već ova žudnja neodoljiva da postojim.
I mislim, kad bi ti čovječan bio, da bi ruke moje živjele vezući nježnost i svilu, da ti prinesu haljine čudesne legende.
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 3:00 pm
Takva sam kakva sam. Baš takva sam stvorena. Kad imam želju da se smejem, Smejem se grohotom. Volim onog ko me voli. Pa zar sam za to kriva? Što nije uvek isti onaj koga volim. Takva sam kakva sam. Baš takva sam stvorena. Pa šta sad hoćete?! Šta hoćete od mene?! Stvorena sam da se dopadam I tu se ništa ne može izmeniti. Potpetica mi je suviše visoka, Struk mi je suviše vitak, A grudi suviše čvrste. I koluti pod očima suviše modri. A onda i zatim Takva sam kakva sam! Dopadam se onome kome se dopadam. I šta se to vas tiče?! Ono što mi se dogodilo… Da, ja sam volela nekoga. Nekoga ko me je voleo. Kao deca što se među sobom vole I znaju prosto da vole, Da vole, vole, vole… I zašto me onda ispitivati?! Ja sam ovde samo da vam se dopadam I ništa se tu ne može izmeniti!
Žak Prever
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 3:01 pm
Ta ljubav Tako silna Tako drhtava Tako nežna Tako očajna Ta ljubav Lepa kao dan I ružna kao vreme Ta ljubav tako stvarna Ta ljubav tako divna Tako srećna Tako vesela I tako jadno Drhteći od straha ko dete u mraku A tako sigurna u sebe Ko neki spokojni čovek u sred noći Ta ljubav koja je izazivala strah kod drugih Gonila ih da govore I primoravala da blede Ta ljubav vrebana Jer te druge mi smo vrebali Ganjani ranjavani gaženi dotucavani poricani zaboravljeni Zato što smo tu istu ljubav mi ganjali ranjavali gazili dotucavali poricali zaboravljali Ta ljubav cela celcata Još toliko živa A sva ozarena To je tvoja ljubav To je moja ljubav Ona koja je bila To osećanje je uvek novo I nije se izmenilo Toliko stvarno kao neka biljka Toliko drhtavo kao neka ptica Toliko toplo i živo kao leto Možemo oboje Otići i vratiti se Možemo oboje Otići i vratiti se Možemo zaboraviti A zatim ponovo zaspati Pa probuditi se patiti bditi Pa ponovo zaspati Sanjati i smrt Zatim probuditi se osmehnuti se smejati se I podmladiti se Naša ljubav zastaje tu Tvrdoglava ko magare Živa ko želja Svirepa kao sećanje Hladna kao kajanje Nežna kao uspomena Hladna kao mermer Lepa kao dan Nežna kao dete Gleda nas smešeći se I kazuje mnogo ne govoreći ništa A ja je slušam drhteći I vičem Vičem za tebe Vičem za sebe I preklinjem te Za tebe za sebe i za sve one koji se vole I koji su se voleli Da ja im vičem Za tebe za sebe i sve druge Da ne znam Ostani tu Tu gde si Gde bila si nekad Ostani tu Tu gde si Gde si bila nekad Ostani tu Ne pomiči se Ne idi Mi koji smo voleli Mi smo te zaboravili Ali ti nas ne zaboravi Jer nemamo drugog do tebe na zemlji Ne dopusti nam da postanemo hladni Da se udaljavamo sve više Odemo gde bilo Daj nam znak da si živa A mnogo docnije na ivici nekog šipražja U šumi uspomena Iskrsni odjednom Pruži nam ruku i spasi nas.
Žak Prever
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 3:02 pm
To lice ljubavi opasno i nežno jedne se večeri javi posle predugog dana Možda je strelac bio sa lukom ili svirač sa harfom Ne znam više Zaista ne znam
Znam samo da me je ranio možda strelom možda pesmom Znam samo da me je ranio iz srca krv mi teče Vrela me suviše vrela ljubavna rana peče.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 3:04 pm
Kad mojih stopala više ne bude u prašini puta ovoga, i skela bude redovno plovila bez mene, kad budem kupio i prodao poslednji put, i mojim odlascima na pijacu u zoru i vraćanju kući u sutone bude došao kraj, šta ako me se ne budeš sećala, ako me nikada ne budeš pozvala podižući pogled ka zvezdama.
Kada prah bude prekrio strune mog instrumenta, i gušteri se po mom dovratku budu verali, kada vrt moj asketsko ruho odene spreman za pustinju, a korov zakrili vodu u mom bunaru, šta ako me se ne budeš sećala, ako me nikada ne budeš pozvala podižući pogled ka zvezdama.
Muzika neće ćutati u flauti života, a sati će teći neprekidno brujeći. Skele će biti pune, kao danas što su, ljudi koji žele na drugu stranu da pređu. Goveda će pasti, govedari će se igrati na livadama. A šta ako me se ne budeš setila, ako me nikad ne budeš pozvala podižući pogled ka zvezdama.
Ali ko kaže da mene neće biti toga jutra? Ja ću se igrati u svim igrama onih što žive. Imaću nova imena I druge ruke da ljubavlju me vežu, jer ja u svim vremenima postojim i večito ću se na suncu kretati. Šta onda ako me se ne setiš, ako me nikad ne pozoveš podižući pogled ka zvezdama?
Izostavi moje ime iz poklona ako ti je ono breme, ali sačuvaj moju pesmu.
Rabindranat Tagore
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 3:05 pm
Luna je, obla poput nara. ušla u kovačnicu. Dete je gleda, gleda. Dete je neprestano gleda. Luna u zraku ustreptalom širi ruke, otkrivajući raspusna i čista nedra od tvrdog lima. ”Beži, oh! luno, luno, luno! Ako Cigani dođu, napraviće od tvog srca đerdane i prstenje belo!” ”Pusti me, dete, da zaigram! Kad Cigani dođu, naći će te na nakovnju, očiju zatvorenih!” ”Beži, oh, luno, luno, luno! Već čujem bliski topot konja!” ”Pusti me, dete, i ne gazi uštirkanu belinu moju!” Sve bliže bubnja topot konja po zategnutom dobošu ravnice. U kovačnici ležalo je dete na nakovnju, očiju zatvorenih. Iz maslinjaka stigoše Cigani noseći san i bronzu. Visoko uzdignute glave i očiju snom obrvanih. Aj, kako žalobno uzdiše sova na crnom stablu noći! Nebom odlazi luna, luna i dete odvodi za ruku. U kovačnici leleču Cigani i plaču gorko. A nad njom lahor veo svija, veo crnine lahor nad njom svija.
Federiko Garsija Lorka
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 3:07 pm
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: biljana Ned Avg 01, 2021 4:59 pm
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"
biljana likes this post
Zoki Funder
Broj poruka : 186958 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor
Kao kad zaroniš do dna mora, A samo kamenčić zgrneš u dlan, Tako ti počne neka zora, Tako se završi po neki dan. I suze detinje kaplju sve teže Na snove prazne k’o prazne mreže.
A nekad onako, kao od šale, Padne pred tebe zvezda prava, A ti je šutneš vrhom sandale I odeš dalje. I kad se spava, Kad nebo zaljulja sva svoj klatna, Čitava noć ti od snova – zlatna.
Posle detinjstva šta se sve menja? Opet se ređaju snovi i snovi. Između zvezda i kamenja Jastuk kroz život i dalje plovi. Samo je nešto teža glava. Manje se sanja – više se spava.
Miroslav Mika Antić
dođoška Adminka
Naslov: Re: biljana Pet Avg 06, 2021 7:55 pm
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"
dođoška Adminka
Naslov: Re: biljana Sre Avg 11, 2021 12:33 pm
Zoki Funder
Broj poruka : 186958 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor