nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Znate, ono što je stvarno važno, jeste da su ljudi oko vas srećni i zdravi. Sve ostalo je poput kapi kiše na pesku.
Paul Walker
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
Zoki likes this post
Autor
Poruka
biljana Moderator
Broj poruka : 100012 Datum upisa : 21.11.2020
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 5:55 pm
Kroz tuđe srce vodi pravi put, ko drugačije putuje nailazi na tamu. Branko Miljković
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 5:56 pm
Kad sam je drugi put video rekao sam: Eno moje poezije kako prelazi ulicu. Obećala je da će doći ako bude lepo vreme. Matija Bećković
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 5:57 pm
Ljudi su kao školjke, moraš ih otvoriti na hiljade da bi pronašao biser. Đorđe Balašević
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 5:58 pm
Vreme treba pobeđivati, što svešću i pesmom, što zaboravom, ali nikada nadom, niti onim što je već ostvareno. Branko Miljković
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 5:59 pm
Zaljubljeni uvek jedno drugom žure, kao đaci iz škole na koju se dure. Dragi se od drage rastaje u brizi, kao sumoran đačić kad se vraća knjizi. Šekspir
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 6:00 pm
Napiši mi pesmu, molila je… I nisam znao da li ću umeti. Voleo sam je tako lako, a tako sam teško to znao da pokažem. A onda, odjednom, raspored mladeža na njenim leđima, kao tajna mapa, pokazao mi je u koje zvezde treba da se zagledam… I tako… Eto ti pesma, ludo jedna… Đorđe Balašević
dođoška likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 6:01 pm
Kad potražim put u središte sebe, staze bivaju tešnje i tešnje i skrijem se u zaklon tvog uha, kao minđuša od duple trešnje… Al’ uspevam da još jednom odolim, da prošapućem da te noćas ruski volim… šta su reči, kremen što se izliže kad tad… Đorđe Balašević
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 6:03 pm
Reči jesu moje igračke, cakle mi se u glavi kao oni šareni staklići kaleidoskopa i svaki put mi je druga slika u očima kad zažmurim… Ali, postoje u nama neke neprevodive dubine, postoje u nama neke stvari neprevodive u reči, ne znam… Đorđe Balašević
dođoška likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 6:05 pm
Nikada se nemojte prestati osmehivati, čak i kad ste tužni, jer se neko može zaljubiti u vaš osmeh. Gabriel Garsia Markes
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 6:07 pm
“Imati prijatelja, to znači pristati na to da ima lepših, pametnijih i boljih od vas. Ko to ne može prihvatiti – nema prijatelja”.
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
dođoška likes this post
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: biljana Sub Sep 18, 2021 9:31 pm
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"
biljana likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 7:57 pm
'' Nevješt sam razgovoru sa ženama, pogotovu sa ženama njene ljepote i njenih godina. Oko trideset,čini mi se. Mlade djevojke zamišljaju život i vjeruju riječima. Starice se boje smrti i s uzdahom slušaju o raju. Ovakve znaju vrijednost svega što gube i dobijaju, i uvijek imaju svoje razloge,koji mogu biti čudni, ali su rijetko naivni. Njihove zrele oči su slobodne i kad se obaraju, neugodno otvorene, i kad se skrivaju trepavicama . Najneugodnije je što znamo da one znaju više nego što pokazuju, i da nas mjere svojim neobičnim mjerilima,koja teško saznajemo.''
Meša Selimović
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 7:59 pm
''...Ne pravi svaka školjka biser...'' (M. Kapor)
Ne treba se plašiti samoće. Ona je plemenita, ona je deo našeg života, baš kao i okupljanje. Ali nju ne može svako da izdrži! Ona nije za slabe, koji neprestano moraju da budu okruženi drugima da bi zaboravili koliko su slabi. I ne može svako iz svoje samoće, poput školjke, oblikovati biser i pokloniti ga drugima.
Jer, poznato je: ne pravi svaka školjka biser. Najveći broj njih služi samo za jelo.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 7:59 pm
Savršeno slušanje je kada neko bolje čuje sebe nego druge. Savršen vid je kad neko bolje vidi sebe nego druge. Jer, ne možemo razumjeti drugoga ako ne razumijemo sebe, i ne može se sagledati stvarnost drugoga ako se prethodno nije sagledala svoja.
Onaj ko stvarno umije da sluša, čuće te i kad ništa ne govoriš.
Antoni de Melo
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 8:00 pm
Znači, ti bi da budeš pisac?
Ako ne navire iz tebe bez obzira na sve… i ne pokušavaj. Ako se ne pojavi iz čista mira iz tvoga srca, tvog uma, tvojih usta iz tvog stomaka… i ne pokušavaj. Ako moraš da sjediš satima buljeći u monitor ili pogrbljen nad pisaćom mašinom, tražeći riječi… i ne pokušavaj. Ako to radiš zbog novca ili slave… i ne pokušavaj. Ako to radiš samo zato da bi odveo žene u krevet… i ne pokušavaj. Ako moraš samo da sjediš i pišeš sve to iznova i iznova… i ne pokušavaj. Ako ti je teško pri samoj pomisli da to moraš raditi… i ne pokušavaj. Ako pokušavaš da pišeš kao neko drugi… zaboravi. Ako moraš čekati da izbije iz tebe, onda čekaj strpljivo. A ako nikada ne izbije, nađi nešto drugo da radiš. Ako moraš prvo da to pročitaš svojoj ženi, djevojci, svojim roditeljima ili bilo kome drugom… nisi spreman. Ne budi kao većina drugih pisaca, ne budi kao hiljade drugih koji sebe zovu piscima. Nemoj biti tup i dosadan i pretenciozan, nemoj biti izlizan egoizmom. Sve biblioteke ovog svijeta zijevaju od dosade nad takvima kao što si ti. Ne dozvoli im to. Budi svoj. Ako ne izlijeće iz tvoje duše kao raketa, ili ako te tvoja tišina ne dovodi do ludila, samoubistva ili ubistva… i ne pokušavaj. Ako te to sunce unutar tebe ne prži do bola… i ne pokušavaj. Ali zato kad dođe vrijeme i kad dođe “tvoj red”, TO će se desiti samo od sebe i nastaviće tako da se dešava sve dok ne umreš TI ili dok ne umre TO u tebi.
Charles Bukowski
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 8:01 pm
Ima nešto u tom što me nećeš ostavljaš mi vremena za druge vidim kako veselo oblećeš kao leptir oko moje tuge.
Ima nešto u tom što me nećeš nešto čemu ni sam ne znaš ime sve što kažeš na šalu okrećeš a sve znači – ne zaboravi me.
Ima nešto u tom što me nećeš od te laži načisto umreću. Ima nešto u tom što me nećeš i u tome što ja tebe neću.
Duško Trifunović
dođoška likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 8:02 pm
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 8:03 pm
Ne bira se ljubav - Pero Zubac
Ne bira se ljubav kao ni smrt.
Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano.
Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima.
Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan.
Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti.
Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim.
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 8:04 pm
Od devet pečata zar nisi Od devet kovčega zar nisi otklopila devet Od devet odaja zar nisi otvorila devet Od devet dveri zar nisi otključala devet Rekoh joj
Otpečatila devet
A ona Ona će meni Otključah devet dveri Otvorih devet odaja Otklopih devet kovčega Otpečatih devet pečata Ali ne otključah Ne otvorih Ne otklopih Ne otpečatih Pečat Tvoga Srca
Dadoh joj znak ključa
A ona zaklikta Gle ptice one što juri k zelenoj grani Gle ptice one zelene Ispod oblaka Pogledah i ne vidjeh
Tada ona reče Znaj da je tajna broja devet Tajna labud djevojke Čik stigni me
Pretvorih se u sokola
Ali Labudica je već bila stigla za oblak U zemlju gdje je oko sokolovo Mrtvo oko
Mehmedalija (Mak) Dizdar
dođoška likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 8:05 pm
''Zora sviće.. govori ako možeš, moje srce.. evo, dolaze jutarnja svitanja... Zašto ne govoriš? Nije li tišina noći ostavila pjesmu u tvojim dubinama, s kojom možeš dočekati zoru?''
Kahlil Gibran
dođoška likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 8:17 pm
Traži se ona reč što mi je već danima navrh jezika, a nikako da je izgovorim, i, možda, napišem. Tražim već godinama tu strašno važnu reč koja bi me spasila, a ne mogu nikako da je nađem, pa izlazim da je tražim po ulicama. Pre toga, otvaram sanduče za pisma (možda mi je neko poslao poštom?), ali tamo su samo neplaćeni računi i opomene. Odlazim da je tražim po Terazijama; možda sedi pred Moskvom i pije pivo, a možda je u kiosku s novinama.
“Šta radiš?” – pitaju me poznanici. Šta da im kažem? Da tražim neku reč, a ne mogu da je nađem? Sve što su tražili, to su i našli, zato što i nisu hteli ništa naročito. Lepo se vidi: umrle su u njima prave reči, a ostali samo brojevi i opšta mesta….
Traži se jedan svet, prekjuče iščezao… Traži se nada…ona davna nada polagana u sebe same i u vreme koje dolazi. Traže se svi oni što su nas raznosili komad po komad, deo po deo: delove našeg vremena, naše ljubavi, traže se da vrate ljubav… Traži se onaj ulični časovnik na banderi pod kojim smo čekali, onaj sat što još uvek otkucava u našem pamćenju. On se traži… Jedanput bismo primetili da mala kazaljka stoji na šest a velika na dvanaest, i ne bismo se čestito ni okrenuli, a kazaljke su ponovo stajale na šest i na dvanaest, samo bi između ta dva pogleda protekao ceo život.
I on se traži – taj život što promiče od danas do sutra, onaj život što je kolao, ključao, puzio, preklinjao, voleo, cmizdrio, čekao, bogoradio, zaustavljao se, podizao i ponovo padao i opet se dizao ispod onog uličnog časovnika koji se traži, a koji je ko zna kuda odnesen.
Momo Kapor
dođoška likes this post
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Sre Sep 22, 2021 8:19 pm
Ljubav poslije ljubavi Doći će čas kad ćeš, s ushićenjem, pozdraviti sebe na vlastitim vratima, u vlastitom ogledalu, i jedno ćete drugom poželjeti dobrodošlicu kroz osmijeh, i reći: sjedi ovdje, jedi. Opet ćeš voljeti neznanog koji je nekad bio ti. Pruži vina. Pruži hljeba. Vrati srce njemu samom, neznancu koji te je volio čitavog života, koji je ostajao zanemaren zbog drugih, koji te zna u dušu. Skini s police ljubavna pisma, fotografije, očajničke poruke, strgni sopstveni odraz s ogledala. Sjedi. Pogosti se svojim životom.
Derek Volkot
Zoki Funder
Broj poruka : 186958 Datum upisa : 01.01.2010 Godina : 62 Lokacija : Sombor