nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Znate, ono što je stvarno važno, jeste da su ljudi oko vas srećni i zdravi. Sve ostalo je poput kapi kiše na pesku.
Paul Walker
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
Zoki likes this post
Autor
Poruka
biljana Moderator
Broj poruka : 100012 Datum upisa : 21.11.2020
Naslov: Re: biljana Sre Okt 27, 2021 7:40 pm
Ako...
Ukoliko možeš da sačuvaš glavu kad oko tebe Svi svoju gube a tebe smatraju krivim Ukoliko možeš da sačuvaš veru u sebe Kad ostali svoju sumnju upiru u tebe Ali da opet daš odušak njihovoj sumnji Ako možeš da čekaš, a da te čekanje ne umori Ili dozvoliš da te lažu a da sam ne upadneš u tu klopku Ili da dozvoliš da te mrze a da ne podlegneš i sam mržnji A da opet ne hodaš previše važno ili pričaš previše mudro
Ukoliko možeš da sanjaš a da snove ne učiniš svojim gospodarem Ili da misliš a da ti misli ne postanu same sebi cilj Ukoliko možeš da se suočiš sa Trijumfom i sa Katastrofom A da ih posečeš istim mačem Ukoliko možeš da čuješ istinu koju si izrekao Izokrenutu i pretvorenu u zamku za budale Ili da gledaš životno delo svoje…
Ukoliko možeš u jednom deljenju Da sve svoje pobede staviš na kocku izgubiš i kreneš ispočetka I nikada ne izgovoriš ni jednu reč o svom gubitku Ukoliko možeš da radiš Dugo nakon što te srce, nervi i snaga izdaju I da te to drži i kada više ničega u tebi nema Osim Volje koja kaže: Drž’ se!
Ukoliko možeš da govoriš pred gomilom i sačuvaš svoje poštenje Ili da hodaš uz kraljeve i ne izgubiš se u taštini Ukoliko te ni budale ni dragi prijatelji ne mogu povrediti I ako svi ljudi računaju na tebe ali niko isuviše jako Ukoliko možeš da ispuniš poslednji minut Sa šezdeset sekundi vredne završnice Tvoj je Svet i sve u njemu I što je bitno Bićeš Čovek, sine moj!
Rudyard Kipling
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Čet Okt 28, 2021 7:10 pm
Ne molim Te, Gospodine, za čuda i viđenja,
nego za snagu u svakodnevnom životu.
Nauči me umijeću malih koraka.
Učini me sigurnom u razdiobi vremena,
obdari me osjetljivošću da odredim što je
veoma važno, a što manje važno.
Molim Te za razum da održim suzdržanost i mjeru,
da kroz život ne klizim već da razumno
odrađujem dnevni raspored, da zapazim svjetlost
i vrhunce, da s vremena na vrijeme nađem vremena
za ljepotu, umjetnost i kulturu.
Dozvoli mi da spoznam da snovi o prošlosti i
budućnosti ne vode daleko.
Pomozi mi da dobro djelujem neposredno, da
sadašnji trenutak prepoznam kao
najvažniji.
Sačuvaj me naivnog stava da u životu mora sve
dobro prolaziti.
Obdari me trijeznom spoznajom da su teškoće,
neuspjesi i udarci stalni pratitelji života - uz
koje rastemo i zrijemo.
Podsjeti me da srce često zamučuje razum.
(a ja baš srcem živim...)
U pravom mi trenutku pošalji prijatelje koji
će mi reči istinu.
Uvijek ću Tebi i ljudima pustiti da mi govorite.
Istinu ne možemo reči sebi samima, ona nam
biva rečena.
Daj mi dovoljno mašte da u pravom trenutku,
na pravu adresu uputim paketić dobrote uz
popratno pismo... ili bez njega.
Stvori od mene čovjeka koji će brazdati
duboko poput broda, kako bih dotakao i
one koji su «ispod».
Oslobodi me straha da propuštam život.
Ne daj mi ono što želim već ono
što trebam.
Nauči me umijeću malih koraka.
Antoine de Saint-Exupery
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Čet Okt 28, 2021 7:11 pm
Čitav život je velika kosmička šala ''Čitav život je velika kosmička šala. To nije neki ozbiljan pojam - ako to prihvatiš ozbiljno izgubićeš smisao. To se može shvatiti samo kroz smijeh. Zar niste primijetili da je čovjek jedina životinja koja se smije? Aristotel je rekao da je čovjek razumna životinja. To ne mora biti istina, jer su mravi veoma razumni, a isto tako i pčele. Zapravo, pri usporedbi sa mravima, čovjek izgleda veoma nerazumno. A i kompjuter je veoma razuman, i pri usporedbi sa njime, čovjek izgleda veoma neracionalno. Moja definicija čovjeka je da je on životinja koja se smije. Kompjuter se ne smije, mravi se ne smiju, ni pčele se ne smiju; samo se čovjek može smijati. To je najviši vrh razvoja, a kroz smijeh se može stići do Boga, jer samo kroz najviše u tebi moguće je dospjeti do beskraja. Smijeh treba da bude most za to.''__Osho
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Čet Okt 28, 2021 7:12 pm
''Treba živjeti zajedno sa nekim ko je veoma blag i lake naravi, i najmanje zlovoljan i ćudljiv; ćud se prima od onih s kojima se družimo i kao što neke bolesti u tjelesnom dodiru prelaze na nas, tako i duša predaje svoja zla bližnjima. ''__ Seneka
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Čet Okt 28, 2021 7:13 pm
''Najljepše stvari dešavaju se drugima. Međutim, oni to ne znaju. Oni misle kao i mi, da se najljepše stvari dešavaju drugima.'' ___Branko Miljković
biljana Moderator
Naslov: Re: biljana Čet Okt 28, 2021 9:13 pm
Zozon Moderator
Broj poruka : 21206 Datum upisa : 21.07.2016
Naslov: Re: biljana Ned Okt 31, 2021 6:58 pm
biljana likes this post
Zozon Moderator
Broj poruka : 21206 Datum upisa : 21.07.2016
Naslov: Re: biljana Pon Nov 01, 2021 4:49 am
biljana likes this post
Zoki Funder