nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Prodaćemo sokne – kupićemo rukavice. Prodaćemo sejalice – kupićemo grejalice. Prodaćemo sladoled – popićemo čaj. Jer! Sve je pošlo strmoglavce za ptice i cveće, kad je sunce odustalo na krov da nam sleće. Kao da je žuto, ljuto, kao da nas neće!
biljana likes this post
dođoška Adminka
Broj poruka : 279479 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Čet Avg 26, 2021 6:48 pm
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sub Avg 28, 2021 10:46 pm
"Čudno je to. Tokom godine sve je skoro identično zeleno, ali kad bi neko u jesen pokušao da naslika pejzaž široke močvare, morao bi na svojoj paleti pažljivo umutiti hiljadu i jednu nijansu žute, smede i crvenkaste. Lako je dok je zeleno. Kad dođe doba da se vene, stvari se odjednom prikažu u svojim pravim bojama..." Balašević
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Pet Sep 10, 2021 9:12 pm
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 279479 Datum upisa : 30.03.2020
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Pon Sep 20, 2021 4:44 pm
Pjesma o jeseni
Ja ne volim jesen i sve njene kiše. Nevidljivim rukama tugu gradom vuku. Jesen lišće s golih grana njiše, sve te hladne kapi o srce mi tuku.
A u mojoj sobi samotni su sati, jedan pusti svemir leži na životu. Samo ona katkad u sjećanje svrati, noseći kroz tamu svu svoju ljepotu.
Ova siva jesen sve nas mori redom. Osjeća se nemir u jatima ptica. Sve prolazi tako nekim svojim slijedom. I jesen. I ljubav. I sva draga lica.
Saša Užarević
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Pon Sep 20, 2021 4:44 pm
Jesen
Ona je tu. U tuzi kiše Po poljanama tiho hoda, I kuda stiže u vis diže Usplahirena jata roda.
Polako penje se u brda, A kuda prođe, njezin put Od otpalog je lišća žut. I u dol njime idu krda.
U jezero unese nemir, I ne vidiš mu više dna, A medvjed, koga putem sretne, Odjednom zaželi se sna.
A kada livadama dune Njen vjetar, uzbune se travke. U strništima tužno šušti: To polja slute snijeg i čavke.
Na cesti uveli se list U čudu digo: gle, ja skačem! A čovjek koji hoda drumom Zagrnuo se ogrtačem.
Dobriša Cesarić
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?"
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Pon Sep 20, 2021 4:45 pm
Rana darodavka
Preko brda i poljana konja jaše jesen rana. Sve galopom juri k nama sa nabreklim bisagama. Stiže nam u smiraj leta da izmeni sliku sveta. Pozlaćuje bujne šume, plavetnilom šljive preli, sasu krompir u podrume, zrelo grožđe deci deli.
Momčilo Tešić
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 2:12 pm
JESENJI DAN ( Rainer Maria Rilke)
Spusti sad sjenu na sunčane ure, a vjetre pusti da poljima jure.
Zapovjedi jedrinu zadnjem voću; udjeli mu još dva južnija dana, nek ispod ploda savine se grana, a vinu podaj posljednju slatkoću.
Tko sada nema kuće, taj je više sagradit neće.Tko je sad sam, ostat će sam da sluša romon kiše, da bdije, čita, duga pisma piše, i luta po alejama, gdje dah jesenjeg vjetra suho lišće njiše.
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 4:55 pm
"Jesen" Desanka Maksimović
Ide, ide jesen. Jadne lipe mlade, šta li će da rade?
Šta li će da rade srebrnasto sive kraj potoka ive!
Šta li će da rade visoke topole kad ostanu gole!
Čim će da se brane hrastovi u gori kad jesen zahori?
Kad jesen zahori čim će da se brane stare bukve grane!
Čim će da se brane od jeseni stroge šumice uboge!
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 5:36 pm
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 5:37 pm
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 5:37 pm
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 5:38 pm
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 5:39 pm
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 5:51 pm
Oj, jesenske duge noći, oj. Oj, jesenske duge noći, rek’o dragi da će doći, oj. Oj, dragi moj.
Da l’ ce doći, il’ ne doći, oj? Da l’ ce doći, il’ ne doći, čekaću ga do ponoći, oj. Oj, dragi moj.
Zaspale su crne oči, oj. Zaspale su crne oči, doš’o dragi do ponoći, oj. Oj, dragi moj.
Branko Radičević
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 7:07 pm
"Lišće se mijenja; Osjećam poeziju u zraku." Laura Jaworski
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 7:08 pm
"Septembar: bila je to najljepša od riječi, uvijek ju je osjećao duboko u sebi, evocirajući sjećanje na naranče u cvatu, lastavice i tugu." Alexander Theroux
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 7:09 pm
"Opažam da je jesen više godišnje doba duše nego prirode." F.N
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 7:16 pm
"Muzika dalekog ljeta leti oko jeseni tražeći svoje izgubljeno gnijezdo." Tagore
biljana Moderator
Broj poruka : 98922 Datum upisa : 21.11.2020
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 7:31 pm
Jesen Kad počne lišće da pada, obično pada i mrak, uz mrak i kiša pada – slika jeseni jadne. I na kraju, uvek se još neko oklizne i padne! Duško Radović
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
biljana Moderator
Broj poruka : 98922 Datum upisa : 21.11.2020
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 7:33 pm
Jesenja Pesma Sve je pošlo naopačke za vrapce i mačke, kad je jesen okačila svoje žute značke, kad je vetar zapevao novembarske tačke…
Pažnja! Pažnja! Velika jesenja kupoprodaja!
Prodajemo suncobrane – kupujemo kišobrane!
Prodajemo staro lišće – kupujemo pahuljice!
Prodajemo trotinete – kupujemo sanke!
Kupujemo šubare – prodajemo mašne!
Prodaćemo sokne – kupićemo rukavice.
Prodaćemo sejalice – kupićemo grejalice.
Prodaćemo sladoled – popićemo čaj.
Jer sve je pošlo strmoglavce za ptice i cveće, kad je sunce odustalo na krov da nam sleće. Kao da je žuto, ljuto, kao da nas neće!
D.Radović
Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše.
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Sre Sep 22, 2021 11:11 pm
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Čet Sep 23, 2021 8:22 pm
"Nema boljeg vremena od jeseni da počnemo zaboravljati stvari koje nas muče, dopuštajući im da otpadaju poput osušenog lišća...." Paulo Coelho
dođoška Adminka
Naslov: Re: Tiho, o tiho govori mi jesen... Čet Sep 23, 2021 9:28 pm
🧡"Jesen je najbolje godišnje doba da počnemo zaboravljati stvari koje nas tište; pustiti da otpadnu s nas poput suhog lišća, ponovo plesati, izvući najviše iz svakog sunčevog tračka i njegovim zrakama grijati tijelo i dušu prije nego što i ono usne i pretvori se u blijedu svjetiljku na nebesima." Paulo Coelho