Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Duško Trifunović Čet Dec 23, 2021 4:04 pm | |
| ŠARENA LAŽA Šarena laža igra je ko voli čuda vesela za njega već je počela Šarena laža Mnoge smo igre igrali i svaka tajnu krila je najdraža od svih bila je Šarena laža Kada su došle ljubavi ti ništa nisi shvatila umesto tebe je patila Šarena laža Malo si mene lagala jer nisi bila rečita al’ ti si moja večita Šarena laža… | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Čet Dec 23, 2021 4:05 pm | |
| ČARDAK Ni na zemlji ni na nebu stoji čardak moja kula tu živim na suvom hlebu gledam dole – oštrim čula Ni na zemlji ni na nebu prolaze mi burno dani sa mnom živi moja draga i ona – na suvoj hrani Mi nikad nismo ko svet imali dom naša kuća je nebeski cvet i ne znam šta ćemo s njom Ni na zemlji ni na nebu svašta vidim svašta čujem pa dozivam svoju dragu da je nečim obradujem Ni na zemlji ni na nebu nit’ se diglo nit’ je palo zemlja liči na amebu a čardak – na srednju žalost Mi nikad nismo ko svet imali dom naša kuća je nebeski cvet i ne znam šta ćemo s njom Ja koji znam i za gore pokazujem na prozore i tešim je: ćuti ženo gledaj – dok je otvoreno | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Jan 16, 2022 10:06 pm | |
| NEVIDLJIVI ČOVEK Da sam nevidljiv i da me nema a da se moja senka kreće kroz mlaku maglu teorema kroz mladi vetar u proleće U svako doba na svako mesto nevidljiv stižem sa malom zlobom jer svi se čude gde sam nest’o i niko ne zna da sam s tobom Nevidljivi svetom vlada Ko me mrzi – neka strahuje Ko me voli – nek se nada neka viče: tu je, tu je Ko me mrzi – nek se boji Ko me voli – nek se divi Jednog dana dragi moji svi će biti – nevidljivi
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Jan 16, 2022 10:07 pm | |
| ENGLESKI Ljubavni praznik ko god slavi uvek se malo Englez pravi Hrabrosti gde si da pitam nju kako se kaže: aj lav ju A ona ne zna za šta je molim nego mi kaže: ja te volim Zbunjeno srce pred srcem stoji i vidim da smo nekako svoji al’ ne znam kako da pitam nju kako se kaže: aj lav ju O šta da radim, to nije gluma ljubav je puna – nesporazuma
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Jan 16, 2022 10:07 pm | |
| U OBLACIMA Vi ste u oblacima vreme će da vas smiri oblaci nisu cvetovi a ni vi niste leptiri Letite mili moji letite kuda koji Vaša je želja časna linija leta jasna od krila svoje majke do krila druge žene Letite mili moji letite kako koji | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Jan 16, 2022 10:08 pm | |
| PADANJE Ispod neba sa visina pada čovek i mašina Zatečeni u svom krahu svak’ se svome vraća prahu Leteli su preko mere vraćaju se s malo vere Za mašinu nema leka ima nade za čoveka S takvim žarom nikad nisu pridavali moć ambisu U zanosu zadnjeg leta visi čudo iznad sveta
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Jan 16, 2022 10:15 pm | |
| *** Tih godina smo se divno i naivno bavili krupnim rečima. Bili smo na početku neke euforije kojoj nismo znali značenje, ali smo osećali uzlaznost njene moći. Tada su moji saradnici Valerijano Žujo i Žarko Šipka po mojoj narudžbi napisali najlepšu pesmu te velike dekade sedamdesetih godina: Sve smo mogli mi. Sve je oko nas raslo i obećavalo još veći rast… (1986) | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Jan 16, 2022 10:16 pm | |
| K Posle ove pesme Žarko se oženio najlepšom našom saradnicom, Jasminkom. Izrodili su lepu decu… Onda je 1992. godine Zlo, koje nije moglo da podnese prisustvo srećnih ljudi, zaustavilo Žarka, pitalo ga, a on je rekao „naši smo”, a Zlo je reklo „nismo naši”! I gotovo. I Žarka više nema. Jadranka Stojaković je odnela tu pesmu u Japan i tamo je peva, a s njom u horu pevaju Japanci; ovde ko god hoće da u repertoar unese lepotu, zapeva Sve smo mogli mi… Ali još nisam čuo da je neko od nezahvalnih savremenika pomenuo uz tu pesmu ime divnog umetnika Žarka Šipke… (1994) | |
|
| |
dođoška Adminka
| JA ZNAM Pitajte mene gde se sakrilo sve što se sprema pitajte kako počinje ono čega još nema Ja znam sve odgovore na tako krupne stvari za koje pitaju mladi a mudro ćute stari Ja sam probao vatru ona je ljuta i vrela ona živi u meni i bije mi iz čela Ja sam probao vodu u ledu i u prahu ja sam pobednik bio i živeo u strahu Ja sam video čudo što prema svetu baulja al’ neću da vas plašim jer nisam takva hulja Vi se volite nežno u sjaju ljubavne tame i samo malo, malo ponekad mislite na me
| |
|
| |
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
| BUDI JAČA Neću više da se igram toga Nešto mi je drugo na pameti Čini čudo od života svoga Budi jača pa mi se osveti Doseti se svake moje mane Svega što si nekad znala kleti Naljuti se kad pomisliš na me Budi jača pa mi se osveti Zaboravi da te volim žarom od koga se može i umreti Obraduj me samo jednim darom Budi jača pa mi se osveti "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Jan 16, 2022 10:17 pm | |
| ZADNJE VESTI Sa mnom je gotovo bilo onoga trena kad sam rekao: Nemoj A ti si htela i htela A ja sam pitao Zašto A ti si rekla Zato, zato i zato Jer tako čini žena Ti si najbolja od svih kojima sam želeo da kažem to što govorim tebi Suviše znam o sebi i o svemu već sam prešao granicu grešnu Gde ništa nije sveto I ništa nije sramota Sav sam na onoj strani A iza mene gori kô večni plamen Jedino tvoja lepota Ti si najbolja od svih kojima sam želeo da kažem to što govorim tebi Al’ sad je kasno ovo su zadnje vesti više se nećemo sresti osim u nekom teškom snu
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Jan 18, 2022 3:28 pm | |
| MALI JE SVET O kad je tako mali svet i kad je jasan svaki trag zar nisi mogao doći do nje još dok si bio drag Ni sada nisi na kraju puta lutaj, neko mora da luta ali zato večno budi taj koji pamti kuda udara bura ljubavi i kô viče: ne dam ti dalje, ne dam ti… I nije mali svet kad se traži ljubav ga silno širi i sužava Ti zato budi cvet sâm na straži bura ljubavi kada naleti ti javi da se spasava… "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Jan 18, 2022 3:29 pm | |
| OSTANITE TU Ostanite tu svet je tako mali tražili ste mene a niste ni znali Ostanite tu moja pesma znade za svu vašu sreću i sve vaše jade Ostanite tu jer moj život vredi samo ako put neko za mnom sledi Ostanite tu neka pesma traje vratiće se dug svakom koji daje
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Jan 18, 2022 3:29 pm | |
| TEŠKA GODINA Ova će godina biti teška za sve koji misle svojom glavom potkrala se svetu negde greška i zabrinut je s pravom Ova će godina biti teška svetu ljubav nije jača strana nestaje sa lica moja smeška al’ verujem biće boljih dana Živi idu dalje oni znaju kuda naviknut je svet na iskušenja Ne traži niko da se dese čuda već traži samo malo poverenja "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Jan 22, 2022 11:39 am | |
|
RUSKI Meni su rekli da je s tobom lako: Ti sve razumeš i ne praviš drame ali ja bih hteo da saznam nekako koje si reči sačuvala za me Ja ljublju tebja mili moj, kaže se al’ čemu reči ko mnogo priča o tom taj prenemaže se i teško čeka da nešto spreči Ja se u principu sa tobom ne slažem jer kad nas ljubav obećava sreći ja moram svoju radost da iskažem a radost je već kad je znamo reći Ja ljublju tebja mila moja, kaže se al’ čemu reči…
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Jan 22, 2022 11:39 am | |
| *** Pokušao sam da se narugam svojim vaspitačima, svojoj omladinskoj bedi i njihovim iznajmljenim ubeđenjima kako treba biti iskren, pošten; čim vidim da drugi nisu iskreni i pošteni, čim primetim da nešto šaraju da ih prijavim nadležnim organima ili da se sam razračunam sa lažnom slikom sveta koju oni šire… Treba im skrenuti pažnju na činjenicu da laž ima kratke noge… Tako su me vaspitavali. A sada znam da je istina nanela više zla svetu nego laž… Sve što je dobro na svetu definitivno je, a sve definitivno spada u istine… a laž je prilika za maštovite obrte. Od laži se može nešto očekivati, a od istine samo kraj sveta… Istinom se služe nemaštoviti ljudi kojima je lakše da kažu „kako je nešto bilo” baš onako kako je bilo, ili kako oni, kao očevici to vide… nego da se naprežu i domišljaju, da vedrom laži ukrase svet… Pitao sam Narcisa Vučinu i Slobodana Samardžića šta oni misle o tome. Rekli su mi: Svaka ti je sveta! Daj tè laži ovamo da ih otpevamo… Nikada nisu snimili tu pesmu, ali ona se svuda peva. Sama krenula u svet kao prirodna pojava… Slobodan je inače prvi pobednik subotičkog festivala. Još peva i živi od muzike. Polovina sarajevskih muzičara od njega je naučila kako se svira na gitari i još ga niko nije pretekao u znanju. Pomogao je mnogima da snime ploču, a sâm nema ni jednu svoju… Takva vrsta ljudi… A Narcis sa svojim savršenim znanjem engleskog jezika bavi se vanjskom trgovinom, prodaje leteće ćilime, posreduje, prevodi, putuje, komponuje, svira, peva i snima… Takva vrsta ljudi… (1989)
Tako je bilo do 1992. A onda se sve razbilo. Svi smo nestali na svoj način. Svako na svoj način. Slobodanov način je najuzvišeniji. Najbolji među sviračima nije hteo da se povuče pred zlom, da ga zaobiđe. Bio je okružen dečacima koji su zajedno s njim pevali refren: „leti, leti, leti… kao albatros…” Posle smo saznali da nije mogao otići iz Sarajeva bez gitare, a kako da iznese gitaru bez futrole, a sa futrolom ličila je na opasno oružje… I ostao je okružen drugačije naoružanim dečacima da večito leti, leti, leti… kao albatros… Narcis mi je javio iz Danske i pitao je li to istina, je li moguće!?… (1994) "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Jan 22, 2022 11:40 am | |
| APRIL Istina je život ljudski a laži su ljudska dela nikad nisu posve crna nikad nisu posve bela Sve istine čovek stvara ali ne zna gde je prava zato često vedro laže da ga laž uveseljava Laž ima kratke noge ali zato ima krila ona leti kao albatros Kao ptica iz romana sa dalekih okeana leti leti kao albatros "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sub Jan 22, 2022 11:40 am | |
| HAZARDERI Mi koji smo ko anđeli popadali u prostore izobilja Sve smo brzo prokockali pre doskoka i pre cilja Mi koji smo niotkuda ni iz čega prosto nikli kao trava Ničega se ne sećamo a već željni zaborava Još letimo, još lebdimo isto kao prvog dana Još čekamo na svečano otvaranje padobrana "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Feb 14, 2022 12:34 pm | |
| POLA MILIONA ŽENA Pola miliona žena viška ima u prostoru kojim luta duša moja Siguran sam da si i ti među njima okružena veličinom nespokoja Pola miliona žena kakva slika otkuda u srcu mome ti podaci Svaka od njih čeka Princa Pobednika a dočeka da dođemo Mi Prostaci
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Feb 14, 2022 12:34 pm | |
| MAJ Upisan si u veliku školu u životu koji traži da polažeš račune Ostani sâm i velik u svom bolu a ljubav tvoja neka diže bune Video si kako pola sveta od ljubavi živi a polovina strada Zato nisi ostao asketa koji živi samo zato da se nada "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Feb 14, 2022 12:35 pm | |
| MAJSTORI Majstori svih zanata kucaju na sva vrata majstori svetu suci imaju divne sprave svi ključevi i brave u njihovoj su ruci Svet je tumačen dugo i loše tumači spavaju u toj seni a majstori se na to ne troše već rade da se svet izmeni "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Mar 30, 2022 3:36 pm | |
|
GURAJ KUME Prešao sam staze duge već sam dobro punoletan radio sam sve za druge a za sebe bio sretan Oko mene kum do kuma sve što imam sa mnom troše kakvi glumci – takva gluma Guraj kume nije loše Video sam iz blizine i gospodu i ološe hvalio me ko god zine Guraj kume nije loše Sve su rekli što su znali sve uzeše i otidoše sam ostadoh – šta mi fali Guraj kume nije loše Nisam bio izuzetan nemam slavu lučonoše al’ sam uvek bio sretan Guraj kume nije loše
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Mar 30, 2022 3:37 pm | |
| SAMOĆA Ja znam sve o samoći o dugom čekanju bez nade i s nadom sve znam o gluhoj noći što kao crna ptica nečujno stoji nad gradom Sve sam prostore znao i svako vreme samoće i sve sam mogao biti u njenom velikom času Znao sam sve o samoći ali o samici ništa ni o koraku jednom pa makar bratov bio u gustoj tišini ovoj koja se nožem rezati može u ovoj kocki mraka koji se skamenio Znao sam sve o samoći ali o samici ništa Ja nisam znao zidove ja nisam znao vlagu ja ništa nisam znao o podu i plafonu ni da su vrata sastavni deo samoće ni da se svetlost deli na prljave kvadrate ni da ću tako mnogo imati vremena za te koja si nigde a negde uz moje kazamate… "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Mar 30, 2022 3:38 pm | |
|
JUNI Juni znači mladi najlepše doba to je da vidiš šta da se radi i kako stvari stoje Juni je tu da deli a isto tako da spaja koliko od početka ima još toliko do kraja
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Maj 20, 2022 2:52 pm | |
| DOMOVINA Da jednom budeš domovina za koju se ne mora umirati jer to smo već videli i videli smo da znamo Da se sa svetom krećemo kao što se zemlja kreće u vasionskom roju Da bude dan kad je dan a noću da se obnavlja snaga Da bude tuge plemenite da se primeti radost kad bukne posle toga Da radi šta god ko voli ali da voli Da bude tajni naoko nerešivih da znatiželjni stupe na scenu Da bude laži i varke maestralne istina da se čuva u malim količinama ali svuda da se nađe u pravi čas Ne treba čoveku mnogo al’ čovek je mnogo potreban da krene kad je: kreni! i stane kad je stati… A ti da budeš otadžbina za koju se ne mora umirati… (1985)
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Maj 20, 2022 2:52 pm | |
| LET I PAD Moj život nosi bura ta bura ima krila ta krila sada lete nose mene iznad sveta sa kojim se ja ne mirim zato svoja krila širim Kada bi bilo nas pet bilo bi mesta za nadu Ovako usamljen šta će mi let samo se nadam padu "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Maj 20, 2022 2:53 pm | |
|
PRVO VOĆE Bio sam dečak i mudrost bila u mojoj maloj glavi da najviše slasti ima u voću koje se prvo javi Rastao dečak rasli snovi ko nebo što se plavi al’ najviše slasti beše u voću koje se prvo javi Ljubavi išle jedna za drugom živeo život pravi al’ najviše slasti beše u voću koje se prvo javi Video ljude video sveta išao prema slavi al’ najviše slasti beše u voću koje se prvo javi I sve je prošlo ostalo samo u srcu i u glavi da najviše slasti ima u voću koje se prvo javi
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Jun 22, 2022 2:02 pm | |
| MAMINA MAZA Rodila majka mazu nikom je nije dala čuvala staklenu vazu k’o da je od kristala Kada si jednog dana otkrila da nisi mala padoše mamini snovi k’o da su od kristala Da si znala mala kako svet je fini ostala bi u svojoj vitrini A da si ostala mogla si sjati mami i tati, mami i tati a sad si moja, sada si moja i ja te neću nikome dati "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Jun 22, 2022 2:03 pm | |
| LJUBAV NEMA BOLJE DANE Ljubav nema bolje dane sve je sad i nikad više sve što iza toga dođe dođe samo da nju zbriše Ljubav nema bolje dane nema sutra nema juče to je škola za ludake koji malo teže uče Ljubav nema bolje dane sama kreće sama stane sama pali sama gasi Nas uništi sebe spasi nemoj da joj brojiš mane ljubav nema bolje dane "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Duško Trifunović | |
| |
|
| |
| Duško Trifunović | |
|