Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Feb 14, 2022 12:35 pm | |
| MAJSTORI Majstori svih zanata kucaju na sva vrata majstori svetu suci imaju divne sprave svi ključevi i brave u njihovoj su ruci Svet je tumačen dugo i loše tumači spavaju u toj seni a majstori se na to ne troše već rade da se svet izmeni | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Mar 30, 2022 3:36 pm | |
|
GURAJ KUME Prešao sam staze duge već sam dobro punoletan radio sam sve za druge a za sebe bio sretan Oko mene kum do kuma sve što imam sa mnom troše kakvi glumci – takva gluma Guraj kume nije loše Video sam iz blizine i gospodu i ološe hvalio me ko god zine Guraj kume nije loše Sve su rekli što su znali sve uzeše i otidoše sam ostadoh – šta mi fali Guraj kume nije loše Nisam bio izuzetan nemam slavu lučonoše al’ sam uvek bio sretan Guraj kume nije loše
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Mar 30, 2022 3:37 pm | |
| SAMOĆA Ja znam sve o samoći o dugom čekanju bez nade i s nadom sve znam o gluhoj noći što kao crna ptica nečujno stoji nad gradom Sve sam prostore znao i svako vreme samoće i sve sam mogao biti u njenom velikom času Znao sam sve o samoći ali o samici ništa ni o koraku jednom pa makar bratov bio u gustoj tišini ovoj koja se nožem rezati može u ovoj kocki mraka koji se skamenio Znao sam sve o samoći ali o samici ništa Ja nisam znao zidove ja nisam znao vlagu ja ništa nisam znao o podu i plafonu ni da su vrata sastavni deo samoće ni da se svetlost deli na prljave kvadrate ni da ću tako mnogo imati vremena za te koja si nigde a negde uz moje kazamate… | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Mar 30, 2022 3:38 pm | |
|
JUNI Juni znači mladi najlepše doba to je da vidiš šta da se radi i kako stvari stoje Juni je tu da deli a isto tako da spaja koliko od početka ima još toliko do kraja
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Maj 20, 2022 2:52 pm | |
| DOMOVINA Da jednom budeš domovina za koju se ne mora umirati jer to smo već videli i videli smo da znamo Da se sa svetom krećemo kao što se zemlja kreće u vasionskom roju Da bude dan kad je dan a noću da se obnavlja snaga Da bude tuge plemenite da se primeti radost kad bukne posle toga Da radi šta god ko voli ali da voli Da bude tajni naoko nerešivih da znatiželjni stupe na scenu Da bude laži i varke maestralne istina da se čuva u malim količinama ali svuda da se nađe u pravi čas Ne treba čoveku mnogo al’ čovek je mnogo potreban da krene kad je: kreni! i stane kad je stati… A ti da budeš otadžbina za koju se ne mora umirati… (1985)
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Maj 20, 2022 2:52 pm | |
| LET I PAD Moj život nosi bura ta bura ima krila ta krila sada lete nose mene iznad sveta sa kojim se ja ne mirim zato svoja krila širim Kada bi bilo nas pet bilo bi mesta za nadu Ovako usamljen šta će mi let samo se nadam padu | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Maj 20, 2022 2:53 pm | |
|
PRVO VOĆE Bio sam dečak i mudrost bila u mojoj maloj glavi da najviše slasti ima u voću koje se prvo javi Rastao dečak rasli snovi ko nebo što se plavi al’ najviše slasti beše u voću koje se prvo javi Ljubavi išle jedna za drugom živeo život pravi al’ najviše slasti beše u voću koje se prvo javi Video ljude video sveta išao prema slavi al’ najviše slasti beše u voću koje se prvo javi I sve je prošlo ostalo samo u srcu i u glavi da najviše slasti ima u voću koje se prvo javi
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Jun 22, 2022 2:02 pm | |
| MAMINA MAZA Rodila majka mazu nikom je nije dala čuvala staklenu vazu k’o da je od kristala Kada si jednog dana otkrila da nisi mala padoše mamini snovi k’o da su od kristala Da si znala mala kako svet je fini ostala bi u svojoj vitrini A da si ostala mogla si sjati mami i tati, mami i tati a sad si moja, sada si moja i ja te neću nikome dati | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Sre Jun 22, 2022 2:03 pm | |
| LJUBAV NEMA BOLJE DANE Ljubav nema bolje dane sve je sad i nikad više sve što iza toga dođe dođe samo da nju zbriše Ljubav nema bolje dane nema sutra nema juče to je škola za ludake koji malo teže uče Ljubav nema bolje dane sama kreće sama stane sama pali sama gasi Nas uništi sebe spasi nemoj da joj brojiš mane ljubav nema bolje dane | |
|
| |
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 280000 Datum upisa : 30.03.2020
|
NA MENE SU PRSTOM REKLI Na mene su prstom rekli za sve ovo on je kriv za njega bi bolje bilo da uopšte nije živ Za njega ne važi zakon njemu niko nije rod ko mu pravi duši zaklon kad ponese bura brod Neka prizna šta se pita da ne pravi više sram kako to da sme da skita i da živi tako sam Ko to stoji iza njega ko mu nosi zlatni štit takva drskost iznad svega nit’ je bila nit’ će bit Ako takvi uzmu maha i drugi će dići glas više neće biti straha svi će poći protiv nas Kaznite ga mnogo teže da za primer bude svim za stub srama da se veže i da gori skupa s njim… Rekli su mi mnogo više nego što se o tom zna ali nisu smeli prići buktinji što večno sja
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| ŠPIJUN Ima stvari koje ne sme niko znati naročito kad se sprema kakva buna za te stvari ni rođena ne zna mati al’ ne možeš da sakriješ od špijuna Špijun ima memoriju oštro oko po nemaru našem svuda on se mota to je zverka koja puca na visoko i nije joj mnogo stalo do života Špijun ima strast bolesnu da sve sazna on je hrabar a svake se senke plaši na kraju ga ipak stigne strašna kazna: uhvate ga – il’ njegovi ili naši.
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Avg 02, 2022 5:06 pm | |
| ŠEKSPIR Već se gasi renesansa Al’ još sjaje koloriti Vidi Šekspir – sad je šansa Sad je – Biti il’ ne biti Za njim Henrik do Henrika Magbet Cezar nabusiti Hamlet mladić bleda lika Kaže – Biti il’ ne biti Gle Romea Kralja Lira Svi su spremni otrov piti Al’ sve zavisi od Šekspira Dal’ će Biti il’ ne biti *** Od mene su naručivali pesme kao od kafanske pevačice. Čini mi se da nikog nisam odbio. Pristao sam da deo svog umeća poklonim njihovoj tuzi i radostima. Na taj način živeo sam sa problemima generacije koja je i mlađa i drukčija od moje, ali baveći se njihovim zanosima i zabludama imao sam više prava da se povremeno družim s njima… Mi smo zajedno napisali neke od ovih pesama. Njihova je bila želja da imaju pesmu o tome i tome, a moje su reči. Oni su ponekad započinjali pesmu, otkrili njenu zlatnu žicu, ali, nisu znali dalje i dolazili su kod mene da nastavim. Tako je bilo i sa tri pesme koje slede iza ove moje napomene. Njih su započele da pišu Alma, Ljuba i Ankica. Ti ne moraš znati ko su te devojke. Ni ja više ne znam gde ih je doveo trag prema sreći devojačkoj koji su sledile, ali one su želele da imaju svoje pesme. Procenio sam da su te želje vredne pažnje, pa sam nastavio njihovu zlatnu nit i dovršio je njihovoj mladosti za uspomenu…
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Avg 02, 2022 5:06 pm | |
| JEDAN OSMEH Jedan osmeh i jedan pogled za nas je bio dosta od tada više našoj reci ne treba drugog mosta Duša se moja sa tvojom slila i sliku sveta menja osećam da sam tvoja bila još davno pre rođenja Naša ljubav, ljubav naša ima svoje strašne ćudi ona ne zna, ne zna ona gde je zemlja gde su ljudi ona samo leti, leti leti kud je nose krila ionako niko neće verovati da je bila "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Avg 02, 2022 5:07 pm | |
| I TO JE PROŠLO I to je prošlo sada sam sama mada sam sama ne plačem više bilo pa prošlo sve među nama sve među nama ko letnje kiše Dok sam bila, bila sam dok si bio, bio si sve što imam krio si Samo dok smo lagali dotle smo se slagali sad pravimo podelu jer je sve na videlu Da li me voliš ne pitam više ne pitam više, sada sam druga na nebu mome blista se duga prošla je tuga ne plačem više
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Avg 02, 2022 5:07 pm | |
| NE ROBUJ SRCE Ne robuj srce nikome dužni nismo ne tuguj reko vodom što žubori ne beži ptico iz istog srca mi smo sa svojim jatom ostani u gori Ne robuj srce ti nemaš gospodara tvoje su reke planine i polja ne reci neću ne znam i ne mogu a sve ostalo radi šta te volja "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Čet Sep 08, 2022 5:39 pm | |
| JULI Ana mi kaže: Priđi bliže pogledaj ovo moje cveće sada je leto sad je juli to nikad lepše biti neće Ja Ani kažem da sam tužan što cveće mnogo liči na žene jer svuda raste svuda cveta a samo u mojoj ruci vene Ana mi kaže: Šta te briga i zagonetne osmehe šalje da ne bi cveće uvelo samo ti ga uberi pa idi dalje "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Okt 14, 2022 4:57 pm | |
| U NAMERI U nameri da budemo isti sa što manje razlika u sreći sa svoje sam silazio zvezde trudio se da ne budem veći Ceo svet sam držao na oku da ne čini što ti ne bi htela revolver sam nosio o boku spremao se na opasna dela Kad si ruku pružila za dugom plakao sam od velike časti, gospodar sam al’ ću biti slugom smanjujem se da ti možeš rasti "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Okt 14, 2022 4:58 pm | |
| K Šta je dalje bilo ne zna niko i za dugo niko neće znati ja je čekam zna se tek toliko da mi se sa svoje zvezde vrati "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| PISMO Pišem ti pismo i šaljem ti cvet zovem te hajde da popravimo svet Ptica je mala al’ uzdiže je let zovem te hajde da popravimo svet Ti budi sunce a ja suncokret zovem te hajde da popravimo svet Rođeni nismo tek da bi mogli ’mret učini nešto da popravimo svet "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| GRČKI Mi znamo tajnu ove reči ona je nama na dar data ona nas teši ona leči otvara srca i sva vrata Ja sam prošao gradova sto i svuda pevao sagapo Svima sam rekao šta znači to volim te grčki sagapo Ali ti voliš svoga Kirosa naški rečeno svoga Ćiru zato me moliš s puno ponosa da te za sada pustim na miru A mene sluša gradova sto i peva sa mnom sagapo…
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Okt 14, 2022 4:59 pm | |
| AVGUST Avgust nema vremena za šalu i njemu su odbrojali dane Glavni je na svakom karnevalu al’ ne može stići na sve strane Otkako je počelo postojanje otkad sunce na čoveka misli avgust zemljom seje blagostanje Neka sija – predugo smo kis’li "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| |
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Feb 03, 2023 2:03 pm | |
| KADA SUMNJAM Živeli smo tako divno mnogo leta sad počinje moja ljubav da ti smeta Kada sumnjam u sve žene sve su iste sve su bedne kada volim sve su iste kada volim sve su iste osim jedne Sve su žene crno-bele kao ptice crno-bele kao laste puštaju a ne bi htele korov sumnje iz ljubavi da izraste Kada sumnjam u sve žene sve su iste kada sumnjam sve su bedne kada volim sve su iste osim jedne
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Feb 03, 2023 2:04 pm | |
|
FRANCUSKI Ž’tem, ž’tem gle kako režim od takve reči prosto se ježim To učim brzo sa malo truda veruj mi na reč ako si luda Ovo je za mene veliki tren jer sam naučio ž’tem, ž’tem Ja te ž’tem a stroga ti si izgleda da me shvatila nisi A ona reče: Gle manijaka! Šta ću sa tobom kad volim Žaka O teško meni pogrešna žena pogrešna žena ti krivi tren… a ja ko sretan ž’tem, ž’tem… *** Čini mi se da uzimam više od života nego što me sledi u Zakonu o ljubavi piše što je moje svima više vredi Mene vodi crni fantom ja sve mogu i sve znadem mada nemam pravo na to od života svoga kradem Videli ste sve procveta što je moja ruka takla il’ ćeš sa mnom na kraj sveta il’ bez mene na dno pakla…
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Feb 03, 2023 2:04 pm | |
| VEČERNJA ŠKOLA Ljubav je večernja škola u koju idu maze mangupi oba pola sposobni za ekstaze Ljubav je večernja škola danju se samo mašta a noću vrišti od bola voli mrzi i prašta Ljubav je večernja škola nauka nežna i gruba tu niko proći neće ako napamet buba Ljubav je večernja škola ludost je glavna tema raspored sati ne važi popravnog ispita nema Ljubav je večernja škola vesela promenada i ko je pao prolazi i ko položi pada
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Avg 21, 2023 1:53 pm | |
| NA TRAPEZU Gledamo se kao u groznici u cirkusu na visokoj žici Sve zavisi dok padam u luku hoćeš mi li ispružiti ruku Hoćemo li pokazati svima kakav magnet u ljubavi ima ili ćeš me pustiti na kraju da uživaš u mom promašaju "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Avg 21, 2023 1:54 pm | |
| ŠPANSKI Ja sad ne znam šta od mene oni traže Šta da radim non kapisko kompanjero Svud na svetu to se lako okom kaže A ja moram da naučim Jo te kjero Svi se hvale namere su moje časne Ostavi mi malo nade o nevero Svi govore o ljubavi ali kasne A ja idem od početka Jo te kjero Ali moram da ti stavim ja do znanja ako sve na svetu krene krivim smerom preživeće lako onaj koji sanja ako zna da kaže čisto Jo te kjero… *** Bio sam već „slavan” pesnik, slavan za naše prilike, a to znači da te tvoja generacija smatra uspešnim i dragim čovekom, još ti ne zavide, nego te podstiču na još, na više, to znači biti slavan; takav sam bio. A odjednom su me počeli oslovljavati na ulici zato što se pojavljujem u emisijama na televiziji, u istim emisijama gde i Neda Ukraden. Ja sam bio urednik te emisije, ali za gledaoce je bilo važno da je tu Neda. Ona nam je osiguravala prepoznatljivost pred javnošću, a red i rad u ekipi dok snimamo. Vrlo poslovna saradnica. Napisao sam mnogo pesama u toj Nedinoj razvojnoj fazi, ali da bi neka pesma bila hit, nisu dovoljne samo reči vrsnog pisca i ambiciozna pevačica. Da smo Neda i ja imali kompozitora prema našim namerama – gde bi nam bio kraj… Neda se snašla i bez mojih tekstova jer je našla prave saradnike… Obišla je svet… Snagom svoje ličnosti ispunila sebi želje – da joj pozavidiš…
|
| |
dođoška Adminka
| GDE BI NAM BIO KRAJ Kad sam te prvo srela da sam te odmah htela gde bi nam bio kraj Kad si me pogledao da si mi želju znao gde bi nam bio kraj Kad si me zavoleo da si mi veran bio gde bi nam bio kraj Kad si me ostavio da si me zaboravio tu bi nam bio kraj "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| NOVI ROBINZONI Nismo tako sami kako nam se čini to je varka samo potrebna sanjaru Želja da se nađe mera veličini koje smo vredni u mladalačkom žaru Nismo tako sami Lažu pesme naše! Ali u toj laži moje srce drhti ko da stvarno pati jer nečim mora duša da se snaži a ja svetu dajem što od mene traži Leti pesmo moja pesmo miliona šta bi svet da nije lažnih Robinzona Leti pesmo moja letom bivaš veća bolje lažna tuga nego lažna sreća.
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Duško Trifunović | |
| |
|
| |
| Duško Trifunović | |
|