Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 279573 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Okt 14, 2022 4:59 pm | |
| AVGUST Avgust nema vremena za šalu i njemu su odbrojali dane Glavni je na svakom karnevalu al’ ne može stići na sve strane Otkako je počelo postojanje otkad sunce na čoveka misli avgust zemljom seje blagostanje Neka sija – predugo smo kis’li | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Nov 29, 2022 2:26 pm | |
| | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Feb 03, 2023 2:03 pm | |
| KADA SUMNJAM Živeli smo tako divno mnogo leta sad počinje moja ljubav da ti smeta Kada sumnjam u sve žene sve su iste sve su bedne kada volim sve su iste kada volim sve su iste osim jedne Sve su žene crno-bele kao ptice crno-bele kao laste puštaju a ne bi htele korov sumnje iz ljubavi da izraste Kada sumnjam u sve žene sve su iste kada sumnjam sve su bedne kada volim sve su iste osim jedne
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Feb 03, 2023 2:04 pm | |
|
FRANCUSKI Ž’tem, ž’tem gle kako režim od takve reči prosto se ježim To učim brzo sa malo truda veruj mi na reč ako si luda Ovo je za mene veliki tren jer sam naučio ž’tem, ž’tem Ja te ž’tem a stroga ti si izgleda da me shvatila nisi A ona reče: Gle manijaka! Šta ću sa tobom kad volim Žaka O teško meni pogrešna žena pogrešna žena ti krivi tren… a ja ko sretan ž’tem, ž’tem… *** Čini mi se da uzimam više od života nego što me sledi u Zakonu o ljubavi piše što je moje svima više vredi Mene vodi crni fantom ja sve mogu i sve znadem mada nemam pravo na to od života svoga kradem Videli ste sve procveta što je moja ruka takla il’ ćeš sa mnom na kraj sveta il’ bez mene na dno pakla…
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pet Feb 03, 2023 2:04 pm | |
| VEČERNJA ŠKOLA Ljubav je večernja škola u koju idu maze mangupi oba pola sposobni za ekstaze Ljubav je večernja škola danju se samo mašta a noću vrišti od bola voli mrzi i prašta Ljubav je večernja škola nauka nežna i gruba tu niko proći neće ako napamet buba Ljubav je večernja škola ludost je glavna tema raspored sati ne važi popravnog ispita nema Ljubav je večernja škola vesela promenada i ko je pao prolazi i ko položi pada
| |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Avg 21, 2023 1:53 pm | |
| NA TRAPEZU Gledamo se kao u groznici u cirkusu na visokoj žici Sve zavisi dok padam u luku hoćeš mi li ispružiti ruku Hoćemo li pokazati svima kakav magnet u ljubavi ima ili ćeš me pustiti na kraju da uživaš u mom promašaju | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Avg 21, 2023 1:54 pm | |
| ŠPANSKI Ja sad ne znam šta od mene oni traže Šta da radim non kapisko kompanjero Svud na svetu to se lako okom kaže A ja moram da naučim Jo te kjero Svi se hvale namere su moje časne Ostavi mi malo nade o nevero Svi govore o ljubavi ali kasne A ja idem od početka Jo te kjero Ali moram da ti stavim ja do znanja ako sve na svetu krene krivim smerom preživeće lako onaj koji sanja ako zna da kaže čisto Jo te kjero… *** Bio sam već „slavan” pesnik, slavan za naše prilike, a to znači da te tvoja generacija smatra uspešnim i dragim čovekom, još ti ne zavide, nego te podstiču na još, na više, to znači biti slavan; takav sam bio. A odjednom su me počeli oslovljavati na ulici zato što se pojavljujem u emisijama na televiziji, u istim emisijama gde i Neda Ukraden. Ja sam bio urednik te emisije, ali za gledaoce je bilo važno da je tu Neda. Ona nam je osiguravala prepoznatljivost pred javnošću, a red i rad u ekipi dok snimamo. Vrlo poslovna saradnica. Napisao sam mnogo pesama u toj Nedinoj razvojnoj fazi, ali da bi neka pesma bila hit, nisu dovoljne samo reči vrsnog pisca i ambiciozna pevačica. Da smo Neda i ja imali kompozitora prema našim namerama – gde bi nam bio kraj… Neda se snašla i bez mojih tekstova jer je našla prave saradnike… Obišla je svet… Snagom svoje ličnosti ispunila sebi želje – da joj pozavidiš…
| |
|
| |
dođoška Adminka
| GDE BI NAM BIO KRAJ Kad sam te prvo srela da sam te odmah htela gde bi nam bio kraj Kad si me pogledao da si mi želju znao gde bi nam bio kraj Kad si me zavoleo da si mi veran bio gde bi nam bio kraj Kad si me ostavio da si me zaboravio tu bi nam bio kraj | |
|
| |
dođoška Adminka
| NOVI ROBINZONI Nismo tako sami kako nam se čini to je varka samo potrebna sanjaru Želja da se nađe mera veličini koje smo vredni u mladalačkom žaru Nismo tako sami Lažu pesme naše! Ali u toj laži moje srce drhti ko da stvarno pati jer nečim mora duša da se snaži a ja svetu dajem što od mene traži Leti pesmo moja pesmo miliona šta bi svet da nije lažnih Robinzona Leti pesmo moja letom bivaš veća bolje lažna tuga nego lažna sreća.
| |
|
| |
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 279573 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Nov 26, 2023 3:44 pm | |
| NAŠA PISMA Naša su se psima mimoišla Žurila sam da ti javim sreću al’ po tvojih nekoliko reči videla sam više pisat’ neću Ja sam pisala kako molim sunce da te kao moje srce prati A ti si pisao da nemaš vremena i da ne znaš kad ćeš ga imati Naša su se pisma mimoišla sve što sam ti pisala ne važi Naša su se pisma mimoišla i ni jedno odgovor ne traži "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Nov 26, 2023 3:44 pm | |
| VEZA Tiho zuje naši aparati čuju kako kuca srce sveta saznaćemo sve što treba znati Veza radi halo halo halo halo veza radi Mi smo skupa i kad smo daleko kao da se držimo za ruke da nas ne bi rastavio neko Veza radi halo halo halo halo veza radi Vezani smo sa hiljade spona ja te čekam i živim u nadi javi mi se preko telefona Još jedino naša veza radi "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Nov 26, 2023 3:45 pm | |
| PODELA RADA Iskustva nas uče stara da ne vredi ono geslo: – Za sinove otac stvara! Kao da je siso veslo kažu mladi Nije važno šta je čije već koliko toga ima pred nama su decenije a doteći mora svima kažu mladi! Šta ko radi i za koga… Tom podelom rad mi zgadiš jer kad radiš za onoga koga voliš – sebi radiš kažu mladi! A šta na to kažu stari Ništa – ćute Neće valjda na te stvari da se ljute Kad se žure i pričaju – više greše koga svrbi oni znaju – taj se češe.
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Nov 26, 2023 3:45 pm | |
| ZLOKOTLOKRP Ja sam nekad majstor bio u dalekom gradu imao sam naočare brkove i bradu Trista čuda ja sam znao dizao galamu jurio sam ulicama pravio reklamu: Zlokotlokrp lonce krpi zlokotlokrp radi oko njega čitav čopor zlokotlokrp čadi! – Posao ti loše ide kaže jedna dama. – Šta te briga drugarice važna je reklama… "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Pon Jan 08, 2024 6:36 pm | |
| Na mene si gledala poprijeko Rekla si mi - Budi i ti Neko
A to meni nije teško biti Samo kad Neko bila i ti
Ja sam tebe hvalio pred svima I što nemaš lagao sam: Ima!
Tako lažuć stigli smo daleko Po meni si i ti sada neko
Ne vrijeđaj me ne pravi skandala Ti za mene više nisi mala
Među nama računi su čisti Svađamo se zato što smo isti "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Ned Jan 28, 2024 10:13 am | |
| ŽIVIM SVOJE Ne žalim se živeo sam dugo Imao sam zašto i za koga I sad ne znam šta da radim drugo No da berem plodove od toga Živim svoje I nek drugi žive Skretao sam pažnju na lepotu Uzimao sebi veći deo Sadio sam ruže po životu Da ih bere ko god bude hteo Živim svoje I nek drugi žive Ja sam stao na svoj kamen ludi Mom životu nećeš naći manu Učio sam od pametnih ljudi Da ne idem na njihovu stranu Živim svoje I nek drugi žive "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Okt 29, 2024 10:37 am | |
| LEPTIR Leptir je cveće koje leti uživa kratko u živoj zgodi ne može ničega da se seti on živi samo da ljubav vodi Leptir je cveće koje leti Prošara vazduh ukrasi sliku od sreće ne zna šta da radi sličan je vedrom umetniku što vek provodi na estradi Prošara vazduh ukrasi sliku Prošlost je teška iza njega ličinke neke što lišćem mile jajašca žuta ispod snega i lutkice od čiste svile Prošlost je teška iza njega Produži život ako se vine u žarkoj želji za slobodom U krase njime svoje vitrine kad ga probodu sjajnom čiodom Produži život ako se vine… "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Duško Trifunović Uto Okt 29, 2024 10:39 am | |
| PAMĆENJE Sve što si ti od mene krila ja sam to znao i krio od ostalog sveta Sve i da si mi želela nesreću ne bi mi znala izabrati veću Počeo sam da gubim pamćenje i počeo sam da te zaboravljam naglo skupa sa svim blagom i sa traumama Gazim u slatkovodno more amnezije Pesnici svoja stanja zapisuju a svet se dešava izvan poezije Sve i da si mi želela nesreću ne bi mi znala izabrati veću Ja se tešim da je ovo način kako da nadživim sve nesporazume A slikari koji slikaju monstrume gledaju u me Sve i da si mi želela nesreću ne bi mi znala izabrati veću "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Duško Trifunović | |
| |
|
| |
| Duško Trifunović | |
|