Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 279639 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Sre Jul 07, 2021 7:31 pm | |
| "Slika je poezija koja se vidi i ne čuje,a poezija je slika koja se čuje,ali se ne vidi." - Leonardo Da Vinči | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Čet Jul 08, 2021 11:31 am | |
| "Čovek se obraća istini tek onda kad mu ponestane laži." (Leonar) | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Čet Jul 08, 2021 3:56 pm | |
| "Kao što se ljuska ploda mora slomiti da bi mu jezgra izišla na vidjelo, tako i vi morate upoznati svoju bol." Gibran | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Čet Jul 08, 2021 4:50 pm | |
| "Ima neke nevinosti u divljenju: nju ima onaj kome još nije palo na pamet da bi se njemu mogao neko diviti." (F.Niče) | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Čet Jul 08, 2021 6:58 pm | |
| " Ništa nije samo po sebi ni dobro ni zlo, takvim ga čine naše misli." V.Šekspir | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Čet Jul 08, 2021 7:06 pm | |
| " Kad si srećan, i sunce za tobom žuri." I.Brlić Mažuranić | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pet Jul 09, 2021 5:56 pm | |
| " Žene troše novac tako brzo kao da on izlazi iz mode." Buhvald | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pet Jul 09, 2021 7:46 pm | |
| "Kako sam tek srećna što sam crvena! Gorim; snažna sam; znam da me primećuju; i da mi se ne možete suprostaviti. Ne tajim. Za mene se prefinjenost postiže samo odlučnošću i voljom, a nipošto slabošću i nemoći. Ističem se. Ne bojim se drugih boja, sena, gužve ili pak samoće. I kako je divno kada površinu koja me iščekuje ispunim svojom pobedničkom vatrom! .... Život počinje sa mnom, meni se sve vraća, verujte mi." (O.Pamuk, Zovem se crveno) | |
|
| |
dođoška Adminka
| |
| |
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 279639 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Sub Jul 10, 2021 5:48 pm | |
| "Ulaziš u pesmu kao u svoj vrt slažeš reči, pomeraš mlado drveće u nekakav red razumljiv tvom oku tako nehajno kao što u san moj ulaziš kao u svoj vrt gde te svaka travka s radošću dočekuje i sunce ti na rame silazi, i korak ti je lak i nečujan, kao da si i sama od sna satkana, iz noći u noć tako sa morem snagu premeravaš, umiruješ ga rečima i u poslušnu pticu pretvaraš." (P.Zubac) "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Sub Jul 10, 2021 6:05 pm | |
| Ima u noći neka tajna Neka misterija Kad ti se duša do prvog svijetla žuri Ima u noći magična sila Da mi dođeš I da pomisliš kako sI tu već nekad davno bila Ima u noći nekoj nešto Kad dan isprati Kao da se svim snagama trudi Da mi te jednom vrati Ž.Krznarić "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Sub Jul 10, 2021 6:10 pm | |
| "Najdublje istine najbolje se čitaju između redova jer one većinom odbijaju da se napišu." A.B.Alcott "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Sub Jul 10, 2021 6:30 pm | |
| "Mene je gradila patnja, uz zli osmeh sudbe. Tuga, u korak, išla ko pratnja, i pravila crte lica - muške i grublje. Mene je kovala zla sreća, i kvasila kiša, prljava i žuta. I hiljadu me je pratilo sveća da vide, kako skrećem s puta." (Ratko Petrović) "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
biljana Moderator
Broj poruka : 99143 Datum upisa : 21.11.2020
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Sub Jul 10, 2021 8:10 pm | |
| Jedino oružje koje nosim, puno je uvek i spremno Ponosno i verno srce prastanja. Jedini nož kojim bodem, kad se okrenem i odem, u sred lažnog izlaganja. Ako dopru vređanja, ako me sruše tuđa viđenja, ne želim da kažem kasno doviđenja, i rano postanem isti.
Plaše me te misli, žalost što mogu da nanesem, i muke što mogu da ponesem, i što dugo stojim na kiši. S’ mislima bez kišobrana. Pod olujnim nebom bez gromobrana, i jedina utešna odbrana su vera i sudbina.
Drhte mi usne kad čovek uzme, svoje blatnjave ruke i stavi na lice, čistog coveka samo da oduzme, tek poneki blažen sat. Ako dopru vređanja, ako me sruše tuđa viđenja, ne želim da kažem kasno doviđenja, i rano postanem isti.
Vuk Todorović Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
|
| |
biljana Moderator
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Sub Jul 10, 2021 8:11 pm | |
| Našu pesmu sad drugom peva, drugčije se smeje i raduje. Ja u daljinama samujem, i o njoj snevam. Dotak’o sam sunce, golim rukama. Ispek’o sam lice,ostao na mukama.
Stojim u hladovini visokih drveća. Njihovim dugim senkama dodajem svoju. Više ne razaznajem nebesku boju i ne osećam miris proleća.
Pod okriljem nove ljubavi, ništa joj potrebno nije. Srce je brani dok bije, navale iz prošlosti. Dotak’o sam sunce, golim rukama. Ispek’o sam lice, ostao na mukama.
Vuk Todorović Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pon Jul 12, 2021 7:40 pm | |
| Ako je netko toliko daleko Da ti je blizu a ne možeš ga pogledom dohvatiti Što ti treba onda više nego shvatiti Da je i blizu daleko Ako se u četiri zida svijeta sakrio taj neko Ž.Krznarić "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pon Jul 12, 2021 9:40 pm | |
| ...Čudno je kako ostaju nakon Što sve prođe Označene strane u knjigama Koje su se čitale uz prigušeno svijetlo Kišnih večeri Dok je u sobu ulazio miris mokrih kora drveća Čudno je kako sve na svom mjestu ostavi sreća... (Ž.Krznarić) "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pon Jul 12, 2021 9:48 pm | |
| "Životne mu staze postaju opasne, jer mnogi ne vole basne… Basnopisac nemoj biti ako te spopada muka kad u šumu stupaš a bojiš se vuka!" (S. V. Mihalkov) "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| |
| |
dođoška Adminka
| |
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pet Jul 16, 2021 9:40 pm | |
| Ma mogu ja bez nje Kad kažeš to izgleda lako Al te uvijek izda jedna zvijezda Koju pogledaš krišom Pa se u sebe sakriješ Kad te niko ne vidi Da se dobro isplačeš s kišom (Ž.Krznarić) "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pet Jul 16, 2021 10:05 pm | |
| Ljubav Ljubav nas zadesi kao kiša, Odjednom.Iznenada. Otvoriš oči, ljubav se stiša - a kiša još uvijek pada. Enes Kišević"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pet Jul 16, 2021 10:45 pm | |
| "Trenuci su se nizali.Jesam li se i ja nizao zajedno sa njima ili na neki čudesan način mimo njih? I ako jesam,u čemu sam se nizao?" (B.Pekić) "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
biljana Moderator
| |
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Sub Avg 07, 2021 9:33 pm | |
| - "Kako možeš da pričaš, ako nemaš mozak?" - upita Doroti - "Ne znam.." - odgovori Strašilo. -"Ali i oni koji nemaju mozak, mnogo vole da pričaju!" "Čarobnjak iz Oza" "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pon Avg 16, 2021 9:02 pm | |
| Ljubav zove - svuda i neprestano. Povezani smo nebeskim nitima. Dolaziš li? Rumi "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pon Avg 16, 2021 9:17 pm | |
| Ljudske misli su kao sobe.Ima tu raskošnih dvorana,ima tavanskih ćumeza.Ima ih sunčanih i sumračnih.Neke gledaju na reku i nebo,a neke na svetlarnik ili podrum.Reči u njima su kao stvari i mogu se premestiti iz sobe u sobu.Misli u nama,zapravo te odaje u nama,nanizane u dvorce ili kasarne,mogu biti tudja obitavališta u kojima ste podstanar.Ponekad,naročito noću,naidjemo na zabravljene izlaze iz tih soba i ne možemo da ih napustimo.Zatočeni smo u njih kao u tamnice dok nas snovi ne izbave i ne puste napolje. ~M.Pavić "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pon Avg 16, 2021 9:23 pm | |
| Bilo je žena Zbog kojih postoji proleće pa leto Koje zaslužuju da im se pesma piše Ali samo jedna je jedina bila sve to Zajedno i od svih još nešto malo više. Ljubivoje Ršumović "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo Pon Avg 16, 2021 10:17 pm | |
| ... Nikada ti neću oprostiti što si me naučila šta je to ljubav, a zatim me ostavila da se sam borim s njom. Zašto nestaješ, pa se zatim, samo nakratko, pojavljuješ da bi mi ponovo slomila srce, koje te je gotovo prebolelo? Ponekad uhvatim sebe kako razmišljam o tebi - žaleći što sam te uopšte upoznao... Ketrin Nevil "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Poezija i proza koju volimo | |
| |
|
| |
| Poezija i proza koju volimo | |
|