nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Jednoga dana, vidjeli nismo, Ježic je, kažu, dobio pismo. Medeno pismo, pricao meca, stiglo u torbi poštara zeca.
Adresa kratka, slova k’o jaja: "Za druga Ježa Na kraju gaja".
U pismu piše: "Ježurka, brate, sanjam te cesto i mislim na te. Evo ti pišem iz kamenjara guskinim perom. Divno li šara! Dodji na rucak u moju logu, požuri samo, ne žali nogu. Sa punim loncem i masnim brkom cekat cu na te, požuri trkom. Nježno te grli medena lica i pozdrav šalje lisica Mica"
Život je jedan i nema reprizu!
Zana Član
Broj poruka : 32910 Datum upisa : 01.02.2011
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:30 pm
- Jedna sasvim moderna bajka -
Vuk se tog jutra rano probudio, oprao zubice, izdžogirao uobicajenih deset kilometara, popakovao torbicu sa šminkom i cipkastim donjim rubljem (uvek treba imati stila), i veselo se zaputio u šumu. - Danas ima da razbucam one prasice, a i Crvenkapica ima da prode k’o bosa po trnju… - zadovoljno je pocupkivala, oblizujuci se, matora nabildovana vucina. Na njegovu ogromnu žalost tri praseta, koje je prvo posetio, napravila su bunker po svim standardima moderne teorije o fortifikacijskim objektima i preprekama, dok Crvenkapica nije krenula u posetu pošto je, prethodne noci, bila na nekim orgijama, pa je bila isuviše umorna da odnese klopu džangrizavoj babuskari cija je jedina, ali zato omiljena, tema bila: kada ce penzija, što ne ponove izbore…? Isfrustrirani vuk sada više ne džogira, upisao je Vojnu akademiju, i posecuje žurke gde se bode u venu. Oronuo je, i propao, ali smatra da nikad nije bio bliži cilju. Prasici citaju naucnu fantastiku i eksperimentišu sa nevidljivim štitovima - od polja sile, a Crvenkapica je prva animir-dama u gradu, pod dobrom zaštitom lokalne mafije. Ne ide više po žurkama, makar ne po onima na kojima se vuk nalazi.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:31 pm
TAJNA
Svako ima neku tajnu: šu šu šu ... neko lepu i beskrajnu, neko tužnu ili smešnu, neko zlu. Neko svoju tajnu slaže. Neko odmah mami kaže. Neko svoju tajnu ne bi ispričao ni u snu. Neko šapne: samo tebi... kao drugu: šu šu šu ... Obično su tajne glavne izmišljene i ljubavne. Al i druge kad se zbroje, naše, vaše, moje, tvoje, leve, desne, čudne, sjajne, sve jednako mnogo znače, jer - inače zašto bi se zvale tajne? I ja imam jednu tajnu vrlo važnu, vrlo vrednu. Nikom drugom - samo tebi prišapnuću jutros nju. Hodi bliže: šu šu šu ... Sutra rano... šu šu šu ... Baš onamo... šu šu šu ... Ali nikom to ne kaži. Sam potraži. šu šu šu ...
Pronaći ćeš vrlo lako i videćeš da je tako.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:33 pm
...Mali princ ode da ponovo vidi ruže.
Vi uopšte ne ličite na moju ružu, vi još ništa ne značite, reče im on. Niko vas nije pripitomio, i vi niste nikoga pripitomile. Vi ste kao što je bila moja lisica. Bila je to obična lisica slična stotinama hiljada drugih. Ali ja sam od nje napravio svog prijatelja, i ona je sada jedinstvena na svetu...
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:33 pm
Ljudi sa tvoje planete, rece mali princ, gaje pet hiljada ruza samo u jednom vrtu... i nisu u stanju da u njima nadju ono sto traze... - Nisu u stanju da nadju, odgovorih... - A ipak ono sto traze, moze se naci u jednoj jedinoj ruzi ili u malo vode... Ali oci su slepe. Treba traziti srcem.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:34 pm
Bio jednom jedan.....
Bio jednom jedan vuk I bio je zbilja dobar Miran kao mrtvi muk Pitom kao neki sobar
Za to niko nije znao Mislili su da je zao
Imao je divne zelje Divno srce u grudima Zeleo je prijatelje Medju psima i ljudima
Voleo je cak i ovce Pa i one jarce muske Nije znao ni za lovce Ni za zamke ni za puske
Posao je da im kaze Da ne moz tako vise Spazise ga neke straze Opalise i ubise
Nikom nije bilo zao Mislili su da je zao
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:34 pm
Joj tresu mi se gace-Branko Kockica
Veštica nas je uvalila u sos pročićemo k’o po trnju bos, ne plašim se vuka, ne plašim se medveda ni tigra ni lava, haha, jok, jok
Al’ veštica Veca je za mene prava strava, jao Kad čujem za vešticu, odmah mi se plače, odmah mi se plače tresu mi se gaće, tresu mi se gaće
Jao, jao, jao Kad čujem za vešticu, odmah mi se plače, odmah mi se plače tresu mi se gaće, tresu mi se gaće
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:35 pm
Vuk i Ovca -LJubivoje Rsumovic
Cini mi se vekovima Vuk sa ovcom nesto ima
Kad je vidi kako pase Vuk naprosto ne zna za se
Ovca kad mu vidi oci Ni da bekne ni da skoci
Ovca ne sme da se brani Vuk se njenim strahom hrani
Ne razumem te odnose Ni zasto se ne podnose.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:42 pm
Hvalisavi zečevi
Hvalili se zečići u zelenoj travici. Jedan reko’: -Tako mi ne otpala ruka, Ne bojim se vuka.
Drugi reko’: -Majka Da me živa ne gleda, Ne bojim se medveda.
Treći reko’: -Tako mi kupusova struka, Ne bojim se lisice, Kobca ni pauka.
U tom nešto šušnulo, Negde ispod grana, Razbegli se zečevi na stotinu strana
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:42 pm
Zakleo se bumbar
Zum - zum...
Zakleo se bumbar u cvet i u med, Da će na livadi da napravi red. Neće tu da vršlja od sad bilo ko, Ni zeka, ni jaga, ni koza, ni vo.
Nek znaju i stranci, Žirafa, zebra i los. Svakoga k’o pase, Ugrišće za nos, za nos, za nos.
Zum - zum...
Zum - zum...
Zakleo se bumbar u cvet i u med, Da će na livadi da napravi red. Neće tu da vršlja bilo ko, Ni zeka, ni jaga, ni koza, ni vo.
Jer oni su zbilja, Nevaspitan svet. Čupajuci travu, Pojedu i cvet, i cvet, i cvet.
Zum - zum...
Zum - zum...
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:43 pm
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:44 pm
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:44 pm
Plavi čuperak
Cuperak kose obicno nose neko na oku, neko do nosa, al’ ima jedan cuperak plavi zamisli gde? U mojoj glavi.
Kako u glavi da bude kosa?
Lepo. U glavi.
To nije moj cuperak plavi vec jedne Sanje iz sestog ’a’.
Pa sta?
Videces sta kad jednog dana cuperak necije kose tudje malo u tvoju glavu udje, pa se umudris, udrvenis, pa malo - malo pa... pocrvenis, pa grickas nokte i krijes lice, pa saljes tajne ceduljice, pa nesto kunjas, pa se mucis, pa ucis - a sve kojesta ucis.
Izmesas rotkve i romboide. Izmesas note i piramide. Izmesas leptire i gradove. I sportove i rucne radove. I tropsko bilje. I stare Grke. I lepo ne znas sta ces od muke.
Sad vidis sta je cuperak plavi kad ti se danima mota po glavi, pa od decaka - pravog junaka napravi tunjavka i nespretnjaka.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:45 pm
Moja tata
Bozidar Timotijevic
Sve odavde pa do mora, nigde nema takvog stvora,nigde nema takvog zlata kao sto je moj tata.
On je zora i svanuce, on je moje nebo plavo, on je prvak nase kuce on je uvek ono pravo.
Kad se smeje-nebo bruji, kad govori-cvece cveta, a kad peva-to slavuji lete preko celog sveta.
Zasto cemo kriti kad i vi to znate, bas je lepo biti dete moga tate.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:46 pm
Zana Član
Zana Član
Skoči zeka iz jendeka,
Pa po snegu lako prti,
Za njim skoči drugi, treći,
A za trećim i četvrti.
Po ćilimu belom skaču
Jedan drugom na krkaču, -
Premetnu se preko njuške,
Valjaju se poleđuške.
Gurkaju se u tom trku,
Ćuškaju se u tom huku,
- Ko ih gleda, ne mož’ znati,
Igraju l’ se, il’ se tuku.
Gledao ih lovac stari,
Pucati mu beše žao,
Uze listak knjige bele,
Pa je zeke - nacrtao.
Zeka, zeka, iz jendeka,
Danaske si srećan bio!
Danas ti je - dece radi -
Stari lovac oprostio.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:47 pm
Sedi žaba sama na listu lokvanja, od žarkoga sunca štitom se zaklanja.
Da novine čita, to vam slika kaže, al ne mož da nadje što joj oči traže.
Znate već o čemu žabe brigu vode: hoće li se skoro odseliti rode.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:47 pm
dechja brojalica
En den dinu, sava raka tinu, sava raka tika taka elem belem buf, trif traf truf!!
Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010 Godina : 46 Lokacija : podmornica iza brega
Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Jun 10, 2011 4:55 pm
Carstvo u drugarstvu - Branko KockicaU svetu postoji jedno carstvo, U njemu caruje drugarstvo. U njemu je sve lepo u njemu je sve nežno, U njemu se sve raduje! U njemu je sve lepo u njemu je sve nežno, U njemu se sve raduje! Tu su kuće od čokolade, Prozori su od marmelade Tamo svako radi ono sta hoće Tamo raste svako voce. U svetu postoji carstvo U njemu caruje drugarstvo U njemu caruje drugarstvo ...