Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Add This |
|
|
| Dečiji kutak | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Zana Član
Broj poruka : 32910 Datum upisa : 01.02.2011
| Naslov: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:29 pm | |
| First topic message reminder :
LIJINO PISMO
Jednoga dana, vidjeli nismo, Ježic je, kažu, dobio pismo. Medeno pismo, pricao meca, stiglo u torbi poštara zeca.
Adresa kratka, slova k’o jaja: "Za druga Ježa Na kraju gaja".
U pismu piše: "Ježurka, brate, sanjam te cesto i mislim na te. Evo ti pišem iz kamenjara guskinim perom. Divno li šara! Dodji na rucak u moju logu, požuri samo, ne žali nogu. Sa punim loncem i masnim brkom cekat cu na te, požuri trkom. Nježno te grli medena lica i pozdrav šalje lisica Mica" Život je jedan i nema reprizu! | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 279573 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto Jan 18, 2022 2:40 pm | |
| ШТА ЈЕ БЕСПЛАТНО? САМО ОНО ШТО ЈЕ НАЈВЕЋЕ, НАЈЛЕПШЕ И НАЈВАЖНИЈЕ! ШТА ЈЕ СТРАШНО Страшно је кад неко плаче а нико га не пита – зашто плаче. | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto Jan 18, 2022 2:40 pm | |
| ОБРНУТО Мама рађа децу (да моле и плачу, да траже и гачу, да неће и њачу). Једино је прасе родило – крмачу! | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto Jan 18, 2022 2:41 pm | |
| КАКО ЖИВИ МИШ Дођи, седи, гледај – како живи миш! Дању спава, ноћу краде, лако спава, тешко краде, своје спава, туђе краде, сит одспава, гладан краде... – тако живи миш. | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub Jan 22, 2022 10:55 am | |
| KAD AŽDAJA NIJE U DOBROM STANJU
Kad aždaja nije u dobrom stanju treba se odmah pobrinuti za nju, pa, ili je poslati u Vrnjačku Banju, ili joj odseći glavu na panju. | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub Jan 22, 2022 10:56 am | |
| SEĆANJE NA ASPIDU KOSANU
To aspida beše silna, ali nervno nestabilna.
Kad od kuće krišom strugne volela je i da cugne.
A kad piće dati ali –
napije se, pobudali.
U stanju je za sitnicu da te splješte ko nitnicu!
Sećanje me često kosne: došla je iz bratske Bosne!
Luda ala, puna tame, htede da se uda za me.
Ali sam odoleo, jer sam drugu voleo.
| |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub Jan 22, 2022 10:57 am | |
| BABA ROGA
Ima jedna pećina stroga u kojoj živi Baba Roga.
A ja sam, valjda razumete, jedno veoma hrabro dete.
Pa sam rešio, upravo stoga da joj pokažem njenog boga!
Ali uprkos mojoj galami Baba Roga se krije u tami.
Nudim joj limun, nosim joj krušku. Al' ona ni da pokaže njušku.
Da li postoji, il' ne postoji? Uglavnom ona se mene boji. | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub Jan 22, 2022 10:57 am | |
| ПЕСМА О КУПАЊУ Ала је то лепо кад се ко окупа! Што се не би купали, вода није скупа!? Један шешир пао је у Саву, тражио је нешто у таласу – шкољку, рибу или своју главу, два су брода ишла да га спасу. На озбиљном и свечаном скупу, где се само препелица пече, рукавица пала је у супу! Прсну супа, поквари се вече! Ала је то лепо кад се ко окупа! Што се не би купали, вода није скупа!? Ова риба видела је конац и на концу неку слатку згоду. И тако је доспела у лонац! ... Сад се суши – па опет у воду! Ова брада, стара пола века, красила је чудног речног госта. Неко беше хладан – он ил’ река – неста госта, само брада оста! Ала је то лепо кад се ко окупа! Што се не би купали, вода није скупа!? Пијан морнар пао је у воду јер је уски промашио кревет! То је било на пијаном броду, ево, тачно у петнаест до девет! Једно маче пало је у млеко! Маче мало – млеко мало веће! Ал’ обала не беше далеко – спасоше га, више никад неће! Ала је то лепо кад се ко окупа! Што се не би купали, вода није скупа!? | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub Jan 22, 2022 10:58 am | |
| КАКО СЕ ЈЕДУ БОМБОНЕ Правило прво: Кажипрст и палац повију се лако, као кљешта, к’о кљун птице – како ко, овако! Затим се бомбона прихвати из кесе, и покретом руке устима принесе! Хоп! Правило друго: Бомбоне су мале, глатке и слатке, по тежини лаке, по дужини кратке... Појести бомбону прилично је просто, кад се уста скрате за педесет посто! Хоп! Правило треће: Један Енглез тврди да је увек слађе када се бомбона у устима нађе. И док се низ грло сласт медена точи, забацити главу и склопити очи! Хоп! Правило четврто: Где бомбона неста – ту и мудрост преста. Код последње части, код тог тужног места, попије се чаша, чаша до две воде, захвали се лепо, поклони и оде! Хоп! | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub Jan 22, 2022 10:58 am | |
| ПОЗИВНИЦЕ Звало ме је цвеће међу цвеће – а ја нисам хтео. Нек на цвеће жута пчела слеће и лептирић бео. Звале су ме бубе међу бубе – а ја сам се сплео. Ко зна где се бубе губе кад дан крене врео. Звале су ме птице међу птице – а ја нисам смео међу грање и на танке жице. Ко зна шта бих јео! | |
| | | dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 279573 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet Jan 27, 2022 11:04 am | |
| DVA AKREPA
Dva akrepa, ni gluva ni slepa, podjednako i ružna i lepa, srela su se pre nedelju dana u ulici Ljutice Bogdana.
Sve je pošlo neslućenim tokom: muški akrep kresnuo je okom, akrepica simpatiju vrnu – spusti pogled u zemljicu crnu.
Za minutu, ili nešto više, njih se dvoje ludo zaljubiše,
zbunjen sam ko pile u kučini – šta je ljubav kadra da učini! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet Jan 27, 2022 11:05 am | |
| AŽDAJA SVOM ČEDU TEPA
Aždaja svom čedu tepa: Nakazice moja lepa,
Šta će s tobom biti, ko zna, Lepotice moja grozna?
Ostavićeš svoju majku, Otići u neku bajku,
Bićeš ličnost negativna, Rugobice moja divna,
Ješćeš ljude kao repe, Najmiliji moj akrepe,
A tvoja će jadna majka Celog veka da se vajka! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet Jan 27, 2022 11:05 am | |
| JEDNOG ZMAJA KRAJ
Jednome zmaju dosadi da živ, jer mu je život bio strašno siv.
U sivom dvorcu, pored sive rek, tavorio je svoj zmajevski vek.
Jednoga dana stao je na ob, rešen da više ne živi ko rob.
pa skoči u reku, i već tome sl,
a nije znao uopšte da pl. Fotograf stiže, i namesti blend, zmaj reče THE i to beše END
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet Jan 27, 2022 11:08 am | |
| ЗАШТО Зашто, зашто нико неће да ме прими као цвеће и залива храном меком – медом, млеком и буреком? Зашто? Зашто чике нису хтеле да ме узму место пчеле? Зујао бих пуном мером над јабуком и шећером? Зашто? Зашто нису хтела деца да ме узму место зеца? Због купуса и дулека скак’о бих као зека. Зашто? "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet Jan 27, 2022 11:08 am | |
| ШТА СМЕ ДА СЕ ЈЕДЕ Остављај пертлу, не дирај чачкалице, не једи запушаче – узми зрно грожђа! Кључеве не смеш, не смеш ни шрафцигере, печурке исто тако – узми зрно грожђа! Дуже су пертле, веће су чачкалице, слађи су запушачи него зрно грожђа! Ја нисам птица, нисам ни веверица, нисам ни штиглиц, нећу зрно грожђа! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Feb 14, 2022 12:12 pm | |
| DETE
Dete nije dete Igračka za strine i tete Dete je dete
Da ga volite i razumete
Nećete mi verovati I veliki pesnik Gete Nekada je bio beba I veoma nemirno dete Brkati hajduk Veljko
Što je zlotvoru prašio pete U početku je sisao palac I bio nemoguće dete
Junaci kosmosa Što lete na druge planete
Prvo su sedeli na nošama A posle su seli u rakete
Dete nije dete Igračka za strine i tete Dete je dete Da ga volite i razumete
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Feb 14, 2022 12:13 pm | |
| OLOVKA PIŠE
Olovka piše, A guma briše, Ni u šta ne veruj
Isuviše. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Feb 14, 2022 12:13 pm | |
| BELA KAFA
Jedna krava iz Pančevačkog Rita odbila je da proizvodi mleko. Ona će ubuduće, na svoju ruku, proizvoditi belu kafu, jer je primetila da se bela kafa više sviđa deci.
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Feb 14, 2022 12:14 pm | |
|
ŠTA JE JOŠ DOSADNO
Dosadne su kuće, mece, I sve one šećer tete,
Što od naše dobre dece Prave pekmez i paštete.
Dosadno je kada škripi, Škrip, škrip, Kad mleko iz lonca kipi,
Kip, kip,
Dosadno je kad se zeva, Au, au, I kad mačor mački peva, Mrnjau ...
Dosadne su razne paste, Pantalone na tregere, Dosadno je kad se raste Uz batine i čvegere.
To je nešto zbilja grozno,
Groz, groz, Dosada je glupa skrozno, Skroz!
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre Mar 30, 2022 1:15 pm | |
| JA SAM LUPAO
Ja sam lupao, lomio, kršio,
tresao, čupao, pa prevršio.
Sad hoću malo da budem fini, po tihoj noći i mesečini.
Ja sam gazio, tabao, plašio, čupao, mazio, pa prekardašio.
Sad hoću malo da budem nežan, ko što je nežan proplanak snežan.
Ja sam stezao, mučio, gladio, davio, vezao, pa i dosadio.
Sad hoću malo da budem dobar,
ko što je dobar mesec oktobar.
Ja sam vukao, vikao, tvrdio, psovao, tukao pa dozlogrdio.
Sad hoću malo da budem fini, il' mi se čini, il' mi se čini. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre Mar 30, 2022 1:15 pm | |
| MOLIM VAS DECO
Molim vas, deco, Imajte u vidu – Odrasli vole Da pišu po zidu.
ACA JE DEBELJKO, NENA PERU VOLE, UA KUĆNI SAVET, I slične parole.
Potpisi, računi,
Skice nekih čuda, I imena luda Nalaze se svuda.
Kad vidite nekog Kako vadi kredu,
Recite mu odmah Da nije u redu.
Molim vas, deco, Imajte u vidu – Odrasli mnogo Škrabaju po zidu.
| | | biljana Moderator
Broj poruka : 98922 Datum upisa : 21.11.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre Apr 13, 2022 3:54 pm | |
| Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva, djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da: Kad bi sva djeca na svijetu baš kao svi, ljudi na svijetu o kad bi sva djeca na svijetu odlučila da: Da kažu svi dosta je bilo jer suza već mnogo se lilo na svijetu već loše je bilo sad dobro će bit. Djeco, pustimo šalu na stranu skupljajmo stvari i hranu nekom je, nekom je suviše drugom treba baš to! Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da: Da kažu svi dosta je bilo jer suza već mnogo se lilo na svijetu već loše je bilo sad dobro će bit. I ne bi tad bilo ni rata a tko je sam damo mu brata i sav bi strah skinuli s vrata jer bio bi mir. Djeco, mislimo na duge pruge živimo malo za druge živimo malo za treće mora proći i zlo Dva i dva bit će šest ko je spor bit će vješt. Bit će to slučaj čest svaki dan dobra vijest. Dva i dva (možda bi nam moglo) bit će šest (ljeto koje stiže) ko je spor (riješiti zauvijek) ovu stvar (bit će vješt) Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva, djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da: Djeco, pustimo šalu na stranu skupljajmo stvari i hranu nekom je suviše nekom treba baš to! Kad bi svi ljudi na svijetu odlučili ruke da spletu i zauvijek priču da završe i vrate nam san. Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva, djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da: Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva, djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da. Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Maj 23, 2022 9:33 pm | |
| TIHA, TIHA PJESMA - Grigor Vitez
Tiho kos u grmu spava, A još tiše raste trava. Tiho tamni bor šumori, A još tiše trešnja zori. Tih je zeko ispod granja, A još tiše bilje sanja. Raznobojne snove sniva Cvijeće, šuma, polja, njiva. Svud su snovi razasuti: Jaglac sanja san svoj žuti. Modro sanja šumarica, Ljubičasto - ljubičica, Nebo plavo - potočnica, Bijelu iskru - tratinčica, A duboko sanja noć, Ti još dublje... Laku noć! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Dec 30, 2022 11:22 am | |
| DESANKA MAKSIMOVIĆ KO JE VEĆI Pače patki do članaka, patka koki do pazuha, koka petlu do grudnjaka, pet'o ćurki sve do uha, guska s guskom podjednaka, tele kravi do vimena, ždrebe konju do stremena, jagnjad ovci do srdaca, prase jagi sve do runa, a do njuške kuci maca, vrabac čvorku ispod kljuna, čvorak svraki do kolena, svraka vrani do povije, žabac bari do okreka, račić reci do kamena, do obale njivi reka, mravak cvrčku do gudala, cvrčak pužu do rogova, mišić maci do brkova, jela zvezdi do očiju, mesec suncu do plamena, dete majci do krioca, mama tati do ramena.
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Dec 30, 2022 11:22 am | |
| PAUKOVA LJULJAŠKA Zaspala je malo paukova mama, on u šumu - klis! Ljuljašku istiha splete pa se njiha: uvis, uvis! Gledale ga ptice tako navrh žice, zastao im dah. Gledali ga mravi u zelenoj travi, pa ih bilo strah. Opazi ga cveće kako kroz zrak šeće, zaplaka uglas: - Šta će, šta će biti ako prsnu niti, a paučić - tras!
| | | dođoška Adminka
| | | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub Dec 16, 2023 10:08 am | |
| "Lektira se djeci ne smije prezentirati kao posao, ili kao dužnost. trebala bi se ponuditi kao poklon." Charles Scribner, Jr. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:37 pm | |
| Baka i unuka Baka: Hej, gde si pošla? Vidi, vidi, kako si se lepo obukla! Unuka: Kako gde?! Pošla sam u školu, zar ne znaš? Baka: Da, da, sad sam se setila. Unuka: Jesi li ti, bako, išla u školu? Baka: Naravno da sam išla. Unuka: a, deda? I on je bio đak? Baka: Jeste. Zajedno smo sedeli u klupi, a posle kad smo odrasli…(baka se nasmeši), pa znaš tu priču, pričala ti je mama. Unuka: Znam, bako. Deda i ti ste se venčali i rodila se tetka Lela, ujak Danko i mama. bako, bako, a znaš li ti ko je prvi osnovao školu? Baka: Znam, vidi ti nevaljalice, šta me pita! Sveti sava, pile babino, a znaš i ti i sva srpska deca. Znaš, kada sam ja bila mala, manja nego ti, trebalo je da recitujem na proslavi povodom dana Svetog Save. Popeli su me na stolicu da bi me svi videli onda sam počela: Dižite škole Deca vas mole… Pogledala sam i oko sebe videla mnogo naroda. Uplašila sam se i zaplakala: Skinite me dole Skinite me dole! Unuka: Ih, bako, što si ti bila stidljiva! Čuj mene: Deca žele, deca mole: hoćemo lepe, velike škole! Želimo znanje, znanje je moć, znanje je svetlost, neznanje noć. Iako smo deca mala, mi kličemo: Sveti Savo, tebi hvala! Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:39 pm | |
| Medo Autor: Snežana Crnogorčević Jedan beli medo na severnom polu stalno zapomaže u smrznutom molu. Smrznuću se ljudi ovde zima vreba, šaljite mi bundicu koja vam ne treba. Toliko je hladno, a ja hodam bos, dajte neku kapicu nazepšće mi nos. Prodajte mi kaput, džemper od „La koste“ ili me hitno šaljite kenguru u goste. Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:40 pm | |
| Cvet Autor: Snežana Crnogorčević U travici mekoj provirio cvet, podigao glavicu da osmotri svet. Jutarnjom je rosom oprao zubiće i pozvao pčele na čaj i sokiće. A kada je video materinu mazu, samo joj je rekao: „stavi me u vazu.“ Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dečiji kutak | |
| |
| | | | Dečiji kutak | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |