Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Add This |
|
|
| Dečiji kutak | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Zana Član
Broj poruka : 32910 Datum upisa : 01.02.2011
| Naslov: Dečiji kutak Ned 3 Apr 2011 - 18:29 | |
| First topic message reminder :
LIJINO PISMO
Jednoga dana, vidjeli nismo, Ježic je, kažu, dobio pismo. Medeno pismo, pricao meca, stiglo u torbi poštara zeca.
Adresa kratka, slova k’o jaja: "Za druga Ježa Na kraju gaja".
U pismu piše: "Ježurka, brate, sanjam te cesto i mislim na te. Evo ti pišem iz kamenjara guskinim perom. Divno li šara! Dodji na rucak u moju logu, požuri samo, ne žali nogu. Sa punim loncem i masnim brkom cekat cu na te, požuri trkom. Nježno te grli medena lica i pozdrav šalje lisica Mica" Život je jedan i nema reprizu! | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 279639 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre 8 Dec 2021 - 12:18 | |
| ИДЕ ПРОЛЕЋЕ Замолите прво врапца, првог врапца са улице: да врабац пише жаби, да жаба јави роди, да рода каже буби, да буба шапне трави, да трава пише мраву, да мрави јаве мишу, да миш шапне мачки, да мачка каже деци, да деца истрче и виде да нам пролеће иде. Једне ноћи док је ветар крао перје дима са промрзлих кућа, један глас је топло сунце звао кроз чешљеве ограда и прућа. Новог јутра, новог сунца клатно отело се из звезданог строја и разбило, велико и златно, у хиљаде звукова и боја. Звоните, звоните! Небо расте, просипа злато, иду ласте, враћа се јато! Звоните, звоните! Све је ближе! Пролеће, пролеће ново стиже! | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre 8 Dec 2021 - 12:18 | |
| МАЈ Дан, дан, дан, зелени дан! Длан, длан, длан, паде на длан! Жуто се смеје, цвркућу стреје! Дан, дан, дан, зелени дан! Мај, мај, мај! Шарени мај! Сјај, сјај, сјај! Сребрни сјај! Сунце се клати, буде се влати! Мај, мај, мај! Шарени мај! Кас, кас, кас, пролећни кас! Глас, глас, глас, радосни глас! Стигле су ласте, пролеће расте! Кас, кас, кас, пролећни кас! | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre 8 Dec 2021 - 12:19 | |
|
ЗВЕЗДЕ Као презле, просуле се звезде плаве, као шкољке, окренуте наопачке, као свици, кад се јаве изнад траве, као птице, као мале златне зрачке. Добро небо, поклони ми једну звезду! Чуваћу је у свом длану к’о у гнезду!
| |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre 8 Dec 2021 - 12:20 | |
| ЈУТРО МОГ ЖИВОТА Јутро мог живота зелено и плаво, мојих руку небо, мојих ногу траво, моје гладно срце и немирна главо! Здраво, здраво младости! Мој животе – здраво!; | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet 23 Dec 2021 - 15:17 | |
| TUŽICA JEDNOG ZMAJA
U mome celom zmajevskom veku ljudi me gone i glavu mi seku,
a ja čim njupnem carsku kćer odmah mi kažu da sam zver! | |
| | | dođoška Adminka
| JEDNA SLATKA AŽDAJA TEREZA
Jedna slatka aždaja Tereza nalovila je gomilu princeza,
obukla kecelju, obula pantofne, i peče od njih princez krofne. | |
| | | dođoška Adminka
| BILO JE PROLEĆE
Bilo je proleće, mesec maj, Drveće se prelilo zelenim kremom, Bez posla je ostao jedan zmaj Sa visokom zmajevskom stručnom spremom.
Motao se neko vreme po gradu, Čitao oglase i konkurse iz štampe, Zmaj, koji je uživao u svome radu, Izgubio se ko svitac bez lampe.
Počeo je da pije vinjak i sodicu,
Da se snalazi i prodeva, Jer je imao veliku porodicu, Koju je morao da hrani i odeva.
Kiše su padale, dani su tekli, Kucao je na sto vrata, možda dvesta, I svuda su mu neljubazno rekli
Da za njega nema radnog mesta.
I kada je svuda izbačen ko kofer Naglo mu se osmehnula sreća: Ponudiše mu da radi kao šofer Kod Gradskog saobraćajnog preduzeća.
Opet je proleće, mesec maj, Na drveću pupe zelene ćumice, Za volanom "LAYLANDa" sedi zmaj, Na liniji KalemegdanŠumice.
Kada uveče dotera kola u garažu
Kolege o njemu pričaju sve naj, naj, Ali mu je najdraže kada kažu: "E, danas si vozio kao pravi zmaj!"
| |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet 23 Dec 2021 - 15:22 | |
| СЕДИ ДА РАЗГОВАРАМО ВАЖАН ДОКАЗ Пупак је као печат, потврда да нас је родила мајка. Ко нема такав печат, имаће неприлике да докаже како је дошао на свет. | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet 23 Dec 2021 - 15:23 | |
| МАМЕ Имате ли нешто за маме? Имамо крило, длан и раме. Када су маме тужне и саме? Добри су крило, длан и раме. А када нешто боли маме? Нека нам ставе главу у крило, на длан или на раме! | |
| | | dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 279639 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet 23 Dec 2021 - 15:24 | |
| ОДЛИКОВАЊА ЗА ОСМИ МАРТ Мами која има много деце Мами чија су деца добра Мами која чува своје родитеље Мами која воли и другу децу Мами која не кука Мами која воли што је мама Мами која се не каје Мами која има времена "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet 23 Dec 2021 - 15:24 | |
| ОДЕЛО НЕ ЧИНИ ЧОВЕКА Лекар је ЧОВЕК у оделу лекара. Милиционар је ЧОВЕК у оделу милиционара. Поп је ЧОВЕК у оделу попа. Ватрогасац је ЧОВЕК у униформи ватрогасца. Војник је ЧОВЕК у униформи војника. Дете је ЧОВЕК у оделу детета! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet 23 Dec 2021 - 15:25 | |
| ДРУГИ Најлепше ствари дешавају се другима. Међутим, они то не знају. Они мисле као и ми: да се најлепше ствари дешавају другима. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 8 Jan 2022 - 15:11 | |
| ДА ЛИ ИЛИ НЕ Да ли може? Може. Мисли да не може а може. Да ли сме? Сме. Мисли да не сме а сме. Да ли воли? Воли. Мисли да не воли а воли. Да ли хоће? Хоће. Мисли да неће а хоће. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 8 Jan 2022 - 15:12 | |
| О СТИДУ И СРАМОТИ Један се стидео да пита где је клозет. И шта је било? Ништа. Упишкио се у гаће. Један се стидео да каже где га боли. И шта је било? Ништа. Нису га излечили. Један се стидео да купи у радњи гаће. И шта је било? Ништа. Ишао је без гаћа. Један се стидео да каже девојци да је воли. И шта је било? Ништа. Удала се за другог. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 8 Jan 2022 - 15:13 | |
| ВЕШТИЦЕ И ДУХОВИ Да ли постоје вештице и духови? Вештице и духови не постоје али се ми плашимо и онога што не постоји. Можда још и више. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 8 Jan 2022 - 15:14 | |
| ДЕТЕ И ПАС Дете се плаши пса. Пас се плаши детета. Кад би знали да се и један и други плаше не би се плашили. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 8 Jan 2022 - 15:14 | |
| НИКАД ВИШЕ НЕЋУ НИКАД ВИШЕ ако не заборавим. Никад не заборавим оно што хоћу а стално заборављам оно што НЕЋУ НИКАД ВИШЕ. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 8 Jan 2022 - 15:15 | |
| ЦЕНОВНИК – Колико се плаћа претплата за цвркут птица? – Колика је цена ваздуха у новим динарима? – Да ли се хлад дрвећа плаћа на сат или на метар? – Да ли је цена сунца иста и лети и зими? – Да ли цвеће посебно наплаћује гледање, а посебно мирисање? – Колико времена треба да се сагради планина средње величине? – Да ли је река јефтинија на извору или на ушћу? – Извините, колико сте платили што сте се родили? "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 18 Jan 2022 - 14:33 | |
| "O, NEK TI KUĆA ŠTO PRE NIKNE!"
Rekoše Sremci i smeh se prosu. A Zmaj, radostan, skoči, pa vikne: "DAJTE MI SVOJU NAJBOLJU KOSU."
Košulju razdrljio, noge obosio, Ceo Srem se najednom prepao, Jer Zmaj je kosio, kosio i kosio,
I kosio, dok nije krepao ... Sad Sremcima lice od kreča belje,
A lekar gunđa, uz vidnu tremu: "SRCE MU JE PUKLO OD ŽELJE DA BUDE NAJBOLJI KOSAC U SREMU!"
Da se ne bi dizala prašina Sad Zmajevo ime gordo nosi
Fabrika poljoprivrednih mašina Na Bežanijskoj kosi. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 18 Jan 2022 - 14:34 | |
|
ZAPIS O PARADNOJ AŽDAJI
Na dan Prvoga maja u Beograd je doputovala jedna aždaja iz pasivnog kraja.
Nikome ništa nije rekla,
pošto je bila seoskog porekla.
Dokoličeći tako po gradu uvrstila se u paradu.
Dok je svečana muzika svirala i aždaja je paradirala.
Čak je sa nekolke reči proste pozdravila visoke goste.
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 18 Jan 2022 - 14:40 | |
| ШТА ЈЕ БЕСПЛАТНО? САМО ОНО ШТО ЈЕ НАЈВЕЋЕ, НАЈЛЕПШЕ И НАЈВАЖНИЈЕ! ШТА ЈЕ СТРАШНО Страшно је кад неко плаче а нико га не пита – зашто плаче. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 18 Jan 2022 - 14:40 | |
| ОБРНУТО Мама рађа децу (да моле и плачу, да траже и гачу, да неће и њачу). Једино је прасе родило – крмачу! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 18 Jan 2022 - 14:41 | |
| КАКО ЖИВИ МИШ Дођи, седи, гледај – како живи миш! Дању спава, ноћу краде, лако спава, тешко краде, своје спава, туђе краде, сит одспава, гладан краде... – тако живи миш. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 22 Jan 2022 - 10:55 | |
| KAD AŽDAJA NIJE U DOBROM STANJU
Kad aždaja nije u dobrom stanju treba se odmah pobrinuti za nju, pa, ili je poslati u Vrnjačku Banju, ili joj odseći glavu na panju. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 22 Jan 2022 - 10:56 | |
| SEĆANJE NA ASPIDU KOSANU
To aspida beše silna, ali nervno nestabilna.
Kad od kuće krišom strugne volela je i da cugne.
A kad piće dati ali –
napije se, pobudali.
U stanju je za sitnicu da te splješte ko nitnicu!
Sećanje me često kosne: došla je iz bratske Bosne!
Luda ala, puna tame, htede da se uda za me.
Ali sam odoleo, jer sam drugu voleo.
"Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 22 Jan 2022 - 10:57 | |
| BABA ROGA
Ima jedna pećina stroga u kojoj živi Baba Roga.
A ja sam, valjda razumete, jedno veoma hrabro dete.
Pa sam rešio, upravo stoga da joj pokažem njenog boga!
Ali uprkos mojoj galami Baba Roga se krije u tami.
Nudim joj limun, nosim joj krušku. Al' ona ni da pokaže njušku.
Da li postoji, il' ne postoji? Uglavnom ona se mene boji. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 22 Jan 2022 - 10:57 | |
| ПЕСМА О КУПАЊУ Ала је то лепо кад се ко окупа! Што се не би купали, вода није скупа!? Један шешир пао је у Саву, тражио је нешто у таласу – шкољку, рибу или своју главу, два су брода ишла да га спасу. На озбиљном и свечаном скупу, где се само препелица пече, рукавица пала је у супу! Прсну супа, поквари се вече! Ала је то лепо кад се ко окупа! Што се не би купали, вода није скупа!? Ова риба видела је конац и на концу неку слатку згоду. И тако је доспела у лонац! ... Сад се суши – па опет у воду! Ова брада, стара пола века, красила је чудног речног госта. Неко беше хладан – он ил’ река – неста госта, само брада оста! Ала је то лепо кад се ко окупа! Што се не би купали, вода није скупа!? Пијан морнар пао је у воду јер је уски промашио кревет! То је било на пијаном броду, ево, тачно у петнаест до девет! Једно маче пало је у млеко! Маче мало – млеко мало веће! Ал’ обала не беше далеко – спасоше га, више никад неће! Ала је то лепо кад се ко окупа! Што се не би купали, вода није скупа!? "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 22 Jan 2022 - 10:58 | |
| КАКО СЕ ЈЕДУ БОМБОНЕ Правило прво: Кажипрст и палац повију се лако, као кљешта, к’о кљун птице – како ко, овако! Затим се бомбона прихвати из кесе, и покретом руке устима принесе! Хоп! Правило друго: Бомбоне су мале, глатке и слатке, по тежини лаке, по дужини кратке... Појести бомбону прилично је просто, кад се уста скрате за педесет посто! Хоп! Правило треће: Један Енглез тврди да је увек слађе када се бомбона у устима нађе. И док се низ грло сласт медена точи, забацити главу и склопити очи! Хоп! Правило четврто: Где бомбона неста – ту и мудрост преста. Код последње части, код тог тужног места, попије се чаша, чаша до две воде, захвали се лепо, поклони и оде! Хоп! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub 22 Jan 2022 - 10:58 | |
| ПОЗИВНИЦЕ Звало ме је цвеће међу цвеће – а ја нисам хтео. Нек на цвеће жута пчела слеће и лептирић бео. Звале су ме бубе међу бубе – а ја сам се сплео. Ко зна где се бубе губе кад дан крене врео. Звале су ме птице међу птице – а ја нисам смео међу грање и на танке жице. Ко зна шта бих јео! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dečiji kutak | |
| |
| | | | Dečiji kutak | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |