Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Add This |
|
|
| Dečiji kutak | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Zana Član
Broj poruka : 32910 Datum upisa : 01.02.2011
| Naslov: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:29 pm | |
| First topic message reminder :
LIJINO PISMO
Jednoga dana, vidjeli nismo, Ježic je, kažu, dobio pismo. Medeno pismo, pricao meca, stiglo u torbi poštara zeca.
Adresa kratka, slova k’o jaja: "Za druga Ježa Na kraju gaja".
U pismu piše: "Ježurka, brate, sanjam te cesto i mislim na te. Evo ti pišem iz kamenjara guskinim perom. Divno li šara! Dodji na rucak u moju logu, požuri samo, ne žali nogu. Sa punim loncem i masnim brkom cekat cu na te, požuri trkom. Nježno te grli medena lica i pozdrav šalje lisica Mica" Život je jedan i nema reprizu! | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 279639 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 08, 2021 5:54 pm | |
| JEDNA OVCA SIVAJedna ovca siva U bazenu pliva Jedan hrabri slon Trči maraton Jedan poljski cvet Igra rukomet Jedno ptice golo Voli vaterpolo Jedan ljuti ris Obožava klis Jedan žuti nar Pao u bunar | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 08, 2021 5:55 pm | |
| GAJITE PATKEDok zvezde sjaje Patka nosi jaje Dok vetar duva Patka jaje čuva Kad izleže pače Voli ga još jače Gajite patke Zaista su slatke | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 08, 2021 5:55 pm | |
| KAD BI MI NEKO REKAOKad bi mi neko rekao Kako je život stekao Kojim je parama platio Pošto bi ga vratio Kad bi mi neko rekao Kako je vazduh stekao Kome je pisma pisao Da moli da bi disao Kad bi mi neko rekao Kako je sunce stekao Kojim se smehom smejao Da bi se džabe grejao Kad bi mi neko rekao Kako je vodu stekao Na kojim je mukama bio Da bi besplatno pio Kad bi mi neko rekao Kako je zemlju stekao Kome je dušu prodao Da bi po zemlji hodao Kad bi mi neko rekao Kako je majku stekao Kojim je nebom kružio Da bi oca zaslužio | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 08, 2021 6:57 pm | |
| Dušan Radović POŠTOVANA DECO (Izbor) STRAŠAN LAV Bio jednom jedan lav... Kakav lav? Strašan lav, narogušen i ljut sav! Strašno, strašno! Ne pitajte – šta je jeo. Taj je jeo šta je hteo – tramvaj ceo i oblaka jedan deo! Strašno, strašno! Išao je na tri noge, gledao je na tri oka, slušao je na tri uva... Strašno, strašno! Zubi oštri, pogled zao, on za milost nije znao! Strašno, strašno! Dok ga Brana, jednog dana, nije gumom izbrisao. Strašno, strašno! | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 08, 2021 6:57 pm | |
| CAR JOVAN Velika stvar, značajna stvar Jova je, deco, postao car! Imao je brkove do ušiju i bradu do pojasa; imao je hiljadu belih konja i hiljadu brzih pasa. Imao je još bezbroj dvoraca u zlatu i još više prostranih imanja; imao je, deco, milion vojnika i sto zlatnih odlikovanja. Imao je hiljadu sluga, i sedamdeset samo poslastičara... Svi su oni svlačili i oblačili, čuvali i hranili Njegovo Veličanstvo Cara. I on je tako vladao ko zna koliko vekova i godina, najeo se kolača i sladoleda i napio se limunada i malina. I jednog dana, kad Nj. V. Car, od čokolade i limunade nije mogao ni ići ni leći, probudio se gladan i sanjiv u svom krevetu pored peći. | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 08, 2021 6:58 pm | |
| ZAŠTO DECA ČAČKAJU NOS Deca, izvinite, čačkaju nos kao da u tom malom nosu postoji neka važna stvar. Kao da im je neko, čim su se rodili, šapnuo na uvo: – Obratite pažnju na svoj nos, poklonite pažnju svom malom nosu! Trebaće vam nos! Jednom je jedan mali dečak iz daleke zemlje Ilindije izvukao iz svog nosa kamilu. To je tačno. Bilo mu je dosadno kao i svoj maloj deci i obratio se svom nosu. I nos se sažalio na malog dečaka i poklonio mu je kamilu. Dečak se igrao sa kamilom dva dana a onda je tu svoju neobičnu igračku strpao pod krevet. I ponovo mu je bilo dosadno. Obratio se ponovo svom malom nosu. Molio je novi poklon. Čarobni nos još jednom se sažalio na dečaka i poklonio mu jednu veliku gazelu. Gazele su lepe i mile životinje i sa njima se baš lepo može igrati. A ovaj dečak nije umeo da se igra sa gazelom više od dva dana, pa je i nju strpao pod krevet. I još jednom mu je bilo dosadno. Imao je čarobni nos i njemu je bilo lako. Ali nos je nos, pa makar bio i čarobni. Svaki nos, pa i čarobni, može da se pokvari. A kad se pokvari, onda više nema čarolija. I ovaj nos se pokvario. I više nije bio čaroban. I više nije mogao svom dečaku da poklanja igračke. Eto tako je bilo ono što mi znamo. Taj dečak je to sve sigurno ispričao ostaloj deci. I onda se to sigurno pročulo po celom svetu. I zbog toga sva deca, čim se rode i čim im je dosadno, čačkaju svoje male noseve. Mi ne znamo da li će još koji nos postati čaroban. Ali ko bude strpljiv, može se nadati uspehu. Kamilu verovatno neće izvući iz nosa, jer su kamile danas retke. Istrebljene su nemilosrdno. Ali danas ima drugih zanimljivih stvari: klackalica, traktora, telefona, čekića i klešta, bicikla i trotineta. Samo, dobro je uvek staviti maramicu na nos, da neka od tih stvari ne padne na zemlju i da se ne pokvari. | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:22 pm | |
| OVO JE VREME ČUDA Ovo je vreme čuda Ujaci padaju s duda Tu oko Gore Fruške Stričevi padaju s kruške Život je jedna farsa Tetke padaju s Marsa Svi znanci i svi stranci Možda su padobranci | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:23 pm | |
| DOSADNO MI JE DOSADNO MI JE DA BUDEM KRALJ Reče kralj i skoči udalj HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO BAR CAR UREDIĆEMO TU STVAR Reče mu glavni ministar DOBICEŠ ODMAH CARSKI PRESTO I SVE RESTO ŠTO IDE UZ PRESTO DOSADNO MI JE DA BUDEM CAR Reče car i napravi darmar HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO BAR KONOBAR UREDIĆEMO TU STVAR Reče mu glavni sekretar DOBICEŠ ODMAH KELNERSKO ODELO POLA CRNO A POLA BELO DOSADNO MI JE DA SLUŽIM GOSTE Reče konobar NEKA OPROSTE HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO BAR PUTAR UREDIĆEMO TO KO OD ŠALE Reče mu glavni šef sale DOBICEŠ ODMAH ZASEBAN PUT DONEKLE NASUT ODNEKLE ŽUT DOSADNO MI JE KAMEN DA TUCAM Reče putar OD MUKE PUCAM HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO BAR – VLADAR E PA SAD JE DOSTA reče Kosta Glavni čistač kamenog mosta GDE SI VIDEO ŠAKO JADA DA PUTAR NEKOM ZEMLJOM VLADA | |
| | | dođoška Adminka
| LJUDI VIŠE NE ŽIVE U BRIZI Ljudi više ne žive u brizi Ko nema u glavi ima u knjizi Svi ljudi zajedno znaju sve stvari Knjiga glavu čuva šubara je kvari | |
| | | dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 279639 Datum upisa : 30.03.2020
| U SAMOĆI U samoći Sreća nam se ruga Nema ništa Bez najboljeg druga Drug će drugu Da ublaži tugu Drug drugove U svatove zove "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:24 pm | |
| PUĆI ĆU OD SMEJALICE Pući ću od smejalice Kad čujem za grejalice I šporete na struju Kuća bez dimnjaka je kao šator I samo onaj ko je mator Kao penzionisani navigator Greje se uz radijator I to mi je neka kuća jaka Bez pramena dima iz odžaka "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:24 pm | |
| BIO JEDNOM JEDAN VUK Bio jednom jedan vuk I bio je zbilja dobar Miran kao mrtvi muk Pitom kao neki sobar Za to niko nije znao Mislili su da je zao Imao je divne želje Divno srce u grudima Želeo je prijatelje Meñu psima i ljudima Za to niko nije znao Mislili su da je zao Voleo je čak i ovce Pa i one jarce muške Nije znao ni za lovce Ni za zamke ni za puške Za to niko nije znao Mislili su da je zao Pošao je da im kaže Da ne može tako više Videše ga neke straže Opališe i ubiše Nikom nije bilo žao Mislili su da je zao "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:25 pm | |
| Ko grlice Gladne mi vilice Ko dva kosa Lete ispod nosa Ko dve laste Apetit im raste Ko dve vrane Hoće da se hrane Ko dva čvorka Traže jela gorka Ko par šljuka Samo da se kljuka Ko dve sove Čak i noću love Ko dva supa Samo da se njupa Ko dve rode Posle traže vode Ko par pliski Pile bi i whisky Ne znam šta je Gde im sve to staje "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:26 pm | |
| GLAVA MI U TORBI Glava mi u torbi Apetit u menzi Uživam u čorbi To sa tim u vezi Mleko je piće Što jača mišiće Mnogo volim slano Kiselo i ljuto Mlado pohovano Gorepomenuto Jedite testo I mnogo i često Na šporetu šerpa Paprike se lome Lepa šargarepa Meñutim dabome Jedite puter Dok vozite skuter Zubi mi ne trnu Volim kafu belu Pio bih i crnu Tako u načelu "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:30 pm | |
| ПОУКАХтела је да види шта је доле, нагла се преко стола и – пала. Ко? Једна виљушка радознала. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| ЏЕПОВИ Из чаробног џепа мађионичари – чири, чури, чари, извуку сто ствари. Из смешног џепа кенгурског цегера, ерем, берем, бера, мали кенгур звера. Из бушног џепа ствари се искраду, диду, лиду, даду, праве променаду. Шетају се. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| ПАЛА КИША Пала киша на кишеве, само неће на мишеве, кишеви се скупили, кишобране купили. Кишобрани цуре па кишеве јуре. Где ће киш, шта ће киш – већ у гнездо – шиш! Миш је мишу купио за кишу кишобран мишобран. А миш гладан цео дан па појео мишобран! Аој, мишу, мишу, како ћеш на кишу? Како ћеш на лед, када не знаш ред? Како ћеш на чуп кад си тако... "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:31 pm | |
| ЈЕДНА МАЛА Једна мала Евелина, слатка као чоколада, фина као виолина, тако нежна, тако млада. Једна мала Монализа, сва од млека и од гриза, бела као дан Париза, елегантна к’о маркиза. Једна мала Виолета, нежнија од крепдешина, к’о јоргован када цвета, тако нежна, тако фина. Једна мала Георгина, једна Гина из Сурчина, као зрно аспирина, као бресква, тако фина. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 11, 2021 1:31 pm | |
| ПЕСМА О ЧЕКИЋУ Овај чекић куца као топ да пуца! Подилазе жмарци кад груну ударци! Из првог ударца закуцо комарца! Из другога хица закуцао свица! А ударац трећи? Тужно је и рећи... Јер трећи ударац закуцао палац. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 15, 2021 1:56 pm | |
| JEDANPUT U PARIZU Jedanput u Parizu Na Monmartru Il' blizu Videh lepu markizu BONJOUR MADAME Prošli put u Milanu Sve je išlo Po planu Sreo sam Julijanu BONGIORNO BELLA Tako na Gibraltaru U jednom liftu Nañoh groficu Maru BUENOS DIAS SEŃORA Onomad u Londonu Sve beše Po bontonu Cveće za primadonu GOOD MORNING LADY Čak na Peloponezu U kadifi Da l' vezu Sretoh grčku princezu KALIMERA SAS KIRIA Prekjuče u životu U svom selu Na plotu Nañoh protestnu notu STIGO JE PROBISVET "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 15, 2021 1:57 pm | |
| NEKA STISKA U okolini Skoplja Bave se bacanjem koplja Ta ljubav žarka Možda im je ostala od Kraljevića Marka A možda im je bacanje koplja Trening za vezivanje snoplja U okolini Slankamena Bacaju kamena s ramena Ta ljubav teška Možda je istorijska greška A možda je nekoliko gamena Uvelo modu bacanja kamena U okolini Siska Bave se bacanjem diska Ta ljubav preterana Možda im je ostala od Kulina Bana A možda im je došla neka stiska Pa se bave bacanjem diska U okolini Niša Bave se bacanjem slatkiša Javite niškom kapitenu Ne mora se bacati po svaku cenu Ima još atletskih grana Slatkiši su sportska hrana "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 15, 2021 2:01 pm | |
| СЕДМИЦА Понедељак – штикла. уторак – шнуфтикла, среда – цвикла, четвртак – штрикла, петак – муштикла, с убота – портикла, недеља– фасцикла! Штикла, цвикла, штрикла и муштикла. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 15, 2021 2:02 pm | |
| СВЕ ШТО РАСТЕ ЗДРАВИЦА Све што расте хтело би да расте... – Нека расте, и треба да расте! Све што цвета... хтело би да цвета. – Нека цвета, и треба да цвета! Нека гледа све што има око, свако крило нек лети високо! Летети, летети, лепо је летети! Живети, живети, лепо је живети! Све што лети хтело би да лети... – Нека лети, и треба да лети! Све што пева хтело би да пева... – Нека пева, и треба да пева! Нека скаче све што има ногу, нека трче сви који то могу! Скакати, скакати, лепо је скакати! Живети, живети, лепо је живети! Све што трчи хтело би да трчи... – Нека трчи, и треба да трчи! Све што кљуца хтело би да кљуца... – Нека кљуца, и треба да кљуца! Нека пева све што има глас, нико лепше, ведрије од нас. Певати, певати, лепо је певати! Живети, живети, лепо је живети! ЖИВЕЛИ! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 15, 2021 2:02 pm | |
| НАЈБОЉА МАМА НА СВЕТУ Најбоља мама на свету? Моја мама! Најбоља мама на свету? Моја мама! Одакле нам очи, очи? Родила их мајка! Одакле нам уши, уши? Родила их мајка! Одакле нам руке, руке? Родила их мајка! Све на свету родила је мајка! Лети песма око света, лепша него бајка: нема цвета ни детета док не роди мајка! У животу ја сам срела многе добре жене, ал’ је само једна хтела да роди баш мене! Добра мама, лепа мама, само једна наша мама! Благо вама, благо нама, благо свима са мамама! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Okt 15, 2021 2:03 pm | |
| ЛЕПОТА Лепо сунце, леп дан. Лепе птице, лепи људи. Сви су лепи и сви се радују што су лепи. И од тога постају још лепши. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 18, 2021 12:52 pm | |
| ČOBANIN SAM U SELUImam jednu kokošku Koja zna da broji Svršila je fakultet Ali ne znam koji Imam jednog vola Koji vuče kola Svršio je gimnaziju Al' je osto lola Imam jedno prase Koje stalno gudi Svršilo je zanat Kod muzičkih ljudi Imam jednu ovcu Koja mnogo bleji Svršila je travu U jednoj aleji Čobanin sam u selu A nemam ni platu Voleo bih da sam negde Na nekom zanatu Kad je zanat obdaren Lako je za hranu Radio bih ceo dan U nekom dućanu "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 18, 2021 12:53 pm | |
| REKOŠE MI BUDI PEKARRekoše mi budi pekar Ili mlekar Biću pekar Al' ispadoh pravi prasac Nisam znao šta je kvasac Rekoše mi budi kuvar Nos u duvar Biću kuvar Al' ni to me nije htelo Zagore mi prvo jelo Rekoše mi budi lovac Dadoh novac Biću lovac Lovio sam oko Šapca Ulovio jednog vrapca Rekoše mi budi šuster Pade luster Biću šuster Nešto mi se gorko zbilo Ubode me oštro šilo Rekoše mi budi džokej Okej okej Biću džokej Izdade me i tu sreća Padoh s konja kao vreća "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 18, 2021 1:13 pm | |
| СТИЖЕ ПРОЛЕЋЕ, БИЋЕ ГУЖВЕ! Греје, греје, сунце нам се смеје! Стиже, стиже, све брже и ближе! Креће, креће, прогледало цвеће! Ту је, ту је, кошнице већ зује! Језди, језди, у шуме се гнезди! Мрда, мрда, мешкоље се брда! Хоће, хоће, напупело воће! Сеје, сеје, кроз њиве и леје! Кљуца, кљуца, Бело јаје пуца! Плете, плете, за птице кревете! Расте, расте, цртају га ласте! Скаче, скаче, немирно ко маче! Сипа, сипа, пресвукла се липа! Нуди, нуди, препунило груди! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Okt 18, 2021 1:13 pm | |
| ЛЕПО ЈЕ СВЕ ШТО ЈЕ МАЛО Чим се нешто мало, мало роди, на камену, грани или води, први дан му уз љуљашку тепа: Буди лепо као што је лепа... ...Свака буба од хиљаду буба, свака птица од хиљаду птица, свака риба од хиљаду риба!... Чим се нешто усправи над травом – лупи главом по пространству плавом. Дан га бодри: расти и не стрепи, бићеш лепо као што су лепи... ...Свака звезда од хиљаду звезда, свака клица од хиљаду клица, свака песма од безброј песама!... Чим се нешто огласи у свету, у покрету, гласу или цвету – слути, чује кроз дамаре слепе: већ сам лепо као што су лепе... ...Свака буба од хиљаду буба, свака клица од хиљаду клица, свака птица од хиљаду птица!... "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dečiji kutak | |
| |
| | | | Dečiji kutak | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |