Autor | Poruka |
---|
dođoška Adminka
Broj poruka : 279639 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre 8 Sep 2021 - 15:23 | |
| | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre 8 Sep 2021 - 15:26 | |
| Ljubivoje Ršumović
POEZIJAOVE PESME NE VREDE NI PREBIJENE PARE DOK IH NE PROČITAŠ. MRTVA SLOVA NA PAPIRU. ALI, ONO ŠTO OSTANE U TEBI POSLE ČITANJA (NEKA SLIKA, NEKA IGRA, NEKA MUZIKA), TO JE NJIHOVA VREDNOST. AKO NE OSTANE NIŠTA – OPET NIŠTA. IZVINI NA SMETNJI. | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet 9 Sep 2021 - 19:17 | |
| | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Ned 12 Sep 2021 - 20:46 | |
| Ljubivoje RšumovićMA ŠTA MI REČE
SMEŠNA PRAŠUMA
Bakulji Ludom IndijancuUTORAK VEČE MA ŠTA MI REČEU Novom Sadu svanulo veče Ma šta mi reče Južna Morava uzvodno teče Ma šta mi reče Na svakom drvetu klikeri zveče Ma šta mi reče U Štipu meče uštipke peče Ma šta mi reče U brzom vozu šišali kozu Ma šta mi reče I kao treće Zemlja se večeras ne okreće Niti šta radi Niti spava Zemlja večeras zabušava Ma šta mi reče | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Ned 12 Sep 2021 - 20:47 | |
| DRMiš je dobio grip Pa je seo u džip I prevalio put dugačak Da ga pregleda dr Mačak Doktor pacijenta štipnu Pacijent nešto zucnu Doktor mu leña pipnu Zatim ga u čelo kucnu SA MOJE TAČKE GLEDIŠTA NIJE TI NIŠTA To kaza Pa ga smaza | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Ned 12 Sep 2021 - 20:47 | |
| TELEFONIJADANa širokom carskom drumu Što preseca prašumu Sreli su se Beli slon I jedan crni telefon HALO Reče beli slon HALO Reče telefon KO JE Pita beli slon KO JE Pita telefon Ni komandir šumske straže Nije znao da mi kaže Da l' slon telefonira II telefon – slonira | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Ned 12 Sep 2021 - 20:49 | |
| SMEŠNA PRAŠUMAU prašumi U toj zbrci Nestali su lavu brci Dok je malo dremao Dok se za lov spremao Pre no što je ñipio Neko mu ih zdipio Kako bruku da sakrije Ćosavo mu lice Svima priča da se brije Kod šašavog brice Pa mu kao brica Smako brke s lica | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 20 Sep 2021 - 15:27 | |
| OVO JE PESMA O KRALJUOvo je pesma o kralju Koji je voleo pralju U ono viteško doba Kad se volelo do groba Bilo je kod tog kralja Mnogo dobrih detalja Te zlatna dvorska halja Te kruna od koralja Al pralja nije princeza Ona srce zaveza Sa sedam čeličnih reza U sedam jakih kaveza Kralj baci krunu i presto Što nije činio često Prošeta do jedne vode Gnjurnu se i tako ode | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 20 Sep 2021 - 15:28 | |
| ZAMISLITE ZEMLJU SRBIJUZamislite zemlju Srbiju u Srbiji selo Slovac U Slovcu živi Vukola Najveći lovac Kad Vukola krene da lovi Povede i svoje kerove Ljuta panika hvata Velike i male zverove Sasvim opuste pećine I šuma osiromaši Jer Vukola samo puca A nikako da promaši Kad Vukola ide da lovi On je zaista divljačan Inače je dosta zabavan Čak i privlačan | |
|
| |
dođoška Adminka
Bedž : Broj poruka : 279639 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 20 Sep 2021 - 15:28 | |
| BIO JEDNOM JEDAN PETARBio jednom jedan Petar Šnajder moler i tapetar Sekretar za južni vetar Nosio je uvek metar Uza se Merio je avione Bombone i luftbalone Primadone i salone Pa i svoje pantalone Niza se Imao je Petar stila Cipele od krokodila Košulju od roze tila Sa flekama od mastila Uza se Imao je zbilja dara Pravio je kvar do kvara Voleo je sok od nara Al najviše da odmara Niza se "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 20 Sep 2021 - 15:29 | |
| LEVOJ CIPELILevoj cipeli Rekla desna Da je tesna Desnoj cipeli Odgovoria leva Da ne zeva "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 20 Sep 2021 - 15:47 | |
| Bumbar je, deco, bio ljut na kišu, na pčele što rosu sišu, na širok put, na suncokret žut. Bumbar je, deco, bio ljut al' napao nije ni kišu, ni pčele što rosu sišu, ni širok put, ni suncokret žut. Bumbar je sasvim nepravedno napao malo dete jedno. Rekli su lovci iz Izbišta da će ga ubiti kao ništa. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 28 Sep 2021 - 20:39 | |
| BILA JE DEVOJKA MARA Bila devojka Mara Kći Sime obućara Imala bluzu roze I dve čarobne poze Za slikanje Jedna je poza bila Nežna ko čista svila Sa ručicom na vezu Najlepša poza u srezu Za slikanje Druga Marina poza Zvala se "Slatka nervoza" Mara na prozoru čeka Dragana iz daleka Za slikanje Otkad se udala Mara Za ðuru slastičara Radi na točenju boze Pa joj nije do poze Za slikanje "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 28 Sep 2021 - 20:40 | |
| BEGUNCI OD KUĆE Begunci od kuće Ne biraju sredstva Oni samo sede I smišljaju bekstva Na sve strane sveta U sva lepa mesta Mogu ako hoće Da se smeste smesta Kad čujete negde Da škripuću šljunci Budite sigurni To beže begunci Samo da se sklone U vatru u vodu Ali van okvira U neku slobodu "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 28 Sep 2021 - 20:41 | |
| PERTLA SE NAMRTVO VEZALA Pertla se namrtvo vezala Pa se noga iznaprezala Čak se i ruka trsila Da bi pertlu razmrsila Kuka stopalo ŠTA ME SPOPALO ODOH MEðU ARAPE GDE NE NOSE NI ČARAPE Stvarno je najbolje dići nos Pa ići bos "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Uto 28 Sep 2021 - 20:41 | |
| IZA PRVOG UGLA Iza prvog ugla Neki ñavo čuči Neka muka čeka Da čoveka muči Iza prve gore Pa u drugoj gori Čeka neka mora Da čoveka mori Na životnom putu Pa iza krivine Čeka neka briga Da čoveka brine Tamo gde u travi Cveta ljutić žuti Čeka neka ljutnja Da čoveka ljuti Kad bi čovek znao Za sve što ga čeka Ne bi se ni rado U vidu čoveka Već bi bio ptica Ili vredna pčela Ili samo bagrem Negde na kraj sela "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 4 Okt 2021 - 13:58 | |
| A MAZE TATINE Mamine maze Na čistoću paze A tatine maze Na čistoću gaze Mamine maze Jedu dok je taze A tatine maze Razbijaju vaze Maze mamine Piju sok od maline A maze tatine Piju batine "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 4 Okt 2021 - 14:00 | |
| ODANOST JE PSEĆA Odanost je pseća Od ljubavi veća Kad reži i laje Ne pitaj ga šta je Pre će u grob leći Nego li ti reći Njemu je u svesti Kako će ujesti "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet 8 Okt 2021 - 17:53 | |
| UZEO SAM HARTIJU I OLOVKUUzeo sam hartiju i olovku I nacrtao mišolovku U mišolovci parče sira I još jedno parče sira Da miš može da bira Oko sira sam nacrtao čamac U čamcu upalio sveću Da miš bolje vidi mamac Da ne kaže NEĆU Ali čim sam nacrtao miša Počela je da pada kiša Celu je hartiju skvasila Sveću ugasila Nije se skrasila Dok miša nije spasila "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet 8 Okt 2021 - 17:54 | |
| KAD NE VODI KERAKad ne vodi kera Lovac duplo zvera Zveri za to vreme Umiru od treme "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet 8 Okt 2021 - 17:54 | |
| JEDNA OVCA SIVAJedna ovca siva U bazenu pliva Jedan hrabri slon Trči maraton Jedan poljski cvet Igra rukomet Jedno ptice golo Voli vaterpolo Jedan ljuti ris Obožava klis Jedan žuti nar Pao u bunar "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet 8 Okt 2021 - 17:55 | |
| GAJITE PATKEDok zvezde sjaje Patka nosi jaje Dok vetar duva Patka jaje čuva Kad izleže pače Voli ga još jače Gajite patke Zaista su slatke "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet 8 Okt 2021 - 17:55 | |
| KAD BI MI NEKO REKAOKad bi mi neko rekao Kako je život stekao Kojim je parama platio Pošto bi ga vratio Kad bi mi neko rekao Kako je vazduh stekao Kome je pisma pisao Da moli da bi disao Kad bi mi neko rekao Kako je sunce stekao Kojim se smehom smejao Da bi se džabe grejao Kad bi mi neko rekao Kako je vodu stekao Na kojim je mukama bio Da bi besplatno pio Kad bi mi neko rekao Kako je zemlju stekao Kome je dušu prodao Da bi po zemlji hodao Kad bi mi neko rekao Kako je majku stekao Kojim je nebom kružio Da bi oca zaslužio "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet 8 Okt 2021 - 18:57 | |
| Dušan Radović POŠTOVANA DECO (Izbor) STRAŠAN LAV Bio jednom jedan lav... Kakav lav? Strašan lav, narogušen i ljut sav! Strašno, strašno! Ne pitajte – šta je jeo. Taj je jeo šta je hteo – tramvaj ceo i oblaka jedan deo! Strašno, strašno! Išao je na tri noge, gledao je na tri oka, slušao je na tri uva... Strašno, strašno! Zubi oštri, pogled zao, on za milost nije znao! Strašno, strašno! Dok ga Brana, jednog dana, nije gumom izbrisao. Strašno, strašno! "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet 8 Okt 2021 - 18:57 | |
| CAR JOVAN Velika stvar, značajna stvar Jova je, deco, postao car! Imao je brkove do ušiju i bradu do pojasa; imao je hiljadu belih konja i hiljadu brzih pasa. Imao je još bezbroj dvoraca u zlatu i još više prostranih imanja; imao je, deco, milion vojnika i sto zlatnih odlikovanja. Imao je hiljadu sluga, i sedamdeset samo poslastičara... Svi su oni svlačili i oblačili, čuvali i hranili Njegovo Veličanstvo Cara. I on je tako vladao ko zna koliko vekova i godina, najeo se kolača i sladoleda i napio se limunada i malina. I jednog dana, kad Nj. V. Car, od čokolade i limunade nije mogao ni ići ni leći, probudio se gladan i sanjiv u svom krevetu pored peći. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet 8 Okt 2021 - 18:58 | |
| ZAŠTO DECA ČAČKAJU NOS Deca, izvinite, čačkaju nos kao da u tom malom nosu postoji neka važna stvar. Kao da im je neko, čim su se rodili, šapnuo na uvo: – Obratite pažnju na svoj nos, poklonite pažnju svom malom nosu! Trebaće vam nos! Jednom je jedan mali dečak iz daleke zemlje Ilindije izvukao iz svog nosa kamilu. To je tačno. Bilo mu je dosadno kao i svoj maloj deci i obratio se svom nosu. I nos se sažalio na malog dečaka i poklonio mu je kamilu. Dečak se igrao sa kamilom dva dana a onda je tu svoju neobičnu igračku strpao pod krevet. I ponovo mu je bilo dosadno. Obratio se ponovo svom malom nosu. Molio je novi poklon. Čarobni nos još jednom se sažalio na dečaka i poklonio mu jednu veliku gazelu. Gazele su lepe i mile životinje i sa njima se baš lepo može igrati. A ovaj dečak nije umeo da se igra sa gazelom više od dva dana, pa je i nju strpao pod krevet. I još jednom mu je bilo dosadno. Imao je čarobni nos i njemu je bilo lako. Ali nos je nos, pa makar bio i čarobni. Svaki nos, pa i čarobni, može da se pokvari. A kad se pokvari, onda više nema čarolija. I ovaj nos se pokvario. I više nije bio čaroban. I više nije mogao svom dečaku da poklanja igračke. Eto tako je bilo ono što mi znamo. Taj dečak je to sve sigurno ispričao ostaloj deci. I onda se to sigurno pročulo po celom svetu. I zbog toga sva deca, čim se rode i čim im je dosadno, čačkaju svoje male noseve. Mi ne znamo da li će još koji nos postati čaroban. Ali ko bude strpljiv, može se nadati uspehu. Kamilu verovatno neće izvući iz nosa, jer su kamile danas retke. Istrebljene su nemilosrdno. Ali danas ima drugih zanimljivih stvari: klackalica, traktora, telefona, čekića i klešta, bicikla i trotineta. Samo, dobro je uvek staviti maramicu na nos, da neka od tih stvari ne padne na zemlju i da se ne pokvari. "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 11 Okt 2021 - 13:22 | |
| OVO JE VREME ČUDA Ovo je vreme čuda Ujaci padaju s duda Tu oko Gore Fruške Stričevi padaju s kruške Život je jedna farsa Tetke padaju s Marsa Svi znanci i svi stranci Možda su padobranci "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 11 Okt 2021 - 13:23 | |
| DOSADNO MI JE DOSADNO MI JE DA BUDEM KRALJ Reče kralj i skoči udalj HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO BAR CAR UREDIĆEMO TU STVAR Reče mu glavni ministar DOBICEŠ ODMAH CARSKI PRESTO I SVE RESTO ŠTO IDE UZ PRESTO DOSADNO MI JE DA BUDEM CAR Reče car i napravi darmar HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO BAR KONOBAR UREDIĆEMO TU STVAR Reče mu glavni sekretar DOBICEŠ ODMAH KELNERSKO ODELO POLA CRNO A POLA BELO DOSADNO MI JE DA SLUŽIM GOSTE Reče konobar NEKA OPROSTE HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO BAR PUTAR UREDIĆEMO TO KO OD ŠALE Reče mu glavni šef sale DOBICEŠ ODMAH ZASEBAN PUT DONEKLE NASUT ODNEKLE ŽUT DOSADNO MI JE KAMEN DA TUCAM Reče putar OD MUKE PUCAM HOĆU DA BUDEM NEŠTO DRUGO BAR – VLADAR E PA SAD JE DOSTA reče Kosta Glavni čistač kamenog mosta GDE SI VIDEO ŠAKO JADA DA PUTAR NEKOM ZEMLJOM VLADA "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon 11 Okt 2021 - 13:23 | |
| LJUDI VIŠE NE ŽIVE U BRIZI Ljudi više ne žive u brizi Ko nema u glavi ima u knjizi Svi ljudi zajedno znaju sve stvari Knjiga glavu čuva šubara je kvari "Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drugačije budni?" | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Dečiji kutak | |
| |
|
| |
| Dečiji kutak | |
|