Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Add This |
|
|
| Dečiji kutak | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
Zana Član
Broj poruka : 32910 Datum upisa : 01.02.2011
| Naslov: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:29 pm | |
| First topic message reminder :
LIJINO PISMO
Jednoga dana, vidjeli nismo, Ježic je, kažu, dobio pismo. Medeno pismo, pricao meca, stiglo u torbi poštara zeca.
Adresa kratka, slova k’o jaja: "Za druga Ježa Na kraju gaja".
U pismu piše: "Ježurka, brate, sanjam te cesto i mislim na te. Evo ti pišem iz kamenjara guskinim perom. Divno li šara! Dodji na rucak u moju logu, požuri samo, ne žali nogu. Sa punim loncem i masnim brkom cekat cu na te, požuri trkom. Nježno te grli medena lica i pozdrav šalje lisica Mica" Život je jedan i nema reprizu! | |
| | |
Autor | Poruka |
---|
biljana Moderator
Broj poruka : 98922 Datum upisa : 21.11.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sre Apr 13, 2022 3:54 pm | |
| Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva, djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da: Kad bi sva djeca na svijetu baš kao svi, ljudi na svijetu o kad bi sva djeca na svijetu odlučila da: Da kažu svi dosta je bilo jer suza već mnogo se lilo na svijetu već loše je bilo sad dobro će bit. Djeco, pustimo šalu na stranu skupljajmo stvari i hranu nekom je, nekom je suviše drugom treba baš to! Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da: Da kažu svi dosta je bilo jer suza već mnogo se lilo na svijetu već loše je bilo sad dobro će bit. I ne bi tad bilo ni rata a tko je sam damo mu brata i sav bi strah skinuli s vrata jer bio bi mir. Djeco, mislimo na duge pruge živimo malo za druge živimo malo za treće mora proći i zlo Dva i dva bit će šest ko je spor bit će vješt. Bit će to slučaj čest svaki dan dobra vijest. Dva i dva (možda bi nam moglo) bit će šest (ljeto koje stiže) ko je spor (riješiti zauvijek) ovu stvar (bit će vješt) Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva, djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da: Djeco, pustimo šalu na stranu skupljajmo stvari i hranu nekom je suviše nekom treba baš to! Kad bi svi ljudi na svijetu odlučili ruke da spletu i zauvijek priču da završe i vrate nam san. Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva, djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da: Kad bi svi ljudi na svijetu baš kao sva, djeca na svijetu o kad bi svi ljudi na svijetu odlučili da. | |
| | | dođoška Adminka
Broj poruka : 279573 Datum upisa : 30.03.2020
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Maj 23, 2022 9:33 pm | |
| TIHA, TIHA PJESMA - Grigor Vitez
Tiho kos u grmu spava, A još tiše raste trava. Tiho tamni bor šumori, A još tiše trešnja zori. Tih je zeko ispod granja, A još tiše bilje sanja. Raznobojne snove sniva Cvijeće, šuma, polja, njiva. Svud su snovi razasuti: Jaglac sanja san svoj žuti. Modro sanja šumarica, Ljubičasto - ljubičica, Nebo plavo - potočnica, Bijelu iskru - tratinčica, A duboko sanja noć, Ti još dublje... Laku noć! | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Dec 30, 2022 11:22 am | |
| DESANKA MAKSIMOVIĆ KO JE VEĆI Pače patki do članaka, patka koki do pazuha, koka petlu do grudnjaka, pet'o ćurki sve do uha, guska s guskom podjednaka, tele kravi do vimena, ždrebe konju do stremena, jagnjad ovci do srdaca, prase jagi sve do runa, a do njuške kuci maca, vrabac čvorku ispod kljuna, čvorak svraki do kolena, svraka vrani do povije, žabac bari do okreka, račić reci do kamena, do obale njivi reka, mravak cvrčku do gudala, cvrčak pužu do rogova, mišić maci do brkova, jela zvezdi do očiju, mesec suncu do plamena, dete majci do krioca, mama tati do ramena.
| |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Dec 30, 2022 11:22 am | |
| PAUKOVA LJULJAŠKA Zaspala je malo paukova mama, on u šumu - klis! Ljuljašku istiha splete pa se njiha: uvis, uvis! Gledale ga ptice tako navrh žice, zastao im dah. Gledali ga mravi u zelenoj travi, pa ih bilo strah. Opazi ga cveće kako kroz zrak šeće, zaplaka uglas: - Šta će, šta će biti ako prsnu niti, a paučić - tras!
| |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Čet Maj 25, 2023 3:07 pm | |
| | |
| | | dođoška Adminka
| Naslov: Re: Dečiji kutak Sub Dec 16, 2023 10:08 am | |
| "Lektira se djeci ne smije prezentirati kao posao, ili kao dužnost. trebala bi se ponuditi kao poklon." Charles Scribner, Jr. | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:37 pm | |
| Baka i unuka Baka: Hej, gde si pošla? Vidi, vidi, kako si se lepo obukla! Unuka: Kako gde?! Pošla sam u školu, zar ne znaš? Baka: Da, da, sad sam se setila. Unuka: Jesi li ti, bako, išla u školu? Baka: Naravno da sam išla. Unuka: a, deda? I on je bio đak? Baka: Jeste. Zajedno smo sedeli u klupi, a posle kad smo odrasli…(baka se nasmeši), pa znaš tu priču, pričala ti je mama. Unuka: Znam, bako. Deda i ti ste se venčali i rodila se tetka Lela, ujak Danko i mama. bako, bako, a znaš li ti ko je prvi osnovao školu? Baka: Znam, vidi ti nevaljalice, šta me pita! Sveti sava, pile babino, a znaš i ti i sva srpska deca. Znaš, kada sam ja bila mala, manja nego ti, trebalo je da recitujem na proslavi povodom dana Svetog Save. Popeli su me na stolicu da bi me svi videli onda sam počela: Dižite škole Deca vas mole… Pogledala sam i oko sebe videla mnogo naroda. Uplašila sam se i zaplakala: Skinite me dole Skinite me dole! Unuka: Ih, bako, što si ti bila stidljiva! Čuj mene: Deca žele, deca mole: hoćemo lepe, velike škole! Želimo znanje, znanje je moć, znanje je svetlost, neznanje noć. Iako smo deca mala, mi kličemo: Sveti Savo, tebi hvala! | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:39 pm | |
| Medo Autor: Snežana Crnogorčević Jedan beli medo na severnom polu stalno zapomaže u smrznutom molu. Smrznuću se ljudi ovde zima vreba, šaljite mi bundicu koja vam ne treba. Toliko je hladno, a ja hodam bos, dajte neku kapicu nazepšće mi nos. Prodajte mi kaput, džemper od „La koste“ ili me hitno šaljite kenguru u goste. | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:40 pm | |
| Cvet Autor: Snežana Crnogorčević U travici mekoj provirio cvet, podigao glavicu da osmotri svet. Jutarnjom je rosom oprao zubiće i pozvao pčele na čaj i sokiće. A kada je video materinu mazu, samo joj je rekao: „stavi me u vazu.“ | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:43 pm | |
| KORNJAČA STEVA Snežana Crnogorčević Ima jedna kornjača ime mu je Steva U sumici zivi I zimi rado sneva. Pojesti bas voli Sočnu šargarepu Zelenu salatu i Jabuku lepu. I ako je spor Odvažan je stvor. Oklop mu je snažan Pa se pravi vazan. Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:49 pm | |
| NAJMANJA PESMA Miroslav Mika Antić Evo najmanje pesme! Manja je od zrna maka. U njoj je jedan osmeh i pismo za jednog dečaka. Ako znaš ko ga šalje — što da ti pričam dalje. Ako ne znaš ko šalje — šta te se tiče dalje. Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:53 pm | |
| ZALJUBLJENI PUŽ Nataša Križanić Imam svoju kućicu hvalio se puž Pitaću sad pužicu da joj budem muž. Hajde draga moja daj mi srce svoje kuću ćemo deliti taman je za dvoje. Šta je tebi pužiću kuću imam svoju dal’ su tebi dragi moj sve koze na broju. Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
| | | biljana Moderator
| Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Sep 06, 2024 1:54 pm | |
| LJUBAVNA PESMA Spasoje Labudović Na ulici sretoh Anu, a bio je kišni dan. Pozdravih je, upitah je: – Pošto, Ana, kišobran? – Skup je mnogo – reče Ana. – Pošto pola kišobrana? Osmehom je lepa Ana razvedrila pola neba: – Za dvoje pod kišobranom – ona reče – Ljubav treba. Priroda nije samo sve što je vidljivo oku .. ona uključuje i unutarnje slike duše. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dečiji kutak | |
| |
| | | | Dečiji kutak | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| |