nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
nije teško biti fin,registracija za 3 sec i obavezno predstavljanje!!!
posle registracije neophodno je ulogovati se ...dakle korisničko ime i lozinka i slobodno krstarite forumom
ugodan boravak želi vam Zoki sa ekipom urednika
Foto-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Jednoga dana, vidjeli nismo, Ježic je, kažu, dobio pismo. Medeno pismo, pricao meca, stiglo u torbi poštara zeca.
Adresa kratka, slova k’o jaja: "Za druga Ježa Na kraju gaja".
U pismu piše: "Ježurka, brate, sanjam te cesto i mislim na te. Evo ti pišem iz kamenjara guskinim perom. Divno li šara! Dodji na rucak u moju logu, požuri samo, ne žali nogu. Sa punim loncem i masnim brkom cekat cu na te, požuri trkom. Nježno te grli medena lica i pozdrav šalje lisica Mica"
Život je jedan i nema reprizu!
Autor
Poruka
Zana Član
Broj poruka : 32910 Datum upisa : 01.02.2011
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:44 pm
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:44 pm
Plavi čuperak
Cuperak kose obicno nose neko na oku, neko do nosa, al’ ima jedan cuperak plavi zamisli gde? U mojoj glavi.
Kako u glavi da bude kosa?
Lepo. U glavi.
To nije moj cuperak plavi vec jedne Sanje iz sestog ’a’.
Pa sta?
Videces sta kad jednog dana cuperak necije kose tudje malo u tvoju glavu udje, pa se umudris, udrvenis, pa malo - malo pa... pocrvenis, pa grickas nokte i krijes lice, pa saljes tajne ceduljice, pa nesto kunjas, pa se mucis, pa ucis - a sve kojesta ucis.
Izmesas rotkve i romboide. Izmesas note i piramide. Izmesas leptire i gradove. I sportove i rucne radove. I tropsko bilje. I stare Grke. I lepo ne znas sta ces od muke.
Sad vidis sta je cuperak plavi kad ti se danima mota po glavi, pa od decaka - pravog junaka napravi tunjavka i nespretnjaka.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:45 pm
Moja tata
Bozidar Timotijevic
Sve odavde pa do mora, nigde nema takvog stvora,nigde nema takvog zlata kao sto je moj tata.
On je zora i svanuce, on je moje nebo plavo, on je prvak nase kuce on je uvek ono pravo.
Kad se smeje-nebo bruji, kad govori-cvece cveta, a kad peva-to slavuji lete preko celog sveta.
Zasto cemo kriti kad i vi to znate, bas je lepo biti dete moga tate.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:46 pm
Zana Član
Zana Član
Skoči zeka iz jendeka,
Pa po snegu lako prti,
Za njim skoči drugi, treći,
A za trećim i četvrti.
Po ćilimu belom skaču
Jedan drugom na krkaču, -
Premetnu se preko njuške,
Valjaju se poleđuške.
Gurkaju se u tom trku,
Ćuškaju se u tom huku,
- Ko ih gleda, ne mož’ znati,
Igraju l’ se, il’ se tuku.
Gledao ih lovac stari,
Pucati mu beše žao,
Uze listak knjige bele,
Pa je zeke - nacrtao.
Zeka, zeka, iz jendeka,
Danaske si srećan bio!
Danas ti je - dece radi -
Stari lovac oprostio.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:47 pm
Sedi žaba sama na listu lokvanja, od žarkoga sunca štitom se zaklanja.
Da novine čita, to vam slika kaže, al ne mož da nadje što joj oči traže.
Znate već o čemu žabe brigu vode: hoće li se skoro odseliti rode.
Zana Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Ned Apr 03, 2011 6:47 pm
dechja brojalica
En den dinu, sava raka tinu, sava raka tika taka elem belem buf, trif traf truf!!
Doktor M Član
Broj poruka : 79536 Datum upisa : 16.03.2010
Naslov: Re: Dečiji kutak Pet Jun 10, 2011 4:55 pm
Carstvo u drugarstvu - Branko KockicaU svetu postoji jedno carstvo, U njemu caruje drugarstvo. U njemu je sve lepo u njemu je sve nežno, U njemu se sve raduje! U njemu je sve lepo u njemu je sve nežno, U njemu se sve raduje! Tu su kuće od čokolade, Prozori su od marmelade Tamo svako radi ono sta hoće Tamo raste svako voce. U svetu postoji carstvo U njemu caruje drugarstvo U njemu caruje drugarstvo ...
krugovi Član
Broj poruka : 676 Datum upisa : 28.05.2011
Naslov: Re: Dečiji kutak Pon Jul 25, 2011 8:26 am
alexis Član
Broj poruka : 50768 Datum upisa : 04.02.2010 Godina : 37 Lokacija : Sombor-N.Sad
Naslov: Re: Dečiji kutak Uto Jul 26, 2011 9:06 pm
Aca guščar
Još sam nejak, još sam mali, Zato su mi guske dali. Da ih čuvam, brigu moju, Da ostanu sve na broju.
Ako budem dobre sreće, Pa kad budem momče veće, Tad će čuvat braca Aca, Čopor svinja i prasaca.
Neka, neka, Bog će dati, Još ću i to dočekati Da proteram kroz dolove Same krave i volove.
alexis Član
Broj poruka : 50768 Datum upisa : 04.02.2010 Godina : 37 Lokacija : Sombor-N.Sad
Naslov: Re: Dečiji kutak Uto Jul 26, 2011 9:07 pm
Kucina kuća
Naša kuca živi U sopstvenoj kući, Kuća joj je tolika, Mogu i ja ući.
Jedanput sam ušo, Ušao sam, bome, I kuca se zdravo Radovala tome.
Jedanput sam ušo, Više neću ući Neka sedi sama U toj svojoj kući.
Znate l zašto neću? Ima mnogo buva, Uf, toliko buva Da vas Bog sačuva!
alexis Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Uto Jul 26, 2011 9:08 pm
Da sam ja kralj
Da me metne ko za kralja, Ja bih znao kako valja, Jagoda bih dosta imo - Drugi porez ne bih primo.
Pa kad mi je rodjendan, Sve bih pozvo u moj stan, Sva bi deca došla amo, Da se svojski poigramo.
Mesto novca od papira, Skovao bih sto talira, Kupio bih sedam četa Od olova, od drveta.
Nikad ne bi bilo posta, Ručali bi svega dosta, Lokumica svakog sveca, Mesto hleba - sve pereca.
Kupio bih našoj maji Prsten što se noću sjaji, Našem ocu lulu stivu, I Milevi lutku živu.
A pred Vašu ja bih stao, Bukvicu mu očitao, Da mi odsad dade mira, Mene kralja da ne dira!
alexis Član
Naslov: Re: Dečiji kutak Uto Jul 26, 2011 9:12 pm
Dete i baka
Bako, stara bako - babuščice mila Jesi l'' i ti kadgod mala, mlada bila? Jesi l'' mogla kadgod ispraviti leđa? Je l'' i tvoja kosa bila kadgod smeđa? Je l'' i tvoja halja bila kadgod kratka? Je l'' i tebe kogod zvao: "Dušo moja slatka?" Je l'' i tebi kogod kadgod ''vaku lutku dao? Valjda se skrhala, pa ti je sad žao? - Ta zar mora, bako, ostareti svako? Hoću l'' i ja, bako, ostareti tako? Moram li zar i ja biti tako seda? Tako smežurana, zgurena i bleda? Pa zar tome nema baš nikakva leka? - Zar se to ne može živeti doveka?